Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
DorotaAnna wrote:Ja właśnie odebrałam wyniki z krwi i byłam u genetyka. Biorąc pod uwagę i usg i krę ryzyko wystąpienia zespołu downa 1:19000 a tych innych chorób ponad 1:20000. Także super
DorotaAnna na dzisiejszych badaniach prenatalnych miałaś tylko USG czy robiłaś np. TEST PAPPA? -
Karmelllka90 wrote:Co za dziwna pogoda dzisiaj w Krakowie. Mam troszkę chodzenia po mieście i powiem wam ze ubrałam sie i tak dość lekko a grzeje sie idąc ale nie ma opcji sciągnąć płaszczyk bo zawiewa chłodem i sie robi zimno, w szyje np zimno a biust i plecy mokre. A mam płaszczyk wiosenny.
B_002 macie juz wybrane mieszkanie? My dostaliśmy klucze w zeszłym roku koniec kwietnia jakoś zaraz przed majowka. Po majowce zaczął sie remont wykańczanie itd wprowadziliśmy sie w lipcu ale tak na prawde koło sierpnia mozna było powiedzieć ze mieszkanie było skończone
1 lipca dokładnie obchodziliśmy rocznice pierwszej nocy w naszym mieszkaniu
Tylko że my szukamy z rynku wtórnego, więc nie będzie wykańczania, a co najwyżej niewielki remont.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 13:56
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
Usg miałam tydzień temu i krew (białko PAPPAa i bhcg) też miałam pobieraną tydzień temu. Dzisiaj omawiałam wyniki z genetykiem- nakłada on na siebie wyniki z krwi i z usg i dopiero to daje kompletny wynik badania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 13:58
Salamandra1 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Ja odebrałam dziś wyniki usg + krew i byłam zachwycona widząc tam cztero i pieciocyfrowe wyniki. Bardzo mnie to uspokoiło, ale tylko na chwilę bo zaraz miałam mało przyjemna rozmowę z szefową o tym że już przechodzę na L4...
Znalazłam na olx detektor tętna w dobrej cenie, po południu odbieram i już nie mogę się doczekać. -
Karmelllka90 wrote:Valetta polecam na instagramie empoweredbirthproject
Wow! Takich filmików na youtube to ja nie znalazłam, z tej drugiej perspektywy Jeju jak na to patrzę to jestem przerażona czy ja dam radę Mega!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 14:33
-
valetta94 wrote:Wow! Takich filmików na youtube to ja nie znalazłam, z tej drugiej perspektywy Jeju jak na to patrzę to jestem przerażona czy ja dam radę Mega!
valetta94, Karmelllka90 lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyB_002 wrote:Nie, my to tak planowaliśmy kupić mieszkanie w przyszłym roku, ale ze względu na to że się z ciążą udało dość szybko to chcemy końcem roku kupić. Szukamy dopiero Będzie wszystko na raz, ale jak już pisałam wcześniej, nie przejmuję się. Jak zdążymy to super, a jak nie to się przeprowadzimy troszkę później Ogólnie nie ma się co na zapas stresować.
Tylko że my szukamy z rynku wtórnego, więc nie będzie wykańczania, a co najwyżej niewielki remont.
Valetta a widzisz haha ja jestem zachwycona tym ostatnim dodanym filmikiem gdzie dziewczyna rodzi na łożku poród taki chyba idealny min sie wydajeWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 14:51
valetta94, B_002 lubią tę wiadomość
-
Franka2104 wrote:Ja odebrałam dziś wyniki usg + krew i byłam zachwycona widząc tam cztero i pieciocyfrowe wyniki. Bardzo mnie to uspokoiło, ale tylko na chwilę bo zaraz miałam mało przyjemna rozmowę z szefową o tym że już przechodzę na L4...
Znalazłam na olx detektor tętna w dobrej cenie, po południu odbieram i już nie mogę się doczekać.
Ja wlasnie takiej nieprzyjemnej rozmowy sie boje......pozyjemy zobaczymy najwazniejsze sa wyniki testow a szefowa trzeba mniec w dupie -
stresant wrote:Ja wlasnie takiej nieprzyjemnej rozmowy sie boje......pozyjemy zobaczymy najwazniejsze sa wyniki testow a szefowa trzeba mniec w dupie
Trzeba przejść tą rozmową, a może nie będzie tak źle? Ja się stresowałam a wyszło bardzo pozytywnie
Franka2104 wrote:Ja odebrałam dziś wyniki usg + krew i byłam zachwycona widząc tam cztero i pieciocyfrowe wyniki. Bardzo mnie to uspokoiło, ale tylko na chwilę bo zaraz miałam mało przyjemna rozmowę z szefową o tym że już przechodzę na L4...
Znalazłam na olx detektor tętna w dobrej cenie, po południu odbieram i już nie mogę się doczekać.
Franka2104 można wiedzieć jaki jest koszt takiego detektora tętna? -
nick nieaktualnyNatalka ale moja przyjaciółka miała tak samo. W 13 tyg i 16 tyg jej lekarka mówiła ze chłopak a na połówkowych wyszła dziewczynka. Dlatego ze miała dorodna łechtaczkę i mylili z sisiakiem
Koleżanka na studiach miała to samo do 30 tyg chłopak a pózniej dziewczyna ta to sie troszkę załamała jak ona płakała to szok.
Bardzo często dziewczynki sa mylone z chlopczykami właśnie przez te uwypuklone lechtaczki -
nick nieaktualny
-
Za detektor Angel sounds mini zapłaciłam 90 pln, na pewno będę go odsprzedawac po ciąży więc koszt jest praktycznie minimalny.
Co do tych szefów to serio polecam załatwić to w miarę możliwości przez telefon. Świadomość że jestem na drugim końcu miasta i prędko jej nie zobaczę była bardzo umacniająca