X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma również potencjalny konflikt serologiczny? Zastanawiam się jak często powinnam mieć zlecane badania przeciwciał?
    U mnie lekarz na każdej wizycie zleca odczyn coombsa, tj co 4 tygodnie. Ja mam rh-, mąż rh+. I mówił że właśnie między 28-30 tygodniem będę musiała dostać zastrzyk z immunoglobuliny. Ale słyszałam że przy pierwszej ciąży nie zwracają na to większej uwagi. Chyba że jest jakieś plamienie/krwawienie . A przy kolejnych ciążach trzeba już to kontrolować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 14:27

Franka2104 lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka w 56 H&M'owych się topiła po urodzeniu, dopiero jakoś po miesiącu były dobre. Ale ona drobna się urodziła, 2940. Generalnie H&M ma rozmiarówkę sporą, teraz jesteśmy generalnie na etapie 80/86 (np. bodziaki 80 z pepco już są ledwo co), a 74 z H&M jeszcze ok.

Tak, pessar ze względu na problemy w poprzedniej ciąży jak również ze względu, że moja szyjka już na starcie tej ciąży jest krótka. Nie skraca się póki co, ale od początku krótka.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha dziękuje. Kupie 56 myśle ze w 62 moze być zanudzę a chce kupić cieplejsze to akurat na kwiecień na wyjście ze szpitala :)

Ja mam rh+ ale moja mama miała rh- dostawała zastrzyki ale przy drugiej i trzeciej ciazy w pierwszej nie

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Aasha, Ty będziesz mieć pessar ze względu na skracanie szyjki w poprzedniej ciąży, dobrze kojarzę?

Kasionek, bawisz się jeszcze detektorem? Udało Ci się znaleźć tętno dzidzi czy odpuściłaś?
    Raz chyba się udało .Ale nie byłam pewna czy to to.Akurat w tym tygodniu miałam tak napięty grafik ze względu na wizyty i lekarzy ,że nie miałam kiedy za dużo szukać.Ale mnie to nie zadowala cieszę się ,że pożyczyłam a nie kupiłam .Bo dla mnie szkoda kasy.

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B002 i takie podejście jest prawidłowe :) Przynajmniej bardziej cieszysz się ciążą niż martwisz. Ja też ewoluuję, coraz bardziej wierzę, że będzie dobrze :)

Siamyrka, mi leciały włosy od bardzo wczesnej ciąży aż do 9 tc i później przestały. Ogólnie w okresie ciąży nie powinny wypadać, ale często jest odwrotnie. Nie mamy na to zbyt wielkiego wpływu niestety i nie ma też sensu brać dodatkowych suplementów na włosy.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka wrote:
    Ja mam wizyty co 4 tyg i też zdjęcia ładne dostaję ;)
    na początku zapisałam się jeszcze na nfz do lekarza, ale zrezygnowałam z niego. czasu tyle nie mam, chodzę prwatnie, wszystkie badania praktycznie już prywatnie porobiłam, więc to olałam.

wypadają Wam włosy?
    jeny mi okropnie :( ....

Mi garściami :(

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na początku ciąży wypadały bardzo. Teraz się to na szczęście uspokoiło. Ale pamiętając co się z moimi włosami działo po porodzie, to już się boję kwietnia/maja ;)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana, ja w poprzedniej ciąży miałam super włosy, a po porodzie była tragedia...
    Może teraz rzeczywiście będzie odwrotnie ;) oby nie było gorzej

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w H&M kupiłam dwa pajace jest dużo pięknych bodziakow ale wykupione rozmiary 56 a 62 to dosłownie po jednym komplecie z takich brzydszych zostało.

Mi włosy przestały wypadać teraz bym powiedziała ze w ogóle jest idealnie bo jeden włos przy czesaniu a przed ciąża to ho ho szły garściami

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te pajace kupiłam w h&m ich normalna cena 59,99 ( szary musze wymienić mam tzn 56 w innym hm bo tu juz nie było to jest 50)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c811717b102.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f7352e83ee09.jpg

Te dwa pajacyki sa cieńsze co prawda ale kupiłam je w SH sa jak nowe next i primark cena 8zl/12 zł

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ea0143d5317.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e6fc890034f.jpg

I tutaj body z Lidla jeden a sztuka 7,50 zl

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/096991ef38a4.jpg

Poza hm rzeczy sa wyprane. Czy tak na zdjęciu widać różnice gdzie kupowałam ubranka?

valetta94, Mistella, Lolka30, Sana, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, wszystkie ubranka są super! Pajac w żyrafki mega!

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś nie przepadam za ciuszkami z HM, mam wrażenie, że bardzo się rozciągają po praniu.
    Za to zdziwiły mnie ciuszki z Lidla, ta bawełna jest naprawdę przyjemna w dotyku, zobaczymy jak będzie podczas używania.
    Co do włosów, fo tereaz mi dorastają, ale na początku ciąży wypadały garściami.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka śliczne rzeczy, absolutnie nie widać różnicy w jakości :). Też muszę się wybrać na jakieś polowanie do SH. Ja wczoraj kupiłam w TKmaxx taki zestaw: pajacyk, body, śliniaczek, czapeczka i rękawiczki za 59 zł, a w lidlu tylko dwa sweterki znalazłam w małym rozmiarze bo wszystko już wykupione było, a byłam w dwóch sklepach ;). No ale ja na razie unisexy tylko bo nawet sugestii co płci nie dostałam na prenatalnych :).

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka mi na prenatalnych lekarz powiedział ze wyglada na dziewczynke to kilka rzeczy mam różowych ale to właśnie z SH a pozostałem na razie kupuje unisex bo jak wyjdzie siusiak nie chce zeby chodził w różu i leżał w kwiatkach haha

Lolka30 lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam kilka rzeczy typowo dla dziewczynki, cóż najwyżej się nie przydadzą :P

18imo09izyg4_t.jpg

mpo8ha5t4u9z_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 18:03

Sana, Lolka30, Karmelllka90, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja prałam te rzeczy z Lidla i musze powiedzieć ze super zobaczymy jak bedzie po drugim praniu przed porodem. A co do H&M to wszytskie sie rozciągają ? Czy te 3za2?? Ja słyszałam dobre opinie o hm ale narzekają na serie 3 za2

Ja chyba jutro pojadę na sh zobaczę czy cos upoluje. Koleżanka mi poleciała właśnie taki gdzie wszytsko jest jak nowe na wieszaczkach bo ja grzebać nie potrafie i znalazłam w necie ze jest ich kilka w Krakowie pojadę do innego bo wiadomo w każdym jest co innego :)

Wysłany: 12 października 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmellka ja głównie kupowałam tam ciuszki w promocji no i to było 7/8 lat temu, więc może teraz coś się zmieniło, chętnie poczytam wasze opinię :-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka super zakupy, mamy taki sam gust haha :D

Karolina Twoje zakupy też super! Te paputki jakie słodkie <3

Ja tam lubię ciuszki z h&m, fajnie mi się sprawdzały przy córce, z resztą do dziś ją tam ubieram :)
    No ale wiadomo, każdemu pasuje coś innego.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015

Wysłany: 12 października 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Karmelka super zakupy, mamy taki sam gust haha :D

Karolina Twoje zakupy też super! Te paputki jakie słodkie <3

Ja tam lubię ciuszki z h&m, fajnie mi się sprawdzały przy córce, z resztą do dziś ją tam ubieram :)
    No ale wiadomo, każdemu pasuje coś innego.
    Powiem Ci, że teraz jak córka podrosła to też cczęsto ubieram ją w HM, ale te małe ciuszki nam nie podeszły. ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina miałam wziąć ten sweterek rozpinany! Ale u mnie został jeden 50 cm a korzystałam z aplikacji właśnie w tym jednym h&m.

Tez zrobiłaś super zakupy!
    Sana ;)

‹‹ 343 344 345 346 347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ