X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mały pierwszy raz dzisiaj śpi w śpiworku :) dotąd spał owinięty w kocyk ale zaczął się trochę przekręcać rozkopywać chyba mu bylo już tez za ciepło jak był zawinięty jak naleśnik. Ręce i nogi opanowane przestał sie nawalać po mordzie xd więc śpi w bodziaczku i w śpiworku :)

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • india Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 02:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota ja chyba tez mikek juz spiworek wyciągnę. Dzieki za przypomnienie ;)

U nas w tym tygodniu gości ciag dalszy... mam.nadzieje, ze pogoda dopisze to bede ich goscic na tarasie zamiast kisić sie w domu

Fasolka77 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ochotę rzucić to cale cycowanie.. Jadl o 21 poszedl spac i spal az do 3..szok.. 6h.. Po czym zjadl 1 piers przez 10 min, druga mu jakos wcisnelam marne 5 min.. I on juz niby najedzony ale cos mi się nie wydaje.. On normalnie tak krotko nie je.. Dzis polozna bedzie zwazy go i sie okaze.. Woz albo przewoz. Jak slabo przybiera to ja to wszystko pierdziele.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Mam ochotę rzucić to cale cycowanie.. Jadl o 21 poszedl spac i spal az do 3..szok.. 6h.. Po czym zjadl 1 piers przez 10 min, druga mu jakos wcisnelam marne 5 min.. I on juz niby najedzony ale cos mi się nie wydaje.. On normalnie tak krotko nie je.. Dzis polozna bedzie zwazy go i sie okaze.. Woz albo przewoz. Jak slabo przybiera to ja to wszystko pierdziele.
    Daffi nie przejmuj się tak. Moja Zosia zjadła o 20:20 przez około 20-25min, spała do 2, czyli 5,5h od karmienia do karmienia. O 2 zjadła przez 13 minut i spała do 5, czyli 3h od karmienia. Właśnie się karmimy.
    Zdarza się że je tak krotko i to nie tak rzadko wcale. Na wadze przybiera, a z wyglądu to wszcycy mnie pytają czy jej drożdże daję :D Podwójny podbrudek już rzuca sie w oczy. Wydawałoby się że to bardzo mało jak na nią, ale to nie tylko odpowiednio ale nawet dużo. Jak zje przez 20 min to czasem zdarza się jej ulać, więc trzeba ograniczyć aktywność na leżąco PP jedzeniu.

Ps. teraz zjadła przez 10min i raczej jej już nie przekonam do jedzenia bo tak smacznie zasnęła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 09:40

Misiabella lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, jak wygląda zatkany kanalik? Bo wymacałam sobie z boku piersi guza. Zaczęłam masować jak opisywałaś, czyli w kierunku sutka. Postanowiłam sprawdzić dalej i kolejne 2 guzy na dole.. Wtf?! Może wyczuwam po prostu gruczoły mleczne?
    No i piersi mnie dosyć mocno bolą od kilku dni. Jakbym miała mnóstwo igieł w środku 😢

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Daffi nie przejmuj się tak. Moja Zosia zjadła o 20:20 przez około 20-25min, spała do 2, czyli 5,5h od karmienia do karmienia. O 2 zjadła przez 13 minut i spała do 5, czyli 3h od karmienia. Właśnie się karmimy.
    Zdarza się że je tak krotko i to nie tak rzadko wcale. Na wadze przybiera, a z wyglądu to wszcycy mnie pytają czy jej drożdże daję :D Podwójny podbrudek już rzuca sie w oczy. Wydawałoby się że te bardzo mało się jak na nią to nie tylko odpowiednio ale nawet dużo. Jak zje przez 20 min to czasem zdarza się jej ulać, więc trzeba ograniczyć aktywność na leżąco PP jedzeniu.

Ps. teraz zjadła przez 10min i raczej jej już nie przekonam do jedzenia bo tak smacznie zasnęła :)
    Zobaczymy co to bedzie dzis.. Mlody wstal o 6.30

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole wczoraj juz cos czulam a dzis jestem pewna.. Jestem kuzwa przeziebiona czyżby Fifi mi katar przekazal?
    Mam zatkany nos.. Wieczorem mialam uczucie jakby kruszek jedzenia gardlo mi podrażnial ale juz dzis wiem ze to nie kruszek ale mam jakis nieżyt gardla :(
    Musze chyba kupic maske.. Boje sie ze malutkiego bardziej zaraze.

b2ujp2.png

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, ja już kiedyś pisałam, że Marcelina je krótko 5-10 min i jest najedzona. Fakt, w ciągu dnia je dość często, bo mało śpi ale w nocy ma długie przerwy 6-7h, zazwyczaj budzi się o 4 albo po 3.

B_002 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny

jakos was nadrobilam,

india u nas goscie byli od piatku i wczoraj poznym wieczoirem wyjechali.

Chrzciny sie udaly, bez spiny....spokojnie bez nerwow.
    Fajnie spedzilismy czas, Mia grzeczniusia.

Ja tylko troche zmeczona jestem, mimo ze nienarobialm sie jakos specjalnie to jednak czuje sie gosci w domu troszke.

Mia rano troche nosem ciagala i chyba siegne po fride.... pierwszy raz.
    Nie wiem czy bardziej sie boje czy brzydze :D :D

DorotaAnna, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Daffi, ja już kiedyś pisałam, że Marcelina je krótko 5-10 min i jest najedzona. Fakt, w ciągu dnia je dość często, bo mało śpi ale w nocy ma długie przerwy 6-7h, zazwyczaj budzi się o 4 albo po 3.

Mia tak samo, 5-10min i najedzona.
    w nocy budzi sie raz ok 3-4

dzis bylo inaczej bo 2 i potem 5

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Pocieszające. Okaze sie na wadze co ten moj cudak wymyslil.

Ja siedze juz u lekarza w kolejce ze soba.
    Na 12.50 mam z Filipkiem.

b2ujp2.png

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam ze Was nie nadrobię, niestety ciągle gonię własny ogon. Juz nie mam duzo nadziei co do kp. Maly ssie co ktores karmienie, a tak to zasypia, przy dokarmianiu oczy ma szeroko otwarte...Chyba ze jest mocno zaspany, to z butelki tez dlugo je. Wczoraj gadalam o swoich obawach z cdl i ona sama troche juz mniej pozytywnie na to patrzy, w sensie szans, choc tego nie powiedziala. Troche napedzila mi stracha, bo opowiedzialam jej ze mamy przed szczepieniami zrobic badania krwi i moczu i ona sie zdziwila ze mam czekac tak dlugo z badaniami, skoro sa jakies podejrzenia ze moze byc cos nie tak. Tlumaczylam jej ze lekarka dala mi skierowanie na to badania, kiedy zaczelam opowiadac jakie choroby panuja w przedszkolu michalka i boje sie zeby maly nie nabawil sie czegos i zostal zaszczepiony...

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ile spia dziennie Wasze dzieci? Pytam o taka srednia. Bo moj duzo spi i nie wiem czy to normalne. Juz powinien wychodzic z tego okresu zaspania chyba.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego przez dzień nakłonić do spania to nie lada wyzwanie 🙈

Misiabella lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz dramat.
    Oczyma wyobrazni orzekl ze to wrzody zoladka..

b2ujp2.png

Wysłany: 20 maja 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi..co Ty kuzwa przechodzisz przez ostatnie miesiące to ja nie ogarniam..

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze pies ma ciaze urojona.. Nie je.. Widze ze plamki zostawia ogladam ja a ona z cyckow mleko daje ciurkiem az jej posklejalo wlosy :(

b2ujp2.png

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wracam :) wreszcie nadszedł ten dzień że jesteśmy razem w domu :) wczoraj nas wypisali że szpitala więc miesięcznie spędzamy w gronie rodzinnym. Siedzieliśmy w szpitalu tak długo bo Malutka ma problemy z jedzeniem. Dosyć sporo wylewa jej się bokami i była na sondzie. Ale sytuacja jest powiedzmy opanowana. Dalej się wylewa, już nie tyle bo widać że mięśnie się wzmocniły. Ale na wadze jak na razie przybiera, będziemy to musieli często kontrolowac. Ja cały czas odciagam pokarm, sama nie wiem jak to ogarniam.
    Jeżeli chodzi o pierwotna chorobę to nadal nic nie wiemy, mamy chodzić po różnych poradniach i będą nas diagnozowac. Ale na pierwszy ogień idzie fizjoterapeuta bo Nina ma wzmożone napięcie mięśniowe i strasznie się spina biedna. Aż żal patrzeć. Mamy jednego polecane go, dzisiaj będę dzwonić i się umawiać.

Oczywiście w życiu Was nie nadrobię ale teraz postaram się już bywać na bieżąco :)

mysla.nieskalana, Karollinax26, Kasiulka90, Bubek, Misiabella, Mama36, MamaAga85, Fasolka77, B_002, Lolka30, martusiawp, Paula 90, Karmelllka90, Anete, india, espoir, Lili90, Wiewióreczka, Reniiata, Tysia89 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 20 maja 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha❤❤❤

malutka_mycha lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mycha! Dobrze, że jesteście już razem w domku! W domku zawsze jest lepiej! 😊 teraz musi wszystko iść ku lepszemu, tylko w dobrą stronę ❤️ Ninka silna dziewczynka, tak jak mama! ❤️

Cieszymy się, że wróciłaś 😘

malutka_mycha lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 3239 3240 3241 3242 3243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ