X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam takie białe, wodniste. Lekarz zlecił mi posiew, ale wszystko na szczęście wyszło ok, więc najwyraźniej tak ma być.

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karolina uprawow nie mam ale mam wydzielinę albo przezroczysta taka idealnie czysta albo taka bardziej wodnista. Ale w l trymestrze miałam wiecej tez wodnistej bo aż mokro miałam.

Ja to biorę tyle tych tabletek ze mam dość. Ale właśnie dzisiaj rano wzięłam ostatni antybiotyk jeszcz przez 5 dni probiotyk. Do tego letrox 2xmagnez dupek i z witamin jest jedna tabletka plus 2 x kapsułka to rano a wieczorem dupek magnez 2x , No i probiotyk
    Kochana, witaminy moja endo każe mi brać po południu bo mogą osłabiac działanie euthyroxu. Zwlaszcza jeśli zawierają żelazo.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma również potencjalny konflikt serologiczny? Zastanawiam się jak często powinnam mieć zlecane badania przeciwciał?

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę mieć za 2 tyg robiony posiew, po to aby założyć pessar, mam nadzieję, że będzie ok. U mnie wydzielina taka raczej biaława, i zauważyłam, że od tygodnia jest jej więcej. Ale nie wygląda na jakąś infekcyjną, raczej normalnie, taka mleczna... No zobaczymy.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha, Ty będziesz mieć pessar ze względu na skracanie szyjki w poprzedniej ciąży, dobrze kojarzę?

Kasionek, bawisz się jeszcze detektorem? Udało Ci się znaleźć tętno dzidzi czy odpuściłaś?

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma również potencjalny konflikt serologiczny? Zastanawiam się jak często powinnam mieć zlecane badania przeciwciał?
    Ja mam Rh- a mąż Rh+. Badanie na przeciwciała anty-Rh są przewidziane między 21-26tc, a potem w przypadku wskazań dostaje się globulinę anty-D w 28-30tc. Nie martw się na razie. Na pewno twój lekarz cię poinformuje gdy trzeba będzie robić odpowiednie badania.

Franka2104 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie :) powiem ze sie dzisiaj stresowałam. Moja kochana wiercipietka juz faka foremna taka ładna, trzymała sie za nóżkę słodziak kochany. Wszystko jest w porzadku. Idę za 2 tyg bo mi sie L4 kończy moze potwierdzi sie płeć bo dzisiaj nic nie chciała pokazać.

Kiwona oczywiście nie biorę witamin z samego rana pózniej ale w sensie nie wieczorem.

Zeszlysmy z dupka jednego. Co mnie cieszy.

Teraz uciekam do H&M bo z aplikacja mobilna jest -20% wiec kupie to co mi sie podoba :) unisex

siamyrka, Wiewióreczka, Natalia-tosia, DorotaAnna, B_002, Kiwona, Sana, valetta94 lubią tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Jestem po wizycie :) powiem ze sie dzisiaj stresowałam. Moja kochana wiercipietka juz faka foremna taka ładna, trzymała sie za nóżkę słodziak kochany. Wszystko jest w porzadku. Idę za 2 tyg bo mi sie L4 kończy moze potwierdzi sie płeć bo dzisiaj nic nie chciała pokazać.

Kiwona oczywiście nie biorę witamin z samego rana pózniej ale w sensie nie wieczorem.

Zeszlysmy z dupka jednego. Co mnie cieszy.

Teraz uciekam do H&M bo z aplikacja mobilna jest -20% wiec kupie to co mi sie podoba :) unisex
    Super wieści :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah wiewióreczka moja gin powiedziała ze ten asmag forte lepszy niż megne b6 wiec żebym sobie zmieniła pytałam czy moze magnezu jednak powiedziała ze asmag

• B_002 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka gratuluję udanej wizyty :)
    Ty masz na każdej wizycie USG? Jak często?

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ah wiewióreczka moja gin powiedziała ze ten asmag forte lepszy niż megne b6 wiec żebym sobie zmieniła pytałam czy moze magnezu jednak powiedziała ze asmag
    Dzięki za cynk, bo już zgłupieć można - co lekarz, to inne zdanie :)
    Daj znać jak zakupy :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 tak na każdej co 2 tyg ale na początku miałam ich wiecej bo poszłam na pierwsza wizytę za wczesnie bo na samiutkim początku i pózniej wszytsko było widoczne o 5 dni pózniej ze względu na owulacje w 19 dc wiec moja ginekolog jest troszke panikara ona tak bardzo chciała zobaczyć to serce u mnie ze jak juz sie pokazało to jej łzy poleciały razem ze mną. Ale ona przeżyła ze mną w maju ciąże biochemiczna wiedziała jak bardzo mi zależy na dzidziusiu. Na prawde to jest idealny lekarz tak bardzo empatyczny z powołania cieszę sie ze na nią trafilam.
    Generalnie ona zawsze musi wszytsko sprawdzić. Za 2 tyg musze iść ze względu na koniec L4 ale ona na pewno zrobi mi usg żebym zobaczyła maleństwo wie jak mnie to uspokaja pytałam ja czy to wpływa na dziecko powiedziała ze w ogole. Niektóre kobiety ze względu na problematyczna ciąże leza na patologii i maja usg codziennie - akurat moja koleżanka tak ma obecnie leży na patologii ciazy usg codziennie ale musi mieć ponieważ ma błoniasty przyczep pępowiny I grozi zerwaniem w każdej chwili. Ja mam prywatne ubezpieczenie wiec korzystam :) jakbym miała płacić za każde usg to troszkę by mi było szkoda tak często wolałabym kupić cos dziecku wiadomo 200 zł to dużo

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka jeszcze nie kupiłam wróciłam do domku bo bateria w tel mi padała a tam mam ta aplikacje ze zniżka i nie mogłam sie zalogować. A teraz sie położyłam i leżę :) tak mi dobrze. Ale pójdę na pewno zrobię zdjęcia jak kupie cos. Dziś ostatni dzien stancjonarnie a do jutra online.
    Tylko zastanawiam sie czy brać 56 czy 62 myśle tutaj o pierwszych tygodniach ale nie chce za małych. Z drugiej strony te 56 w HM jest kurczę spore

• B_002 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka to powiem Ci, że fajnie masz :)
    Ja chodzę co miesiąc na wizyty, ale na nich nie ma USG.
    USG mam około 11-14 tc, potem 18-22tc i potem na początku 3 trymestru.
    No i wiadomo jeszcze jakieś tam wcześniej miałam, żeby potwierdzić ciążę i zobaczyć serduszko, ale teraz już tylko te planowe.
    To wychodzi u mnie tak co 8 tygodni.
    Ale ja sobie pójdę niedługo dodatkowo prywatnie bo mnie ciekawość zżera jaka płeć, a już powinno być coś widać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 14:05

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie, w sklepach stacjonarnych do dzisiaj! Chyba pojadę po dżinsy ciążowe :) Śmigam na okrągło w sukienkach i tunikach, ale ładne spodnie też się przydadzą :)

B-002, podziwiam, ja bym nie wytrzymała tak rzadko mieć. Usg mnie uspokaja. Ale ja durna panikara jestem i tyle :) Chodzę co 2 tygodnie prywatnie i niestety bulę 150 zł za każdym razem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 14:08

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    29 października mam wizytę, zapytam o ten magnez, może rzeczywiście powinnam go brać, przy moim pobolewaniu brzucha od kilku dni. Dokładnie tak jakby się coś rozciągało i to tak na samym dole.

Czy Wy też nadal macie upławy ?
    Ja mam takie niewielkie na poczatku ciazy byly obfite a teraz mam takie geste kremowe.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Faktycznie, w sklepach stacjonarnych do dzisiaj! Chyba pojadę po dżinsy ciążowe :) Śmigam na okrągło w sukienkach i tunikach, ale ładne spodnie też się przydadzą :)
    W stacjonarnych do jutra, online do niedzieli :) Spokojnie, masz czas.
    Ja się jutro wybiorę, dzisiaj nie mam możliwości, a jeszcze się leczę trochę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 14:09

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    W stacjonarnych do jutra, online do niedzieli :) Spokojnie, masz czas.
    Ja się jutro wybiorę, dzisiaj nie mam możliwości, a jeszcze się leczę trochę :)
    Fakt, do 13.10. stacjonarnie, to jutro :) Tylko że jutro będzie "szturm cyganów" w sklepach, a ja na L4 nie lubię się tak publicznie pokazywać, jeszcze się ktoś "uprzejmy" znajdzie...a pracuję w dużej korporacji.

Wiecie, że ja od początku ciąży zero mdłości, ani przez sekundę...jakaś dziwna jestem :) Na początku bardzo mnie to stresowało.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    B-002, podziwiam, ja bym nie wytrzymała tak rzadko mieć. Usg mnie uspokaja. Ale ja durna panikara jestem i tyle :) Chodzę co 2 tygodnie prywatnie i niestety bulę 150 zł za każdym razem...

Ja właśnie staram się nie panikować, spokojnie przeżywać tą ciążę :)
    A częściej nie chodzę też własnie ze względu na pieniądze, w perspektywie kupno mieszkania już niedługo, wyprawka dla dziecka. Szkoda mi pieniędzy na wizyty prywatne, a jestem osobą bardzo oszczędną, więc liczę się z każdym wydatkiem :)
    Jakoś wytrzymuję. Dawniej kobiety miały jeszcze mniej USG i jakoś musiały wytrzymać.
    Ale pewnie w przyszłym tygodniu się wybiorę na dodatkową wizytę. Chcemy z mężem poznać płeć no i on jeszcze nie był na USG to będzie miał wreszcie okazję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 14:14

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyty co 4 tyg i też zdjęcia ładne dostaję ;)
    na początku zapisałam się jeszcze na nfz do lekarza, ale zrezygnowałam z niego. czasu tyle nie mam, chodzę prwatnie, wszystkie badania praktycznie już prywatnie porobiłam, więc to olałam.

wypadają Wam włosy?
    jeny mi okropnie :( ....

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ