Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina zrobilas furore
Zgrabna, brzuszek ladny, ach i te cycki
Moje mi prawie wcale nie urosły.
Ogolnie dzis jetem jak tykajaca bomba... kieski humor i co chwilke chcw mi sie ryczec.
I na dodatek nadal ruchow nie czuje
Daffi sliczna masz corkeDaffi lubi tę wiadomość
-
india wrote:Karolina zrobilas furore
Zgrabna, brzuszek ladny, ach i te cycki
Moje mi prawie wcale nie urosły.
Ogolnie dzis jetem jak tykajaca bomba... kieski humor i co chwilke chcw mi sie ryczec.
I na dodatek nadal ruchow nie czuje
Daffi sliczna masz corke
❤️ Głowa do góry! Już niedługo! -
Karolina ! No brzuszek piękny ! I zgadzam się z dziewczynami cycki wow!
Ja też rano mam mały, potem dopiero wychodzi nawet mój mąż to zauważył i się pytał czy to jest normalne bo się martwi👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Ufff nadrobiłam was lubię jak jest dużo do czytania;) Karolina super zdjęcie:D ja dalej nosze moje biustonosze A (
Pisała któraś z was tez o cukrach porannych- zabim będziesz miała wyniki i kontrole możesz spróbować tuz przed snem kubek gorzkiego kakaa, mnie akurat bardzo poprawiło poranne cukry ale wiadomo ta choroba u każdej inna... ja tez póki trzymam dietę to raczej cukry dobre chcieć w tym tyg zaliczyłam 160 na wieczór przed prenatalnymi wiec zwalam na stres:)
-
india wrote:I na dodatek nadal ruchow nie czuje
Dla mnie to pierwsza ciąża i jakoś się nie spodziewam poczuć przed 18 tygodniem. A może nawet około 20.
Wszystko w swoim czasie, na pewno się doczekasz, musisz być cierpliwa.
Przytulam mocno na ten kiepski nastrój dzisiejszy Głowa do góry!
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
A ja pozdrawiam gorąco z gór! Weszłam i zeszłam ze Śnieżki.. No dobra, do kopy wyjechaliśmy wyciągiem hihi ale reszta piechota! Było bosko i pogoda boska!
valetta94, Sana, B_002, Natalia-tosia, Kiwona, Szonka, Wiewióreczka, Daffi lubią tę wiadomość
-
Byłam dzisiaj w H&M bo chciałam sobie kupić spodnie ciążowe i jakiś sweterek. Zakupy udane, a przy okazji skusiłam się na pierwsze body dla maluszka Na razie w kolorach uniwersalnych bo płci nie znam. Ale te ubranka są piękne. Zakochałam się w nich!
Karollinax26, Sana, Wiewióreczka, DorotaAnna lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
Dziewczyny z innej beczki.Mam pytanie dla bioracych acard w ciazy. Mnie genetyk ze wzgl.na jeden zly "zebaty"przeplyw, tetno plodu 162 i moje wysokie cisnienie wyliczyl wysokie ryzyko przedwczesnego porodu i kazal brac acard 150mg.moj lekarz twierdzi ze jak kazal to trzeba brac.
Bylam dzis w PL i poszlam do znajomego lekarza obejrzal wyniki powiedzial ze NIC mam nie brac ze to ryzyko to wrozenie z fusow( pare opini tu tez takich czytalam) i ze ja wysokie cisnienie mam ze wzgl.na moja urode ( mama tata babcia wszyscy mamy wysokie)a nie jest to ciaza spowodowane.
Ze zagrozenie przy braniu acardu dla plodu jest wysokie (cos sie w serduszku moze porobic) niz to ze urodzi sie wczesniej bo on uwaza sie sie nie urodzi. Mam odpoczywac i nic nie brac w 20 tyg. Przekontrolowac przeplywy.
I co ja mam teraz robic barac nie brac? Dlatego nie lubie chodzic do dwoch lekarzy bo sa rozne opinieKasionek lubi tę wiadomość
-
Monia* wrote:Kto jej zalecił odstawić laktoze? Przecież laktoza nie przenika do mleka matki! Za to w mleku matki zawsze jest laktoza, praktycznie na tym samym poziomie. Dieta w tym przypadku nic nie da. I u noworodka neutralne są bóle brzucha, kolki, ma niedojrzały układ pokarmowy.
nie mialam pojecia nawet o tym o czym piszesz.. nie sadzilam ze lekarz moze wproadzac w blad. musze o tym poczytac. -
Stresant, przeczytaj ciekawy artykuł mamy ginekolog na ten temat:
https://mamaginekolog.pl/profilaktyka-kwasem-acetylosalicylowym-ciazy/
Ja biorę Acard od pierwszego dnia pozytywnego testu, tak kazał mi gin. Czysto profilaktycznie, nie mam żadnych wskazań.
Nie zastanawiałabym się na Twoim miejscu tylko brała go czym prędzej, bo co jeśli ten jeden przepływ faktycznie "kuleje"? Ni ryzykuj.
I teraz Karolinka tłumacz czym jest kartacz? -
Wiewióreczka wrote:Stresant, przeczytaj ciekawy artykuł mamy ginekolog na ten temat:
https://mamaginekolog.pl/profilaktyka-kwasem-acetylosalicylowym-ciazy/
Ja biorę Acard od pierwszego dnia pozytywnego testu, tak kazał mi gin. Czysto profilaktycznie, nie mam żadnych wskazań.
Nie zastanawiałabym się na Twoim miejscu tylko brała go czym prędzej, bo co jeśli ten jeden przepływ faktycznie "kuleje"? Ni ryzykuj.
I teraz Karolinka tłumacz czym jest kartacz?
Wiewióreczko kochana, u nas kartacz to taka duża pyza z mięsemWiewióreczka lubi tę wiadomość
-
stresant wrote:Dziewczyny z innej beczki.Mam pytanie dla bioracych acard w ciazy. Mnie genetyk ze wzgl.na jeden zly "zebaty"przeplyw, tetno plodu 162 i moje wysokie cisnienie wyliczyl wysokie ryzyko przedwczesnego porodu i kazal brac acard 150mg.moj lekarz twierdzi ze jak kazal to trzeba brac.
Bylam dzis w PL i poszlam do znajomego lekarza obejrzal wyniki powiedzial ze NIC mam nie brac ze to ryzyko to wrozenie z fusow( pare opini tu tez takich czytalam) i ze ja wysokie cisnienie mam ze wzgl.na moja urode ( mama tata babcia wszyscy mamy wysokie)a nie jest to ciaza spowodowane.
Ze zagrozenie przy braniu acardu dla plodu jest wysokie (cos sie w serduszku moze porobic) niz to ze urodzi sie wczesniej bo on uwaza sie sie nie urodzi. Mam odpoczywac i nic nie brac w 20 tyg. Przekontrolowac przeplywy.
I co ja mam teraz robic barac nie brac? Dlatego nie lubie chodzic do dwoch lekarzy bo sa rozne opinie -
Wiewioreczka dzieki za artykul poczytalam troche spokojniejsza jestem aczkolwie dalej metlik w glowie.....faktycznie ze lekarz po 60 wiec moze stara szkola i dlatego mowil o tym wczesniejszym zamknieciu przewodu Bootola i ryzyku dla dziecka.... kurcze jak wy mozecie chodzic do dwoch lekarzy