X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, śliczna córeczka :) A ten dzidziuś jak laleczka jest :)

Pięknie ciuszki kupiłyście, Dziewczyny!
    Karmelka, ciężko porównać jakość, bo są zupełnie inne materiały, ale jak dla mnie HM i żyrafy wymiatają :D

Ja nie przepadam za Halloween. Wydaje mi się, że ta zabawa rozprasza uwagę od tego co najważniejsze - zadumy i modlitwy nad grobami bliskich. Ale ja jestem w tym temacie staroświecka, więc nie dziwię się, że macie inne zdanie :)

Szonka, Daffi lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi masz śliczna córkę!! Ale dzidzius tez fajniutki.

Ile wazy i ma cm? ( co za pytanie haha)

Daffi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie obudziłam na siusiu i zasnąć nie mogę. Ale to przez głupi sen jaki miałam przed pobudka, plus to ze śniło mi sie żarcie i nie miałam dokładki haha

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie czasem tak, że samopoczucie trochę się poprawia i zapominacie, że jesteście w ciąży ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iduna wrote:
    Dziękuję:) w poniedziałek mam prenatalne to poproszę o skierowanie na hemoglobinę i może jeszcze samą glukozę. Jak będzie źle to znowu będę kogoś błagała, żeby mnie przyjął...

A ty dostałaś insulinę? Jakie masz wyniki na czczo?

Tylko to musi byc hemoglobina glikowana, symbol badania hba1c.

Moja glikemia na czczo:
    Pierwsze badanie 97
    Drugie 111
    Potem wprowadzilismy dietę i cukier na czczo byl miedzy 75 a 90, wykryto u mnie liczne ketony wiec wzbogacilismy diete. Ale teraz cukier na czczo miedzy 90 a 106, poposilkowo trzyma sie w normie.
    Czy dostanę insuline bedzie zalezalo od wyniku hba1c.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 06:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas halloween nie funkcjonuje albo sie nie spotkalam. Mi to nie przeszkadza. Sama uważam ze smierc kogos bliskiego jest bolesna ale wolalabym zeby moje dzieci oswajaly sie śmiercią od początku bo jest ona zwykla częścią życia. I o ile wiadomo ze jest nam przykro to wolalabym żeby nie zatracaly sie w rozpaczy i zadumie. Kazdy musi kiedys umrzec. I chce zeby moje dzieci nie patrzyly na to jak na koniec świata tylko wierzyly ze to poczatek czegos nowego. Ja nie lubie tych wszystkich listopadowych świąt kiedy wszyscy są przybici. Przeciez to życia nie zwróci. Powinno sie wspominac dobre chwile przy lampce wina z rodziną i cieszyc sie ze tamta osoba jest juz w lepszym miejscu zamiast stac i plakac nad grobem. U mnie w rodzinie powiedzialam ze jak beda mi przychodzic i rozpaczac nad moim grobem to bede ich straszyc :D
    A juz najbardziej mnie wpienia jak wszyscy nagle sobie przypominaja o zmarlych, sprzataja groby bo caly rok maja je w dupie, zeby sasiad zobaczył ze jest wiecej kwiatow i zniczy na grobie niz u niego. Hipokryci.

Życie bywa wystarczająco przygnebiajace zeby jeszcze pograzac sie w smutku na wlasne zyczenie.

Wczoraj bylam tez u ginekologa, maly odwrocil sie glowka w dol wiec plec nie potwierdzona jeszcze (usg domaciczne). Szyjka jest ok, wsztstko wyglada dobrze
    Mam kolejna wizyte za 10 dni to może sie uda. Dostalam uczulenia na luteine, smaruje provag zel i zmieniamy na duphaston. Mam tez do zrobienia posiew moczu bo wyszly bakterie w moczu. Podobno przy cukrzycy zarowno zapalenie pecherza jak i grzybica pochwy sa bardzo czeste. I o ile grzybicy (jeszcze) nie mam to zabezpieczeniem dodatkowym przed podraznieniami i zwiekszona wilgotnoscia rezygnujemy z lutki na rzecz dupka.

Bylam tez w pracy zawiezc L4. Chlopaki sie ucieszyli, mowili ze pieknie wyglądam, kwitnaco i ze na pewno chlopczyk, wiec im powiedzialam ze raczej tak :-) bylo milo, przyszlo sporo osob jak sie dowiedzieli ze wpadlam w odwiedziny.

Dzisiaj pobudka o 5. Jedziemy po lozeczko i wózek, odbieramy uzyte 2 razy od szwagierki, bo ich syn nie dal sie odlozyc do wozka i spal z nimi w łóżku.

Kupilam tez pierwsze body chlopiece i wystawiam powoli ciuszki dziewczęce ktorych mam chyba tonę.

Zapowiada sie ladna pogoda dzisiaj :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 07:03

Natalia-tosia, DorotaAnna lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu te wizyty są tak odległe w czasie ? Męczarnia czekać 3 tygodnie ...
    Dziewczyny czy na wizytach prywatnych usg jest robione za każdym razem ?

Paula, ja też nie przepadam za tym świętem listopadowym, to bardzo smutne dni i zawsze czekam, żeby się jak najszybciej skończyły. Jakby tego było mało, 2 listopada obchodzę urodziny .. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 07:12

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie USG jest za każdym razem, a chodzę dość często, bo co 2 tyg. Teraz "na próbę" umówiłam wizytę po 4 tyg. myślałam, że nie wytrzymam bo jestem strasznym nerwusem, ale mam detektor w domu i wieczorne słuchanie serduszka bardzo mnie uspokaja.

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny u was dzieciaki zbierają słodycze w halloween?
    My nie obchodzimy pogańskich świąt. Nasze dzieci nie latają ze slodyczami, ale w okolicy tak.

Ale dzień zaduszny bardzo lubię. Dla mnie śmierć nie jest czymś ostatecznym tylko.wlasnie przejściem do lepszego swiata. Lubię tą listopadową zadumę, spotkania z rodziną, wspomnienia bliskich, ktorzy już są w lepszym świecie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 07:55

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale fajnie ;))) od 3 dni czuję malucha ❤ jestem pewna że to on daje o sobie znać :) Cudowne uczucie!

siamyrka, kamylalyt, Sana lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Macie czasem tak, że samopoczucie trochę się poprawia i zapominacie, że jesteście w ciąży ?
    Ja tak mam ostatnio wiekszosc czasu :) Bardzi dobrze się czuje. W pracy to w ogole zapominam o ciąży. Nic mnie nie boli nie ciągnie, na prawdę jest suoer :) Tylko.maluch czasem o sobie przypomina ❤

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Czemu te wizyty są tak odległe w czasie ? Męczarnia czekać 3 tygodnie ...
    Dziewczyny czy na wizytach prywatnych usg jest robione za każdym razem ?

Paula, ja też nie przepadam za tym świętem listopadowym, to bardzo smutne dni i zawsze czekam, żeby się jak najszybciej skończyły. Jakby tego było mało, 2 listopada obchodzę urodziny .. ;)

Ja mam na kazdej wizycie USG, badanie ginekologiczne i reczne badanie piersi

No to masz powid do swietowania, urodziny to super święto :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 07:56

• Daffi Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Daffi masz śliczna córkę!! Ale dzidzius tez fajniutki.

Ile wazy i ma cm? ( co za pytanie haha)
    Alunia urodzila sie z waga 3050g i 54cm. Troszke spadla po pierwszej dobie, w drugiej stanela w miejscu a w trzeciej przybrala.
    Ogolnie w tej chwili malutka ma 2.5tyg a zdj bylo robione po wyjściu ze szpitala czyli mala miala jakies 4 dni. Teraz niestety dopadly ją kolki. Na chwilę obecna bratowa z diety wyeliminowala laktoze i beda obserwowac czy lepiej jest. Biedne takie malenstwa. Ja z corka kolek nie doswiadczylam i uchron nas Boze przed tym wszystkie.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Tylko to musi byc hemoglobina glikowana, symbol badania hba1c.

Moja glikemia na czczo:
    Pierwsze badanie 97
    Drugie 111
    Potem wprowadzilismy dietę i cukier na czczo byl miedzy 75 a 90, wykryto u mnie liczne ketony wiec wzbogacilismy diete. Ale teraz cukier na czczo miedzy 90 a 106, poposilkowo trzyma sie w normie.
    Czy dostanę insuline bedzie zalezalo od wyniku hba1c.
    Ja wczoraj robilam glukoze + hba1c

Paula 90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Ja tak mam ostatnio wiekszosc czasu :) Bardzi dobrze się czuje. W pracy to w ogole zapominam o ciąży. Nic mnie nie boli nie ciągnie, na prawdę jest suoer :) Tylko.maluch czasem o sobie przypomina ❤

Kochana jakie to uczucie ? Sama już się doczekać nie mogę :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja mam na kazdej wizycie USG, badanie ginekologiczne i reczne badanie piersi

No to masz powid do swietowania, urodziny to super święto :-)

Ja do tej pory prywatnie u swojej gin miałam 3 wizyty i na każdej było usg, więc się zastanawiam czy tak będzie cały czas :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    My nie obchodzimy pogańskich świąt. Nasze dzieci nie latają ze slodyczami, ale w okolicy tak.

Ale dzień zaduszny bardzo lubię. Dla mnie śmierć nie jest czymś ostatecznym tylko.wlasnie przejściem do lepszego swiata. Lubię tą listopadową zadumę, spotkania z rodziną, wspomnienia bliskich, ktorzy już są w lepszym świecie :)

A wiesz, ze teraz okazalas kompletna ignorancje na temat genezy dnia wszystkich swietych? To swieto jest swietem poganskim "przygarnietym" przez chrzescijan :-) Tak samo jak palenie zniczy. Kiedys to swieto obchodzilo sie 13 maja, ale w 731r zistalo przez Grzegorza III przeniesione na 1 listopada, bo wtedy do Rzymu przybywala masa wiernych pielgrzymujacych i ciezko bylo ich wykarmic na przednowku.

Jeszcze nie spotkalam chrześcijanina ktory zadalby sobie trud przeczytania biblii i poznania genezy świąt, wiec nie krytykuje. Ale polecam zapoznać sie z historią ;)

DorotaAnna, kamylalyt, siamyrka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja do tej pory prywatnie u swojej gin miałam 3 wizyty i na każdej było usg, więc się zastanawiam czy tak będzie cały czas :)

Raczej tak. Ja chodze od zawsze prywatnie i nawet przed ciążą mialam ten sam zestaw. Na NFZ musza oszczędzać ;) ale jak płacisz, to rozszerzają.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja wczoraj robilam glukoze + hba1c
    Daj koniecznie znac jak wynik. Bedziesz miala w poniedzialek?

‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ