X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Karola te w atomizerze mniej psikaja. Dziś znów psikalismy. Wszystko super.

Kasiula90 dodam jeszcze że chłopaków też szczepilam na NFZ i wszystko super. Daffi chyba tez idzie tym tyłem.
    Ja mam dziś pierwsze szczepienie na 11. Fajnie ze dziela teraz na dwa dni. Następne 16 maja.. Mniej wkluc na raz :) bardzo mi się to podoba.
    My na bioderka jutro.
    Wiewiórka uszy to genetyka.. Chodź ja też pilnowalam u każdego.. Ja mam problem przy karmieniu. Podwija mi się u małego.

martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Karollinax znajoma decyzję z ZUSu o macierzyński dostała po 3 MSC, i kasę oczywiście też po takim czasie...

Fasolka super że już po, i wracacie do domu.
    Nie strasz. Bo ja z moim ksiegowym tez moge tyle czekać

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Moje dziecko spało od 21 do 2.30 ...
    To u nas podobnie :) 21.30 do 2 i pozniek do 6.30. Najadl sie i znow spi. Karmienie w nocy bylo cudowane ale zdrcydowanie mniej.. Coś mi sie wydaje ze winna jest zawartosc w cyckach dlatego teraz staram ske 1 cyc na jedno karmienie.. Udalo sie w nocy ze cisnal jednego 20min sam wyplul i juz nie chcial. Chyba wypije dzis 1 femaltiker.

Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dziś o zgrozo przebudziła się już po 6, myślałam że zaraz przyśnie a ona oczy jak 5 zł. A ja muszę się ogarnąć, bo chciałam iść żeby ją zważyć ale czy mi się uda to nie wiem.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja czuję że pójdę N to szczepienie Jk kocmołuch jak Cię to pocieszy

• Daffi Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Karola ja czuję że pójdę N to szczepienie Jk kocmołuch jak Cię to pocieszy
    Mama Ty i kocmoluch? Nie wierze.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja nie 😁

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Tak Karola te w atomizerze mniej psikaja. Dziś znów psikalismy. Wszystko super.

Kasiula90 dodam jeszcze że chłopaków też szczepilam na NFZ i wszystko super. Daffi chyba tez idzie tym tyłem.
    Ja mam dziś pierwsze szczepienie na 11. Fajnie ze dziela teraz na dwa dni. Następne 16 maja.. Mniej wkluc na raz :) bardzo mi się to podoba.
    My na bioderka jutro.
    Wiewiórka uszy to genetyka.. Chodź ja też pilnowalam u każdego.. Ja mam problem przy karmieniu. Podwija mi się u małego.

My też będziemy szczepić tymi refundowanymi. Zastanawiam się tylko ciagle czy kupić te rotawirusy czy nie

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Misiabella Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis w nocy zaspalam na karmienie kurde. Nie zrealizuje planu 8 karmien cholera, a ta cdl po 8 karmieniach sprawdza jakie sa przyrosty. Kontaktujemy sie telefonicznie. Bylam dobrej mysli ale troche trace wiare ze mi sie uda kp. Jest ciezko, ciezko przystawic wlasciwie Brunka, bo wzorzec z butelki siedzi mu w glowie. Wczoraj byly dwa karmienia w miare, choc zanim zaczal ciagnac jak nalezy to stoczyl walke jak o przetrwanie, mlócił rączkami, wydawal zlosliwe odglosy z piekła rodem, a potem kilka minut possał jak należy a ja czulam jak zassysa mleko. Dzis rozwalony bedzie dzien bo czeka nas neurologopeda. Sama musze pojechac taksowka, maz zaprowadzi Michalka do przedszkola. Dziewczyny, mamy przedszkolakow, wasze dzieci chodza teraz do przedszkola? Boje sie panicznie, ze Michałek coś przyniesie. Nie chodził caly kwiecien.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama pojechała wczoraj do domu! Mimo, że muszę wszystko ogarniać sama to jednak jestem spokojniejsza bo nikt mi na ręce nie patrzy i nie komentuje 🙂

Tylko nocki u nas coraz gorsze... Małej ciężko zapaść w głębszy sen. A dziś w nocy mój mąż z nią spał bo ja poszłam do starszej no i nie wiem co się dokładnie stało ale mówił, że około 1,5 h po karmieniu mała się obudziła, z buźki piana leciała i zachowywała się jakby ja przytkalo, wziął na odbicie ale się wyginala więc położył na rękach i zaczął opukiwac po plecach... No i przeszło. Oczywiście jak po mnie przyszedł i opowiedział o tym to do rana siedziałam i patrzyłam czy nic się nie dzieje... A teraz jestem mega padnieta. Na szczęście zachowuje się normalnie więc chyba nic się nie stało...

DorotaAnna, Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella polubiłam za to że mama pojechała :D

Ciekawe co to się mogło zadziac z maleńką. Oby to się nie powtórzyło

estrella lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • stresant Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Moja mama pojechała wczoraj do domu! Mimo, że muszę wszystko ogarniać sama to jednak jestem spokojniejsza bo nikt mi na ręce nie patrzy i nie komentuje 🙂

Tylko nocki u nas coraz gorsze... Małej ciężko zapaść w głębszy sen. A dziś w nocy mój mąż z nią spał bo ja poszłam do starszej no i nie wiem co się dokładnie stało ale mówił, że około 1,5 h po karmieniu mała się obudziła, z buźki piana leciała i zachowywała się jakby ja przytkalo, wziął na odbicie ale się wyginala więc położył na rękach i zaczął opukiwac po plecach... No i przeszło. Oczywiście jak po mnie przyszedł i opowiedział o tym to do rana siedziałam i patrzyłam czy nic się nie dzieje... A teraz jestem mega padnieta. Na szczęście zachowuje się normalnie więc chyba nic się nie stało...
    Dobrze ze mama juz pojechala bedziesz spokojniejsza....mojej juz miesiac nie bylo i obawiam sie ze na dniach sie zapowie....

Moze to bylo spienione mleko

estrella lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    My też będziemy szczepić tymi refundowanymi. Zastanawiam się tylko ciagle czy kupić te rotawirusy czy nie
    Ja kupuje ale jeszcze raz tłumacze czemu.. U mojej mamy 7ka wnuków.. Jest pełno dzieci przedszkolnych.. Szkolnych ciągle się widzimy... I rotavirusy częste. Dwie dziewczynki z tego towarzystwa były szczepione na rotavirusy i ostatnio jak się zdazyl to mega łatwo przeszły. Byłam już w ciazy pod koniec i zwracałam na to uwagę i to mnie przekonało. Poza tym mój będzie zlobkowym dzieckiem.
    Jak ktoś trzymać będzie dziecko w domu i mało kontaktu z innymi to myślę że może nie brać.

DorotaAnna, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem co to mogło być... Mąż był zaspany więc sam teraz mówi że chyba za bardzo spanikowal bo zobaczył że mała zrobiła duże oczy i jej zachowanie było dziwne... Ale może tak dziwnie jej się ulalo... Na szczęście płakała i cały czas oddychala więc to nie uspokaja ale martwić się teraz będę jeszcze bardziej niż zwykle.

A co do szczepienia to my bierzemy 5 w 1 i pneumokoki i nie wiem co z tymi rota robić. Starszej nie szczepilam ale położna sugeruje żeby młodsza zaszczepić... I już nie wiem. Jak to mówi mój mąż rozum podpowiada żeby szczepić a serce żeby tej szczepionki nie brać...

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy przedszkolakow, chodza Wasze dzieci teraz do przedszkola?

Aga2606 lubi tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam o tych naszych ciężkich godzinach czy nocach czy karmieniach.. Itd itd.. I wiecie co..
    Ja już nawet nie mam czasu odpisywać każdej współczuję.. Mam jedną wielką nadzieję.. Ze jak najszybciej beda już mieć po 3 miesiące!!

A jeszcze niedawno chciałam żeby nie rosły 🤣🤣

Misiabella lubi tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Michalkiem szczepilam na pneumokoki w 6 miesiacu zycia, wtedy byla 1 dawka jakby mniej. Tylko wtedy pneumokoki nie byly obowiazkowe.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ta cdl podpowiedziala by porownac stezenie szkodliwych substancji w 5w1 i 6w1 i na tej podstawie wybrac, bo ja wybieram szczepienia bezkomorkowe, czyli te skojarzone.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:

Jezu już sama nie wiem co zrobić z tymi szczepieniami....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Mamy przedszkolakow, chodza Wasze dzieci teraz do przedszkola?

Tak moja chodzi cały czas 🙂

Misiabella lubi tę wiadomość

‹‹ 3132 3133 3134 3135 3136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ