X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jest sporo krostek ale nie są widoczne nie są czerwone.

A mi jeszcze opryszczka wyszła ja prdl

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, tak, u nas identycznie! Jak płacze i się wścieka, to bardziej wychodzą, a jak jest spokojny, to też bledną. Jedna osoba mi wmawia, że to skaza białkowa, a druga, że trądzik niemowlęcy i nic nie robić. Szczerze nie mam pojęcia... Wytrzymam te 3 tygodnie bez nabiału, ale nie zapowiada się, żeby miało pomóc.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    podobne do potówek, ale mniejsze
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/40bcbb2291e4.jpg
    Mi dzis polozna mowila ze potowki maja takke mini babelki jakby plyn w srodku byl.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    U nas też jest sporo krostek ale nie są widoczne nie są czerwone.

A mi jeszcze opryszczka wyszła ja prdl
    Karmelko moge podac Ci swoja dlon.
    Mi wczorak opryszczka wyszla na ustach. Szukalam apteki z dyzurem i kupilam 10 plasterkow compeed i komfort na maxa. Nie czuje ze ją mam, nie swędzi, no i mam pewnosc ze nie dotkne sie przypadkiem i malego nie zaraze.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Daffi, tak, u nas identycznie! Jak płacze i się wścieka, to bardziej wychodzą, a jak jest spokojny, to też bledną. Jedna osoba mi wmawia, że to skaza białkowa, a druga, że trądzik niemowlęcy i nic nie robić. Szczerze nie mam pojęcia... Wytrzymam te 3 tygodnie bez nabiału, ale nie zapowiada się, żeby miało pomóc.
    Ja nabialu nie jem ale nie z powodu obaw o alergie.. Ja poprostu zyje przez te bole na parowkach bo sa mi najbezpieczniejsze..

b2ujp2.png

• espoir Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, wiem, te są podobne, ale mniejsze i bez płynu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 12:38

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Karmelko moge podac Ci swoja dlon.
    Mi wczorak opryszczka wyszla na ustach. Szukalam apteki z dyzurem i kupilam 10 plasterkow compeed i komfort na maxa. Nie czuje ze ją mam, nie swędzi, no i mam pewnosc ze nie dotkne sie przypadkiem i malego nie zaraze.
    Ja tylko plasterki od kiedy je wyprodukowali. U mnie nigdy żadne maści się nie sprawdzały. Chciałabym zrobić sobie kurację heviranem w tabletkach tym chyba na receptę jak dobrze pamiętam. Ale musiałabym już nie karmić

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde potówki są z płynem? To u nas potowek jest 4 sztuki ... To co to jest za dziadostwo 😒😒 alergia na pewno nie skaza białkowa wychodzi w zgięciach my jej nie mamy. Uhhh

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszłam z małą na spacer.pogoda się psuje słońce zaszło duszno parno i na pewno lunie. Dzisiaj na 16:15 mam fizjoterapeutkę na drugim końcu Krakowa samochód zepsuty... Niby mam jechać taksówka ale nie wiem czy brać stelaż od wózka? Mam nadzieję że taxiarz ma lasy z tyłu 😂 żeby fotelik zapiąć

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, biedna Daffi :( Mam nadzieję, że chociaż jakieś dobrej jakości te parówki wcinasz. Ja uwielbiam parówy, ale mąż na mnie krzywo patrzy, że takie świństwo w siebie wpycham. To mu pokazuję opakowanie, że bez fosforanów i 90% mięsa 😄

Wykupiłam wszystkie 2 Bambiboo z galerii w Opolu 😄😄😄 7 paczek 😅 Swoją drogą to super wygodne, że z domu w apce zamawiam, opłacam, a potem tylko męża wysyłam po odbiór. Szkoda, że spożywki nie możemy tak załatwić 😠

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Kurde potówki są z płynem? To u nas potowek jest 4 sztuki ... To co to jest za dziadostwo 😒😒 alergia na pewno nie skaza białkowa wychodzi w zgięciach my jej nie mamy. Uhhh
    My też nie mamy w zgięciach, a mimo to położna z doświadczeniem twierdzi, że to wina nabiału 🤔

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja tylko plasterki od kiedy je wyprodukowali. U mnie nigdy żadne maści się nie sprawdzały. Chciałabym zrobić sobie kurację heviranem w tabletkach tym chyba na receptę jak dobrze pamiętam. Ale musiałabym już nie karmić
    tak dokladnie tez to zrobie ale to kiedys tam jak juz ssaki nie beda nas doić :P

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    tak mi dzis polozna powiedziala ze potowki maja plyn w sobie ale to sa takie malutenkie bąbeleczki z plynem.
    u nas jest to albo trądzik albo jakies uczulenie...
    narazie obserwujemy i zobaczymy czy mycie woda i kapiel w krochmalu pomoze.
    mamy tez delikatna ciemieniuche na glowie.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Oj, biedna Daffi :( Mam nadzieję, że chociaż jakieś dobrej jakości te parówki wcinasz. Ja uwielbiam parówy, ale mąż na mnie krzywo patrzy, że takie świństwo w siebie wpycham. To mu pokazuję opakowanie, że bez fosforanów i 90% mięsa 😄

Wykupiłam wszystkie 2 Bambiboo z galerii w Opolu 😄😄😄 7 paczek 😅 Swoją drogą to super wygodne, że z domu w apce zamawiam, opłacam, a potem tylko męża wysyłam po odbiór. Szkoda, że spożywki nie możemy tak załatwić 😠
    ja kupuje w lidlu parowki z szynki 94% miesa.
    bede miala do nich obrzydzenie na pewno ale lepsze to niz glodowac :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 13:12

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    O :( a małej się źle oddycha ? Może wcale nie są takie do wyciagnięcia te gilunki, albo ma wyjątkowo głęboki nos :D
    Słychać jakby jej coś przeszkadzało.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Nie wiem Mycha, okaże się...
    Tunia, ja wyciągam zwykłymi oatyczkami bo tymi wielkimi nie ma szans też. Szybko i sprawnie i nie dlubie...
    Boję się, że wsadze jej za głęboko i wiecie, mózg uszkodze. 😜

Kiwona lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 ja też właśnie kupiłam zapasy mi odbierze sąsiad bo my auto w naprawie mamy 😫

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dość,ze nje mam jak za bardzo odpisywać w ostatnim czasie to wcisnęlam grubym palcem nie wyslij a numerek strony i post wciągnęło🤬🤬🤬🤬🤬

Fasolka i ja tak dlugo musiałam czekać na uśmiech tego malego Skarba alw w końcu i ja się doczekałam i mam nadzieję,że to TEN usmiech❤Misio śmieje się z otwartą buźką🥰

Siedzę na ławce i wieje u nas tak, że wózek się cały rusza😑😑😑mam dość tej pogody...wczoraj spacerowalismy w mżawce ...

Mały przestał robić codzienne kupy i przez to marudnik troszkę większy...Dajemy sab simplex,wodę do picia,leży troszkę na brzuszku(katusze dla Niegi😂),masujemy i nie wiem co więcej zrobić...
    Mały pomalutku zaczyna trzymać sztywno główkę kiedy leży na brzuchu także cieszę się bo już się troszkę martwiłam...

Kasiulka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • india Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje pierwszych usmieszkow maluchów 😊

Kasiulka tez tak robię zakuoy w Rossku 😁

Jakby komus ubranek bylo mało... sa dzis super w Lidlu 😉

Kasiulka90, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem zla. Ktos ukradl Julce kurtke. Nowa parke jej kupilam w 5.10.15 i juz komuś sie spodobala i buchnal.
    Nie mam sil juz do tego. Ciagle bluzy znikaja, szale, ubrania na wf doszlo ze kurtki. Ja chyba musze jej do szkoly ubrania w lumpie kupowac zeby zal nie bylo.

b2ujp2.png

‹‹ 3310 3311 3312 3313 3314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ