Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:Zwykla w torebkach pije 3 razy dziennie
tylko wiesz ja już mówiłam ja ogólnie miałam mało pokarmu wiec może dlatego szybciej to u mnie wszystko idzie. Już naprawdę ściągam niewielkie ilości a ale z prawego cycka tez mi nadal kapie mleko. I jest miękki i ledwo co tam z niego wyciskam ale kapie nieźle nie wiem od czego to zależy. Ty masz dużo pokarmu wiec powoli i na pewno sie uda. Aa i ja po każdym ściągnięciu przykładam zimny kompres- tak jak przy nawale się robiło
Może faktycznie to zależy od ilości mleka. A jak zaczynałaś to co ile sciagalas? Ja co 3 godz.bo bałam się zastoju w chorej. Wczoraj już co 4 godz ale te piersi jakby nie gubiły tego pokarmu i są coraz twardsze a pokarmu schodzi coraz więcej powinnam chyba go zostawić czy ściągać do miękkości mimo wszystko....no u mnie leci ciurkiem a ja już kończę jak się zmiękcza bo bym ściągała znowu za duzo. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Kurde Karmelka, pojęcia nie mam. Jak się to objawia, te zatkane kanaliki ?
Laktator mam Canpol. Wiesz co, ja miałam już podobną sytuację tydzień temu, laktatorem nie ściągnęłam nic, a za jakieś 2 dni już ponad 120 ml. Nie wiem co jest grane.
Wczoraj tak samo, cycki flaki, mała zjadła butlę i dopiero po 30 min zaczęły mi cycki „nabierać”, czułam to mrowienie i zaczęło mi kapać.
Myślisz, że raz-dwa dziennie powinnam ją dokarmić mm ? Jakie mleko polecasz ? -
Stresant, ja zamierzam walczyć i nie odpuszczać! Chce ją karmić, po prostu nie wiedziałam czy jest głodna czy nie ... teraz np ssie i nie nadąża przełykać. Zauważyłam, że ona zrobiła się leniwa, wyssie tylko mleko początkowe a później to już za bardzo jej się nie chce trudzić.
Mama, kupię tą wodę, bo moja właśnie też tylko rano ma ten problem, aż jej ciężko oddychać. Dzięki za artykuł, poczytam! ❤️Mama36 lubi tę wiadomość
-
Misiabella wrote:Prawie 1200 g od najnizszej spadkowej do teraz, a jego najnizsza spadkowa to 2525 g. Przy wypisie ze szpitala 21 kwietnia miał juz odrobiona swoja spadkowa, 25 kwietnia miał juz prawie 3000 g u nenatolog w szpitalu na kontroli, a 26 kwietnia 3100 kg w poradni laktacyjnej. Obecnie ma prawie 3700 g.
A Ty go karmisz mm czy piersią przepraszam bo nie pamietam ?👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Karmelllka90 wrote:Ja też kładę kompres w stanik i tak chodzę mam tę niebieskie wkłady do cieplo lub zimno.
Może faktycznie to zależy od ilości mleka. A jak zaczynałaś to co ile sciagalas? Ja co 3 godz.bo bałam się zastoju w chorej. Wczoraj już co 4 godz ale te piersi jakby nie gubiły tego pokarmu i są coraz twardsze a pokarmu schodzi coraz więcej powinnam chyba go zostawić czy ściągać do miękkości mimo wszystko....no u mnie leci ciurkiem a ja już kończę jak się zmiękcza bo bym ściągała znowu za duzo.
Ja też mam takie kompresy. Wiesz co ja zaczęłam ściągać dopiero jako postanowiłam wysuszyć laktację, ale nigdy nienaciagnelam więcej niż 100 ml na raz z obu piersi co 4 godziny👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Czyli po prostu mogę rozumieć, że laktacja się normuje i mleko wytwarzać się będzie na bieżąco ? I dlatego już tak nie kapie i cycki flaczki ?
Czego się nie robi dla tych małych stworzeń które bez Nas nie dałyby rady! ❤️Sansivieria lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:Ja też mam takie kompresy. Wiesz co ja zaczęłam ściągać dopiero jako postanowiłam wysuszyć laktację, ale nigdy nienaciagnelam więcej niż 100 ml na raz z obu piersi co 4 godziny
-
Mama36 wrote:Ja się zastanawiam co z tym kryzysem 6 tygodnia.. Bo cycki mięciutkie.. W końcu. Nie napompowane...nie leci pod ciśnieniem.. Mały nie je częściej... Moja mama mówi że to nie kryzys a po prostu laktacja mi się stabilizuje.. Jak nacisnelam mleko leci. Z jednej i drugiej..
Koleżanka mi mówila że w 6 będzie kryzys.. Nie pamiętam nic z poprzedniego razu takiego. I nie wiem czy podkręcić laktacje femiltakerem i Herbatkami czy zostawić żeby sobie nie narobić znów za dużo. Bo mały przynajmniej ulewa przestał.
India?? Jak tam Twoje cycki w 6 tyg?
Czy ktoras ma jak ja?
6 tydzień kończymy pojutrze więc może to jest z tym związane.Mama36 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja przy córce.po 6 czy 7 miesiącach jak kończyłam na zawsze przygodę z cycem to szczerze nic nie odciagalam...
tylko kilka razy dziennie spuszczalam z piersi ręcznie do uczucia ulgi i tyle...cycki robiły się kamieniami momentami i lało się ciurkiem ale to upuszczanie dało radę i laktacja się zatrzymała po jakimś czasie...
Najgorszy moment odstawienia od piersi (teraz tez o tym myślę kiedy to zrobić zupełnie)to to jak Mały szuka na mnie...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMamaAga85 wrote:Ja przy córce.po 6 czy 7 miesiącach jak kończyłam na zawsze przygodę z cycem to szczerze nic nie odciagalam...
tylko kilka razy dziennie spuszczalam z piersi ręcznie do uczucia ulgi i tyle...cycki robiły się kamieniami momentami i lało się ciurkiem ale to upuszczanie dało radę i laktacja się zatrzymała po jakimś czasie...
Najgorszy moment odstawienia od piersi (teraz tez o tym myślę kiedy to zrobić zupełnie)to to jak Mały szuka na mnie...MamaAga85 lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Ja z małą na 8:45 jadę na szczepienie już mnie brzuch boli
Będzie dobrzeraz dwa i będzie po wszystkim
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Mi wczoraj ktoś dziecko podmienił! Nie spał od 17 do 21! Noni potem był tak zmęczony ze ciężko było zasnąć... ale jadł po 19 i potem obudził się na jedzenie o północy. Jakby tak zawsze w nocy ciągiem 5 godz przesypiał...👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Ja ostatnio nie śpię najlepiej, bo jak w nocy wezmę małą do łóżka to nie zdążę jej odłożyć bo sama wcześniej zasypiam przy karmieniu.
Znalazłam sobie wygodną pozycję z użyciem poduszki ciążowej, mam podparcie na plecy, głowę i rękę i dziecko karmi się samo
Ja się potem tylko budzę 3h później bo ona się zaczyna wiercić.
Problem w tym że w tej pozycji śpię, ale nie jest to sen mocny i twardy, dla kręgosłupa też lepiej byłoby spać na płasko. Już kolejna noc z rzędu i to samoMuszę się chyba lepiej skupiać i ją próbować odkładać po karmieniu.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualny