X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na razie bez płaczu... trzymajcie kciuki

Mama36, Fasolka77, martusiawp, Kasiulka90, Daffi lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pije wino z Rossmana bezalkoholowe. Dobre ;-)
    I przeglądam na szybko posty.
    I utknęłam na zdjęciu Karmelki.
    Już myślałam że zaczelyscie rekomendować sobie wibratory. A to butelka.
    Także tak... 4 czerwca mam wizytę u gina i trzeba zacząć coś działać bo jak ja w dziecięcej butelce widzę wibrator to już chyba jest źle 😂😂😂

Wiewióreczka, MamaAga85, Mama36, Fasolka77, martusiawp, Tunia76, Lolka30, Kasiulka90, Karmelllka90, DorotaAnna, B_002, malutka_mycha, Anete, Bubek, AniaKJ, Kiwona lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Moj dziś robi sobie z sutka uspokajaczke. Nie ma kolek ale jest tak marudny że tylko cyc ale ja patrzę ale on nie je.. Suta w buzię i przysypia i tak pół dnia. Albo ciumka byleby mieć w buzi. Mialyscie też tak?

Co 2-3 dni, znam to ..

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Moj dziś robi sobie z sutka uspokajaczke. Nie ma kolek ale jest tak marudny że tylko cyc ale ja patrzę ale on nie je.. Suta w buzię i przysypia i tak pół dnia. Albo ciumka byleby mieć w buzi. Mialyscie też tak?

oczywiście.... w jeden poniedziałek byłam uziemiona na sofie w godz. 7:30-18

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Także tak... 4 czerwca mam wizytę u gina i trzeba zacząć coś działać bo jak ja w dziecięcej butelce widzę wibrator to już chyba jest źle 😂😂😂

też mi to przeszło przez myśl :)
    a swoją drogą Karmellka to gadżeciara- cholera wie jakie combo butelkowe kupuje ;)

Karmelllka90, Syska2202, Wiewióreczka, B_002, AniaKJ lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U mnie libido kiepskie. Ale też zobaczyłam tam wibratory. Może jednak ochota na sex mi wróci.😁

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    U mnie libido kiepskie. Ale też zobaczyłam tam wibratory. Może jednak ochota na sex mi wróci.😁
    Haha to tylko ja tam wibratora nie zobaczyłam 😂.

U nas się chyba ten pierwszy skok rozwojowy skończył dziś bo ostatnio była masakra A dziś mi się dziecko naprawilo. Tfu tfu odpukac 😜

Karmelllka90, B_002 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczko no właśnie, ja też mam prośbę żebyś opisała dokładnie jakie są kolki? Jak wygląda Wasz dzień?? Bo my tu często piszemy o klokach naszych dzieci, ale nie wiem dokładnie na czym to polega...

Fasolka77 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja tak miałam przez całe 3 tygodnie, a od tygodnia jestem wyrodną matką i go odstawiam po 20-25 minutach. I wtedy jest ryk i go uspokajam przytulając (mniej lub bardziej skutecznie). Doszłam do tego, że jak ma boleści brzuszkowe, to chce je zajeść, bo jedzenie go uspokaja. Ale jak za dużo zje, to ulewa i się dławi, dlatego musiałam wdrożyć taki system :(

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godzina 22 dziecko śpi bez placzu... Ale z pielucha na głowie. Czyli moje kolejne " na pewno moje dziecko mycki na twarzy mieć nie będzie"...

mysla.nieskalana, Tunia76 lubią tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja nie wiem, co to wibrator 😅 W życiu nie miałam tego ani żadnej innej zabawki erotycznej. Kurde, umówiłam się dzisiaj na wizytę popołogową na 17 czerwca 😐 Strasznie późno. Chyba pójdę prywatnie, bo i ja jestem stęskniona i mąż. Nawet mnie dzisiaj delikatnie podpytał, jak się goję. Ano jeszcze trochę zejdzie, ale chciałabym skorzystać jeszcze przed 17 czerwca 😄 Połóg kończę w Dzień Dziecka. Oby mi wszystkie szwy puściły do tego czasu.

B_002 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja mała miała bóle kolkowe przy jedzeniu przez tydzień tego płaczu nie da się utulić musi samo minąć. Ten płacz jest taki że wiadomo że to to

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wibrator w butelce ... Wygłodniałe jak nic

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Malutka i ja używałam butelek dr Browns i tomme tippe antykolkowych i moja mała się przy nich też męczyła i dłużej jadła. A kupiłam teraz twist shaker do tego smoczki M i karmienie jest przyjemnoscia. I odkąd piersi mam miękkie to też je krócej bo tak to się męczyła zanim ściągnęła mleko i przysypiała. Ja nawet zaczynałam podejrzewać że może ma za słabe napięcie ale pediatrzy mówią że jest dobrze CDL też powiedziała że jest dobrze
    A miałam właśnie pisać co to za butelki, dzięki! Zaraz zamawiam. My właśnie teraz ta tommee tipee się karmimy i nie jest najgorzej z tym jedzeniem, ale nadal szukamy butelki idealnej. Te co mam już nam się w szafce nie mieszczą :)

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Godzina 22 dziecko śpi bez placzu... Ale z pielucha na głowie. Czyli moje kolejne " na pewno moje dziecko mycki na twarzy mieć nie będzie"...

O co chodzi z tą pielucha? ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja chodziłam na rehabilitację w ciąży i sorry efektów zero...pochodziłam dzis dwie godziny po parku i znowu mnie kolano boli tak, że nogi zgiąć nie mogę i po schodach ciężko wyjść....konowaly jedne....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, Sansi...kolka to płacz połączony z takim przerażającym krzykiem, że momentami nie łapie oddechu, jest bordowy na twarzy, cały spocony, w oczach ma strach, lecą łzy (to od niedawna, bo oczy muszą zacząć je produkować). Mały się pręży, prostuje nóżki, wygina, macha niespokojnie rączkami. Pół biedy jak występują bolesne bączki, gorzej jak ich nie ma i schodzą dopiero po kilku godzinach. Ilość taka, że nie wiem skąd się to mieści w tym małym brzuszku. Żadna pozycja nie pomaga, a nawet jeśli to na kilka minut. Zazwyczaj trwa 2-4 h wieczorem. Poza tym atakiem małego prawie cały dzień pobolewa brzuch, nie można nic zaplanować, na spacerze był kilka razy...

I tak od trzeciego chyba dnia życia, już 9 tygodni..

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzałam GOT.
    Nie wierzę... Zabili 8 lat mojego życia. Tragedia...

B_002, Bubek lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę u Monety, w poniedziałek za tydzień. Jutro 6 tyg a ja dopiero wreszcie zaczynam „prawie” nie krwawić.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja tak miałam dziś cały dzień. Dopiero około 22 poszła normalnie spać. Tak to od 12:30 ciągle tylko na rękach! Głowa mnie boli pół dnia już. Mąż sobie chciał po pracy na siłownie skoczyć i wrócił jednak prosto do domu bo ja głodna, nie mogłam sobie nawet obiadu odgrzać i zjeść mimo że większość była gotowa.
    Może to ten skok rozwojowy, ale biorę też inne czynniki pod uwagę.
    Ciepło u nas w mieszkaniu, wietrzę ile mogę ale nie daje to dużych zmian temperatury. Zaczęłam myśleć nad kupnem klimatyzatora bo co będzie w lato? Zosia nie śpi najlepiej jak jest zbyt ciepło, z resztą wcale mnie to nie dziwi. Śpi dzisiaj w rampersie z krótkimi nogawkami i bez rękawów zawinięta w lekki bambusowy rożek.
    Cały dzień dziś na cycu a w przerwach piła czasem wodę. Aż mnie już sutki bolą a na jedno karmienie ściągnęłam mleko do butelki, oczywiście jak już mąż był w domu bo wcześniej nie miałam możliwości.
    Ehh.. może to szybko minie. Oby tak bo niedługo zwariuję.
    Ogladnełam właśnie GOT i idę spać póki ona też śpi.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
‹‹ 3249 3250 3251 3252 3253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ