X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to u mnie podobnie. W jedną noc przysnily mi się dwa koszmary, obydwa dotyczące Dzidziusia! Więc też niewyspana jestem.. A prenatalne u mnie jutro...trzymam kciuki za Ciebie i wzorowe wyniki badania.
    Dziś chyba też Melpo ma prenatalne. Również za Ciebie kciuki i niech wyniki będą wzorowe!

Melpo lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Udanych wizyt dziś! <3

Ja coraz bardziej przeziebiona :(

Melpo lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka ja też :(
    Właśnie czekam do lekarza rodzinnego. Nie chce się leczyć na własną rękę.

A dziewczynom wizutującym dzisiaj życzę mało stresu i udanych wizyt! :)

Melpo lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś miałam zabawny sen, śnił mi się dzidziuś, że się urodził i karmiłam go cycem ... a z racji tego, że tatuś jest mega wysoki to śniło mi się, że dziecko po urodzeniu miało wzrost 5-latka :D

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Melpo lubi tę wiadomość

• Mistella Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez przeziębiona , czy może któraś z Was zapytać lekarza czy możemy brać sinupret ? Kciuki za wizyty!

Melpo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj dwóch lekarzy ale nie ginekologa ;P a wyspalam sie średnio !

Co do tych ran to ja jestem taka przewrażliwiona bo w 2011r miałam operacje wycięli mi tarczyce, przed wyjściem do domu zaprosili mnie na ściąganie szwów. I zastępca ordynatora na żywca ściągała te szwy i musiała je podwadzac igła w tej ranie by miała za co złapać i mowi do mnie „ czym oni panią zszyli, sznurówka?” A na koniec nie mogła resztki wyciągnąć i kazała mi sie złapać tej leżanki wzięła skalpel lekko nacięła i wydlubala. Spryskala to kazała mi schylic głowę zakleila i przez tydzień chodzic ze schylony głowa. Zeby rana sie zrosła i nie rozeszła.
    Po wycięciu wlokniaka w piersi dostałam krwotoku lekkiego i rano jak sobie zmieniałam opatrunek musiałam gaziki z Rej ranki odrywać tez był bol, mimo ze ranka malutka. Wiec ja mam dość ran i najchętniej bym tych podpasek nie zakładała :)

A nastraszyla mnie tez koleżanka na studiach, ona drobna rodziła na ujastku w Krakowie i pękła na 10 szwów nie mogła długo siedzieć tak ja bolało ze musiała siedzieć na pufie bez przykrycia.

Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj!!!

Melpo lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo źle wspominam wycięcie migdałów ale było, minęło.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach dziewczyny! Wszystko na pewno będzie dobrze, więc pozostaje mi trzymać kciuki, żeby maluchy zdradziły płeć :)

No i zdrówka oczywiście! My z córką też przeziębione...

Melpo lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ja byłam nacięta i jestem z tego zadowolona , miałam kilka szwów i fakt funkcjonowanie z nimi bylo nieprzyjemne , szczególnie gdy już się zagoiło i te szwy ciągnęły bardzo, ale zdjęcie nic nie bolało i ulga w wykonywaniu ruchów natychmiastowa. Ja dużo wierzyłam i używałam szare mydło i zagoiła się migiem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wycięcie migdałków mam przed sobą! Jakbym trafiła na dobrego lekarza wcześniej juz przed planowaniem ciazy powinnam je wyciąć bo teraz tylko mam problem z nimi.

Mistella jak wszystkie tak piszecie ze nie było najogorzej to na prawde jakoś lepsza perspektywa tego połogu. Ja dużo słyszałam o tym wietrzeniu, ale mnie zastanawia jak wietrzyć skoro to sie wszytsko oczyszcza do dziecka trzeba wstać i w ogóle.

• Mistella Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam jakiegoś strasznego tego połogu... długo krwawiłam taka krwią z woda ale nie do przesady... a jak wietrzyć ? Z dzieckiem się dużo leży , przynajmniej z pierwszym - karmienie tulenie itd , można bez gaci ;) połóg to pikus , naprawdę , chociaż nie jest komfortowy ale mija szybko

Natalia-tosia, kamylalyt lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja wycięcie migdałków mam przed sobą! Jakbym trafiła na dobrego lekarza wcześniej juz przed planowaniem ciazy powinnam je wyciąć bo teraz tylko mam problem z nimi.

Mistella jak wszystkie tak piszecie ze nie było najogorzej to na prawde jakoś lepsza perspektywa tego połogu. Ja dużo słyszałam o tym wietrzeniu, ale mnie zastanawia jak wietrzyć skoro to sie wszytsko oczyszcza do dziecka trzeba wstać i w ogóle.

Rzeczywiście po wycięciu migdałków już jest spokój z bólem gardła. Mimo tego jak było, zdecydowałabym się na to kolejny raz, bo nawracające co kilka dni bóle gardła to nic przyjemnego.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie umiem odnleźć postu gdzie pisała, któraś z was o żelu jaki wam położne dawały po porodzie na okolice krocza. A chce koleżance polecić.

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny nie umiem odnleźć postu gdzie pisała, któraś z was o żelu jaki wam położne dawały po porodzie na okolice krocza. A chce koleżance polecić.
    To była chyba altaziaja z tego co pamiętam .

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • stresant Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiekszosc z Was juz napewno to zrobila ...ja jestem chyba ostatnia na tym forum ktora nie powiedziala w pracy o ciazy....

Mozecie podsunac jakas rade? jak to zrobic? bardzo sie boje tej rozmowy i nieustannie o tym mysle....jaka bedzie reakcja? czy dyretorka bedzie zla? czy znajdzie z dnia na dzien zastepstwo za mnie? jak mnie potem oplotkuje przed wszystkimi? ( mala wioska wszyscy wszystko wiedza i tak cud ze nikt jeszcze brzucha nie widzial....ogolnie zle sie zyje w takim srodowisku....fajnie bo wies zdrowe powietrze ale wolalabym anonimowe miasto)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko jest super, ale ostateczne wyniki za tydzien jak beda z krwi, ale nie spodziewany sie zadnych przykrych niespodzianek. Raczej chlopczyk, CRL 6,75 :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 09:08

siamyrka, DorotaAnna, Karmelllka90, B_002, Kiwona, valetta94, Wojna, Kasiulka90, Sansivieria, Iduna, Sana, Kasionek lubią tę wiadomość

• siamyrka Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    wiekszosc z Was juz napewno to zrobila ...ja jestem chyba ostatnia na tym forum ktora nie powiedziala w pracy o ciazy....

Mozecie podsunac jakas rade? jak to zrobic? bardzo sie boje tej rozmowy i nieustannie o tym mysle....jaka bedzie reakcja? czy dyretorka bedzie zla? czy znajdzie z dnia na dzien zastepstwo za mnie? jak mnie potem oplotkuje przed wszystkimi? ( mala wioska wszyscy wszystko wiedza i tak cud ze nikt jeszcze brzucha nie widzial....ogolnie zle sie zyje w takim srodowisku....fajnie bo wies zdrowe powietrze ale wolalabym anonimowe miasto)

Kochana, nie przewiduj co powie dyrektorka, jak się zachowa itp, bo tego nie wiesz. A takie nakręcanie się, nie jest dobre.
    Po prostu powiedz, że jesteś w ciąży.

A kto i czemu ma plotkowac?
    Musisz troszkę wyluzowac i nie patrzeć na innych (nawet gdyby ktoś miał coś powiedzieć, ale tego nie wiesz)

3mam kciuki!
    I zrób to jak najszybciej, bo im bardziej odsuwasz ta rozmowę, Tobie jest coraz ciężej z tym

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Wszystko jest super, ale ostateczne wyniki za tydzien jak beda z krwi, ale nie spodziewany sie zadnych przykrych niespodzianek. Raczej chlopczyk

Gratulacje :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, moja rada jest tylko jedna. Przestań sie przejmować co ona pomyśli. Jesteś szczęśliwa? To jest ważne co ty czujesz a nie co ona pomyśli.

U mnie w pracy tez zrobili dobra minę do złej gry, ba nawet dali podwyżkę ale co z tego jak musiałam iść na L4 wcześniej niż zakładałam i czar prysł. Teraz mam to w głębokim ....

Powiedz prosto z mostu a zobaczysz jaka ulgę poczujesz!

‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ