Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jest sporo krostek ale nie są widoczne nie są czerwone.

A mi jeszcze opryszczka wyszła ja prdl

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, tak, u nas identycznie! Jak płacze i się wścieka, to bardziej wychodzą, a jak jest spokojny, to też bledną. Jedna osoba mi wmawia, że to skaza białkowa, a druga, że trądzik niemowlęcy i nic nie robić. Szczerze nie mam pojęcia... Wytrzymam te 3 tygodnie bez nabiału, ale nie zapowiada się, żeby miało pomóc.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    podobne do potówek, ale mniejsze
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/40bcbb2291e4.jpg
    Mi dzis polozna mowila ze potowki maja takke mini babelki jakby plyn w srodku byl.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    U nas też jest sporo krostek ale nie są widoczne nie są czerwone.

A mi jeszcze opryszczka wyszła ja prdl
    Karmelko moge podac Ci swoja dlon.
    Mi wczorak opryszczka wyszla na ustach. Szukalam apteki z dyzurem i kupilam 10 plasterkow compeed i komfort na maxa. Nie czuje ze ją mam, nie swędzi, no i mam pewnosc ze nie dotkne sie przypadkiem i malego nie zaraze.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Daffi, tak, u nas identycznie! Jak płacze i się wścieka, to bardziej wychodzą, a jak jest spokojny, to też bledną. Jedna osoba mi wmawia, że to skaza białkowa, a druga, że trądzik niemowlęcy i nic nie robić. Szczerze nie mam pojęcia... Wytrzymam te 3 tygodnie bez nabiału, ale nie zapowiada się, żeby miało pomóc.
    Ja nabialu nie jem ale nie z powodu obaw o alergie.. Ja poprostu zyje przez te bole na parowkach bo sa mi najbezpieczniejsze..

b2ujp2.png

• espoir Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, wiem, te są podobne, ale mniejsze i bez płynu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 12:38

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Karmelko moge podac Ci swoja dlon.
    Mi wczorak opryszczka wyszla na ustach. Szukalam apteki z dyzurem i kupilam 10 plasterkow compeed i komfort na maxa. Nie czuje ze ją mam, nie swędzi, no i mam pewnosc ze nie dotkne sie przypadkiem i malego nie zaraze.
    Ja tylko plasterki od kiedy je wyprodukowali. U mnie nigdy żadne maści się nie sprawdzały. Chciałabym zrobić sobie kurację heviranem w tabletkach tym chyba na receptę jak dobrze pamiętam. Ale musiałabym już nie karmić

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde potówki są z płynem? To u nas potowek jest 4 sztuki ... To co to jest za dziadostwo 😒😒 alergia na pewno nie skaza białkowa wychodzi w zgięciach my jej nie mamy. Uhhh

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszłam z małą na spacer.pogoda się psuje słońce zaszło duszno parno i na pewno lunie. Dzisiaj na 16:15 mam fizjoterapeutkę na drugim końcu Krakowa samochód zepsuty... Niby mam jechać taksówka ale nie wiem czy brać stelaż od wózka? Mam nadzieję że taxiarz ma lasy z tyłu 😂 żeby fotelik zapiąć

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, biedna Daffi :( Mam nadzieję, że chociaż jakieś dobrej jakości te parówki wcinasz. Ja uwielbiam parówy, ale mąż na mnie krzywo patrzy, że takie świństwo w siebie wpycham. To mu pokazuję opakowanie, że bez fosforanów i 90% mięsa 😄

Wykupiłam wszystkie 2 Bambiboo z galerii w Opolu 😄😄😄 7 paczek 😅 Swoją drogą to super wygodne, że z domu w apce zamawiam, opłacam, a potem tylko męża wysyłam po odbiór. Szkoda, że spożywki nie możemy tak załatwić 😠

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Kurde potówki są z płynem? To u nas potowek jest 4 sztuki ... To co to jest za dziadostwo 😒😒 alergia na pewno nie skaza białkowa wychodzi w zgięciach my jej nie mamy. Uhhh
    My też nie mamy w zgięciach, a mimo to położna z doświadczeniem twierdzi, że to wina nabiału 🤔

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja tylko plasterki od kiedy je wyprodukowali. U mnie nigdy żadne maści się nie sprawdzały. Chciałabym zrobić sobie kurację heviranem w tabletkach tym chyba na receptę jak dobrze pamiętam. Ale musiałabym już nie karmić
    tak dokladnie tez to zrobie ale to kiedys tam jak juz ssaki nie beda nas doić :P

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    tak mi dzis polozna powiedziala ze potowki maja plyn w sobie ale to sa takie malutenkie bąbeleczki z plynem.
    u nas jest to albo trądzik albo jakies uczulenie...
    narazie obserwujemy i zobaczymy czy mycie woda i kapiel w krochmalu pomoze.
    mamy tez delikatna ciemieniuche na glowie.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Oj, biedna Daffi :( Mam nadzieję, że chociaż jakieś dobrej jakości te parówki wcinasz. Ja uwielbiam parówy, ale mąż na mnie krzywo patrzy, że takie świństwo w siebie wpycham. To mu pokazuję opakowanie, że bez fosforanów i 90% mięsa 😄

Wykupiłam wszystkie 2 Bambiboo z galerii w Opolu 😄😄😄 7 paczek 😅 Swoją drogą to super wygodne, że z domu w apce zamawiam, opłacam, a potem tylko męża wysyłam po odbiór. Szkoda, że spożywki nie możemy tak załatwić 😠
    ja kupuje w lidlu parowki z szynki 94% miesa.
    bede miala do nich obrzydzenie na pewno ale lepsze to niz glodowac :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 13:12

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    O :( a małej się źle oddycha ? Może wcale nie są takie do wyciagnięcia te gilunki, albo ma wyjątkowo głęboki nos :D
    Słychać jakby jej coś przeszkadzało.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Nie wiem Mycha, okaże się...
    Tunia, ja wyciągam zwykłymi oatyczkami bo tymi wielkimi nie ma szans też. Szybko i sprawnie i nie dlubie...
    Boję się, że wsadze jej za głęboko i wiecie, mózg uszkodze. 😜

Kiwona lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 ja też właśnie kupiłam zapasy mi odbierze sąsiad bo my auto w naprawie mamy 😫

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dość,ze nje mam jak za bardzo odpisywać w ostatnim czasie to wcisnęlam grubym palcem nie wyslij a numerek strony i post wciągnęło🤬🤬🤬🤬🤬

Fasolka i ja tak dlugo musiałam czekać na uśmiech tego malego Skarba alw w końcu i ja się doczekałam i mam nadzieję,że to TEN usmiech❤Misio śmieje się z otwartą buźką🥰

Siedzę na ławce i wieje u nas tak, że wózek się cały rusza😑😑😑mam dość tej pogody...wczoraj spacerowalismy w mżawce ...

Mały przestał robić codzienne kupy i przez to marudnik troszkę większy...Dajemy sab simplex,wodę do picia,leży troszkę na brzuszku(katusze dla Niegi😂),masujemy i nie wiem co więcej zrobić...
    Mały pomalutku zaczyna trzymać sztywno główkę kiedy leży na brzuchu także cieszę się bo już się troszkę martwiłam...

Kasiulka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • india Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje pierwszych usmieszkow maluchów 😊

Kasiulka tez tak robię zakuoy w Rossku 😁

Jakby komus ubranek bylo mało... sa dzis super w Lidlu 😉

Kasiulka90, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem zla. Ktos ukradl Julce kurtke. Nowa parke jej kupilam w 5.10.15 i juz komuś sie spodobala i buchnal.
    Nie mam sil juz do tego. Ciagle bluzy znikaja, szale, ubrania na wf doszlo ze kurtki. Ja chyba musze jej do szkoly ubrania w lumpie kupowac zeby zal nie bylo.

b2ujp2.png

‹‹ 3310 3311 3312 3313 3314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ