Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasolka77 wrote:Kurcze boli mnie to kolano dalej za chwilę nie wstanę z dzieckiem z łóżka.... nie wiecie czy czy moge czymś to kolano posmarować to chyba jakieś zapalenie jest...
Fasolka77 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
B_002 wrote:My właśnie kąpiemy w okolicach 19. Potem jak już Zosia zaśnie po tej godzinie to każda pobudka czy to przez północą czy już po jest taką pobudką nocną, czyli je z zamkniętymi oczami i od razu idzie spać dalej
No właśniea u nas ryk bo kąpieli nie lubi... Ale cyc uśmierza ból i śpi dalej
Fasolka77
-
Daffi wrote:My od 2 sie karmilismy.. Z jednej piersi mocno sie krztusil juz myslalam ze stan mu sie pogorszyl.. Po ulewal bardzo.. Dostal czkawki.. Walnal kupe i dostał drugiego cyca.. I tu juz uwaga.. Ani razu sie nie zakrztusil.. Wiec moze nie krztusil sie z choroby i wydzieliny tylko za mocno mleko lecialo? Ja juz wizje szpitala mialam w oczach.
Moją muszę karmić za każdym razem w pozycji odchylonej do tyłu lub leżącej (przynajmniej na początku) bo za dużo leci i się krztusi. W takiej pozycji mamy problem z głowy. Jak już trochę wypije to czasem już sobie pozycję zmieniam.Daffi lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:No właśnie
a u nas ryk bo kąpieli nie lubi... Ale cyc uśmierza ból i śpi dalej
W wodzie jest spokój odkąd kąpiemy brzuszkiem do dołu jak na filmiku Zawitkowskiego.
-
B_002 wrote:Możliwe że za dużo leciało.
Moją muszę karmić za każdym razem w pozycji odchylonej do tyłu lub leżącej (przynajmniej na początku) bo za dużo leci i się krztusi. W takiej pozycji mamy problem z głowy. Jak już trochę wypije to czasem już sobie pozycję zmieniam.
Mi doslownie woda z nosa leci.. I kicham jak szalona. Dobrze ze juz brzuch nie boli podczas kichania -
nick nieaktualny
-
My teraz kąpiemy codziennie ze względu na wysypkę. Z reguły koło 19-20 po karmieniu. Potem budzi się na jedzenie o 23, 3 i 6. Ale w nocy coś go bączki męczą i się kręci i stęka. Przez to ja się też wybudzam i słabo wysypiam 😏
Moja tarczyca po ciąży wróciła na dobre tory. Wczoraj robiłam badania i tsh 1,01 także idealnie 😊
Wiewióreczka współczuję tych kolek. Oby minęło jak skończy 3 mies. Już niewiele zostało -
Ja tera tez już wprowadzam kąpiel codziennie.
Wczoraj dałam do dwóch wieczornych karmien espumisan, a cały dzień ograniczałam małemu bodźce i! Spałniw było płaczu
ale za to w nocy miał jakiś syndrom niespokojnych nóg xd
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Mama36 wrote:Daffi a Ty nie jesteś alergikiem wczoraj topole mocno pyliły np.
No i mam uczulenie na nikiel oraz zel do usg
Ja jestem ewidentnie przeziebiona bo sie nawet zle czuję.. Lamie mnie w kościach.. Wieczorem mialam 37.2 ale nie rozwinęło się dalej.
Dostalam się do innego lekarza! Mojego rodzinnego na jutro. Teraz przynajmniej moge byc spokojna ze moje wrzody nie potwierdza sie oczyma wyobrazni i na pewno dostane badania do zrobienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 07:50
-
Anete wrote:My teraz kąpiemy codziennie ze względu na wysypkę. Z reguły koło 19-20 po karmieniu. Potem budzi się na jedzenie o 23, 3 i 6. Ale w nocy coś go bączki męczą i się kręci i stęka. Przez to ja się też wybudzam i słabo wysypiam 😏
Moja tarczyca po ciąży wróciła na dobre tory. Wczoraj robiłam badania i tsh 1,01 także idealnie 😊
Wiewióreczka współczuję tych kolek. Oby minęło jak skończy 3 mies. Już niewiele zostało
Tez zazwyczaj 19-20 kapiel, pielęgnacja i potem spragniony karmienia od razu najada sie i idzie spac
Kazdy ma jakis swoj patentSansivieria lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Daffi wrote:Ooo a my kapiemy sie przed karmieniem.
Tez zazwyczaj 19-20 kapiel, pielęgnacja i potem spragniony karmienia od razu najada sie i idzie spac
Kazdy ma jakis swoj patent
U nas przed karmieniem nie da rady, bo mały jak się budzi to od razu chce jeść. Jak bym go miała najpierw kąpać to by był wrzask na całe osiedle 😂 -
A propo- w ramach wczorajszego ograniczania bodźców i wprowadzania pewnego „rytmu” jeśli można to tak nazwać- wypadała kąpiel bo już była 19 a mojego chłopa jeszcze nie było! Wykąpałam sama zupełnie sama pierwszy raz 💪🏻💪🏻💪🏻
Tysia89, martusiawp, Daffi, india, Sansivieria, Tunia76, Paula 90, Kasiulka90, malutka_mycha lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Fasolka77 wrote:Kurcze boli mnie to kolano dalej za chwilę nie wstanę z dzieckiem z łóżka.... nie wiecie czy czy moge czymś to kolano posmarować to chyba jakieś zapalenie jest...
Boze moja wieczorem nie chce spaaaac.
w ciagu dnia raczej normalnie a wieczorem od 18 nic i pada ok 23, a ja juz ledwo zipiacac wtedyFasolka77 lubi tę wiadomość
-
DorotaAnna wrote:A propo- w ramach wczorajszego ograniczania bodźców i wprowadzania pewnego „rytmu” jeśli można to tak nazwać- wypadała kąpiel bo już była 19 a mojego chłopa jeszcze nie było! Wykąpałam sama zupełnie sama pierwszy raz 💪🏻💪🏻💪🏻
DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Mama36 wrote:U Nas jak u Pauli. Mój kocha kąpiele..i w ogóle bycie nago.. Pewnie waga też robi swoje.. Nie wiem. Więc kąpiel codziennie od samego początku. Potem jeszcze masaże oliwkami.. Uwielbia to wszystko. KPiel przed jedzeniem
Ja też kapie przed jedzeniem po prostu jak wiem że mniej więcej jest pora karmienia i on już się tak kręci to go biorę. Ale u nas wieczornej jest tylko kąpiel bo o ile w wodzie jest fajnie to potem mały się drze dopoki jeść nie dostanie xd no a potem zasypia więc całe balsamowanie itd robimy rano👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️