X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Obejrzałam GOT.
    Nie wierzę... Zabili 8 lat mojego życia. Tragedia...
    Mam podobne odczucia po finałowym odcinku.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz jak na złość, dziecko śpi a ja nie mogę zasnąć. A rano będę nieprzytomna jak zwykle.
    Ja to rano nie kontaktuję, jak zwykle zapisuję kiedy dziecko je i jak długo tak co rano mam burdel w zapiskach, wiem że jadła ale o której? jak długo? Leży na mnie przy cycku co rano i jak się obudzi to sobie je. Normalnie samoobsługa... 😂😂😂 Dopiero około 9 wracam do żywych :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 23:56

Wiewióreczka, Mama36, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 godziny kolki...mały z wycieńczenia stracił przytomność...bo nie wierzę, że tak mocno zasnął. Położyłam go spać, bo normalnie oddycha. Coś strasznego dziewczyny.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczko dzięki za te opisy i jednocześnie bardzo współczuję...kolka to jakieś tortury i dla Dziecka i dla rodzica...Po tym co napisałaś to ja już wiem że u nas kolek nie ma! Są dolegliwości brzuszkowe, ale płacz trwa wtedy np 20 mi i mija, i tak kilka razy dziennie, o różnych porach, zwykle po karmieniu. Daleko nam jednak do Waszych przeżyć...
    I 8 tyg tak się meczycie..To tylko pozostaje życzyć żeby już blisko był koniec wraz z magicznym skończonym trzecim miesiącem!!

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczko współczuję :(
    I wszystkim Wam które zmagają się z kolkami.
    U nas taki płacz zdarzył się kilka razy około 2-3 tygodnia, popołudniami, pod wieczór, przez kilka godzin.
    Potem na szczęście to co inni nazwaliby kolkami mogło być zwykłym bólem brzuszka innego pochodzenia.
    My się raczej zmagam z wdęciami i wcześniej z refluksem niż z kolkami. Wydaje się że Espumisan pomaga.
    Wczoraj mieliśmy ciężki dzień ale większość to takie bardziej marudzenie niz płacz.
    Muszę pilnować żeby podawać Espumisan bardziej regularnie. 4x na dobę po będzie mnie więcej co 6 godzin przy karmieniu.
    W dzień Zosia ostatnio podjada sobie co 2h i nie mogę jej tego wydłużyć, w nocy za to dużo lepiej bo co 4-5h.
    Właśnie pora karmienia. Oczywiście chyba pielucha była za luźno zapięta bo bok rampersa zasikany, rożek też.
    Zosia przeważnie nie lubi być rozbierana do naga ale dziś tak ciepło u nas w mieszkaniu że chwilę poleżała golusieńka przy przebieraniu i chyba jej się podobało nnawet :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj pisałyście o brudzie. I nam zdarza się brud za paznokciami, wałeczki brudu między palcami czy pod paszkami.
    Fasolka mam tak samo z paznokciami, czasem obetnę kilka ale nie uda mi się wszystkich bo za lekko śpi i się boję że się ruszy, potem takie brudne paznokcie ma.
    Co do pach to zwracajcie dziewczyny uwagę żeby się tam brud nie zbierał, jeśli nie kąpiel to trzeba płatkiem z wodą to wymyć i zasypać np mąką ziemniaczaną. Pediatra mi tak poradziła żeby się nie zrobiło odparzenie, bo Zosia często trzyma te paszki ściśnięte, a wałeczki się robią za skórze.
    Czy kąpiecie swoje dzieci częściej niż wcześniej? Pytam tych które nie kąpią codziennie.
    Ja kąpałam wcześniej co 3 dni ale jak się cieplej zrobiło to teraz już co 2 dni, a co drugi przecieram płatkami z wodą przy okazji przebierania. Jak będziemy mieć wciąż tak ciepło w mieszkaniu to zacznę kąpać codziennie, nawet dla samego schodzenia dziecka bo ona się może też ode mnie grzać podczas karmienia.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 03:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mogę powiedzieć że mamy ten drugi skok rozwojowy. Nie mogę odłożyć dziecka nawet w nocy! Oczywiście śpi ale na mnie :( Przygotowałam sobie właśnie poduszkę ciążową żeby mieć podparcie pod rękę, no i cóż, idziemy spać. Innego wyjścia nie widzę bo nie będę stała pół nocy nad łóżeczkiem.

Mama36 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 03:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu wiewioreczko bardzo wspolczuje :(

My od 2 sie karmilismy.. Z jednej piersi mocno sie krztusil juz myslalam ze stan mu sie pogorszyl.. Po ulewal bardzo.. Dostal czkawki.. Walnal kupe i dostał drugiego cyca.. I tu juz uwaga.. Ani razu sie nie zakrztusil.. Wiec moze nie krztusil sie z choroby i wydzieliny tylko za mocno mleko lecialo? Ja juz wizje szpitala mialam w oczach.

No i pies potraktowal malego jak swoje szczenię.. Nie zblizala sie do niego a tu sie budze patrze a pies leży glowa na nóżkach malego...M ją zabrał a ona po chwili wrocila do malego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 03:10

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka współczuję kolek , my do niedawna nawet problemów z brzuszkiem nie mieliśmy więc nie mam pojęcia co przeżywacie.

A ile taki skok rozwojowy trwa? Bo właśnie nie wiem czy u nas to brzuszek czy ten skok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 03:48

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dylemat dziewczyny. W związku z tym, że Marcelina jest dzieckiem nieśpiącym w ciągu dnia. Wczoraj obudziła się o 8 i przespała może 2h przez cały dzień. Za to nadrabia w nocy. Wczoraj wymęczona kąpielą i spacerem padła o 21 ale obudziła się dopiero teraz, o 5 na jedzenie. To jest bardzo długo ...

Czy to mój błąd i nie powinnam tyle czasu dziecka trzymać głodnego ? Czy powinnam ją wybudzić raz w nocy ?

Menka888 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko Wiewiórka, bardzo Ci współczuje. Niech to ustrojstwo jak najszybciej mija!!! Biedny ten Szymek, tak się musi męczyć...

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola moj pil w nocy o 2 i teraz ...dla mnie to dziwne bo do tej pory co 2 godz. sie w noc budzil...

przez dzien mam identiko jak Basia czy Fasolka nie odloze na 5 min. wczoraj jadlam zimny obiad o 17 ..nie spal od 13-22 :(

wieczorem juz chcialam podac mm bo ciagnal na pusto wrzeszczal ale jest przeterminowane no i nie podalam ....

wiewiorka wspolczuje biedny Szymus biedni Wy

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórko życzę dużo dużo sił!!!
    Trzymaj się Nam dziewczyno! I tak robisz mega robotę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jak Na mój gust jakby była głodna to by się obudziła.
    Przy chlopakach starszych nigdy nie rozkminialam czy śpią długo czy krotko. Dawałam im po prostu żyć.
    Ciesz się że pospalas i masz siły na dzień. U Nas karmienie 21 - 24-3-5..
    Dziś w nocy może już Ci się budzić np. :)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeja Wiewioreczka to straszne co przeżywacie z SZymusiem... bardzo Wam współczuję :(. Na szczęście kołki po trzecim miesiącu mijają...

Karola spróbuj wybudzić raz i zobaczysz jak Marcepanek zareaguje.... Bunio od trzech nocy budzi się na pierwsze karmienie po 4 h a mnie już cycki bolą...dasz radę całą noc wytrzymac bez karmienia?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, u mnie laktacja już chyba się unormowała, poza tym wczoraj wieczorem ciągała cały czas to i cycki flaczki. Teraz jeden mam twardszy, bo o 5 zjadła tylko z jednego i znów śpi. Jest twardy ale niebolesny.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Wczoraj pisałyście o brudzie. I nam zdarza się brud za paznokciami, wałeczki brudu między palcami czy pod paszkami.
    Fasolka mam tak samo z paznokciami, czasem obetnę kilka ale nie uda mi się wszystkich bo za lekko śpi i się boję że się ruszy, potem takie brudne paznokcie ma.
    Co do pach to zwracajcie dziewczyny uwagę żeby się tam brud nie zbierał, jeśli nie kąpiel to trzeba płatkiem z wodą to wymyć i zasypać np mąką ziemniaczaną. Pediatra mi tak poradziła żeby się nie zrobiło odparzenie, bo Zosia często trzyma te paszki ściśnięte, a wałeczki się robią za skórze.
    Czy kąpiecie swoje dzieci częściej niż wcześniej? Pytam tych które nie kąpią codziennie.
    Ja kąpałam wcześniej co 3 dni ale jak się cieplej zrobiło to teraz już co 2 dni, a co drugi przecieram płatkami z wodą przy okazji przebierania. Jak będziemy mieć wciąż tak ciepło w mieszkaniu to zacznę kąpać codziennie, nawet dla samego schodzenia dziecka bo ona się może też ode mnie grzać podczas karmienia.

My kąpiemy co 2-3 dni ale trzeba już chyba częściej...choć ostatnio mamy problem bo Bunio śpi do późna wieczorem i wczoraj czekaliśmy do 23 żeby go oporządzić....musimy to robić o 19 zanim wpadnie w wieczorną drzemkę....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mamy pobudkę dopiero teraz, czyli w nocy była tylko jedna! Zosia co prawda pół nocy na mnie spała ale miałyśmy wygodną pozycję więc czuję się wyspana :)

Karolina nie mam pojęcia czy dzieci powinny tyle spać czy nie. Wiadomo że fajnie przespać noc, ale wydaje mi się że jedna pobudka by się przydała takiemu dziecku. Poczytaj jeszcze gdzieś czy takie długie przerwy są w porządku. Ja bym obudziła po 6 godzinach jakby mi tak spała. Ale szczerze to nie wiem czy trzeba budzić czy nie.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze boli mnie to kolano dalej za chwilę nie wstanę z dzieckiem z łóżka.... nie wiecie czy czy moge czymś to kolano posmarować to chyba jakieś zapalenie jest...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    My kąpiemy co 2-3 dni ale trzeba już chyba częściej...choć ostatnio mamy problem bo Bunio śpi do późna wieczorem i wczoraj czekaliśmy do 23 żeby go oporządzić....musimy to robić o 19 zanim wpadnie w wieczorną drzemkę....
    My właśnie kąpiemy w okolicach 19. Potem jak już Zosia zaśnie po tej godzinie to każda pobudka czy to przez północą czy już po jest taką pobudką nocną, czyli je z zamkniętymi oczami i od razu idzie spać dalej :)

Fasolka77, Sansivieria lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
‹‹ 3250 3251 3252 3253 3254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ