X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly mi usnal... Ale dodzwonilam się raptem tylko do zus.. Moich dokumentow brak..

Ksiegowego nie ma.. Koło 14 bedzie..

Weterynarz tez nie odbiera..

Na usg rowniez linia tak zajęta ze wątpię ze sie dodzwonie.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha cudnie że jesteście w domu z Ninka ❤. Wierzę że już będzie tylko lepiej.

Daffi myślę że jak usg nic nie wykaże to powinnaś gastroskopie zrobić. A boli Cię ciągle tak samo?

My wczoraj wieczorem chyba zaliczyliśmy pierwsza kolke 😔. Tak go wymeczyla że spał od 22 do 4.45, zjadł cycki tylko i spał do 9.

Daffi, malutka_mycha lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka mycha SUPER,że jesteście w domku z córeczką❤❤❤ cieszcie się sobą🥰🥰🥰 cały czas trzymam kciuki za zdrówko i mam nadzieję,że będzie tylko lepiej❤❤❤

Daffi ale trafiłaś z tym lekarzem...no debil jakich niestety nie mało wsrod tego fachu...weźmiesz w ciemno te leki od niego?

My po bilansie.
    Natanek waży 5270g i ma już 58cm 🥰🥰🥰usg bioderek ok jak i cała reszta ❤❤❤❤

A ja z mężem pogodzona i na dodatek(pisałam też w naszej grupie na fb)był sex na zgodę😋 jestem mega zaskoczona,że było tak fantastycznie powiedziałabym.W moim odczuciu troszkę ciaśniej jest ale to chyba wrażenie😋
    Kiedy wraca płodność???

Kasiulka90, Fasolka77, DorotaAnna, martusiawp, malutka_mycha, Mama36 lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka, MamaAga85
    Nie wezme tych lekow.
    Usg mi umówili na 17 czerwca.. A mam o tej samej godz ginekologa.. Ale to przełoże na wtorek najwyzej.. Najpierw gin a pozniej bioderka mlodego mamy na 13.
    Miesiac czekania na prywatne usg dramat :(
    Jak usg nie wykaze nic to dokładnie czas na gastroskopie by miec pewnosc.. I potem powinnam isv i rzucic wynikiem lekarzowi od wrzodow..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 10:50

b2ujp2.png

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Lolka, MamaAga85
    Nie wezme tych lekow.
    Usg mi umówili na 17 czerwca.. A mam o tej samej godz ginekologa.. Ale to przełoże na wtorek najwyzej.. Najpierw gin a pozniej bioderka mlodego mamy na 13.
    Miesiac czekania na prywatne usg dramat :(
    Jak usg nie wykaze nic to dokładnie czas na gastroskopie by miec pewnosc.. I potem powinnam isv i rzucic wynikiem lekarzowi od wrzodow..
    Porażka ze służbą zdrowia...Masakra, że musisz się tyle czasu męczyć...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha super że do nas wróciłaś :)
    Z Ninką już w domku będzie Wam najlepiej!
    Ja też nie zawsze nadążam żeby być na bieżąco, chociaż próbuję czytać ale nie zawsze jest czas żeby odpisać.
    Fizjoterapeuta na pewno pomoże przy tym napięciu mięśniowym.
    A z jedzeniem u dzieci to wiele z nas ma problem, ale trzeba próbować i można sobie poradzić :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dawałam wcześniej Młodemu delicol no ale on ponoć ma pomagać w trawieniu laktozy... zaczęłam dawać espumisan w sumie 2-3x dziennie... i Młody jednak mimo to kilka razy dziennie się pręży, czerwieniej.. widać, że ma problem z bączkiem... no ale w końcu wydusi... czy ten espumisan nie działa? odstawić? jakoś na początku nie było takich problemów.. K. naciska abym stosowała jednak dietę lekkostrawną...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dziewczyny dawałam wcześniej Młodemu delicol no ale on ponoć ma pomagać w trawieniu laktozy... zaczęłam dawać espumisan w sumie 2-3x dziennie... i Młody jednak mimo to kilka razy dziennie się pręży, czerwieniej.. widać, że ma problem z bączkiem... no ale w końcu wydusi... czy ten espumisan nie działa? odstawić? jakoś na początku nie było takich problemów.. K. naciska abym stosowała jednak dietę lekkostrawną...
    Ja dawałam Espumisan40 sama i trochę pomagało ale nie zawsze. Teraz pediatra zaleciła nam Espumisan100 i więcej niż wcześniej podawałam. Chyba jest lepiej.
    Może podajesz zbyt mało.
    My mamy teraz zalecone 4x 10 kropli na dobę.
    A delicol odstawilismy no nie wiedziałam różnicy a więc Zosia trawi laktoze bez tego.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Porażka ze służbą zdrowia...Masakra, że musisz się tyle czasu męczyć...
    Zadzwonilam do tej przychodni gdzie robilam prenatalne i tam usg mam na za tydz w czwartek. Najwyzej sie zdiagnozuje tu teraz zeby wiedziec ewentualnie.. Tamten lekarz jakis renomowany i stad pewnie kolejki.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    U nas jak ma byc kupa to też wygina sie, czerwony, cisnie i poplakuje...
    Ale w końcu robi sam a brzuch ma w trakcie twardy jak skala. Powinnam cos podawac?

b2ujp2.png

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, dobrze że już jesteście w domku 😘

malutka_mycha lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała śpi ładnie w nocy, robi 1-2 pobudki ma jedzenie. Przy przewijaniu otwiera oczy na chwilę ale już przy cycu leży z zamkniętymi po czym zasypia i można ją odłożyć.
    W dzień to już nie taka prosta sprawa, bywa że nie śpi przez 5-6 godzin w czasie których ma 10-15 minutowe drzemki po jedzeniu i po nich jest gotowa do dalszego poznawania świata :)
    Wczoraj (nie licząc trudnej drogi powrotnej) mieliśmy bardzo fajny dzień relaksu. Spędziliśmy go w całości poza domem na świeżym powietrzu przy jeziorze i lesie. Zosia spała w wózku bez problemu, zjadła i spała dalej. My mieliśmy czas na spacery, odpoczynek :) Pogoda dopisała.
    Dzieci już coraz bardziej aktywne będą w dzień. Ale jeśli śpią w nocy to chyba możemy się tylko cieszyć.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha - super że jesteście już w domku. To zawsze lepiej u siebie :-)

Daffi - dlatego ja jestem za sterylka przed pierwszą cieczka. Takie powtarzające się ciążę urojone są bardzo silnym czynnikiem indukujących śmiertelnie niebezpieczne ropomacicze. Widziałam kilkanaście suk usypianych i zdychajacych nam na rękach w schronisku przez to cholerstwo. To nie są przelewki. Ropomacicze potrafi rozwinąć się w miesiąc i zabić sukę.

Oglądałam GOT - jestem zawiedziona jak cholera całym odcinkiem choć podejrzewałam taki bieg wydarzeń.

Mąż już jutro idzie do pracy - szef zadzwonił że mają masakrę i prosił żeby ten dzień szybciej wrócił. Czyli jutro jesteśmy pierwszy dzień sami.
    Idę zaraz na dwór bo przestało padać a musimy odebrać smoczki z paczkomatu. Te już mają miesiąc więc zgodnie z instrukcją je wymieniamy.

Dziewczyny - czy Wasze maluchy już też nie mają już tego silnego odruchu chwytnego? Czytałam jeszcze w ciąży że to zanika ale nie spodziewałam się że tak szybko. Teraz zaciska rączki świadomie i możemy robić "sroczka kaszkę ważyła :-) )

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja dawałam Espumisan40 sama i trochę pomagało ale nie zawsze. Teraz pediatra zaleciła nam Espumisan100 i więcej niż wcześniej podawałam. Chyba jest lepiej.
    Może podajesz zbyt mało.
    My mamy teraz zalecone 4x 10 kropli na dobę.
    A delicol odstawilismy no nie wiedziałam różnicy a więc Zosia trawi laktoze bez tego.

Basia też mam espumisan 100.. daję 2-3x 10 kropli na dzień... mówisz, żeby częściej? nie wiem o co chodzi ale wcześniej prykał aż miło.. nic innego nie jem jak poprzednio.. skąd te problemy nagle ? :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    U nas jak ma byc kupa to też wygina sie, czerwony, cisnie i poplakuje...
    Ale w końcu robi sam a brzuch ma w trakcie twardy jak skala. Powinnam cos podawac?

no mój się czasem we śnie wierci... czerwieni.. idzie bąk ale nie zawsze kupa...dlatego zaczęłam dawać ten espumisan...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula zgadzam sie z Toba. Dlatego dzis dzialamy ostro. Pewnie znów dadza galastop. Pytanie czy mozna sterylizowac w tym stanie czy trzeba wyleczyc. A ja sie boje ją komukolwiek tu powierzyć.. Jeszcze nie znalazlam odpowiedniej placowki :(

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Moja mała śpi ładnie w nocy, robi 1-2 pobudki ma jedzenie. Przy przewijaniu otwiera oczy na chwilę ale już przy cycu leży z zamkniętymi po czym zasypia i można ją odłożyć.
    W dzień to już nie taka prosta sprawa, bywa że nie śpi przez 5-6 godzin w czasie których ma 10-15 minutowe drzemki po jedzeniu i po nich jest gotowa do dalszego poznawania świata :)
    Wczoraj (nie licząc trudnej drogi powrotnej) mieliśmy bardzo fajny dzień relaksu. Spędziliśmy go w całości poza domem na świeżym powietrzu przy jeziorze i lesie. Zosia spała w wózku bez problemu, zjadła i spała dalej. My mieliśmy czas na spacery, odpoczynek :) Pogoda dopisała.
    Dzieci już coraz bardziej aktywne będą w dzień. Ale jeśli śpią w nocy to chyba możemy się tylko cieszyć.

mój też już drugą noc na pierwsze karmienie nocne budzi się po 4 a nie po 3h... u rodziców miałam falstart :) kwęknął ok 1 i wstałam aby go nakarmić a ten śpi.. więc go odłożyłam i obudził się sam za 1-1,5h :) w ogóle spał w gondolce bo sofa za wąska na 3 osoby :) a łóżeczka jeszcze u dziadków nie ma :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no mój się czasem we śnie wierci... czerwieni.. idzie bąk ale nie zawsze kupa...dlatego zaczęłam dawać ten espumisan...
    Ja czekam jeszcze bo kupy sie robia najczesciej przy cycu jak wisi to sraka.. :p
    Szwsgierka pod koniec czerwca przywiezie mi niemiecki espumisan i sab simplex w razie "w". Ale podpytam dzis poloznej czy cos dawac mu.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    No właśnie niestety moja tak łatwo nie zasypia w samochodzie.
    I tylko z tylu mamy isofixa do bazy więc z przodu fotelik odpada.
    Myślę że jeszcze jakieś czas się pomęczymy ale w końcu będzie lepiej :)
    Chociaż nie wszystkie dzieci lubią jazdy. Oby nasza polubiła bo my dużo jeździmy.
    Basiu ja z przodu bazę zapinam na pasy i jest mocniej trzymana niż isofixem z tyłu pokazał nam pan w bobowozki

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Karmelka, jak wygląda zatkany kanalik? Bo wymacałam sobie z boku piersi guza. Zaczęłam masować jak opisywałaś, czyli w kierunku sutka. Postanowiłam sprawdzić dalej i kolejne 2 guzy na dole.. Wtf?! Może wyczuwam po prostu gruczoły mleczne?
    No i piersi mnie dosyć mocno bolą od kilku dni. Jakbym miała mnóstwo igieł w środku 😢
    Guzki to mogą być zastoje. Przed karmieniem rób ciepłe okłady. Super byłoby pod prysznic wejść ciepła woda i masować delikatnie w stronę sutka po karmieniu zimny okład najlepiej z kapusty na 20 minut możesz brac ibuprofen co 6 h

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

‹‹ 3241 3242 3243 3244 3245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ