X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • india Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi porażka :/

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Daffi porażka :/
    Jakas Pani uznala ze moze ktos zrobil jej psikusa i gdzies schowal.. Serio? Psikusa yo mozna komus sznurowki zwiazac ale nie ubrania chowac.. Dyrektorka ma przejrzec nagranie monitoringu szkoły.. Ale ja to czuje ze kurtka sie juz nie znajdzie.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi podpisuj w środku imieniem nazwiskiem jeśli to powtarza się.

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Jakas Pani uznala ze moze ktos zrobil jej psikusa i gdzies schowal.. Serio? Psikusa yo mozna komus sznurowki zwiazac ale nie ubrania chowac.. Dyrektorka ma przejrzec nagranie monitoringu szkoły.. Ale ja to czuje ze kurtka sie juz nie znajdzie.

Mój brat jest w 8 klasie i w ramach wf maja basen (w szkole maja basen) i pewnego dnia wrócił do domu bez całej sportowej torby okularów kąpielówek klapków wszystko nowe i nie tanie to był początek roku szkolnego. I serio ktoś mu schował dla żartu... mama zdążyła kolejnego dnia jechać do decathlona obkupić go na nowo a na kolejny dzień torba się odnalazła...

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam tel od Pani dyrektor ze znalazla kurtkę i mam przyjść. Zapytalam gdzie byla to odpowiedziala mi ze porozmawiamy jak przyjdę. Ciekawe co sie stalo.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Daffi podpisuj w środku imieniem nazwiskiem jeśli to powtarza się.
    Kochana ja w firmie haftowalam jej imie i nazwisko i ubrania ginely najczęściej z wfu.

b2ujp2.png

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dziś widziałam źle ubrane dziecko. Matka krótki rękaw a dziecko spodnie, gruba bluza i niecienka czapka. Żeby zobrazować jaka jest u nas pogoda to Nina była w body krótki rękaw i jak zachodzilo słońce to przykrywalam ja pieluszka. 26 stopni. Ludzie są niepowazni.
    Ja też mam problem jak jest trochę chłodniej albo wieje wiatr ale nie przy takim słońcu.

Też mamy jakieś krostki ale jeszcze nie wiem z czego. Wydaje mi się że potowki, ale zjadłam też truskawki i pewności nie mam.

Kasiulka przyznam się bez bicia że ja jeszcze na wizycie nie bylam🙈 zaryzykowalam bo od samego początku dobrze się czuje a pochwy nie mam naruszonej. I tak długo wytrzymalismy :D

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest postep! Dajemy teraz do kazdego karmienia delicol I przed karmieniem infacol. Czaicie, ze Maly nie placze?szok! Do tego doszedl ten bujaczek, gdzie moze sobie lezec i sie rozgladac wiec po karmieniu go tam wkladam, a on grzecznie usypia. Jestem w niebie! oby tak dalej to wrocimy w koncu do normalnosci i nareszcie bede mogla cieszyc sie tym calym macierzynstwem😉

Kasiulka90, Kiwona, Sansivieria, Fasolka77, estrella, espoir, martusiawp, Tysia89, AniaKJ, Lolka30, B_002 lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela znów wysypana na buźce, a miała już taką gładziutką, bez krostek .. albo po jajkach, które ostatnio zjadłam albo po wczorajszych ciastkach z kremem, ehh 😞

Ja po wizycie u ginekolog, wszystko jest w porządku, w macicy skrzepów już nie mam, wszystko się oczyściło, jajniki w porządku, pobrała wymaz i nic dopochwowo mi brać nie kazała. Zgarnęła 160 zł i po wizycie 😉 wystawiła mi zaświadczenie, także dziś złożyłam wszystkie wnioski na świadczenia.

Teraz karmimy się z Marcelą w samochodzie, mama poszła do sklepu. Jutro idę wysępić skierowanie na to usg tarczycy.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie! M pojechal do pracy z wozkiem w bagażniku. Co za dzień.!!!

b2ujp2.png

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Kasiulka przyznam się bez bicia że ja jeszcze na wizycie nie bylam🙈 zaryzykowalam bo od samego początku dobrze się czuje a pochwy nie mam naruszonej. I tak długo wytrzymalismy :D
    Ja raczej nie zaryzykuję, bo poród miałam straszny i bardzo popękałam. Ale w końcu mi minął ból i fizyczny i psychiczny, więc jestem dobrej myśli 😊

malutka_mycha lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę być mamą, uwielbiam takie informacje, że coś gdzieś sie poprawia, że pośród płaczu pojawia sie światełko i ożna zwrócić uwagę na uroki macierzyństwa, a nie tylko jego trudności! A co to jest ten infacol, bo jeszcze nie słyszałam...
    Widzisz, to masz dziś nagrodę po wczorajszym nerwowym dniu ;-)

My już zaczęliśmy seksić, choć na kontroli u gina nie byłam. Ufam intuicji, że nic mnie tam nie boli, nie ciągnie, no i było bardzo przyjemnie ;-)

Kasiulka90, DorotaAnna, chce_byc_mama, malutka_mycha lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi chyba jakies fatum nad Tobą ciąży...matko boska...

Chcę być mamą.... Fajnie, że dzidzia daje trochę wytchnienia!

Karola ja też dziś po wizycie popologowej... Podziękowałam za prowadzenie ciazy i pomoc... U mnie też już wszystko w porządku, za pół roku cytologia i USG piersi. Byłam też u ortopedy, mam zrobić USG kolana...będę musiała jakoś ten temat ogarnąć... Wracamy do domu...cały dzień w Łodzi, w mieście...masakra ... Gorąco, korki. Dobrze, że Bunio grzeczniutki ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi chyba jakies fatum nad Tobą ciąży...matko boska...

Chcę być mamą.... Fajnie, że dzidzia daje trochę wytchnienia!

Karola ja też dziś po wizycie popologowej... Podziękowałam za prowadzenie ciazy i pomoc... U mnie też już wszystko w porządku, za pół roku cytologia i USG piersi. Byłam też u ortopedy, mam zrobić USG kolana...będę musiała jakoś ten temat ogarnąć... Wracamy do domu...cały dzień w Łodzi, w mieście...masakra ... Gorąco, korki. Dobrze, że Bunio grzeczniutki ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rehabilitant mówił, zeby wieszać dzieciom karuzelę itp na wysokości pępka a nie centralnie nad oczkami :)

DorotaAnna, Bubek, Kasiulka90, B_002 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria infacol to kropelki na kolke, ale mieszkam w Anglii i nie wiem, czy sa dostepne w Polsce. W kazdym razie chyba robia robote💪🏻

Sansivieria lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż stwierdził że u nas smoczki są dwuosobowe. Ignas ma w buzi a my trzymamy
    😳😳😳

DorotaAnna, Tunia76, Fasolka77, Sansivieria, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem, że też mam problem z ubiorem makej, niby cieplo i słońce świeci ale codziennie wiatr wieje, najczęściej chłodny wiatr i wtedy nie wiem czy ubierać czapke czy nie... Kinga urodziła się w październiku to było prosto, kombinezon i kocyk, czapa na głowę 😉

Moja mała uśmiecha się od tygodnia, pierwszy raz w moje urodziny 😊 a dziś udało mi się nawet zrobić fotki 😊

Ja teraz daje małej dicoflor 10 kropelek i po 10 kropli do każdego karmienia Espumisan 40 i wczoraj było lepiej, nie było takiego płaczu wieczorem i popołudniu więc pewnie ten płacz spowodowany był problemami z brzuszkiem.

Teraz kiedy ma katar to często wkrapiam jej do noska sól fizjologiczna ale muszę odciągac Frida bo niestety samo niewiele wypływa, nawet jak psikne sola w sprayu... Dziś w dzień też lepiej z tym katarem, ciekawe czy znów wieczorem i w nocy się pogorszy... Tak pomyślałam że może za często jej zakrapiam i odciagam i przezz to znów się produkuje ten śluz... Ale przecież muszę jej pomóc jak nie może spać czy jeść ☹️ ehh niech szybciej rośnie i sama czysci sobie nos 😉

• stresant Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daffi ze zdjec widze ze my mielismy to samo na buzi...dzis Franio konczy 8 tyg. pare dni temu zniknelo samo...

co do kurtki to moj raz podobno zostawil w autobusie...obdzwonilam dworce garaze kierowcow...za miesiac sie znalazla..spokojnie wisiala w szatni w szkole

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mój mąż stwierdził że u nas smoczki są dwuosobowe. Ignas ma w buzi a my trzymamy
    😳😳😳

Ty wiesz nam chyba takie same buble sprzedali 🤣🤣

Paula 90 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
‹‹ 3311 3312 3313 3314 3315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ