X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Salamandra1 Koleżanka

Wysłany: 9 października 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja właśnie odebrałam wyniki z krwi i byłam u genetyka. Biorąc pod uwagę i usg i krę ryzyko wystąpienia zespołu downa 1:19000 a tych innych chorób ponad 1:20000. Także super :)

DorotaAnna na dzisiejszych badaniach prenatalnych miałaś tylko USG czy robiłaś np. TEST PAPPA?

m3sxdqk301rvw7js.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Co za dziwna pogoda dzisiaj w Krakowie. Mam troszkę chodzenia po mieście i powiem wam ze ubrałam sie i tak dość lekko a grzeje sie idąc ale nie ma opcji sciągnąć płaszczyk bo zawiewa chłodem i sie robi zimno, w szyje np zimno a biust i plecy mokre. A mam płaszczyk wiosenny.

B_002 macie juz wybrane mieszkanie? My dostaliśmy klucze w zeszłym roku koniec kwietnia jakoś zaraz przed majowka. Po majowce zaczął sie remont wykańczanie itd wprowadziliśmy sie w lipcu ale tak na prawde koło sierpnia mozna było powiedzieć ze mieszkanie było skończone

1 lipca dokładnie obchodziliśmy rocznice pierwszej nocy w naszym mieszkaniu :)
    Nie, my to tak planowaliśmy kupić mieszkanie w przyszłym roku, ale ze względu na to że się z ciążą udało dość szybko to chcemy końcem roku kupić. Szukamy dopiero :) Będzie wszystko na raz, ale jak już pisałam wcześniej, nie przejmuję się. Jak zdążymy to super, a jak nie to się przeprowadzimy troszkę później :) Ogólnie nie ma się co na zapas stresować.
    Tylko że my szukamy z rynku wtórnego, więc nie będzie wykańczania, a co najwyżej niewielki remont.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 13:56

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg miałam tydzień temu i krew (białko PAPPAa i bhcg) też miałam pobieraną tydzień temu. Dzisiaj omawiałam wyniki z genetykiem- nakłada on na siebie wyniki z krwi i z usg i dopiero to daje kompletny wynik badania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 13:58

Salamandra1 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odebrałam dziś wyniki usg + krew i byłam zachwycona widząc tam cztero i pieciocyfrowe wyniki. Bardzo mnie to uspokoiło, ale tylko na chwilę bo zaraz miałam mało przyjemna rozmowę z szefową o tym że już przechodzę na L4...

Znalazłam na olx detektor tętna w dobrej cenie, po południu odbieram i już nie mogę się doczekać.

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jako wisienka na torcie - mój wiekowy odkurzacz postanowił dziś dokonać żywota i czeka mnie wycieczka do sklepu po nowy :/ poszukam jakiegoś super cichego modelu i potraktuje to jako moj pierwszy zakup "dzidziusiowy" :)

tb739vvj5r83d9nz.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Valetta polecam na instagramie empoweredbirthproject

Wow! Takich filmików na youtube to ja nie znalazłam, z tej drugiej perspektywy :D Jeju jak na to patrzę to jestem przerażona czy ja dam radę :P Mega!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 14:33

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Wow! Takich filmików na youtube to ja nie znalazłam, z tej drugiej perspektywy :D Jeju jak na to patrzę to jestem przerażona czy ja dam radę :P Mega!
    Damy radę! Kto jak nie my :)

valetta94, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Nie, my to tak planowaliśmy kupić mieszkanie w przyszłym roku, ale ze względu na to że się z ciążą udało dość szybko to chcemy końcem roku kupić. Szukamy dopiero :) Będzie wszystko na raz, ale jak już pisałam wcześniej, nie przejmuję się. Jak zdążymy to super, a jak nie to się przeprowadzimy troszkę później :) Ogólnie nie ma się co na zapas stresować.
    Tylko że my szukamy z rynku wtórnego, więc nie będzie wykańczania, a co najwyżej niewielki remont.
    My kupiliśmy od dewelopera i prawda pracy była masa. Pewnie, że dobrze mówisz nie ma się co stresować. Przecież mieszkać macie gdzie a z dzieckiem tez dacie radę sie przeprowadzić teraz od wszytskiego sa ekipy wiec tak na prawde na koniec weźmiesz męża mała/małegoi po prostu przejdziecie na inne mieszkanie :)

Valetta a widzisz haha :) ja jestem zachwycona tym ostatnim dodanym filmikiem gdzie dziewczyna rodzi na łożku poród taki chyba idealny min sie wydaje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 14:51

valetta94, B_002 lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    Ja odebrałam dziś wyniki usg + krew i byłam zachwycona widząc tam cztero i pieciocyfrowe wyniki. Bardzo mnie to uspokoiło, ale tylko na chwilę bo zaraz miałam mało przyjemna rozmowę z szefową o tym że już przechodzę na L4...

Znalazłam na olx detektor tętna w dobrej cenie, po południu odbieram i już nie mogę się doczekać.

Ja wlasnie takiej nieprzyjemnej rozmowy sie boje......pozyjemy zobaczymy najwazniejsze sa wyniki testow a szefowa trzeba mniec w dupie

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po małych zakupach w h&m i smyku :)
    Moje pierwsze zakupy dla córki! Zaryzykowałam, jak będzie chłopiec to tez nie koniec świata, kilka rzeczy unisex :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Ja wlasnie takiej nieprzyjemnej rozmowy sie boje......pozyjemy zobaczymy najwazniejsze sa wyniki testow a szefowa trzeba mniec w dupie
    Dokładnie tak! Zawsze taka rozmowa w pracy może stresować, nie wszyscy pracodawcy są wyrozumiali. Ale nowy członek rodziny to nasze szczęście i pracodawca chce czy nie chce, musi zaakceptować taką sytuację.
    Trzeba przejść tą rozmową, a może nie będzie tak źle? Ja się stresowałam a wyszło bardzo pozytywnie :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Salamandra1 Koleżanka

Wysłany: 9 października 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:

Franka2104 można wiedzieć jaki jest koszt takiego detektora tętna?

m3sxdqk301rvw7js.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś rozmawiałam ze znajomą, opowiadała mi o tym, że jej bratowa w 13 tygodniu na prenatalnych dowiedziała się, że bbędzie chłopak, wczoraj była na polowkowym i jednak dziewczynka :D

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka ale moja przyjaciółka miała tak samo. W 13 tyg i 16 tyg jej lekarka mówiła ze chłopak a na połówkowych wyszła dziewczynka. Dlatego ze miała dorodna łechtaczkę i mylili z sisiakiem
    Koleżanka na studiach miała to samo do 30 tyg chłopak a pózniej dziewczyna ta to sie troszkę załamała jak ona płakała to szok.

Bardzo często dziewczynki sa mylone z chlopczykami właśnie przez te uwypuklone lechtaczki

Wysłany: 9 października 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że kupiłam wwszystko unisex :D

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się nie przejmuje, co ma być to będzie :) nie kupiłam jeszcze aż tak dużo :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie nie przejmuje. Mam kilka różowych nie ma problemu zawsze jest komu oddać :) haha

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że robiłam Nifty więc płeć nie ulegnie zmianie :D
    Wiewióreczko co u Ciebie? Miałaś mieć te wyniki na zespół antyfosfolipidowy? Wszystko ok??

w5wq9vvj6y6gc1um.png

Wysłany: 9 października 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mmąż chyba by oszalał ze szczęścia gdyby się okazało, że to jednak chłopak :-) mi właściwe wszystko jedno :-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za detektor Angel sounds mini zapłaciłam 90 pln, na pewno będę go odsprzedawac po ciąży więc koszt jest praktycznie minimalny.

Co do tych szefów to serio polecam załatwić to w miarę możliwości przez telefon. Świadomość że jestem na drugim końcu miasta i prędko jej nie zobaczę była bardzo umacniająca ;)

tb739vvj5r83d9nz.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ