X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi Jak się czujesz?
    Mam nadzieję, że już lepiej.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama19 Ale mnie zestresowałaś.
    Jak to zemdlał przy zakrztuszeniu?
    Moja ciągle się krztusi przy cycu.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Dajecie czapke na glowe w takiej pogodzie jak dzis ja lezy we wozku?
    mojego czapka parzy i wkurw totalny...wiec chodzi bez...mam nadzieje ze mu nie zaszkodzi
    Boże czapka!!!??
    Mój w samym body z krótkim rękawem urzedowal i cienkie spodenki bez skarpet. Gdzie czapka???

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Mama19 Ale mnie zestresowałaś.
    Jak to zemdlał przy zakrztuszeniu?
    Moja ciągle się krztusi przy cycu.
    Zemdlal kochanie z histerii i bólu po płaczu... A to nie było typowe zakrztuszenie bo to on odkaszluje jak jest przy cycu. Ale na łyżeczce wlalam mu espunisam i musiał polecieć tam gdzie nie trzeba. Nie wiem czy kiedys tak miałaś.. Wtedy tam ściska w klatce i boli.. I on zaczął strasznie wrzeszczec i płakać i od tego

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Zemdlal kochanie z histerii i bólu po płaczu... A to nie było typowe zakrztuszenie bo to on odkaszluje jak jest przy cycu. Ale na łyżeczce wlalam mu espunisam i musiał polecieć tam gdzie nie trzeba. Nie wiem czy kiedys tak miałaś.. Wtedy tam ściska w klatce i boli.. I on zaczął strasznie wrzeszczec i płakać i od tego
    Nigdy mi się takie coś nie przytrafiło.

Gdyby takie coś przytrafiło się mojej Wiki i bym całkowicie spanikowala. Wzywalabym karetkę.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Nigdy mi się takie coś nie przytrafiło.

Gdyby takie coś przytrafiło się mojej Wiki i bym całkowicie spanikowala. Wzywalabym karetkę.
    Maz chciał też... Ja nie wiem skąd zachowalam zimna krew.

• Anete Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama brawo za opanowanie. Ja bym już pewnie się popłakała i zaczęła panikować...

atdcj48aq9519a2w.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    B002 u nas córka tak miała ze w aucie przestała zasypiać tylko wrzask. Okazało się później ze jest jej niedobrze.. robiłam tak ze ja usypilalam na rękach wsadzalam do siedziska i szybko ruszaliśmy a na światłach dodatkowo kołysałam nią lekko. Jak się wybudziła to koniec... a my robimy często trasy 500km
    A jak się okazało że było jej niedobrze? Po czym poznaliście?

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też podziwiam, Mama. A ten ból jest ponoć straszny, moja siostra to miała. Padła na kolana i myślała, że po niej, nie dało się oddechu złapać, dusiła się.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Mama brawo za opanowanie. Ja bym już pewnie się popłakała i zaczęła panikować...
    Ale żeby nie było już Wam pisałam że przy pierwszym dziecku wezwałam lekarza bo mu się mocno ulało, zwymiotowal.. Więc nie róbcie ze mnie bohaterki hhaha... To trzecie dziecko.. Wiecie co mówią

• B_002 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    My idziemy na 9.40, na zwykłą pierwszą wizytę. Mam nadzieję, że Wiki wstanie, bo budzić żal. 😜
    To chyba się spotkamy, bo my na 10 :)
    A pielęgniarka kazała przyjść troszkę wcześniej żeby jeszcze pomierzyć i zważyć :)
    Będziesz na piechotę z wózkiem pewnie?

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama ale miałaś akcję! Całe szczęście że zachowałaś spokój, ja pewnie nie wiedziałabym co zrobić. Moja czasem się zakrzytusi ale wtedy kaszle.
    Ale jak tak kropelki wpadły nie tam gdzie trzeba to musiało boleć :(
    Co do kropelek to ja podaję łyżeczką Ale nachylam tylko troszkę i powoli zgarniam płyn palcem do buzi a ona w tym czasie sobie swoim tempem połyka.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    My w jedną stronę podróż super, właśnie wracamy i zapowiada się dluuuuga podróż... Bunio szaleje....
    Noc była super... Bunio spał i był grzeczny...dostał od ciotek dużo prezentów ;)
    U nas to samo... :(
    Rano super, spała sobie. Podróż 2h standardowo wg planu. Powrót fatalny!
    2 postoje, spania było może pół godziny, nie więcej. A druga połowa trasy była autostradą więc gdy ona się nagle obudziła i zaczęła płakać to trzeba było próbować uspokajać. W końcu zachodziła się tym płaczem a mi serce pękało bo chciałam ją przytulić a musieliśmy zjechać na najbliższym MOP-ie z autostrady. Uspokajanie cycem tylko pomagało za każdym razem. Jakoś dojechaliśmy ale trasa zamiast 2h trwała ponad 3,5h.

Boję się następnych podróży :(
    A tu już za tydzień jedziemy do mojej mamy bo mamy w tamtych stronach wesele.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak się zabezpieczacie? O ile w ogóle 😉 ja na razie 1,5 roku 2 lata chce dać na wstrzymanie ale nie wiem jaka antykoncepcję wybrać

• B_002 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Dziewczyny, szczególnie Basia!.. Ten krem co mi poleciła alergolog petarda! Już po jednym razie suchej skóry brak a zmiany N buzi mniejsze.
    A mogłabyś napisać jaki to krem bo gdzieś musiałam przeoczyć a teraz nie mogę znaleźć.
    U nas zmiany na buzi zeszły, zostały jeszcze na szyi. Na buzi tylko takie pojedyncze krostki i sucha skóra.
    Jakiś krem by się przydał. Mam na razie kupiony Mustela Stelatopia krem do twarzy do skóry atopowej.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny jak się zabezpieczacie? O ile w ogóle 😉 ja na razie 1,5 roku 2 lata chce dać na wstrzymanie ale nie wiem jaka antykoncepcję wybrać
    Ja chyba tylko prezerwatywy na razie wybiorę. 4 lata byłam na hormonach i na razie nie chcę stosować niczego co ingeruje w organizm.
    Na razie jeszcze nie myślałam o żadnych innych metodach.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu a wy przed tymi dłuższymi podróżami przyzwyczajaliscie ja do jazdy? My z mężem bralismy ja na wycieczki ja szłam do lekarza a oni na spacer i znowu powrót do domku, mąż jechał do apteki bralam ja i jechaliśmy razem. I tym sposobem później pierwsza trasa 2 h z postojem po 1,5 h bo się balam spadku saturacji dałam też jej cyca, zjadła i zadowolona. Teraz jeżdżę z nią dużo sama. Ona tylko wsadzona do fotelika śpi kontroluje sytuację na postoju i śpi dalej. Masz prawo jazdy może próbuj sama na takich krótszych dystansach?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja chyba tylko prezerwatywy na razie wybiorę. 4 lata byłam na hormonach i na razie nie chcę stosować niczego co ingeruje w organizm.
    Na razie jeszcze nie myślałam o żadnych innych metodach.
    Ja nigdy nie brałam, ale boje się ze swoją tendencja do gromadzenia wody. A prezerwatywy mąż nie chce już 😉

• B_002 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Basiu a wy przed tymi dłuższymi podróżami przyzwyczajaliscie ja do jazdy? My z mężem bralismy ja na wycieczki ja szłam do lekarza a oni na spacer i znowu powrót do domku, mąż jechał do apteki bralam ja i jechaliśmy razem. I tym sposobem później pierwsza trasa 2 h z postojem po 1,5 h bo się balam spadku saturacji dałam też jej cyca, zjadła i zadowolona. Teraz jeżdżę z nią dużo sama. Ona tylko wsadzona do fotelika śpi kontroluje sytuację na postoju i śpi dalej. Masz prawo jazdy może próbuj sama na takich krótszych dystansach?
    Jeździliśmy wcześniej na krótsze dystanse i od razu zasypiała. Potem były coraz dłuższe do godziny i też ledwo ruszyliśmy to spała. Dopiero tydzień temu się zaczął ten problem ze przestała spać w samochodzie i na tych dłuższych trasach to już jest męczące. Chociaż dzisiaj rano jechało się rewelacyjnie.
    Mam prawo jazdy ale sama z nią jeszcze nie jeździłam bo się boję. Ona z tyłu, ja z przodu, jeszcze za wcześnie na takie jazdy samodzielnie jak dla mnie. Zwłaszcza że ostatnio nie śpi w samochodzie od razu tylko trzeba ją zabawiać i podawać smoczek jak wypadnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 21:24

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja nigdy nie brałam, ale boje się ze swoją tendencja do gromadzenia wody. A prezerwatywy mąż nie chce już 😉
    Ja nie miałam żadnych skutków ubocznych antykoncepcji hormonalnej. Wręcz same plusy widziałam.
    Jedynym "minusem" był dla mnie wpływ na włosy które stały się całkiem proste, a wcześniej delikatnie się falowały i były puszystsze. Podczas brania tabletek były proste i gładkie.
    Ale jednak na razie wolę żeby organizm zaczął sam sobie regulować gospodarkę hormonalną, trzeba sobie zrobić przerwę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 21:30

gg64zbmhxvebnkcj.png
‹‹ 3237 3238 3239 3240 3241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ