Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMama36 wrote:Ile trzymajcie po odciagnieciu mleko w temp pokojowej.?
A jak w lodówce to jak podgrzewacie? Butelka do ciepłej wody? -
nick nieaktualnyMama - ja biorę termometr ten do kąpieli i nalewam do miski wody w temperaturze max 37 stopni. I trzymam aż się rozpuści jak zamrożone. Jeśli woda się ochłodzi i jeszcze się nie rozmrozi mleko to wymieniam wodę znowu na 37stopni. A podaje w temperaturze około pokojowej. Nie zagrzeje mi się więcej niż 37 stopni więc się nie "zepsuje" a w rękach czuję czy jest takie w miarę do wypicia.
-
nick nieaktualnyDziewczyny wiecie że marsupi jest przeznaczone od 4-5 miesiąca życia? Nawet w opisie produktu jest to zaznaczone jako pierwsze zdanie. Marsupi nie podwija miednicy co robi się w chuście dlatego chusta jest dopuszczona wcześniej ale mi fizjoterapeuta jeszcze w ciąży mówił że najlepiej po 4 tygodniu zycia chustę a nosidło najlepiej od 6 miesiaca dopiero mimo że mamy manduke .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 15:37
B_002, Misiabella, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Dziewczyny wiecie że marsupi jest przeznaczone od 4-5 miesiąca życia? Nawet w opisie produktu jest to zaznaczone jako pierwsze zdanie. Marsupi nie podwija miednicy co robi się w chuście dlatego chusta jest dopuszczona wcześniej ale mi fizjoterapeuta jeszcze w ciąży mówił że najlepiej po 4 tygodniu zycia chustę a nosidło najlepiej od 6 miesiaca dopiero mimo że mamy manduke .
Też mamy manduce i z nią czekamy aż usiądzie. Ale Marsupi podwija miednicę i wszędzie w opisach jest że od 1dnia życia o ile waga dziecka przekracza 3,5kg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 15:40
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Gdzie znalazłaś taki opis?
Też mamy manduce i z nią czekamy aż usiądzie. Ale Marsupi podwija miednicę i wszędzie w opisach jest że od 1dnia życia o ile waga dziecka przekracza 3,5kg.
Ja mam w manduce dodatkowo wkładkę dla uwaga ... Noworodkow... Bo ja mam po siostrzenicy która miała to nosidło zalecone od otropedy w Niemczech na bioderka ale mała strasznie nie lubiła kilka razy tylko w nim była noszona. Ja teraz pożyczyłam przyjaciółce jej córcia skończyła 5 miesiecy jest kawał kobitki to myślę że bez problemu może w nim nosićWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 15:45
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/19ea3ab5d88d.png
I w Marsupi nie da się nosić na plecach, nie ma żadnego clickandgo bo nie ma co klikaćsame mięciutkie rzepy mamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 15:46
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:To na pewno coś innego. Widzę szczyt ramion tego nosidła co wkleilas i tam są jakieś klamerki. Na Marsupi tego nie ma.
I w Marsupi nie da się nosić na plecach, nie ma żadnego clickandgo bo nie ma co klikaćsame mięciutkie rzepy mamy
Ale u nas chusta jest super. Co prawda umiem tylko jedno motanie z mężem ale to nam się sprawdza superPaula 90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Karmelka - nam udało się wyrwać jeszcze ta manduce i też w niej jest ta wkładka - kompletne nieporozumienie. Nie wiem jak ona miałaby spowodować że to będzie dla noworodka.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/945d4517b190.png
Ja preferuję chustę a manduca na razie jest u przyjaciółki. Może kiedyś w góry będzie wygodna bo ja mam chustę elastyczna a dla starszych zalecają tkana a tkane są drogie więc po co jak wtedy już manduca będzie bezpiecznaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 15:55
-
nick nieaktualny
-
Nam dzisiaj przyszedł baby k’tan! Na szybko włożyłam małego i zrobiłam zdjęcie zaraz Wam wstawię, muszę tylko dokładnie doczytać co i jak tylko po prostu zasypiam na stojąco muszę się zdrzemnąć póki on śpi...
Oczywisxie sorry za burdel na łóżku i proszę nie cytować
Paula 90, Karmelllka90, B_002, Lolka30, mysla.nieskalana, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMłody już trzy godziny śpi na mnie w Marsupi. A ja sobie odpoczywam w pozycji półleżącej. Nawet jakbym przysnela to mi nie spadnie.
Chciałam mu przedstawić nowa mate robocikowa a on cztery godziny temu zjadł, potem usnął i tak śpi.
A mata już wyschła i czeka.
No ja nie wiem. Ja to z podekscytowania ta mata spać nie mogę 😂mysla.nieskalana, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:Paula super wiadomości!!!
Mama również się cieszę że Kryst będzie miał coraz lepszą skórke
dziewczyny kiedy wasze dzieciaczki się tak pierwszy raz świadomie uśmiechnęły!?
Nasz około tydzień temu się uśmiechnął CHYBA świadomie. I od tego czasu się uśmiecha coraz więcej i uśmiecha się z efektem dźwiękowym i całą buźka 😍Fasolka77 lubi tę wiadomość