X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma również potencjalny konflikt serologiczny? Zastanawiam się jak często powinnam mieć zlecane badania przeciwciał?
    U mnie lekarz na każdej wizycie zleca odczyn coombsa, tj co 4 tygodnie. Ja mam rh-, mąż rh+. I mówił że właśnie między 28-30 tygodniem będę musiała dostać zastrzyk z immunoglobuliny. Ale słyszałam że przy pierwszej ciąży nie zwracają na to większej uwagi. Chyba że jest jakieś plamienie/krwawienie . A przy kolejnych ciążach trzeba już to kontrolować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 14:27

Franka2104 lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka w 56 H&M'owych się topiła po urodzeniu, dopiero jakoś po miesiącu były dobre. Ale ona drobna się urodziła, 2940. Generalnie H&M ma rozmiarówkę sporą, teraz jesteśmy generalnie na etapie 80/86 (np. bodziaki 80 z pepco już są ledwo co), a 74 z H&M jeszcze ok.

Tak, pessar ze względu na problemy w poprzedniej ciąży jak również ze względu, że moja szyjka już na starcie tej ciąży jest krótka. Nie skraca się póki co, ale od początku krótka.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha dziękuje. Kupie 56 myśle ze w 62 moze być zanudzę a chce kupić cieplejsze to akurat na kwiecień na wyjście ze szpitala :)

Ja mam rh+ ale moja mama miała rh- dostawała zastrzyki ale przy drugiej i trzeciej ciazy w pierwszej nie

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Aasha, Ty będziesz mieć pessar ze względu na skracanie szyjki w poprzedniej ciąży, dobrze kojarzę?

Kasionek, bawisz się jeszcze detektorem? Udało Ci się znaleźć tętno dzidzi czy odpuściłaś?
    Raz chyba się udało .Ale nie byłam pewna czy to to.Akurat w tym tygodniu miałam tak napięty grafik ze względu na wizyty i lekarzy ,że nie miałam kiedy za dużo szukać.Ale mnie to nie zadowala cieszę się ,że pożyczyłam a nie kupiłam .Bo dla mnie szkoda kasy.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B002 i takie podejście jest prawidłowe :) Przynajmniej bardziej cieszysz się ciążą niż martwisz. Ja też ewoluuję, coraz bardziej wierzę, że będzie dobrze :)

Siamyrka, mi leciały włosy od bardzo wczesnej ciąży aż do 9 tc i później przestały. Ogólnie w okresie ciąży nie powinny wypadać, ale często jest odwrotnie. Nie mamy na to zbyt wielkiego wpływu niestety i nie ma też sensu brać dodatkowych suplementów na włosy.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka wrote:
    Ja mam wizyty co 4 tyg i też zdjęcia ładne dostaję ;)
    na początku zapisałam się jeszcze na nfz do lekarza, ale zrezygnowałam z niego. czasu tyle nie mam, chodzę prwatnie, wszystkie badania praktycznie już prywatnie porobiłam, więc to olałam.

wypadają Wam włosy?
    jeny mi okropnie :( ....

Mi garściami :(

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na początku ciąży wypadały bardzo. Teraz się to na szczęście uspokoiło. Ale pamiętając co się z moimi włosami działo po porodzie, to już się boję kwietnia/maja ;)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana, ja w poprzedniej ciąży miałam super włosy, a po porodzie była tragedia...
    Może teraz rzeczywiście będzie odwrotnie ;) oby nie było gorzej

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w H&M kupiłam dwa pajace jest dużo pięknych bodziakow ale wykupione rozmiary 56 a 62 to dosłownie po jednym komplecie z takich brzydszych zostało.

Mi włosy przestały wypadać teraz bym powiedziała ze w ogóle jest idealnie bo jeden włos przy czesaniu a przed ciąża to ho ho szły garściami

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te pajace kupiłam w h&m ich normalna cena 59,99 ( szary musze wymienić mam tzn 56 w innym hm bo tu juz nie było to jest 50)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c811717b102.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f7352e83ee09.jpg

Te dwa pajacyki sa cieńsze co prawda ale kupiłam je w SH sa jak nowe next i primark cena 8zl/12 zł

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ea0143d5317.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e6fc890034f.jpg

I tutaj body z Lidla jeden a sztuka 7,50 zl

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/096991ef38a4.jpg

Poza hm rzeczy sa wyprane. Czy tak na zdjęciu widać różnice gdzie kupowałam ubranka?

valetta94, Mistella, Lolka30, Sana, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, wszystkie ubranka są super! Pajac w żyrafki mega!

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś nie przepadam za ciuszkami z HM, mam wrażenie, że bardzo się rozciągają po praniu.
    Za to zdziwiły mnie ciuszki z Lidla, ta bawełna jest naprawdę przyjemna w dotyku, zobaczymy jak będzie podczas używania.
    Co do włosów, fo tereaz mi dorastają, ale na początku ciąży wypadały garściami.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka śliczne rzeczy, absolutnie nie widać różnicy w jakości :). Też muszę się wybrać na jakieś polowanie do SH. Ja wczoraj kupiłam w TKmaxx taki zestaw: pajacyk, body, śliniaczek, czapeczka i rękawiczki za 59 zł, a w lidlu tylko dwa sweterki znalazłam w małym rozmiarze bo wszystko już wykupione było, a byłam w dwóch sklepach ;). No ale ja na razie unisexy tylko bo nawet sugestii co płci nie dostałam na prenatalnych :).

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka mi na prenatalnych lekarz powiedział ze wyglada na dziewczynke to kilka rzeczy mam różowych ale to właśnie z SH a pozostałem na razie kupuje unisex bo jak wyjdzie siusiak nie chce zeby chodził w różu i leżał w kwiatkach haha

Lolka30 lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam kilka rzeczy typowo dla dziewczynki, cóż najwyżej się nie przydadzą :P

18imo09izyg4_t.jpg

mpo8ha5t4u9z_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 18:03

Sana, Lolka30, Karmelllka90, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja prałam te rzeczy z Lidla i musze powiedzieć ze super zobaczymy jak bedzie po drugim praniu przed porodem. A co do H&M to wszytskie sie rozciągają ? Czy te 3za2?? Ja słyszałam dobre opinie o hm ale narzekają na serie 3 za2

Ja chyba jutro pojadę na sh zobaczę czy cos upoluje. Koleżanka mi poleciała właśnie taki gdzie wszytsko jest jak nowe na wieszaczkach bo ja grzebać nie potrafie i znalazłam w necie ze jest ich kilka w Krakowie pojadę do innego bo wiadomo w każdym jest co innego :)

Wysłany: 12 października 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmellka ja głównie kupowałam tam ciuszki w promocji no i to było 7/8 lat temu, więc może teraz coś się zmieniło, chętnie poczytam wasze opinię :-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka super zakupy, mamy taki sam gust haha :D

Karolina Twoje zakupy też super! Te paputki jakie słodkie <3

Ja tam lubię ciuszki z h&m, fajnie mi się sprawdzały przy córce, z resztą do dziś ją tam ubieram :)
    No ale wiadomo, każdemu pasuje coś innego.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015

Wysłany: 12 października 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Karmelka super zakupy, mamy taki sam gust haha :D

Karolina Twoje zakupy też super! Te paputki jakie słodkie <3

Ja tam lubię ciuszki z h&m, fajnie mi się sprawdzały przy córce, z resztą do dziś ją tam ubieram :)
    No ale wiadomo, każdemu pasuje coś innego.
    Powiem Ci, że teraz jak córka podrosła to też cczęsto ubieram ją w HM, ale te małe ciuszki nam nie podeszły. ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina miałam wziąć ten sweterek rozpinany! Ale u mnie został jeden 50 cm a korzystałam z aplikacji właśnie w tym jednym h&m.

Tez zrobiłaś super zakupy!
    Sana ;)

‹‹ 343 344 345 346 347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ