X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ile trzymajcie po odciagnieciu mleko w temp pokojowej.?
    A jak w lodówce to jak podgrzewacie? Butelka do ciepłej wody?
    Temp pokojowa do 8 h. Z lodówki w podgrzewacz temperatura podgrzania mleka z piersi nie może być większe aniz 37 a tak najlpeije maxymalnie 36,6

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama - ja biorę termometr ten do kąpieli i nalewam do miski wody w temperaturze max 37 stopni. I trzymam aż się rozpuści jak zamrożone. Jeśli woda się ochłodzi i jeszcze się nie rozmrozi mleko to wymieniam wodę znowu na 37stopni. A podaje w temperaturze około pokojowej. Nie zagrzeje mi się więcej niż 37 stopni więc się nie "zepsuje" a w rękach czuję czy jest takie w miarę do wypicia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie że marsupi jest przeznaczone od 4-5 miesiąca życia? Nawet w opisie produktu jest to zaznaczone jako pierwsze zdanie. Marsupi nie podwija miednicy co robi się w chuście dlatego chusta jest dopuszczona wcześniej ale mi fizjoterapeuta jeszcze w ciąży mówił że najlepiej po 4 tygodniu zycia chustę a nosidło najlepiej od 6 miesiaca dopiero mimo że mamy manduke .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 15:37

B_002, Misiabella, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi - masz termometr na wylewce?
    Czytałam że jak dasz cieplejsza wodę to to mleko co dotyka gorących ścianek naczynia może się "zepsuć" i jednocześnie całe mleko może zaszkodzić dziecku bo tam bardzo szybko bakterie się namnażają.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny wiecie że marsupi jest przeznaczone od 4-5 miesiąca życia? Nawet w opisie produktu jest to zaznaczone jako pierwsze zdanie. Marsupi nie podwija miednicy co robi się w chuście dlatego chusta jest dopuszczona wcześniej ale mi fizjoterapeuta jeszcze w ciąży mówił że najlepiej po 4 tygodniu zycia chustę a nosidło najlepiej od 6 miesiaca dopiero mimo że mamy manduke .
    Gdzie znalazłaś taki opis?

Też mamy manduce i z nią czekamy aż usiądzie. Ale Marsupi podwija miednicę i wszędzie w opisach jest że od 1dnia życia o ile waga dziecka przekracza 3,5kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 15:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozmieniałyście avatary i już trzeba czytać nazwy ....eh

Kiwona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Gdzie znalazłaś taki opis?

Też mamy manduce i z nią czekamy aż usiądzie. Ale Marsupi podwija miednicę i wszędzie w opisach jest że od 1dnia życia o ile waga dziecka przekracza 3,5kg.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/19ea3ab5d88d.png

Ja mam w manduce dodatkowo wkładkę dla uwaga ... Noworodkow... Bo ja mam po siostrzenicy która miała to nosidło zalecone od otropedy w Niemczech na bioderka ale mała strasznie nie lubiła kilka razy tylko w nim była noszona. Ja teraz pożyczyłam przyjaciółce jej córcia skończyła 5 miesiecy jest kawał kobitki to myślę że bez problemu może w nim nosić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 15:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/19ea3ab5d88d.png
    To na pewno coś innego. Widzę szczyt ramion tego nosidła co wkleilas i tam są jakieś klamerki. Na Marsupi tego nie ma.

I w Marsupi nie da się nosić na plecach, nie ma żadnego clickandgo bo nie ma co klikać :-) same mięciutkie rzepy mamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 15:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mata matą ale jak któraś się waha to u Nas ten stojak z Ikei robi genialna robotę! Są elementy czarne i czerwone więc młody szły dostaje radości. Wklejalam na fb zdjęcia ale napiszę dla tych co nie mają fb. Megaaaa sprawa!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka - nam udało się wyrwać jeszcze ta manduce i też w niej jest ta wkładka - kompletne nieporozumienie. Nie wiem jak ona miałaby spowodować że to będzie dla noworodka.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/945d4517b190.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    To na pewno coś innego. Widzę szczyt ramion tego nosidła co wkleilas i tam są jakieś klamerki. Na Marsupi tego nie ma.

I w Marsupi nie da się nosić na plecach, nie ma żadnego clickandgo bo nie ma co klikać :-) same mięciutkie rzepy mamy
    A to chyba że tak ale wpisałam marsupi i mi to wyskoczyło.... 🤔🤔 Nie spotkałam się właśnie z tą nazwą wcześniej. Rozglądałam się za tulą etc ale siostra mnie uświadomiła że właśnie ma ta manduce. Poczytałam że jest Extra więc zaoszczędziłam 500 zł.

Ale u nas chusta jest super. Co prawda umiem tylko jedno motanie z mężem ale to nam się sprawdza super

Paula 90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Karmelka - nam udało się wyrwać jeszcze ta manduce i też w niej jest ta wkładka - kompletne nieporozumienie. Nie wiem jak ona miałaby spowodować że to będzie dla noworodka.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/945d4517b190.png
    Ja też jestem zdaniem że ta wkładka to pic na wodę. Ale tak jak mówię oni mieli zalecie od pediatry na bioderka. Młoda miała wtedy coś około 8 tyg .
    Ja preferuję chustę a manduca na razie jest u przyjaciółki. Może kiedyś w góry będzie wygodna bo ja mam chustę elastyczna a dla starszych zalecają tkana a tkane są drogie więc po co jak wtedy już manduca będzie bezpieczna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 15:55

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu link :)

https://www.mamazen.pl/product-pol-6804-Nosidelko-MARSUPI-BREEZE-HELLGRAU-z-lnem.html

Paula 90, DorotaAnna, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla pompujących - protip jak użyć zwykłego stanika do karmienia jako stanik do pompowania bez rąk 😁

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/51a0b4ceb015.png

martusiawp lubi tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam dzisiaj przyszedł baby k’tan! Na szybko włożyłam małego i zrobiłam zdjęcie zaraz Wam wstawię, muszę tylko dokładnie doczytać co i jak tylko po prostu zasypiam na stojąco muszę się zdrzemnąć póki on śpi...

Oczywisxie sorry za burdel na łóżku i proszę nie cytować

4d9b889ffc209c07med.jpg

Paula 90, Karmelllka90, B_002, Lolka30, mysla.nieskalana, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ej, mogę jeszcze dołączyć do Was na fejsie?
    tak sobie pomyślałam, że jednak chcę.

No yacha!!!!

espoir, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota- brałam pod uwagę też baby k'tan ;-) super wygląda.
    Mnie przekonało to do marsupi że nic nie wisi jak przy chuście. Ja to już widzę siebie fajtłapę na maksa jak się potykam albo zahaczam o coś tymi frędzlami ;-)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula super wiadomości!!!
    Mama również się cieszę że Kryst będzie miał coraz lepszą skórke ;)

dziewczyny kiedy wasze dzieciaczki się tak pierwszy raz świadomie uśmiechnęły!?

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody już trzy godziny śpi na mnie w Marsupi. A ja sobie odpoczywam w pozycji półleżącej. Nawet jakbym przysnela to mi nie spadnie.

Chciałam mu przedstawić nowa mate robocikowa a on cztery godziny temu zjadł, potem usnął i tak śpi.
    A mata już wyschła i czeka.

No ja nie wiem. Ja to z podekscytowania ta mata spać nie mogę 😂

mysla.nieskalana, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Paula super wiadomości!!!
    Mama również się cieszę że Kryst będzie miał coraz lepszą skórke ;)

dziewczyny kiedy wasze dzieciaczki się tak pierwszy raz świadomie uśmiechnęły!?
    Dzięki ;-)

Nasz około tydzień temu się uśmiechnął CHYBA świadomie. I od tego czasu się uśmiecha coraz więcej i uśmiecha się z efektem dźwiękowym i całą buźka 😍

Fasolka77 lubi tę wiadomość

‹‹ 3223 3224 3225 3226 3227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ