X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to u mnie podobnie. W jedną noc przysnily mi się dwa koszmary, obydwa dotyczące Dzidziusia! Więc też niewyspana jestem.. A prenatalne u mnie jutro...trzymam kciuki za Ciebie i wzorowe wyniki badania.
    Dziś chyba też Melpo ma prenatalne. Również za Ciebie kciuki i niech wyniki będą wzorowe!

Melpo lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Udanych wizyt dziś! <3

Ja coraz bardziej przeziebiona :(

Melpo lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka ja też :(
    Właśnie czekam do lekarza rodzinnego. Nie chce się leczyć na własną rękę.

A dziewczynom wizutującym dzisiaj życzę mało stresu i udanych wizyt! :)

Melpo lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś miałam zabawny sen, śnił mi się dzidziuś, że się urodził i karmiłam go cycem ... a z racji tego, że tatuś jest mega wysoki to śniło mi się, że dziecko po urodzeniu miało wzrost 5-latka :D

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Melpo lubi tę wiadomość

• Mistella Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez przeziębiona , czy może któraś z Was zapytać lekarza czy możemy brać sinupret ? Kciuki za wizyty!

Melpo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj dwóch lekarzy ale nie ginekologa ;P a wyspalam sie średnio !

Co do tych ran to ja jestem taka przewrażliwiona bo w 2011r miałam operacje wycięli mi tarczyce, przed wyjściem do domu zaprosili mnie na ściąganie szwów. I zastępca ordynatora na żywca ściągała te szwy i musiała je podwadzac igła w tej ranie by miała za co złapać i mowi do mnie „ czym oni panią zszyli, sznurówka?” A na koniec nie mogła resztki wyciągnąć i kazała mi sie złapać tej leżanki wzięła skalpel lekko nacięła i wydlubala. Spryskala to kazała mi schylic głowę zakleila i przez tydzień chodzic ze schylony głowa. Zeby rana sie zrosła i nie rozeszła.
    Po wycięciu wlokniaka w piersi dostałam krwotoku lekkiego i rano jak sobie zmieniałam opatrunek musiałam gaziki z Rej ranki odrywać tez był bol, mimo ze ranka malutka. Wiec ja mam dość ran i najchętniej bym tych podpasek nie zakładała :)

A nastraszyla mnie tez koleżanka na studiach, ona drobna rodziła na ujastku w Krakowie i pękła na 10 szwów nie mogła długo siedzieć tak ja bolało ze musiała siedzieć na pufie bez przykrycia.

Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj!!!

Melpo lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo źle wspominam wycięcie migdałów ale było, minęło.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach dziewczyny! Wszystko na pewno będzie dobrze, więc pozostaje mi trzymać kciuki, żeby maluchy zdradziły płeć :)

No i zdrówka oczywiście! My z córką też przeziębione...

Melpo lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ja byłam nacięta i jestem z tego zadowolona , miałam kilka szwów i fakt funkcjonowanie z nimi bylo nieprzyjemne , szczególnie gdy już się zagoiło i te szwy ciągnęły bardzo, ale zdjęcie nic nie bolało i ulga w wykonywaniu ruchów natychmiastowa. Ja dużo wierzyłam i używałam szare mydło i zagoiła się migiem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wycięcie migdałków mam przed sobą! Jakbym trafiła na dobrego lekarza wcześniej juz przed planowaniem ciazy powinnam je wyciąć bo teraz tylko mam problem z nimi.

Mistella jak wszystkie tak piszecie ze nie było najogorzej to na prawde jakoś lepsza perspektywa tego połogu. Ja dużo słyszałam o tym wietrzeniu, ale mnie zastanawia jak wietrzyć skoro to sie wszytsko oczyszcza do dziecka trzeba wstać i w ogóle.

• Mistella Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam jakiegoś strasznego tego połogu... długo krwawiłam taka krwią z woda ale nie do przesady... a jak wietrzyć ? Z dzieckiem się dużo leży , przynajmniej z pierwszym - karmienie tulenie itd , można bez gaci ;) połóg to pikus , naprawdę , chociaż nie jest komfortowy ale mija szybko

Natalia-tosia, kamylalyt lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja wycięcie migdałków mam przed sobą! Jakbym trafiła na dobrego lekarza wcześniej juz przed planowaniem ciazy powinnam je wyciąć bo teraz tylko mam problem z nimi.

Mistella jak wszystkie tak piszecie ze nie było najogorzej to na prawde jakoś lepsza perspektywa tego połogu. Ja dużo słyszałam o tym wietrzeniu, ale mnie zastanawia jak wietrzyć skoro to sie wszytsko oczyszcza do dziecka trzeba wstać i w ogóle.

Rzeczywiście po wycięciu migdałków już jest spokój z bólem gardła. Mimo tego jak było, zdecydowałabym się na to kolejny raz, bo nawracające co kilka dni bóle gardła to nic przyjemnego.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie umiem odnleźć postu gdzie pisała, któraś z was o żelu jaki wam położne dawały po porodzie na okolice krocza. A chce koleżance polecić.

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny nie umiem odnleźć postu gdzie pisała, któraś z was o żelu jaki wam położne dawały po porodzie na okolice krocza. A chce koleżance polecić.
    To była chyba altaziaja z tego co pamiętam .

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • stresant Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiekszosc z Was juz napewno to zrobila ...ja jestem chyba ostatnia na tym forum ktora nie powiedziala w pracy o ciazy....

Mozecie podsunac jakas rade? jak to zrobic? bardzo sie boje tej rozmowy i nieustannie o tym mysle....jaka bedzie reakcja? czy dyretorka bedzie zla? czy znajdzie z dnia na dzien zastepstwo za mnie? jak mnie potem oplotkuje przed wszystkimi? ( mala wioska wszyscy wszystko wiedza i tak cud ze nikt jeszcze brzucha nie widzial....ogolnie zle sie zyje w takim srodowisku....fajnie bo wies zdrowe powietrze ale wolalabym anonimowe miasto)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko jest super, ale ostateczne wyniki za tydzien jak beda z krwi, ale nie spodziewany sie zadnych przykrych niespodzianek. Raczej chlopczyk, CRL 6,75 :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 09:08

siamyrka, DorotaAnna, Karmelllka90, B_002, Kiwona, valetta94, Wojna, Kasiulka90, Sansivieria, Iduna, Sana, Kasionek lubią tę wiadomość

• siamyrka Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    wiekszosc z Was juz napewno to zrobila ...ja jestem chyba ostatnia na tym forum ktora nie powiedziala w pracy o ciazy....

Mozecie podsunac jakas rade? jak to zrobic? bardzo sie boje tej rozmowy i nieustannie o tym mysle....jaka bedzie reakcja? czy dyretorka bedzie zla? czy znajdzie z dnia na dzien zastepstwo za mnie? jak mnie potem oplotkuje przed wszystkimi? ( mala wioska wszyscy wszystko wiedza i tak cud ze nikt jeszcze brzucha nie widzial....ogolnie zle sie zyje w takim srodowisku....fajnie bo wies zdrowe powietrze ale wolalabym anonimowe miasto)

Kochana, nie przewiduj co powie dyrektorka, jak się zachowa itp, bo tego nie wiesz. A takie nakręcanie się, nie jest dobre.
    Po prostu powiedz, że jesteś w ciąży.

A kto i czemu ma plotkowac?
    Musisz troszkę wyluzowac i nie patrzeć na innych (nawet gdyby ktoś miał coś powiedzieć, ale tego nie wiesz)

3mam kciuki!
    I zrób to jak najszybciej, bo im bardziej odsuwasz ta rozmowę, Tobie jest coraz ciężej z tym

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Wszystko jest super, ale ostateczne wyniki za tydzien jak beda z krwi, ale nie spodziewany sie zadnych przykrych niespodzianek. Raczej chlopczyk

Gratulacje :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, moja rada jest tylko jedna. Przestań sie przejmować co ona pomyśli. Jesteś szczęśliwa? To jest ważne co ty czujesz a nie co ona pomyśli.

U mnie w pracy tez zrobili dobra minę do złej gry, ba nawet dali podwyżkę ale co z tego jak musiałam iść na L4 wcześniej niż zakładałam i czar prysł. Teraz mam to w głębokim ....

Powiedz prosto z mostu a zobaczysz jaka ulgę poczujesz!

‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ