X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi ja bym parafiny nie używała. U nas mała się łuszczyła strasznie po porodzie a nie była przenoszona chyba że źle termin porodu obliczony w co wątpię. Ręce nóżki i brzuszek strasznie. Kąpiel w krochmalu i oliwka dermy robotę zrobiły bardzo szybko.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    No wiem, ale wcześniej jakoś próbowałam to budziła się od razu i chciała się wiercić za bardzo. Teraz umie już głowę przekręcać i pewnie dlatego udało się ją tak położyć spać i śpi super :) Jak chce się obrócić to już się nie denerwuje tylko to robi :)
    Basiu a ona wcześniej nie przekręcała sama główki? Bo ja pamiętam jak pierwszy raz na brzuszku położyła ja położna w 7 dobie życia i ona wtedy już głowę sama przełożyła. I położna mówiła że super i od tamtej pory kazała nam ją kłaść na brzuszek właśnie. Ale robiłam to krócej a gdzkws od 2 tygodni to praktycznie całe dnie śpi na brzuszku ale nawet pediatra nam zaleciła tak bo moja mama mi mówiła że ona tak całe dnie nie może 😉😉 te mamine dobre rady haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro 20 stopni jupiiiii!!! Posadzimy kwiaty na balkonie i ogródku.... Wymierzymy w końcu taras i zaprojektujemy rośliny ah ❤️ niech już przyjdą prawdziwe ciepłe dni prawdziwa wiosna.
    Pamiętam jak pisałyśmy o wyprawce że ciepło że po co nam cieplejsze ubranka a szczerze... Zimno kuźwa jakbym w listopadzie rodziła

martusiawp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy się już kapiecie w wannie?

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny czy wy się już kapiecie w wannie?

Ja czasem tak, był taki dzień ze po prostu musiałam się położyć w wannie i sobie popłakać

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My grzejemy teraz termoforek bo chyba brzuch coś boli

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś też dużo płaczu ☹️ szczególnie przy kupach... Spać chce tylko na rękach a po odlozeniu za chwilę płacz ☹️ daje espumisan i biogaje ale dziś nie widać żeby na nią działało... Łączę się w bólu z wszystkimi mamami których maluchy też dziś takie placzliwe.

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te termoforki z pestek wiśni to jak podgrzewacie? W mikrofali? I jak długo?

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na zusie widać macierzynski.. Ja już mam. Rozliczony na cały rok i podane daty przelewów co ile kiedy

martusiawp, Misiabella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    A te termoforki z pestek wiśni to jak podgrzewacie? W mikrofali? I jak długo?
    Minuta 600w

DorotaAnna lubi tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    U nas też chyba będzie kolka..płakać mi się chce gdy Ona tak cierpi, a ja nic nie mogę zrobić poza noszeniem Jej, glaskaniem i przytulaniem. Smoczek wypływa więc nie mam Jej czym uspokoić i podaje często pierś, bo na chwilę się wtedy wycisza. Podajemy espumisan 3 razy dziennie, ale nie widzę poprawy. Choć może bez byłoby jeszcze gorzej...
    Łącze się w bólu z kolkowymi dziećmi i ich mamami...
    Właśnie nam się zaczął wieczorny atak i podaję cyca i boję się, co będzie za pół godziny. Pisałam przed chwilą z kuzynką i ona miała z synkiem to samo. Cały dzień darcie się, noszenie, kołysanie, cuda nie widy. Próbowała zmieniać dietę i w końcu tak wszystko ograniczyła, że żyła na wodzie i chlebie z masłem. Synkowi podawała wszelkie specyfiki bez recepty, na receptę, nawet zagraniczne, nic nie pomogło. Poddała się po 2,5 miesiąca i podała mm (Bebilon) i jak ręką odjął...

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Kasiulka czy to Ty pisałaś o tych muszlach laktacyjnych? Jakiej firmy kupiłaś?
    Położna mi dała na problemy z brodawkami. Są firmy Medela.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Właśnie nam się zaczął wieczorny atak i podaję cyca i boję się, co będzie za pół godziny. Pisałam przed chwilą z kuzynką i ona miała z synkiem to samo. Cały dzień darcie się, noszenie, kołysanie, cuda nie widy. Próbowała zmieniać dietę i w końcu tak wszystko ograniczyła, że żyła na wodzie i chlebie z masłem. Synkowi podawała wszelkie specyfiki bez recepty, na receptę, nawet zagraniczne, nic nie pomogło. Poddała się po 2,5 miesiąca i podała mm (Bebilon) i jak ręką odjął...
    Zmierzam w poniedziałek poprosić pediatre o MM dla alergików, jest na receptę. Wypróbuję. Też już niewiele co jem...momentami widzę poprawę, więc wszystko wskazuje, że coś go uczula w moim mleku

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Basiu a ona wcześniej nie przekręcała sama główki? Bo ja pamiętam jak pierwszy raz na brzuszku położyła ja położna w 7 dobie życia i ona wtedy już głowę sama przełożyła. I położna mówiła że super i od tamtej pory kazała nam ją kłaść na brzuszek właśnie. Ale robiłam to krócej a gdzkws od 2 tygodni to praktycznie całe dnie śpi na brzuszku ale nawet pediatra nam zaleciła tak bo moja mama mi mówiła że ona tak całe dnie nie może 😉😉 te mamine dobre rady haha
    Przekręcała ale bardzo się przy tym denerwowała. Ostatnio już się nie denerwuje.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My utknęliśmy na parkingu przy autostradzie. Jedziemy do mojej mamy. Jesteśmy w połowie drogi i Zosia zaczęła płakać. Próbowaliśmy już wszystkiego, nie chce zasnąć. Co chwilę płacze. Nie mogę jej włożyć tak do fotelika.
    Nie wiem ile nam to jeszcze zajmie ale ja już jestem wykończona. A ona już powinna spać bo to jej nocna pora :(
    Została nam ponad godzina drogi jeszcze ale kiedy wyruszymy to nie wiem.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Położna mi dała na problemy z brodawkami. Są firmy Medela.
    Też czasem mam bolesne brodawki i chyba sobie kupię. Jak się sprawdzają te muszle Medeli? Polecasz?

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja czasem tak, był taki dzień ze po prostu musiałam się położyć w wannie i sobie popłakać
    Ja właśnie leje do wanny. Czuję że po tej akupunkturze i zjedzeniu sushi do szczęścia brakuje mi tylko wanny ❤️ a po wyjściu śpiącego maluszka 😉 i otworzyć lody solony karmel ☺️

DorotaAnna, india lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Zmierzam w poniedziałek poprosić pediatre o MM dla alergików, jest na receptę. Wypróbuję. Też już niewiele co jem...momentami widzę poprawę, więc wszystko wskazuje, że coś go uczula w moim mleku
    Dzisiaj byłam na tej akupunkturze ile się nasłuchałam cudowności o tym kolesiu Michał Richter praktycznie same dzieci do niego zapisałam Leosie i czekam na jakiś termin bo terminów nie ma może się trafi że.ktos odwola, na razie jest wszystko dobrze ale może pomoże nam w tym żeby karmienie nie trwało 45 minut co prawda nie każde ale wiele karmień ona przysypia albo się uśmiecha zamiast jeść.
    Nie wiem ile masz km do Katowic ale może poczytaj o tym kolesiu? On wyprowadza dzieci nawet z AZS

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Przekręcała ale bardzo się przy tym denerwowała. Ostatnio już się nie denerwuje.
    I super. Pomału pomału my uczymy się naszych dzieci a one uczą się same siebie. Jest cudownie a będzie jeszcze lepiej

B_002, india lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    My utknęliśmy na parkingu przy autostradzie. Jedziemy do mojej mamy. Jesteśmy w połowie drogi i Zosia zaczęła płakać. Próbowaliśmy już wszystkiego, nie chce zasnąć. Co chwilę płacze. Nie mogę jej włożyć tak do fotelika.
    Nie wiem ile nam to jeszcze zajmie ale ja już jestem wykończona. A ona już powinna spać bo to jej nocna pora :(
    Została nam ponad godzina drogi jeszcze ale kiedy wyruszymy to nie wiem.
    O matko. Współczuję Basiu. A na siedzeniu na brzuszku jak polozycie nie uspokaja się ?

‹‹ 3153 3154 3155 3156 3157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ