Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
A teraz jak na złość, dziecko śpi a ja nie mogę zasnąć. A rano będę nieprzytomna jak zwykle.
Ja to rano nie kontaktuję, jak zwykle zapisuję kiedy dziecko je i jak długo tak co rano mam burdel w zapiskach, wiem że jadła ale o której? jak długo? Leży na mnie przy cycku co rano i jak się obudzi to sobie je. Normalnie samoobsługa... 😂😂😂 Dopiero około 9 wracam do żywychWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 23:56
Wiewióreczka, Mama36, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Wiewioreczko dzięki za te opisy i jednocześnie bardzo współczuję...kolka to jakieś tortury i dla Dziecka i dla rodzica...Po tym co napisałaś to ja już wiem że u nas kolek nie ma! Są dolegliwości brzuszkowe, ale płacz trwa wtedy np 20 mi i mija, i tak kilka razy dziennie, o różnych porach, zwykle po karmieniu. Daleko nam jednak do Waszych przeżyć...
I 8 tyg tak się meczycie..To tylko pozostaje życzyć żeby już blisko był koniec wraz z magicznym skończonym trzecim miesiącem!!Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
Wiewioreczko współczuję
I wszystkim Wam które zmagają się z kolkami.
U nas taki płacz zdarzył się kilka razy około 2-3 tygodnia, popołudniami, pod wieczór, przez kilka godzin.
Potem na szczęście to co inni nazwaliby kolkami mogło być zwykłym bólem brzuszka innego pochodzenia.
My się raczej zmagam z wdęciami i wcześniej z refluksem niż z kolkami. Wydaje się że Espumisan pomaga.
Wczoraj mieliśmy ciężki dzień ale większość to takie bardziej marudzenie niz płacz.
Muszę pilnować żeby podawać Espumisan bardziej regularnie. 4x na dobę po będzie mnie więcej co 6 godzin przy karmieniu.
W dzień Zosia ostatnio podjada sobie co 2h i nie mogę jej tego wydłużyć, w nocy za to dużo lepiej bo co 4-5h.
Właśnie pora karmienia. Oczywiście chyba pielucha była za luźno zapięta bo bok rampersa zasikany, rożek też.
Zosia przeważnie nie lubi być rozbierana do naga ale dziś tak ciepło u nas w mieszkaniu że chwilę poleżała golusieńka przy przebieraniu i chyba jej się podobało nnawetWiewióreczka lubi tę wiadomość
-
Wczoraj pisałyście o brudzie. I nam zdarza się brud za paznokciami, wałeczki brudu między palcami czy pod paszkami.
Fasolka mam tak samo z paznokciami, czasem obetnę kilka ale nie uda mi się wszystkich bo za lekko śpi i się boję że się ruszy, potem takie brudne paznokcie ma.
Co do pach to zwracajcie dziewczyny uwagę żeby się tam brud nie zbierał, jeśli nie kąpiel to trzeba płatkiem z wodą to wymyć i zasypać np mąką ziemniaczaną. Pediatra mi tak poradziła żeby się nie zrobiło odparzenie, bo Zosia często trzyma te paszki ściśnięte, a wałeczki się robią za skórze.
Czy kąpiecie swoje dzieci częściej niż wcześniej? Pytam tych które nie kąpią codziennie.
Ja kąpałam wcześniej co 3 dni ale jak się cieplej zrobiło to teraz już co 2 dni, a co drugi przecieram płatkami z wodą przy okazji przebierania. Jak będziemy mieć wciąż tak ciepło w mieszkaniu to zacznę kąpać codziennie, nawet dla samego schodzenia dziecka bo ona się może też ode mnie grzać podczas karmienia.Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Chyba mogę powiedzieć że mamy ten drugi skok rozwojowy. Nie mogę odłożyć dziecka nawet w nocy! Oczywiście śpi ale na mnie
Przygotowałam sobie właśnie poduszkę ciążową żeby mieć podparcie pod rękę, no i cóż, idziemy spać. Innego wyjścia nie widzę bo nie będę stała pół nocy nad łóżeczkiem.
Mama36 lubi tę wiadomość
-
Boziu wiewioreczko bardzo wspolczuje
My od 2 sie karmilismy.. Z jednej piersi mocno sie krztusil juz myslalam ze stan mu sie pogorszyl.. Po ulewal bardzo.. Dostal czkawki.. Walnal kupe i dostał drugiego cyca.. I tu juz uwaga.. Ani razu sie nie zakrztusil.. Wiec moze nie krztusil sie z choroby i wydzieliny tylko za mocno mleko lecialo? Ja juz wizje szpitala mialam w oczach.
No i pies potraktowal malego jak swoje szczenię.. Nie zblizala sie do niego a tu sie budze patrze a pies leży glowa na nóżkach malego...M ją zabrał a ona po chwili wrocila do malego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 03:10
-
Wiewiórka współczuję kolek , my do niedawna nawet problemów z brzuszkiem nie mieliśmy więc nie mam pojęcia co przeżywacie.
A ile taki skok rozwojowy trwa? Bo właśnie nie wiem czy u nas to brzuszek czy ten skok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 03:48
-
Mam dylemat dziewczyny. W związku z tym, że Marcelina jest dzieckiem nieśpiącym w ciągu dnia. Wczoraj obudziła się o 8 i przespała może 2h przez cały dzień. Za to nadrabia w nocy. Wczoraj wymęczona kąpielą i spacerem padła o 21 ale obudziła się dopiero teraz, o 5 na jedzenie. To jest bardzo długo ...
Czy to mój błąd i nie powinnam tyle czasu dziecka trzymać głodnego ? Czy powinnam ją wybudzić raz w nocy ?Menka888 lubi tę wiadomość
-
karola moj pil w nocy o 2 i teraz ...dla mnie to dziwne bo do tej pory co 2 godz. sie w noc budzil...
przez dzien mam identiko jak Basia czy Fasolka nie odloze na 5 min. wczoraj jadlam zimny obiad o 17 ..nie spal od 13-22
wieczorem juz chcialam podac mm bo ciagnal na pusto wrzeszczal ale jest przeterminowane no i nie podalam ....
wiewiorka wspolczuje biedny Szymus biedni Wy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarola jak Na mój gust jakby była głodna to by się obudziła.
Przy chlopakach starszych nigdy nie rozkminialam czy śpią długo czy krotko. Dawałam im po prostu żyć.
Ciesz się że pospalas i masz siły na dzień. U Nas karmienie 21 - 24-3-5..
Dziś w nocy może już Ci się budzić np. -
Jeja Wiewioreczka to straszne co przeżywacie z SZymusiem... bardzo Wam współczuję
. Na szczęście kołki po trzecim miesiącu mijają...
Karola spróbuj wybudzić raz i zobaczysz jak Marcepanek zareaguje.... Bunio od trzech nocy budzi się na pierwsze karmienie po 4 h a mnie już cycki bolą...dasz radę całą noc wytrzymac bez karmienia?Fasolka77
-
B_002 wrote:Wczoraj pisałyście o brudzie. I nam zdarza się brud za paznokciami, wałeczki brudu między palcami czy pod paszkami.
Fasolka mam tak samo z paznokciami, czasem obetnę kilka ale nie uda mi się wszystkich bo za lekko śpi i się boję że się ruszy, potem takie brudne paznokcie ma.
Co do pach to zwracajcie dziewczyny uwagę żeby się tam brud nie zbierał, jeśli nie kąpiel to trzeba płatkiem z wodą to wymyć i zasypać np mąką ziemniaczaną. Pediatra mi tak poradziła żeby się nie zrobiło odparzenie, bo Zosia często trzyma te paszki ściśnięte, a wałeczki się robią za skórze.
Czy kąpiecie swoje dzieci częściej niż wcześniej? Pytam tych które nie kąpią codziennie.
Ja kąpałam wcześniej co 3 dni ale jak się cieplej zrobiło to teraz już co 2 dni, a co drugi przecieram płatkami z wodą przy okazji przebierania. Jak będziemy mieć wciąż tak ciepło w mieszkaniu to zacznę kąpać codziennie, nawet dla samego schodzenia dziecka bo ona się może też ode mnie grzać podczas karmienia.
My kąpiemy co 2-3 dni ale trzeba już chyba częściej...choć ostatnio mamy problem bo Bunio śpi do późna wieczorem i wczoraj czekaliśmy do 23 żeby go oporządzić....musimy to robić o 19 zanim wpadnie w wieczorną drzemkę....Fasolka77
-
No i mamy pobudkę dopiero teraz, czyli w nocy była tylko jedna! Zosia co prawda pół nocy na mnie spała ale miałyśmy wygodną pozycję więc czuję się wyspana
Karolina nie mam pojęcia czy dzieci powinny tyle spać czy nie. Wiadomo że fajnie przespać noc, ale wydaje mi się że jedna pobudka by się przydała takiemu dziecku. Poczytaj jeszcze gdzieś czy takie długie przerwy są w porządku. Ja bym obudziła po 6 godzinach jakby mi tak spała. Ale szczerze to nie wiem czy trzeba budzić czy nie.
-
Fasolka77 wrote:My kąpiemy co 2-3 dni ale trzeba już chyba częściej...choć ostatnio mamy problem bo Bunio śpi do późna wieczorem i wczoraj czekaliśmy do 23 żeby go oporządzić....musimy to robić o 19 zanim wpadnie w wieczorną drzemkę....
Fasolka77, Sansivieria lubią tę wiadomość