X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    O co chodzi z tą pielucha? ;)
    Kładę jej pieluszkę bambusowa na czoło i oczy i to jej pomaga zasnąć.... Coś czego nie chciałam robić

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kąpię co 2 dni, wczoraj był dzień kąpieli, Marcelina już polubiła kąpiele, do momentu mycia włosów 😄

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka Boziu! współczuję tych kolek...😢😢😢 ile to małe dziecko się nacierpi...
    U Nas atak z brzuszka był kilka razy to ryczę rszem z Małym...😢😢😢😢
    Pamiętam doskonale też kolki z córką...Plakała ona i ja...Mieliśmy na to proszki troiste(tak tp się jakoś nazywało)załatwione z oddziału dziecięcego bo ani Sab,ani Espumisan,moja dieta ani nic nie pomagało...Przeszło po prostu w okopicach 4 m-ca.

Mi też zdarzyło się już dwa razy kąpać bez męża ale za to z córką😉 Ktoś jest mi potrzebny do trzymania pleców Natanka ale wiem,że jakbym musiała sama tl zrobić to jakoś bym dała radę.No i przeniosłam kąpiel z łazienki do pokoju i muszę na szybko kupić coś na czym wanna będzie stała bo póki co na ziemi stoi.

Mam tak zawalone gardło, że uszy mnie zaczynają boleć😑😑😑😑😑

Biegłam na dół bo kurier przyjechał i pierwszy raz nie było problemu żeby mi wniósł na górę mimo tego,że ciezkie i duże i to chyba dlatego,że to żadna z dużych znanych firm jak GLS czy dHL tylko pan z malej,prywatnej firmy...
    musiał mieć ubaw bo w białej,, obcisłej bluzce z cycami bez stanika po niego zeszlam😂😂😂😂😂
    Jutro moja voreczka ma 11 urodziny i nowy rower kupiliśmy.Mam nadzieję,że będzie zadowolona😉
    Idę jeszcze zamknąć oko po tym.jak zostałam wyrwana ze snu przez kuriera😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 08:32

Bubek, Mama36, Fasolka77, india, martusiawp lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    A propo- w ramach wczorajszego ograniczania bodźców i wprowadzania pewnego „rytmu” jeśli można to tak nazwać- wypadała kąpiel bo już była 19 a mojego chłopa jeszcze nie było! Wykąpałam sama zupełnie sama pierwszy raz 💪🏻💪🏻💪🏻
    Ja 2 tygodnie temu caly tydzien musialam sama kapac bo M pracował od 15 do 23.

Gratuluję odwagi :) teraz już samotne kapiele beda tylko latwiejsze:)

DorotaAnna lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopóki pamiętam-mam pytanie do tych z Was co mają pieski albo kotki i podają środki od pcheł i kleszczy...
    Wypada mi zaraz podać pieskowi krople na kark od tych ustrojstw a już od kilku osób słyszałam,że niby nie można tego robić z niemowlakiem w domu...
    W ulotce nic nie wspominają o tym...
    Fakt,że smierdzi to na maxa prxez pierwszy dzień...
    Kiedyś u rodziców piesek miał obroże to mama przez piierwsze dni go separowala od nas bo mówiła,że susbstancje czynne z tej obroży są nie wskazane przy dzieciach...
    Czegoś muszę użyć bo tu plaga kleszczy i pchel

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Stresant czy ja dobrze zrozumiałam, że Ty używasz tetry zamiast pampersów? Matko Kochana jak Ty dajesz radę? Kup sobie pieluszki bambiboo bambusowe, są bardzo naturalne, nie powinny uczulać, przynajmniej na czas wygojenia tych zmian

tak tak uzywam tetry...odrazu widac poprawe jak pielucha jednorazowa nie dotyka skory....jak dalej rade? ja pol biedy, gorzej moja pralka :)

ja sa zasikane pieluchy to tylko wrzucam do pralki caly dzien i wieczorem puszczam..gorzej jak jest kupa bo to musze odrazu zaprac...naszczescie u malego widac kiedy chce kakac...wiec go biore na przewijak daje jednorazowy podklad i odrazu do kosza wywalam

• B_002 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Dzień Dobry TVN będzie dziś i tych wczorajszych sześcioraczkach.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko Boza stresant podziwiam ! Ja bym musiala chyba z 50 pieluch dziennie obrabiac. A jeszcze co pielucha to kupa !

MamaAga u nas GLS łachudra nie zadzwonil do drzwi mimo ze bylam w domu, nie zostawil awizo...dopiero jak sama sprawdzilam na necie gdzie paczka to dostalam wiadomosc ze mnie w domu nie bylo.... Moglabym sobie tak czekac i czekac...

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • stresant Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka kup masc z zywokostu lekarskiego albo najlepiej ukop gdzies na lace zywokost ( teraz latwo poznac bo kwitnie na fioletowo) potrzyj korzen na tarce i przyloz ....rano kolano bedzie jak nowe :) uwierz mi ...tu poczytaj leczy wszelkie bole kolana
    http://www.medonet.pl/zdrowie,zywokost-lekarski---wlasciwosci--zastosowanie-i-dzialanie-lecznicze,artykul,1726653.html

jak tam herbatki na laktacje dzialaja? czys mnie przeklela za wydana niepotrzebnie kase?

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    matko Boza stresant podziwiam ! Ja bym musiala chyba z 50 pieluch dziennie obrabiac. A jeszcze co pielucha to kupa !

MamaAga u nas GLS łachudra nie zadzwonil do drzwi mimo ze bylam w domu, nie zostawil awizo...dopiero jak sama sprawdzilam na necie gdzie paczka to dostalam wiadomosc ze mnie w domu nie bylo.... Moglabym sobie tak czekac i czekac...
    no ja mam 30 pieluch ale tak w 10-15 sie mieszcze .... (mniej wiecej co godzine zmieniam )na noc daje pampersa ...i rano znow to samo uczulenie.....przez dzien zaleczymy pieluchami tetrowymi w nocy popsujemy pampersem :) taka zabawa urlopik macierzynski:)

• india Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczekałam się!
    Pierwsza noc przespana w całości :)
    Karmienia 23.30, 5.10 i 8.30
    Ale fajnie, musze zagadac z Pola aby tak było częściej.
    To chyba byla nagroda po dość ciężkim wieczorze.
    Nadal was czytam ale brak czasu na pisanie. Dzis muszę troche dom ogarnąć i cos ugotowac bo jutro mam 6 gości. A najgorsze jest to, ze będziemy z Mała same... mam nadzieje, ze wspolpraca sie uda.

Mycha super, ze juz w domku! Ninka to bardzo dzielna dziewczynka <3 trzymam kciuki za najbliższe wizyty

Wiewioreczko straszne te kolki... az plakac się chce. Mam nadzieje, niedługo miną i bedziecie korzystac ze wspolnych chwil w spokoju. Bobteraz macie naprawde trudna sytuacje. Ucałuj maluszka od cioci.

Mnie też ostatni odcinek GOT rozczarował :/ buuu

Ide nadrabiać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 09:01

Mama36, Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    U nas trochę też, ale bardziej po wyciągnięciu z wody. Ona nie lubi być całkiem goła. Jak ją chociaż częściowo nakryję pieluszką tetrową lub ręcznikiem po kąpieli to można spokojnie pieluchę założyć.
    W wodzie jest spokój odkąd kąpiemy brzuszkiem do dołu jak na filmiku Zawitkowskiego.

my też Basiu kąpiemy brzuszkiem w dół i powoli zanurzamy rozpoczynając od nóżek. daliśmy ostatnio więcej wody więc był mniejszy ryk A pieluszka to koniecznie trzeba dziecko nakryć żeby się nie wychlodziło po kąpieli.. tak mam na szkole rodzenia mówili

B_002 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant polecam te pieluchy bambiboo. Są do kupienia w każdym rossmannie. Zwłaszcza, że mówisz, że po nocy znowu uczulenie wychodzi

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ooo a my kapiemy sie przed karmieniem.
    Tez zazwyczaj 19-20 kapiel, pielęgnacja i potem spragniony karmienia od razu najada sie i idzie spac :)
    Kazdy ma jakis swoj patent :)

My też Daffi kąpiemy przed karmieniem :) tak nam na szkole rodzenia mówili i też będziemy kąpać 19-20 potem cycek, spanie i potem wybudzanie w nocy może i ja też się bardziej wyśpię. A dziś szok bo wstaliśmy o 8:30 i w ogóle to obudził nas telefon także chyba jestem wyspana położyliśmy się o 23:00 młody się obudził o 3:00 na karmienie o 5:30 no i teraz znowu się karmimy :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Fifi nie kapal sie tylko raz i to byla sobota co mialam ten silny atak bolu brzucha.. Nie dalam rady a M chyba sie bal sam kapac.

U nas K. kąpie ;) ja jeszcze ani razu nie wykąpałam młodego, ja go oporządzam po kąpieli ;)

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam zastoj cholera. Wczoraj dostalam goraczki. Wzielam juz dwa razy ibupron 400, co 8 h mam brac. Jeszcze nie moge zwazyc malego, bo sie miota na wadze, ale chyba za malo przybral. Ale byc moze ze tylko 15 g jak sugerowal jeden z pomiarow. Te 40 ml to chyba za malo, bo on nie wyciaga kolejnych 40 przy kazdym karmieniu. Odnotowuje tylko 3 karmienia ze on cos tam ciagnie i zassysa, a reszta jest malo satysfakcjonujaca. Znow raczej jestem przybita, ze nie idzie tak jakbym chciala.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    A propo- w ramach wczorajszego ograniczania bodźców i wprowadzania pewnego „rytmu” jeśli można to tak nazwać- wypadała kąpiel bo już była 19 a mojego chłopa jeszcze nie było! Wykąpałam sama zupełnie sama pierwszy raz 💪🏻💪🏻💪🏻

Jest moc!!!!

DorotaAnna lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona jak samopoczucie? Udało ci się zapisać do specjalisty?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir a tu u waszej wesołej gromadki? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu my przez pierwsze niecale 2 m-ce kapalismy mała co drugi dzień, później codziennie. Ona uwielbia, nie cbce jej ograniczac tego relaksu ;)

Daffi mam nadzieje, ze Twoje kłopoty ze zdrowiem to nic poważnego. Ściskam. Ja mysle, ze gastro mogla by dac odpowiedz.
    No i biedna suczka... :(

Fasola wspolczuje probkemow z kolanem :(

Daffi lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
‹‹ 3252 3253 3254 3255 3256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ