X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Anete Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka a Szymonek przestał robić śluzowe kupki odkąd jesteś na diecie?

Stanęłam dzisiaj na wagę: 46kg. Załamę się chyba. Dieta bez nabiału wywraca moje żywienie do góry nogami. Boję się, że niedługo będę wyglądać jak anorektyczka 😭

atdcj48aq9519a2w.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 49 kg...kupy dalej śluzowe, ale ja tak od półtora tygodnia dopiero nie jem nabiału, a efekty dopiero po 3 tygodniach mogą być. A ja tak kocham żarcie :(

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja was podziwiam dziewcYny, ja tez uwielbiam jesc i chyba bym nie sala rady bez nabiału najbardziej płakałabym nad czekolada jajkami i mlekiem 😜

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Mama ale miałaś akcje.... Nie wiem jak ja bym zareagowała.... współczuję i dobrze, że wszystko dobrze się skończyło.

Karola jak po wizycie M.?

My w jedną stronę podróż super, właśnie wracamy i zapowiada się dluuuuga podróż... Bunio szaleje....
    Noc była super... Bunio spał i był grzeczny...dostał od ciotek dużo prezentów ;)

Ksiądz mnie wkurwił bo tatowi powiedział, że nie ma problemu ze chrzcinami o 14 a mnie dziś chuj drzwi nie otworzył...odebrał telefon potem i mówi, że albo 11 albo 16... Ale obie godziny mi nie pasują bo połowa gości musiałaby wyjechać o 5...żeby zdążyć na 11 na chrzciny albo w przypadku 16..impreza zaczęłaby się o 18...słabo... Na szczęście w sąsiedniej parafii jest msza o 13.30 w drewnianym kościele i tam ksiądz obiecał ochrzcić Bunia...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Mama nam sie zrobil czerwony kropkaty pas na brzuchu wlasnie od bella hapy ale dupka nie byla czerwona
    Zwykle pampersy nie uczulaja :) teraz sie modle zeby tak szybko nie rosnal bo jeszcze 2mega paki 2 mam :) ciaza mi mozg przycmila po cholere tego tyle nakupowalam :)
    78 szt. Bella 1 kolezance podarowalam bo sie jej wnuczka urodzila....zostalo mi 78 nr.2 :(
    Minimalnie 200zl jakbym do kosza wyrzucila za zakup szczotki do wloskow ktora sie sypie i nigdy nie czesalam a to chicco syf jeden.....za mm ktorego podalam 30ml za pieluchy na ktore uczulony i ubranka ktorych ani razu nie mial na sobie

Potwierdzam! Chicco to shit!!! Naszej szczotce tez lecą włosy..

Dziewczyny dzięki za info o spłukiwaniu główki wodą po myciu... Pewnie ciemieniucha jest powodem nie spłukiwania po myciu...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechaliśmy za miasto pospacerować do parku ojcowskiego mała dzisiaj cały dzień na dworze złapała nas burza :p na szczęście 300 metrów od auta wróciliśmy teraz do krakowa. Zjadła i poszła spać w wózku na ogródku. Szczerze nie wiem jak to będzie jak pogoda nam się zepsuje to dziecko uwielbia spacery i świeże powietrze.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdzieś też ważę koło 46-47, jedna wielka masakra.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Dziewczyny u was przy atomowym zapaleniu skory buzia tez tak wyglada? Do tego dopadła nas ciemieniucha nawet na uchu 😢

https://zapodaj.net/92f802e177782.jpg.html
    Tak jest. U Nas Łzs a nie AZS... Gdzie ciemieniucha się żółta robi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A są jeszcze jakieś nosidełka od urodzenia.?
    Bo zaczynam jeszcze rozważać nosidełka które są od 3 miesiąca ale starczaja na dłużej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    A są jeszcze jakieś nosidełka od urodzenia.?
    Bo zaczynam jeszcze rozważać nosidełka które są od 3 miesiąca ale starczaja na dłużej.
    Zobacz tule, one sa na teraz i starczają na baaaardzo długo

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz zobaczę Tule, baby bjorn we? Któras może ma? Zainteresowało mnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Zaraz zobaczę Tule, baby bjorn we? Któras może ma? Zainteresowało mnie
    Tego babybjorna nosidło jest bardzo krytykowane mówią na nie wisiadlo

Mama36 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy ciemieniuche na glowie i brwiach i nie jest to od "nie splukiwania" kapie tylko wcwodzie nie uzywam zadnych mydel tylko czysta woda ....teraz krochmal co 2 dni....a ciemieniucha zolta i smierdzaca juz miesiac na glowie

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ciemieniuche ten krem co Wam wklejalam u Nas cuda zadziałał. Tam gdzie go dałam ciemieniuchy ani śladu.. Tam gdzie dałam oliwke (bo saszetka reklamowa się skończyła) ciemieniucha jest. Więc ja jutro drałuje i szukam kremu

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Na ciemieniuche ten krem co Wam wklejalam u Nas cuda zadziałał. Tam gdzie go dałam ciemieniuchy ani śladu.. Tam gdzie dałam oliwke (bo saszetka reklamowa się skończyła) ciemieniucha jest. Więc ja jutro drałuje i szukam kremu
    Napiszesz jeszcze raz nazwę? Zrobię sobie screena na wszelki wypadek.

My po drugim spacerze. Ignas bardzo lubi oglądać drzewa jak idziemy alejka. Opuszczam mi budę i on się śmieje do listków

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Napiszesz jeszcze raz nazwę? Zrobię sobie screena na wszelki wypadek.

My po drugim spacerze. Ignas bardzo lubi oglądać drzewa jak idziemy alejka. Opuszczam mi budę i on się śmieje do listków
    https://www.aptekagemini.pl/oillan-baby-krem-na-ciemieniuche-40ml.html

To ten krem. My też już wracamy do Wrocka. Aż szkoda dnia, że się kończy taki piękny był,

• stresant Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajecie czapke na glowe w takiej pogodzie jak dzis ja lezy we wozku?
    mojego czapka parzy i wkurw totalny...wiec chodzi bez...mam nadzieje ze mu nie zaszkodzi

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 a na skore buzi co wam kazał pediatra stosować? Pisałaś ale zapomniałam:/

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant Filip dziś miał na sobie body na krótki rękaw i otulaczem był przykryty żeby go słońce nie złapało, także bez czapki 😆.

Kasiulka ja miałam wykluczyć tylko białko krowie, dlatego się zdziwilam że jajek nie jesz.

A co do listków to my mamy wielkie okno w salonie A za oknem drzewa i Filip gapi się w to okno ciągle.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę bez czapki, bo jak ja ma to zazwyczaj i tak sama spada 😂

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
‹‹ 3236 3237 3238 3239 3240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ