X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Zwykla w torebkach pije 3 razy dziennie :) tylko wiesz ja już mówiłam ja ogólnie miałam mało pokarmu wiec może dlatego szybciej to u mnie wszystko idzie. Już naprawdę ściągam niewielkie ilości a ale z prawego cycka tez mi nadal kapie mleko. I jest miękki i ledwo co tam z niego wyciskam ale kapie nieźle nie wiem od czego to zależy. Ty masz dużo pokarmu wiec powoli i na pewno sie uda. Aa i ja po każdym ściągnięciu przykładam zimny kompres- tak jak przy nawale się robiło
    Ja też kładę kompres w stanik i tak chodzę mam tę niebieskie wkłady do cieplo lub zimno.
    Może faktycznie to zależy od ilości mleka. A jak zaczynałaś to co ile sciagalas? Ja co 3 godz.bo bałam się zastoju w chorej. Wczoraj już co 4 godz ale te piersi jakby nie gubiły tego pokarmu i są coraz twardsze a pokarmu schodzi coraz więcej powinnam chyba go zostawić czy ściągać do miękkości mimo wszystko....no u mnie leci ciurkiem a ja już kończę jak się zmiękcza bo bym ściągała znowu za duzo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka jak zbijalam pokarm przy pierwszym dziecku.. To brałam jakieś leki homeopatyczne z apteki.. Wtedy to jakieś kapsułki były i chodzilam obwiazana.. Nie pamiętam ile co prawda. Pomogło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Kurde Karmelka, pojęcia nie mam. Jak się to objawia, te zatkane kanaliki ?
    Laktator mam Canpol. Wiesz co, ja miałam już podobną sytuację tydzień temu, laktatorem nie ściągnęłam nic, a za jakieś 2 dni już ponad 120 ml. Nie wiem co jest grane.
    Wczoraj tak samo, cycki flaki, mała zjadła butlę i dopiero po 30 min zaczęły mi cycki „nabierać”, czułam to mrowienie i zaczęło mi kapać.
    Myślisz, że raz-dwa dziennie powinnam ją dokarmić mm ? Jakie mleko polecasz ?
    Karolinka Canpol spowodował mój pierwszy problem z piersiami i te czopy zapalne to bardzo słaby laktator przez niego myślałam że mam mało mleka! 5 razy więcej ściągnęłam simed lacta. A weź sobie spróbuj do kubeczka ściągnąć ręką zobaczysz ile masz. Ja mam mleko HiPP bo Bebilon spowodował zaparcia ale jak masz jakieś mleko to podowaj i obserwuj. Co do dokarmiania mi doradca kazała dokarmiac 3 razy dziennie żeby nie zaburzyć laktacji. Rano popołudniu i przed noca. Po karmieniu piersią (ważne) jeszcze podajesz 3 razy porcję modyfika możesz spróbować jak zje to znaczy że się nie najada. A jak nie zje to nie kombinuj niech tłamsi cycuszki

• Daffi Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka trzymaj się kochana.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, ja zamierzam walczyć i nie odpuszczać! Chce ją karmić, po prostu nie wiedziałam czy jest głodna czy nie ... teraz np ssie i nie nadąża przełykać. Zauważyłam, że ona zrobiła się leniwa, wyssie tylko mleko początkowe a później to już za bardzo jej się nie chce trudzić.

Mama, kupię tą wodę, bo moja właśnie też tylko rano ma ten problem, aż jej ciężko oddychać. Dzięki za artykuł, poczytam! ❤️

Mama36 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli po prostu mogę rozumieć, że laktacja się normuje i mleko wytwarzać się będzie na bieżąco ? I dlatego już tak nie kapie i cycki flaczki ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Prawie 1200 g od najnizszej spadkowej do teraz, a jego najnizsza spadkowa to 2525 g. Przy wypisie ze szpitala 21 kwietnia miał juz odrobiona swoja spadkowa, 25 kwietnia miał juz prawie 3000 g u nenatolog w szpitalu na kontroli, a 26 kwietnia 3100 kg w poradni laktacyjnej. Obecnie ma prawie 3700 g.

A Ty go karmisz mm czy piersią przepraszam bo nie pamietam ?

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja też kładę kompres w stanik i tak chodzę mam tę niebieskie wkłady do cieplo lub zimno.
    Może faktycznie to zależy od ilości mleka. A jak zaczynałaś to co ile sciagalas? Ja co 3 godz.bo bałam się zastoju w chorej. Wczoraj już co 4 godz ale te piersi jakby nie gubiły tego pokarmu i są coraz twardsze a pokarmu schodzi coraz więcej powinnam chyba go zostawić czy ściągać do miękkości mimo wszystko....no u mnie leci ciurkiem a ja już kończę jak się zmiękcza bo bym ściągała znowu za duzo.

Ja też mam takie kompresy. Wiesz co ja zaczęłam ściągać dopiero jako postanowiłam wysuszyć laktację, ale nigdy nienaciagnelam więcej niż 100 ml na raz z obu piersi co 4 godziny

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Czyli po prostu mogę rozumieć, że laktacja się normuje i mleko wytwarzać się będzie na bieżąco ? I dlatego już tak nie kapie i cycki flaczki ?
    Tak!!! A jak będzie naszym brakować bo będą mieli skok to dzień czy dwa więcej przy cycu będą siedzieć... A my najwyżej mniej posprzatamy i po gotujemy w domu 😉
    Czego się nie robi dla tych małych stworzeń które bez Nas nie dałyby rady! ❤️

Sansivieria lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja też mam takie kompresy. Wiesz co ja zaczęłam ściągać dopiero jako postanowiłam wysuszyć laktację, ale nigdy nienaciagnelam więcej niż 100 ml na raz z obu piersi co 4 godziny
    Aha no to u mnie pewnie dłużej będzie trwało ale nie wiem czy dobrze robię nie ściągając do miękkiego cycka ja ściągam by nie bolało i tyle

• B_002 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja się zastanawiam co z tym kryzysem 6 tygodnia.. Bo cycki mięciutkie.. W końcu. Nie napompowane...nie leci pod ciśnieniem.. Mały nie je częściej... Moja mama mówi że to nie kryzys a po prostu laktacja mi się stabilizuje.. Jak nacisnelam mleko leci. Z jednej i drugiej..

Koleżanka mi mówila że w 6 będzie kryzys.. Nie pamiętam nic z poprzedniego razu takiego. I nie wiem czy podkręcić laktacje femiltakerem i Herbatkami czy zostawić żeby sobie nie narobić znów za dużo. Bo mały przynajmniej ulewa przestał.
    India?? Jak tam Twoje cycki w 6 tyg?
    Czy ktoras ma jak ja?
    Moje cycki już też miękkie i mleko leci. Jeszcze trochę widzę różnicę czy są pełne czy wydojone, ale nie robią się już takie twarde jak wcześniej.
    6 tydzień kończymy pojutrze więc może to jest z tym związane.

Mama36 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka ja mam wagę baby bean dobrze wazy

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z małą na 8:45 jadę na szczepienie już mnie brzuch boli

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy córce.po 6 czy 7 miesiącach jak kończyłam na zawsze przygodę z cycem to szczerze nic nie odciagalam...
    tylko kilka razy dziennie spuszczalam z piersi ręcznie do uczucia ulgi i tyle...cycki robiły się kamieniami momentami i lało się ciurkiem ale to upuszczanie dało radę i laktacja się zatrzymała po jakimś czasie...

Najgorszy moment odstawienia od piersi (teraz tez o tym myślę kiedy to zrobić zupełnie)to to jak Mały szuka na mnie...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skończone 6 tyg w pon a cycki twarde 😣😣 chociaż zdrowa mniej ja pierdziele tyle mleka a ja mam pół sprzętu zepsute ehh...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Ja przy córce.po 6 czy 7 miesiącach jak kończyłam na zawsze przygodę z cycem to szczerze nic nie odciagalam...
    tylko kilka razy dziennie spuszczalam z piersi ręcznie do uczucia ulgi i tyle...cycki robiły się kamieniami momentami i lało się ciurkiem ale to upuszczanie dało radę i laktacja się zatrzymała po jakimś czasie...

Najgorszy moment odstawienia od piersi (teraz tez o tym myślę kiedy to zrobić zupełnie)to to jak Mały szuka na mnie...
    Ja wczoraj z mala nie spałam do 1 bo szukala piersi no ale nie mogłam jej dać więc beczalam ale w końcu zasnela na mnie ehh

MamaAga85 lubi tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja z małą na 8:45 jadę na szczepienie już mnie brzuch boli

Będzie dobrze :) raz dwa i będzie po wszystkim

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj ktoś dziecko podmienił! Nie spał od 17 do 21! Noni potem był tak zmęczony ze ciężko było zasnąć... ale jadł po 19 i potem obudził się na jedzenie o północy. Jakby tak zawsze w nocy ciągiem 5 godz przesypiał...

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio nie śpię najlepiej, bo jak w nocy wezmę małą do łóżka to nie zdążę jej odłożyć bo sama wcześniej zasypiam przy karmieniu.
    Znalazłam sobie wygodną pozycję z użyciem poduszki ciążowej, mam podparcie na plecy, głowę i rękę i dziecko karmi się samo :P
    Ja się potem tylko budzę 3h później bo ona się zaczyna wiercić.
    Problem w tym że w tej pozycji śpię, ale nie jest to sen mocny i twardy, dla kręgosłupa też lepiej byłoby spać na płasko. Już kolejna noc z rzędu i to samo :P Muszę się chyba lepiej skupiać i ją próbować odkładać po karmieniu.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia a chociaż obok siebie.. Jak jestem taka nieprzytomna wlqnsie i nie mam siły iść do łóżeczka to klade między Nas i normalnie śpię obok.

‹‹ 3120 3121 3122 3123 3124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ