X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Tak moja chodzi cały czas 🙂
    Michałek sam chce iść, bo ma dosyc tego napietego grafiku w domu no i tego ze nie moge sie z nim pobawic, tylko mu nagotowac i nakarmic. Przykro mi, ze sie to na nim odbija.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślicie, że te problemy ze snem mogą być spowodowane bolacym brzuszkiem? Bo słyszę że się kręci i jeczy, pójdzie baczekblub kilka i jest cisza... Aż do kolejnych... Od dwóch dni podaję biogaje raz dziennie i dziś chyba wprowadzę espumisan... Jak robi kupke to prostuje nóżki i płacze co prawda nie przy każdej ale chyba jej ten brzuch dokucza 😐

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Czytam o tych naszych ciężkich godzinach czy nocach czy karmieniach.. Itd itd.. I wiecie co..
    Ja już nawet nie mam czasu odpisywać każdej współczuję.. Mam jedną wielką nadzieję.. Ze jak najszybciej beda już mieć po 3 miesiące!!

A jeszcze niedawno chciałam żeby nie rosły 🤣🤣

Za nami już prawie miesiąc... bliżej niż dalej do tych 3 miesięcy! A będzie wtedy lepiej? 😂

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    A myślicie, że te problemy ze snem mogą być spowodowane bolacym brzuszkiem? Bo słyszę że się kręci i jeczy, pójdzie baczekblub kilka i jest cisza... Aż do kolejnych... Od dwóch dni podaję biogaje raz dziennie i dziś chyba wprowadzę espumisan... Jak robi kupke to prostuje nóżki i płacze co prawda nie przy każdej ale chyba jej ten brzuch dokucza 😐
    Estrella, u mnie jest podobnie z tym jeczeniem przez sen. Ale pamietam ze poprzednio jak Michalka bolal brzuszek to nie mialam watpliwosci, ze chodzi wlasnie o to bo plakal wnieboglosy po dwie godziny dziennie non stop. Wiec jesli to brzuszek, a maly nie zgotowal piekla to moze te problemy nie sa jeszcze tak nasilone.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Michałek sam chce iść, bo ma dosyc tego napietego grafiku w domu no i tego ze nie moge sie z nim pobawic, tylko mu nagotowac i nakarmic. Przykro mi, ze sie to na nim odbija.

No właśnie dlatego, że ja nie mogłabym jej poświęcić zbyt wiele czasu to uznałam że lepiej będzie jeśli bedzie normalnie chodzić. Tam ma czas zorganizowany, uczy się nowych rzeczy, a w domu by siedziała i bajki oglądała kiedy ja bym miała zająć się malutką. Wraca do domu szczęśliwa, steskniona za mną i za dzidzia. Staram się jej czas wieczorami poświęcić żeby nie czuła się odrzucona i jakoś dajemy radę 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ale tylko przy jedzeniu by tak bylo?
    A moze to z powodu tej witaminy d.. Ja mam d vitum bo vigantolu nie mozna nigdzie dostać.. Moj maly spi spokojnie wszystko w zasadzie jest na spokojnie poza karmieniem..
    Daffi tak tylko przy karmieniu, już wiele razy pisałam u nas tak jest. Nas to dopadło zdecydowanie pozniej jakos ale na początku były takie szarpania bez placzu tylko nerwy ja wtedy tak jak ty rezygnowałam z cyca dawałam butle bo chciałam dokładnie wiedzieć ile zje. A 3 dni przed majówka zaczęło się z ogromnym płaczem przy jedzeniu zjadała 30-40 ml i był płacz kolkowy , Teraz daje jej 10 kropli espumisanu 100 i 10 kropli delicolu przed każdym posiłkiem bardzo dużo śpi na brzuszku i jest poprawa, wiadomo zdarzy się że boli tak że zapłacze ale to już nie jest to samo co było.

Daffi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Estrella, u mnie jest podobnie z tym jeczeniem przez sen. Ale pamietam ze poprzednio jak Michalka bolal brzuszek to nie mialam watpliwosci, ze chodzi wlasnie o to bo plakal wnieboglosy po dwie godziny dziennie non stop. Wiec jesli to brzuszek, a maly nie zgotowal piekla to moze te problemy nie sa jeszcze tak nasilone.

No właśnie Kinga też płakała a ta jeczy i steka, kręci się i coraz częściej zauważam, że pojawiają się wtedy bączki więc intuicja mi podpowiada, że to jednak brzuszek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Czy któraś z Was ma problem z zawijaniem uszek? Szymon ma ładne, przylegające, ale wywija sobie same płatki na dole jak śpi. Nie da się nad tym zapanować, już mu zaczynają odstawać. Są na to jakieś sposoby?
    Weź mi nawet nie mów! Moja mała wywija sobie całe uszka! Ma takie miękkie i już mnie to stresuje żeby jak Ludwiś nie wyglądała ale ona się bardzo wierci i nie idzie tego opanować

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Karola ja wczoraj kupilam disnemar baby ...jest od pierwszego dnia zycia....psikam kilka razy dziennie...fajna
    Mam ją od samego początku i jest super

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja to jednak jestem kretynka. Wkrecałam sobie Nopa ja pierdziele. Jak wróciłam.ze szczepienia, zmierzyłam temperature by mieć pogląd dałam profilaktycznie czopka i wtedy było ok. Mała mi nie płakała. Zjadła poszła spać. Wybudziła się z płaczem więc ja wzięłam złapała się mnie i spala do karmienia. I później już do godziny 19 tak było że spala budzila się jadła i byl płacz, a najgorzej było przy pieluszce. Ale od 19 spokój, jedynie wybudziła się o 1 w nocy z płaczem wystraszyłam się ale piernela ostro 3 razy przytuliłam ja zasnęła i już był spokój. Temperatury nie ma już więcej czopka nie dawałam, jedynie co na pewno przez szczepionki to zjadła mniej około 100-150 ml na dobe.
    Oczywiście żyje dalej w strachu bo chyba 3 dni za takie do obserwacji?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 09:07

Mama36 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja was BŁAGAM jak będziecie szczepic pneumokoki na NFZ przed podaniem zobaczcie numer serii żeby to nie była synflorix aspnb005ae - czy już jest wycofana nie znalazłam potwierdzonego info. Sprawa jest bardzo świeżą bo jeszcze w marcu były tym dzieci szczepione.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Daffi tak tylko przy karmieniu, już wiele razy pisałam u nas tak jest. Nas to dopadło zdecydowanie pozniej jakos ale na początku były takie szarpania bez placzu tylko nerwy ja wtedy tak jak ty rezygnowałam z cyca dawałam butle bo chciałam dokładnie wiedzieć ile zje. A 3 dni przed majówka zaczęło się z ogromnym płaczem przy jedzeniu zjadała 30-40 ml i był płacz kolkowy , Teraz daje jej 10 kropli espumisanu 100 i 10 kropli delicolu przed każdym posiłkiem bardzo dużo śpi na brzuszku i jest poprawa, wiadomo zdarzy się że boli tak że zapłacze ale to już nie jest to samo co było.
    wydaje mi sie ze u nas jednak kwestia byla braku mleka...
    w nocy jakos sobie radzil i rano tez bez szału. to mi sie zaczelo dziac wczoraj i raz po wyjsciu ze szpitala. zobaczymy nasepne karmienie zaraz bede go budzic tylko zjem jakies szybkie sniadanie.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka 🐿️ które szczepionki macie już za sobą??

Lilli a ty jak szczelilas ?

U nas wczoraj 5w1 plus WZWB.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• mysla.nieskalana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak długo można podawać Espumisan?

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny ja was BŁAGAM jak będziecie szczepic pneumokoki na NFZ przed podaniem zobaczcie numer serii żeby to nie była synflorix aspnb005ae - czy już jest wycofana nie znalazłam potwierdzonego info. Sprawa jest bardzo świeżą bo jeszcze w marcu były tym dzieci szczepione.
    ojej ja nic nie wiem. co z ta szczepionka. juz szukam info w sieci.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    wydaje mi sie ze u nas jednak kwestia byla braku mleka...
    w nocy jakos sobie radzil i rano tez bez szału. to mi sie zaczelo dziac wczoraj i raz po wyjsciu ze szpitala. zobaczymy nasepne karmienie zaraz bede go budzic tylko zjem jakies szybkie sniadanie.
    U nas w nocy też nigdy nie ma problemu z karmieniem. Raz miałam taki dzień że przy każdym karmieniu płakałam razem z nią z bezsilności przyszła godzina 21 zjadła i spokój w nocy pedzlowala w 10 minut odbicie i spanko

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Dziewczyny a jak długo można podawać Espumisan?
    On się nie wchlania więc myślę że u ma znak na razie będzie podawany do 3 miesiaca.

A właśnie 3 miesiąc ten kiedy już ma być tak be bolu brzuszka pięknie cacy cud malina to chodzi o skończony 2 msc czy skonczony 3 msc?

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba nie pójdziemy dziś na to ważenie .. może jutro się uda. Marcelina z okazji swojego pierwszego miesiąca, od samego rana jest dziś płaczliwa. Nawet nie mam jak się umyć i się ubrać, także ten.

Myślę o zakupie wagi, nie będę jej ważyć codziennie oczywiście i po każdym karmieniu ale raz w tygodniu mogłabym sama ją sobie zważyć.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja biorę prevanar 13 nie synofrix już sprawdziłam :)

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wiewióreczka 🐿️ które szczepionki macie już za sobą??

Lilli a ty jak szczelilas ?

U nas wczoraj 5w1 plus WZWB.
    Karmelko, mam dokładnie te co Wy. W poniedziałek pneumokoki i rotawirus...Też się boję, bo mały jakiś podejrzany mi się wydaje - wkładal wczoraj pięści do buzi cały dzień, rano przełyka ślinę wiele razy z takim grymasem... Boję się, że ma jakąś infekcje gardła, a pediatra nie zauważy i zaszczepi.

Szymek urodził się z pięknymi uszkami i dalej ma ok, tylko te dolne płatki przy wierceniu głową przy kolkach zawija sobie pod głowę... Są takie plasterki do uszu dla niemowląt OtoStick, ale mój mąż mówi, że to niehumanitarne ;)

Myślą Nieskalana, substancja czynna espumisanu nie jest przyswajalna przez organizm, więc chyba można długo podawać. Ja już prawie 2 m-ce..

mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
‹‹ 3133 3134 3135 3136 3137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ