X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia* wrote:
    Certyfikowany doradca laktacyjny ;)
    Patrz, nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest. Mądrego dobrze posłuchać :D Ciekawe czy w mniejszych miastach też są cdl.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina masz piękne ciało!
    Brzuszek rośnie, co mówisz że nie :P A cycki to masz bardzo sexy. Na prawdę pozazdrościć :)

Karollinax26 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Karolina masz piękne ciało!
    Brzuszek rośnie, co mówisz że nie :P A cycki to masz bardzo sexy. Na prawdę pozazdrościć :)

Dziewczyny aż się zawstydziłam :D ❤️

B_002 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • india Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina zrobilas furore ;)
    Zgrabna, brzuszek ladny, ach i te cycki :)
    Moje mi prawie wcale nie urosły.

Ogolnie dzis jetem jak tykajaca bomba... kieski humor i co chwilke chcw mi sie ryczec.

I na dodatek nadal ruchow nie czuje :( :( :(

Daffi sliczna masz corke

Daffi lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Karolina zrobilas furore ;)
    Zgrabna, brzuszek ladny, ach i te cycki :)
    Moje mi prawie wcale nie urosły.

Ogolnie dzis jetem jak tykajaca bomba... kieski humor i co chwilke chcw mi sie ryczec.

Daffi sliczna masz corke

❤️ Głowa do góry! Już niedługo!

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ! No brzuszek piękny ! I zgadzam się z dziewczynami cycki wow! :D

Ja też rano mam mały, potem dopiero wychodzi :) nawet mój mąż to zauważył i się pytał czy to jest normalne bo się martwi :D

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff nadrobiłam was :D lubię jak jest dużo do czytania;) Karolina super zdjęcie:D ja dalej nosze moje biustonosze A :((

Pisała któraś z was tez o cukrach porannych- zabim będziesz miała wyniki i kontrole możesz spróbować tuz przed snem kubek gorzkiego kakaa, mnie akurat bardzo poprawiło poranne cukry ale wiadomo ta choroba u każdej inna... ja tez póki trzymam dietę to raczej cukry dobre chcieć w tym tyg zaliczyłam 160 na wieczór przed prenatalnymi wiec zwalam na stres:)

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    India nie martw się tym, wiem że chciałabyś już poczuć, ja też, ale mamy czas. Jesteśmy na tym samym etapie i ja też nie czuję, ale myślę że to normalne.
    Dla mnie to pierwsza ciąża i jakoś się nie spodziewam poczuć przed 18 tygodniem. A może nawet około 20.
    Wszystko w swoim czasie, na pewno się doczekasz, musisz być cierpliwa.
    Przytulam mocno na ten kiepski nastrój dzisiejszy :) :) Głowa do góry!

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pozdrawiam gorąco z gór! Weszłam i zeszłam ze Śnieżki.. No dobra, do kopy wyjechaliśmy wyciągiem hihi ale reszta piechota! Było bosko i pogoda boska!

valetta94, Sana, B_002, Natalia-tosia, Kiwona, Szonka, Wiewióreczka, Daffi lubią tę wiadomość

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama ale super :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łooo matko, zjadłam pół wielkiego kartacza i tak mnie wzdęło, że jestem dwa razy większa..

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj w H&M bo chciałam sobie kupić spodnie ciążowe i jakiś sweterek. Zakupy udane, a przy okazji skusiłam się na pierwsze body dla maluszka :) Na razie w kolorach uniwersalnych bo płci nie znam. Ale te ubranka są piękne. Zakochałam się w nich!

Karollinax26, Sana, Wiewióreczka, DorotaAnna lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z innej beczki.Mam pytanie dla bioracych acard w ciazy. Mnie genetyk ze wzgl.na jeden zly "zebaty"przeplyw, tetno plodu 162 i moje wysokie cisnienie wyliczyl wysokie ryzyko przedwczesnego porodu i kazal brac acard 150mg.moj lekarz twierdzi ze jak kazal to trzeba brac.
    Bylam dzis w PL i poszlam do znajomego lekarza obejrzal wyniki powiedzial ze NIC mam nie brac ze to ryzyko to wrozenie z fusow( pare opini tu tez takich czytalam) i ze ja wysokie cisnienie mam ze wzgl.na moja urode ( mama tata babcia wszyscy mamy wysokie)a nie jest to ciaza spowodowane.
    Ze zagrozenie przy braniu acardu dla plodu jest wysokie (cos sie w serduszku moze porobic) niz to ze urodzi sie wczesniej bo on uwaza sie sie nie urodzi. Mam odpoczywac i nic nie brac w 20 tyg. Przekontrolowac przeplywy.
    I co ja mam teraz robic barac nie brac? Dlatego nie lubie chodzic do dwoch lekarzy bo sa rozne opinie

Kasionek lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia* wrote:
    Kto jej zalecił odstawić laktoze? Przecież laktoza nie przenika do mleka matki! Za to w mleku matki zawsze jest laktoza, praktycznie na tym samym poziomie. Dieta w tym przypadku nic nie da. I u noworodka neutralne są bóle brzucha, kolki, ma niedojrzały układ pokarmowy.
    pediatra tak zalecila i yslala do nich pielegniarke srodowiskowa ktora przyniosla espumisan i za 3-4 tyg kazala wrocic do spozywania mleka jogurtow w malych ilosciach i sprawdzania jak dziecko reaguje.
    nie mialam pojecia nawet o tym o czym piszesz.. nie sadzilam ze lekarz moze wproadzac w blad. musze o tym poczytac.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, przeczytaj ciekawy artykuł mamy ginekolog na ten temat:
    https://mamaginekolog.pl/profilaktyka-kwasem-acetylosalicylowym-ciazy/

Ja biorę Acard od pierwszego dnia pozytywnego testu, tak kazał mi gin. Czysto profilaktycznie, nie mam żadnych wskazań.
    Nie zastanawiałabym się na Twoim miejscu tylko brała go czym prędzej, bo co jeśli ten jeden przepływ faktycznie "kuleje"? Ni ryzykuj.

I teraz Karolinka tłumacz czym jest kartacz?:D

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Stresant, przeczytaj ciekawy artykuł mamy ginekolog na ten temat:
    https://mamaginekolog.pl/profilaktyka-kwasem-acetylosalicylowym-ciazy/

Ja biorę Acard od pierwszego dnia pozytywnego testu, tak kazał mi gin. Czysto profilaktycznie, nie mam żadnych wskazań.
    Nie zastanawiałabym się na Twoim miejscu tylko brała go czym prędzej, bo co jeśli ten jeden przepływ faktycznie "kuleje"? Ni ryzykuj.

I teraz Karolinka tłumacz czym jest kartacz?:D

Wiewióreczko kochana, u nas kartacz to taka duża pyza z mięsem :D

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina no wiesz, ale mi smaka zrobiłaś :D no i co ja mam teraz zrobić?! :D muszę się zadowolić kanapkami z szynką i pastą jajeczną :D

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Dziewczyny z innej beczki.Mam pytanie dla bioracych acard w ciazy. Mnie genetyk ze wzgl.na jeden zly "zebaty"przeplyw, tetno plodu 162 i moje wysokie cisnienie wyliczyl wysokie ryzyko przedwczesnego porodu i kazal brac acard 150mg.moj lekarz twierdzi ze jak kazal to trzeba brac.
    Bylam dzis w PL i poszlam do znajomego lekarza obejrzal wyniki powiedzial ze NIC mam nie brac ze to ryzyko to wrozenie z fusow( pare opini tu tez takich czytalam) i ze ja wysokie cisnienie mam ze wzgl.na moja urode ( mama tata babcia wszyscy mamy wysokie)a nie jest to ciaza spowodowane.
    Ze zagrozenie przy braniu acardu dla plodu jest wysokie (cos sie w serduszku moze porobic) niz to ze urodzi sie wczesniej bo on uwaza sie sie nie urodzi. Mam odpoczywac i nic nie brac w 20 tyg. Przekontrolowac przeplywy.
    I co ja mam teraz robic barac nie brac? Dlatego nie lubie chodzic do dwoch lekarzy bo sa rozne opinie
    No ale dawka 150 jest chyba za wysoka .O.75 jest profilaktyczna w ciąży .Ogólnie to niby nie szkodzi ale musisz odstawić przed o tu nie pamiętam dokładnie 32 tyg ?Ale jeśli to jest wyliczone na podstawie prenatalnych i ginekolog nie widzi wskazań to jakoś sceptycznie do tego podchodzę .

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Karolina no wiesz, ale mi smaka zrobiłaś :D no i co ja mam teraz zrobić?! :D muszę się zadowolić kanapkami z szynką i pastą jajeczną :D

Pasta jajeczna :D mmm! Też same dobrocie! :D

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczka dzieki za artykul poczytalam troche spokojniejsza jestem aczkolwie dalej metlik w glowie.....faktycznie ze lekarz po 60 wiec moze stara szkola i dlatego mowil o tym wczesniejszym zamknieciu przewodu Bootola i ryzyku dla dziecka.... kurcze jak wy mozecie chodzic do dwoch lekarzy

‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ