Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarolina spokojnie! Ja uważam ze mój brzuch tak szybko rośnie bo ja na prawde ułatwiam mu rozciąganie. Moja gin nie odstawiła mi luteiny jeszcz wybiorę jedna na noc i dupka biorę 2x1 a wszytsko po to zeby pomoc macicy w rozciąganiu plus ja byłam spięta tam na dole ;P i mi pomógł progesteron. Biorę tez magnez. Ostatnie dwa dni brzuch bolał pracował i dzisiaj wstałam znowu większy.
Karolina moze bierz magnez. On ci nie zaszkodzi a sama pisałaś o bólach brzucha moze trzeba wspomóc ta macice. To jest tak jak kobiety w kolejnych ciążach szybko maja brzuszki bo macica rozciągnięta. Moja przyjaciółka jest w 7 miesiącu a brzuch ma dopiero od 3 tygodni taki większy a dopiero w 19 miała taki typowo ciazowy -
Karmelllka90 wrote:Hej! Ja juz nie wiem jak mam liczyć wiek ciazy. Wg OM 14+5 wg owulacji i wszystkich pierwszych usg 14+0 wg prenatalnych 14+1 wiec u mnie wypad dziś po prostu 14 czyli kończymy 14 tydzień ja juz id tygodnia biorę witaminy dla ll trymestru bo tak kazał lekarz od 13 tyg i w sumie mam prenatal duo od 13 tyg do końca karmienia piersia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 09:45
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
Karollinax26 wrote:A magnez mogę brać bez zalecenia lekarza ?
Ja dopiero miałam zalecony od 2 trymestru, wcześniej nie brałam.
Ogólnie to magnez powinno się brać jeśli są niedobory. Ja badania nie robiłam ale miałam czasem skurcze łydek czy drgania powiek więc magnez jak najbardziej jest mi potrzebny.Natalia-tosia lubi tę wiadomość
Ja byłam pewna że miałam późno owulacje, cykle zawsze po 34 dni wzwyż a z tego ostatniego usg prenatalne go wyszedł dokładnie termin wg OM. W szoku byłam. Chyba pierwszy raz w życiu miałam książkowy cykl
Karolina ja biorę 2 tabletki asmagu bez zaleceń lekarza. Nie jest to duża dawka ale chyba pomaga bo powoli brzuszek rośnie -
Karollinax26 wrote:Na ostatnim usg w opisie mam, że „kosmowka na ścianie tylnej wysoko”, to dobrze czy źle ? Orientujecie się ?
nick nieaktualnyKarolina jak wysoko to super.
A tylnią czy przednia nie ma znaczenia... tylnia lepiej dla odczuwania ruchów dziecka przez ciebie
Myśle ze magnez mozesz brać spokojnie ja zaczęłam brać zanim mi ginekolog zaleciła tylko jej powiedziałam ze biorę a ona żebym brała wiecej bedą mniejsze bóle rozciągania sprawdza sie juz przy kichaniu mnie nic nie boli -
nick nieaktualny
-
Heh czulam ze sie nie obejdzie bez brzeczenia w laboratorium. weszlam bez kolejki ale Pan mnie malo nie staranowal tak sie chcial wbic.. jak mu powiedzialam ze wchodze teraz ja poza kolejnoscia to sapał ale drzwi mu zamknelam przed nosem i mialam gdzieś ze sie aferuje. co za ludzie..
-
Uf, ja na szczęście mam tylko mocz do oddania w tym miesiącu i to mąż pojedzie zawieźć, wiec ominie mnie przyjemność czekania w laboratorium. Ps. Z tym rozciąganiem macicy coś jest... w pierwszej ciąży często miałam takie kłucia, pobolewanie, gin zaleciła właśnie magnez, a brzuszek pojawił się dopiero ok 22tc. Za to teraz jest już właśnie taki jak był wtedy w 22tc, bez żadnych boli (jeden dzień kłucia miałam, i to wszystko), wiec magnezu póki co dodatkowo nie łykam. Ale macica nie zdążyła jeszcze zapomnieć o poprzedniej ciazy, wiec pewnie dlatego sobie tak dobrze radzi
-
Hej Dziewczynki,
Ale się rozpisałyście
Ja biorę aspargin 1-2/ dziennie, wit. dla II trym, kwas foliowy i wit D3 (1000j., bo wit mają za mało)- wszystko wg wskazań lek.
Karolina - brzuszek zacznie rosną, nawet się nie zorientujesz mi w pierwszej ciąży, mimo, że też szczupła nie byłam, w 20 tyg dopiero uwidocznił się ładnie. teraz (pomijając tłuszczyk ), jest już dość mocno zaokrąglony. ale każda ciąża i każda figura inna mam koleżankę, która za m-ąc rodzi, a brzuch ma mniejszy chyba ode mnie. a Dzidzia piękna
U mnie II trym zdecydowanie łagodniejszy. nie ma mdłości, ale co za tym idzie mam ochotę po prostu na wszystko, co chwilę- muszę się pilnować
tylko energii malutko dalej -
Ja biorę magnez, metalowany kwas foliowy i od wczoraj D3. Zastanawiam się nad suplementacja Dha,ale najchętniej jakimś preparatem z alg bo te z ryb mogą zawierac metale ciężkie. W rekomendacjach PTG widziałam też jod, ale nie wiem czy jest sens brać dodatkowo, w kuchni używam soli jodowanej więc chyba powinno być OK.
Ja już się nie mogę doczekać kiedy mój brzuszek zacznie wyglądać chociaż trochę ciążowo. Póki co wyglądam jakbym nie wychodziła z cukierni przez ostatni miesiąc...chyba czas najwyższy rozejrzeć się za jakimś wf-em dla ciężarnych -
29 października mam wizytę, zapytam o ten magnez, może rzeczywiście powinnam go brać, przy moim pobolewaniu brzucha od kilku dni. Dokładnie tak jakby się coś rozciągało i to tak na samym dole.
Czy Wy też nadal macie upławy ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 11:00
-
nick nieaktualnyKarolina uprawow nie mam ale mam wydzielinę albo przezroczysta taka idealnie czysta albo taka bardziej wodnista. Ale w l trymestrze miałam wiecej tez wodnistej bo aż mokro miałam.
Ja to biorę tyle tych tabletek ze mam dość. Ale właśnie dzisiaj rano wzięłam ostatni antybiotyk jeszcz przez 5 dni probiotyk. Do tego letrox 2xmagnez dupek i z witamin jest jedna tabletka plus 2 x kapsułka to rano a wieczorem dupek magnez 2x , No i probiotyk