X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Matko mama36, ja podawałam na łyżeczce ale Leonka już spi w opór i budzi się na ostatnią chwilę więc się złości o jedzenie więc daje do mleka a przed piersią już w ogóle nie podaje. Myślę że u nas już mogę odstawiać ten espumisan
    No sama narobilam przyznaje się. Nie wiem w ogóle co mnie pokusiło bo mały był spokojny i nic go nie bolało. Uznałam że dam mu espunisam.. Po cholernie w sumie. 😑😪

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Moja też nadal ze śluzem, chociaż już od czasu twarogu bez nitek krwi.
    Ja jajek nie odstawiłam ale też jakoś niescpecjalnie je jem, jedynie w jakiejś panierce. Może to też powód kup ? Masakra ...

Pozostał nam chleb i dżem.
    Najczęściej uczula nabiał, jajka, orzechy i ryby. Bardzo często cytrusy, kakao, truskawki. Masakra. Ja chcę jeść. Umowie się do pediatry-alergologa w przyszłym tygodniu, dam znać co powiedział.

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Najczęściej uczula nabiał, jajka, orzechy i ryby. Bardzo często cytrusy, kakao, truskawki. Masakra. Ja chcę jeść. Umowie się do pediatry-alergologa w przyszłym tygodniu, dam znać co powiedział.

Daj znać koniecznie. Moja koleżanka mówiła, że każdy radził jej przejść na mm, ona dała sobie za cel 4 miesiące na początek, jej Zosia ma już 3, Anka nadal karmi piersią, wygląda strasznie, mówiła że waży 52, w moich oczach mniej. Powiedziała, że już trochę się do takiego żarcia przyzwyczaiła, tylko tak jak mówiłam, ona dokładnie sprawdza wszystkie produkty, nawet chleb kupuje taki, który nie zawiera mleka. Z owoców to je tylko jabłka i gruszki, nic więcej a masło zastępuje jakąś wegańską pastą.

Wiewiórka ale polecam Ci pyszne krówki z rossmana, na bazie mleka kokosowego 😂

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was na bieżąco ale mało się dziś udzielam, ogarniam się na spacer, bo o 13.30 przyjeżdża M.
    Marcepan śpi, aż żal budzić, a muszę ją przebrać.
    Pogoda taka niespecjalna, rano było pięknie, słonko .. a teraz zrobiło sie pochmurno ale zimno nie jest.

Jaką macie pogodę ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • india Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez was czytam ale nie bylam w stanie odpisywac. miałam w weekend egzaminy i musialam choc troszke sie pouczyc ;) ale zaliczone!
    Jeszcze miesiac i bedzie z głowy :)

Moja mała lubi wszystko co blyszczace i lustrzane... uwielbia lampki nad stolem i lampe nad kanapa ;)
    A z kontarstowych uwielbia miekka kasiążeczke z moms care, druga ma z lullalove ale tej az tak bardzo nie lubi.

Ja w końcu doszlam do tego, ze malutka jednak jest uczulona na te nowe pampersy premium care.

martusiawp lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystkie pampersy oprócz premium care powodują zaczerwienienie- dady, zwykle pampersy, szczerze nie pamietam lupilu.... mam teraz te z rossmanna co polecalyscie i będę próbować zobaczymy. Dzięki za te zabawki /) coś powymyślano, właśnie czytałam ze do 3 miesiąca dziecko widzi w zasadzie tylko kontrasty i kolor czerwony. Szczerze myślałam ze to szybciej mija 😂

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Aaa noi ja też jestem na diecie bez nabiału żeby sprawdzić czy problemy z brzuszkiem nie są alergią A białko krowie. Mamy też mleko z apteki. Ale tak misie rzuciło w oczy Kasiulka czemu wykluczasz jajka?
    A nie muszę? Nie wiem, nie sprawdziłam, a sobie wmówiłam, że jaja to białko 😂 Czyli mogę? 😄

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Zjadłam wczoraj jajko po dwóch tygodniach przerwy i mały dziś wysypany nie tylko na twarzy, ale też na ciele :( czyli kupy śluzowe to nie przypadek, a oznaka alergii.

Kasiulka, uświadomiłaś mi wczoraj, że masło to nabiał 😂
    No dobra, to jednak też nie jem jajek, bo u nas też troszkę śluzu w kupce. Hahahaha tak myślałam, ze któraś zapomni o maśle 😅 A ja się wycwaniłam i smaruję chleb awokado 😊😊😊

Mama, to straszne, co opisałaś!!! Współczuję przeżyć bardzo 😢 Aż mnie serce zabolało. Oby było wszystko w porządku 😘

Mama36, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam dziś lodowe Marzenie nowe czekoladowe i zobaczymy. Bo jak go wyspie na nowo będę pewna że to czekolada.
    Co do pampersow zaczęliśmy dady ale coś mi się nie podoba czerwony pasek dookoła brzucha po nich. Mam nadzieję że to od ciepła dziś bo uNas w słońcu z 30st jak dla mnie... Więc na razie na 100% sprawdzają się re z Rossmana. Płakać nie będę.. Tanie i fajne :)

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Tunia też mamy u niej wizytę 28.05 ze szczepieniem :)
    My idziemy na 9.40, na zwykłą pierwszą wizytę. Mam nadzieję, że Wiki wstanie, bo budzić żal. 😜

martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkurza mnie on, wiecie ? Po prostu takim samym byciem i udawaniem dobrego ojca.
    Nie sądziłam, że kiedyś będę prosić żeby jak najszybciej pojechał.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Daj znać koniecznie. Moja koleżanka mówiła, że każdy radził jej przejść na mm, ona dała sobie za cel 4 miesiące na początek, jej Zosia ma już 3, Anka nadal karmi piersią, wygląda strasznie, mówiła że waży 52, w moich oczach mniej. Powiedziała, że już trochę się do takiego żarcia przyzwyczaiła, tylko tak jak mówiłam, ona dokładnie sprawdza wszystkie produkty, nawet chleb kupuje taki, który nie zawiera mleka. Z owoców to je tylko jabłka i gruszki, nic więcej a masło zastępuje jakąś wegańską pastą.

Wiewiórka ale polecam Ci pyszne krówki z rossmana, na bazie mleka kokosowego 😂
    ooo rany.. chyba nie mialabym tyle sily i determinacji i poszlabym na latwizne. podziwiam!

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • stresant Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola pogon chlopa i tyle...mam nadzieje ze cie do niczego nie przymusza

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Wkurza mnie on, wiecie ? Po prostu takim samym byciem i udawaniem dobrego ojca.
    Nie sądziłam, że kiedyś będę prosić żeby jak najszybciej pojechał.

Domyślam się. Wiesz emocje co do niego masz nadal świeże i myśle że nawet jakby był fair w stosunku do spraw z Marcepanem to i tak by życie wkurzał. Myśle że to jakiś taki kolejny etap tego wszystkiego

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy ze spaceru a prezes dalej śpi. 4 godziny od ostatniego karmienia. Słońce właśnie zaszło. Było bardzo ciepło i słońce grzało. A teraz tak pochmurno się robi. Patrzyłam na radarach i burza jest 50km od nas.
    Plan był żeby wyjść jeszcze na dwór ale chyba burza będzie szybsza od nas.

Mąż zrobił młode ziemniaki i młoda kapustę na obiad. Zjadłam trochę i będę obserwować.

Mama - ja bym chyba zawalu dostała gdyby coś takiego się stało. Trzymam kciuki żeby wszystko było ok.

martusiawp lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama nam sie zrobil czerwony kropkaty pas na brzuchu wlasnie od bella hapy ale dupka nie byla czerwona
    Zwykle pampersy nie uczulaja :) teraz sie modle zeby tak szybko nie rosnal bo jeszcze 2mega paki 2 mam :) ciaza mi mozg przycmila po cholere tego tyle nakupowalam :)
    78 szt. Bella 1 kolezance podarowalam bo sie jej wnuczka urodzila....zostalo mi 78 nr.2 :(
    Minimalnie 200zl jakbym do kosza wyrzucila za zakup szczotki do wloskow ktora sie sypie i nigdy nie czesalam a to chicco syf jeden.....za mm ktorego podalam 30ml za pieluchy na ktore uczulony i ubranka ktorych ani razu nie mial na sobie

• stresant Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas juz po burzy ;) fajne powietrze

Pojechalam dzis do kosciola pirewszy raz od 9 miesiecy i juz dlugo nie pojade....przed kosciolem protest ludzie z plakatami stop pedofili w kociele na kazaniu ksiadz trul o tym jak sa traktowami ze nie kazdy ksiadz to pedofil i on musi nosic ciezki krzyz za drugich
    Czlowiek sie idzie pomodlic wysluchac slowa bozego a tu cyrk poprostu....

• angella908 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u was przy atomowym zapaleniu skory buzia tez tak wyglada? Do tego dopadła nas ciemieniucha nawet na uchu 😢

https://zapodaj.net/92f802e177782.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 15:25

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dokładnie tak wyglada ale lekarka powiedział ze trądzik. I tez nam schodzi skóra z ucha...

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna i jak z noszeniem Malenstwa w Baby K’tan? Bo ja do dzis nie kupilam. Ciagle mysle czy kupic to, czy huste...

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
‹‹ 3235 3236 3237 3238 3239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ