Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula 90 wrote:Daj koniecznie znac jak wynik. Bedziesz miala w poniedzialek?
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:Mysle ze glukozy będę miala wynik bo czesc wynikow bedzie do 5 dni robilam: wr, hiv, hbs, hcv, tsh, glukoza i hba1c, morfologia, mocz i grupa krwi + odczyn coombsa. Ale najbardziej to czekam na twn cukier.. Boje sie piekielnie.
A dlaczego sie boisz? Mialas wczesniej problemy z cukrem? Cukrzyca to nic strasznego. Ja swoje przeplakalam jak sie dowiedzialam a niepotrzebnie. Trzeba tylko pilnowac diety i ewentualnie insuliny. Im szybciej wykryta tym lepiej, bo moze pozostac kompletnie bez wplywu na dziecko tak jak dotychczas jest u nas. Tylko upierdliwe jest planowanie jedzenia na poczatku. Potem sie przywyka. Ja juz nie mysle o tym prawie. Wiem co moge a czego nie i nie skupiam się nad tym. Musze tylko po posilkach ustawiac sobie alarm zeby zmierzyć cukierNatalia-tosia, Kiwona lubią tę wiadomość
-
Co do świąt to ja święta obchodze, do kosciola nie chodzę i nie mam nic absolutnie przeciwko halloween. Moja córka uwielbia te przerazajace dynie w oknach, ludzie u nas juz na tyle przywykli ze przygotowane maja cukierki dla szkrabow i nie odmawiam jej tej zabawy.
Paula 90 lubi tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:A dlaczego sie boisz? Mialas wczesniej problemy z cukrem? Cukrzyca to nic strasznego. Ja swoje przeplakalam jak sie dowiedzialam a niepotrzebnie. Trzeba tylko pilnowac diety i ewentualnie insuliny. Im szybciej wykryta tym lepiej, bo moze pozostac kompletnie bez wplywu na dziecko tak jak dotychczas jest u nas. Tylko upierdliwe jest planowanie jedzenia na poczatku. Potem sie przywyka. Ja juz nie mysle o tym prawie. Wiem co moge a czego nie i nie skupiam się nad tym. Musze tylko po posilkach ustawiac sobie alarm zeby zmierzyć cukier
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:Wiesz co nigdy nie mialam problemów ale mam jakiś wewnętrzny niepokój i nie umiem wyjaśnić tego przeczucia ale czuje ze bedzie cyrk. Mierzony cukier mialam w zyciu raz i to podczas wizyty w przychodni bylam po śniadaniu i kawie i wynosił 101 wiec nie wiem czy to dobry wynik ale cos mnie wewnętrznie rozwala.
Po jedzeniu jak nie jestes w ciąży to norma jest do 180. Wiec bardzo dobry wynik. Nie stresuj sie. Wszystko bedzue dobrze. A nawet jak bedziesz miala za wysoki cukier to to nic strasznego.
Ja to sobie tlumacze tak, ze i tak dbam o siebie to dbam tez o ilosc i jakosc jedzenia. I nie roztyje sie do porodu (mam taka szczerą nadzieje) -
Karollinax26 wrote:Kochana jakie to uczucie ? Sama już się doczekać nie mogę
B_002 lubi tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:A wiesz, ze teraz okazalas kompletna ignorancje na temat genezy dnia wszystkich swietych? To swieto jest swietem poganskim "przygarnietym" przez chrzescijan Tak samo jak palenie zniczy. Kiedys to swieto obchodzilo sie 13 maja, ale w 731r zistalo przez Grzegorza III przeniesione na 1 listopada, bo wtedy do Rzymu przybywala masa wiernych pielgrzymujacych i ciezko bylo ich wykarmic na przednowku.
Jeszcze nie spotkalam chrześcijanina ktory zadalby sobie trud przeczytania biblii i poznania genezy świąt, wiec nie krytykuje. Ale polecam zapoznać sie z historiąKasiulka90, B_002 lubią tę wiadomość
-
Mi się tez wydaje, że od paru dni czuje stuknięcia od środka, które raczej nie są jelitkami. Ale jeszcze nie jestem pewna
Ja pierwszy raz spotkałam się ze zbieraniem słodyczy przez dzieciaki jak z (teraz już) mężem 5 lat temu wynajęliśmy pierwsze wspólne mieszkanie. Zapukały przebrane dzieci a my na szczęście mieliśmy kilka czekolad. Oczywiście cukierków zero wiec teraz co roku już od początku października przypominamy sobie nawzajem, że trzeba kupić cukierki. Myśle, że jeżeli to się rozwinie to ja nie będę zabraniać mojemu dziecku. To jest zabawa.👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyDziewczyny ja chyba juz poczułam ruchy. Dzisiaj miałam motyla w tym samym miejscu to jest malutka bo wczoraj dokładnie tu miałam robione usg. Juz to czułam 3 dni temu około ale delikatniej a teraz było wyraźniejsze wiadomo dalej delikatne ale to na bank nie jelita! Aaaaa
A śniadanie jadłam dzisiaj o 5:30 teraz jestem juz po drugim ;P to bedzie długa sobota.
Ja tam uważam ze halloween jest super poza tym halloween jest dzien przed wszystkimi świetnymi a zaduszki sa dopiero 2 listopada wiec nic mi sie ze sobą nie gryzie nie nakładakamylalyt lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzonka wrote:Haloowen nie zostało przygarnięte przez chrześcijan i akurat o tym pisalam. Genezę wszystkich świętych znam, ale jak napisalaś to świeto ma aprobatę kościola i teraz jest częscią religii chrześcijanskiej, mi to wystarcza. Biblię czytam codziennie i znam wiele osob, ktore czytaja. Jeszcze całej nie przeczytalam ale jesten na dobrej drodze;) Pisanie o ignorancji nie znając czlowieka jest trochę nie na miejscu. Myślę ze to forum to nie miejsce na ideologiczne dyskusje. Ja wyraziłam tylko moje zdanie na temat haloween, jak ktoś ma inne szanuję to i nie zamierzam krytykowac.
Kosciol aprobuje to co jest mu wygodne. Smutnych i zastraszonych ludzi latwiej kontroliwac. Zaczynajac od przyjecia tylko 4 ewangelii a na przyjmowaniu tylko wybranych świąt (ktore nie zostały ustalone w piśmie) kończąc.
Ale to temat na inny temat. Ja dobre 10 lat poszukiwalam odpowiedzi na moje pytania, przeczytalam biblie wielokrotnie, pytalam księży, studiowałam sama historię. I mam swoje wnioski, ktorymi nie chce tutaj wprowadzac zamieszania. Wnioski oparte oczywiscie o nauke teologiczna i historyczna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 09:23
-
nick nieaktualnyPaula ja tam bym chętnie posluchala. Ale uszanujmy zdanie każdego i lepiej nie wprowadzać tematów religijnych i politycznych plus jeszcze nasze hormony haha.
Dziewczyny strasznie mam włączony tryb kanapek mogłabym żyć mam samych kanapkach. Serek wiejski wytrzymuje w żołądku dosłownie chwile jogurty jak cie mogę co jeść... -
Karmelllka90 wrote:Paula ja tam bym chętnie posluchala. Ale uszanujmy zdanie każdego i lepiej nie wprowadzać tematów religijnych i politycznych plus jeszcze nasze hormony haha.
Dziewczyny strasznie mam włączony tryb kanapek mogłabym żyć mam samych kanapkach. Serek wiejski wytrzymuje w żołądku dosłownie chwile jogurty jak cie mogę co jeść...
Dziś zgodnie z tym co pokazuje belly zaczynam drugi trymestr i faktycznie, wstałam wwyspana i w świetnym humorze! Oby tak zostało -
A ja zauważyłam dziś, że zaczynają mi się na brzuchu pojawiać żyły, po obu stronach.
Pokazałabym Wam jak wyglądamy po obfitym posiłku ale zdjęcie zrobiłam w samej bieliźnie więc nie wiem czy wypadaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 09:51
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Paula ja tam bym chętnie posluchala. Ale uszanujmy zdanie każdego i lepiej nie wprowadzać tematów religijnych i politycznych plus jeszcze nasze hormony haha.
Dziewczyny strasznie mam włączony tryb kanapek mogłabym żyć mam samych kanapkach. Serek wiejski wytrzymuje w żołądku dosłownie chwile jogurty jak cie mogę co jeść...
Zgadza sie, ja wychodze z zalozenia, ze gdzie dwoje ludzi tam przynajmniej trzy poglady na religie, polityke, moralnosc itd.
Ja tak mialam na kanapki a potem na zupy. Teraz serki smietankowe do kanapek.
Szonka, dokladnie, ja nie mam zamiaru przekonywac Cie do czegokolwiek bo to nie o to chodzi. Ignorancja to brak wiedzy. A probujac zdyskredytowac halloween czy inne swieto jako pogańskie tracisz argument na starcie. Halloween nie zostało przyjęte jak dotad. Ale wiedz prosze, że przyjecie Wszystkich Swietych nastapilo w 831r naszej ery a zaduszki jakies 300 lat pozniej. Ubieranie choinki dopiero w XVIw. Wiec nic straconego. Moze za 50-100 lat halloween bedzie istnialo jako czesc tradycji chrzescijanskiej. Tradycje nie sa dane od Boga. Ustalaja je ludzie -
A mnie pierwszy raz Wszytskich Świętych przeraża .Pierszy raz będę stała nad grobem własnego syna.W poniedziałek jest dzień dziecka utraconego i jakoś depresja mnie bierze,że mnie to dotyczy i jeszcze bardziej przygnębia mnie los mojego dzidziusia w brzuchu .Niby wszystko jest dobrze ale strach zostaje .Ja ogólnie lubię to święto , lubię chodzić wieczorem na spacer na cmentarz , jak pali się tyle zniczy .Taka atmosfera zadumy.Myslę ,że czasami jeden przygnębiający dzień jest potrzebny byśmy umieli cieszyć się życiem .Bo zmarłym już nie pomożemy ale sobie możemy.
Wiewióreczka, Kiwona lubią tę wiadomość
-
Ja też lubię pogadać na takie tematy jeśli ktoś ma fajna wiedzę można się dużo dowiedzieć. Oczywiście bez obrażania drugiej osoby, ale trzeba mieć otwarty umysł na takie dyskusje. A jak wiadomo u nas hormony szaleją wiec może sobie darujmy kontrowersyjne tematy nie chcemy się przecież kłócić tylko wspierać.
Swoją drogą ze względu na mój kierunek studiów miałam zajęcia z bioetyki bardzo je lubiłam. I tam np. dowiedziałam się, że kościół nie zawsze akceptował adopcje dzieci. Dużo rzeczy się zmienia, świat się zmienia kościół jako instytucja pewne rzeczy musi dopasować- ale wiara, podstawy tego w co wierzymy, wartości, którymi się kierujemy zostają takie same.Wiewióreczka, Natalia-tosia lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Paula, ja mówię swoim tak samo - jeśli będą po mnie płakać, to będę ich straszyć
U mnie te listopadowe święta nie są smutne, wręcz przeciwnie. Piękna msza na cmentarzu i modlitwa, na którą przyjeżdża 20 osób z rodziny, a później wspólny obiad i "wspominki" na wesoło przy winku (no ja w tym roku przy soczku).
I jeszcze wieczorem ta łuna świec nad cmentarzami i zapach wosku...uwielbiam i jest to dla mnie piękne i radosne święto, które na chwile każe się zatrzymać w tym biegu.
Ale macie racje, że każdy ma inne poglądy, wartości i tematy religijno-polityczne nie są wskazane na forum, bo jeszcze się niepotrzebnie pokłócimy
Dziewczyny, ale cudownie, że czujecie pierwsze ruchy! Mnie wczoraj coś tam nisko załaskotało, ale jakoś nie umiem utożsamiać tego z dzidzią. Jak zacznie pojawiać się regularnie, to będę wiedziała, że to "to"
Karolina, ciężarówkom wszystko wypada Wrzucaj foto! Zawsze możesz jutro je skasować
Kasionek, piękny i wzruszający post, masz rację. Dużo siły :* Za rok pójdziesz odwiedzić groby bliskich z maleństwem na rękach, bo wszystko będzie dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 10:51
-
Paula 90 wrote:Zgadza sie, ja wychodze z zalozenia, ze gdzie dwoje ludzi tam przynajmniej trzy poglady na religie, polityke, moralnosc itd.
Ja tak mialam na kanapki a potem na zupy. Teraz serki smietankowe do kanapek.
Szonka, dokladnie, ja nie mam zamiaru przekonywac Cie do czegokolwiek bo to nie o to chodzi. Ignorancja to brak wiedzy. A probujac zdyskredytowac halloween czy inne swieto jako pogańskie tracisz argument na starcie. Halloween nie zostało przyjęte jak dotad. Ale wiedz prosze, że przyjecie Wszystkich Swietych nastapilo w 831r naszej ery a zaduszki jakies 300 lat pozniej. Ubieranie choinki dopiero w XVIw. Wiec nic straconego. Moze za 50-100 lat halloween bedzie istnialo jako czesc tradycji chrzescijanskiej. Tradycje nie sa dane od Boga. Ustalaja je ludzieWiewióreczka lubi tę wiadomość