Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelllka90 wrote:Karolina uprawow nie mam ale mam wydzielinę albo przezroczysta taka idealnie czysta albo taka bardziej wodnista. Ale w l trymestrze miałam wiecej tez wodnistej bo aż mokro miałam.
Ja to biorę tyle tych tabletek ze mam dość. Ale właśnie dzisiaj rano wzięłam ostatni antybiotyk jeszcz przez 5 dni probiotyk. Do tego letrox 2xmagnez dupek i z witamin jest jedna tabletka plus 2 x kapsułka to rano a wieczorem dupek magnez 2x , No i probiotyk -
Ja będę mieć za 2 tyg robiony posiew, po to aby założyć pessar, mam nadzieję, że będzie ok. U mnie wydzielina taka raczej biaława, i zauważyłam, że od tygodnia jest jej więcej. Ale nie wygląda na jakąś infekcyjną, raczej normalnie, taka mleczna... No zobaczymy.
-
Franka2104 wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was ma również potencjalny konflikt serologiczny? Zastanawiam się jak często powinnam mieć zlecane badania przeciwciał?
Franka2104 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
nick nieaktualnyJestem po wizycie powiem ze sie dzisiaj stresowałam. Moja kochana wiercipietka juz faka foremna taka ładna, trzymała sie za nóżkę słodziak kochany. Wszystko jest w porzadku. Idę za 2 tyg bo mi sie L4 kończy moze potwierdzi sie płeć bo dzisiaj nic nie chciała pokazać.
Kiwona oczywiście nie biorę witamin z samego rana pózniej ale w sensie nie wieczorem.
Zeszlysmy z dupka jednego. Co mnie cieszy.
Teraz uciekam do H&M bo z aplikacja mobilna jest -20% wiec kupie to co mi sie podoba unisexsiamyrka, Wiewióreczka, Natalia-tosia, DorotaAnna, B_002, Kiwona, Sana, valetta94 lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Jestem po wizycie powiem ze sie dzisiaj stresowałam. Moja kochana wiercipietka juz faka foremna taka ładna, trzymała sie za nóżkę słodziak kochany. Wszystko jest w porzadku. Idę za 2 tyg bo mi sie L4 kończy moze potwierdzi sie płeć bo dzisiaj nic nie chciała pokazać.
Kiwona oczywiście nie biorę witamin z samego rana pózniej ale w sensie nie wieczorem.
Zeszlysmy z dupka jednego. Co mnie cieszy.
Teraz uciekam do H&M bo z aplikacja mobilna jest -20% wiec kupie to co mi sie podoba unisex -
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Ah wiewióreczka moja gin powiedziała ze ten asmag forte lepszy niż megne b6 wiec żebym sobie zmieniła pytałam czy moze magnezu jednak powiedziała ze asmag
Daj znać jak zakupy -
nick nieaktualnyB_002 tak na każdej co 2 tyg ale na początku miałam ich wiecej bo poszłam na pierwsza wizytę za wczesnie bo na samiutkim początku i pózniej wszytsko było widoczne o 5 dni pózniej ze względu na owulacje w 19 dc wiec moja ginekolog jest troszke panikara ona tak bardzo chciała zobaczyć to serce u mnie ze jak juz sie pokazało to jej łzy poleciały razem ze mną. Ale ona przeżyła ze mną w maju ciąże biochemiczna wiedziała jak bardzo mi zależy na dzidziusiu. Na prawde to jest idealny lekarz tak bardzo empatyczny z powołania cieszę sie ze na nią trafilam.
Generalnie ona zawsze musi wszytsko sprawdzić. Za 2 tyg musze iść ze względu na koniec L4 ale ona na pewno zrobi mi usg żebym zobaczyła maleństwo wie jak mnie to uspokaja pytałam ja czy to wpływa na dziecko powiedziała ze w ogole. Niektóre kobiety ze względu na problematyczna ciąże leza na patologii i maja usg codziennie - akurat moja koleżanka tak ma obecnie leży na patologii ciazy usg codziennie ale musi mieć ponieważ ma błoniasty przyczep pępowiny I grozi zerwaniem w każdej chwili. Ja mam prywatne ubezpieczenie wiec korzystam jakbym miała płacić za każde usg to troszkę by mi było szkoda tak często wolałabym kupić cos dziecku wiadomo 200 zł to dużo -
nick nieaktualnyWiewióreczka jeszcze nie kupiłam wróciłam do domku bo bateria w tel mi padała a tam mam ta aplikacje ze zniżka i nie mogłam sie zalogować. A teraz sie położyłam i leżę tak mi dobrze. Ale pójdę na pewno zrobię zdjęcia jak kupie cos. Dziś ostatni dzien stancjonarnie a do jutra online.
Tylko zastanawiam sie czy brać 56 czy 62 myśle tutaj o pierwszych tygodniach ale nie chce za małych. Z drugiej strony te 56 w HM jest kurczę spore -
Karmelka to powiem Ci, że fajnie masz
Ja chodzę co miesiąc na wizyty, ale na nich nie ma USG.
USG mam około 11-14 tc, potem 18-22tc i potem na początku 3 trymestru.
No i wiadomo jeszcze jakieś tam wcześniej miałam, żeby potwierdzić ciążę i zobaczyć serduszko, ale teraz już tylko te planowe.
To wychodzi u mnie tak co 8 tygodni.
Ale ja sobie pójdę niedługo dodatkowo prywatnie bo mnie ciekawość zżera jaka płeć, a już powinno być coś widaćWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 14:05
Faktycznie, w sklepach stacjonarnych do dzisiaj! Chyba pojadę po dżinsy ciążowe Śmigam na okrągło w sukienkach i tunikach, ale ładne spodnie też się przydadzą
B-002, podziwiam, ja bym nie wytrzymała tak rzadko mieć. Usg mnie uspokaja. Ale ja durna panikara jestem i tyle Chodzę co 2 tygodnie prywatnie i niestety bulę 150 zł za każdym razem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 14:08
-
Karollinax26 wrote:29 października mam wizytę, zapytam o ten magnez, może rzeczywiście powinnam go brać, przy moim pobolewaniu brzucha od kilku dni. Dokładnie tak jakby się coś rozciągało i to tak na samym dole.
Czy Wy też nadal macie upławy ? -
Wiewióreczka wrote:Faktycznie, w sklepach stacjonarnych do dzisiaj! Chyba pojadę po dżinsy ciążowe Śmigam na okrągło w sukienkach i tunikach, ale ładne spodnie też się przydadzą
Ja się jutro wybiorę, dzisiaj nie mam możliwości, a jeszcze się leczę trochęWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 14:09
B_002 wrote:W stacjonarnych do jutra, online do niedzieli Spokojnie, masz czas.
Ja się jutro wybiorę, dzisiaj nie mam możliwości, a jeszcze się leczę trochę
Wiecie, że ja od początku ciąży zero mdłości, ani przez sekundę...jakaś dziwna jestem Na początku bardzo mnie to stresowało.
-
Wiewióreczka wrote:B-002, podziwiam, ja bym nie wytrzymała tak rzadko mieć. Usg mnie uspokaja. Ale ja durna panikara jestem i tyle Chodzę co 2 tygodnie prywatnie i niestety bulę 150 zł za każdym razem...
Ja właśnie staram się nie panikować, spokojnie przeżywać tą ciążę
A częściej nie chodzę też własnie ze względu na pieniądze, w perspektywie kupno mieszkania już niedługo, wyprawka dla dziecka. Szkoda mi pieniędzy na wizyty prywatne, a jestem osobą bardzo oszczędną, więc liczę się z każdym wydatkiem
Jakoś wytrzymuję. Dawniej kobiety miały jeszcze mniej USG i jakoś musiały wytrzymać.
Ale pewnie w przyszłym tygodniu się wybiorę na dodatkową wizytę. Chcemy z mężem poznać płeć no i on jeszcze nie był na USG to będzie miał wreszcie okazjęWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 14:14
Ja mam wizyty co 4 tyg i też zdjęcia ładne dostaję
na początku zapisałam się jeszcze na nfz do lekarza, ale zrezygnowałam z niego. czasu tyle nie mam, chodzę prwatnie, wszystkie badania praktycznie już prywatnie porobiłam, więc to olałam.
wypadają Wam włosy?
jeny mi okropnie ....