X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    No właśnie też nie jestem za owijaniem i wkładaniem w śpiworek, ale Zosia jak nie jest niczym otulona to wędruje w łóżeczku. Zaczęłam się też zastanawiać nad ochraniaczami do łóżeczka żeby te szczebelki były zasłonięte bo z tą nóżką to się dzisiaj aż wystraszyłam. Dosłownie cała noga aż do pieluszki jej wystawała poza łóżeczko.

Mój w łóżeczku „czołga sie” tak długo aż dojdzie do tych górnych szczebelków- musiałam mu tam pieluchę położyć bo walił głową. I takie gadanie o tych ochraniaczach xd

B_002 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafi Rlrob tak żeby dla małej było dobrze. Nie patrz na nic innego!

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po szczepieniu.
    Było do picia (rotavirus) i dwa klucia w nóżki.
    Śmiał się do lekarki a potem poczuł iglę w nóżce 😪😪😪😪 ale dal radę. Mamusia przytuliła i przeszło.Mamy recepte na czopki z paracetamolem.

My w dostawnym łóżeczku mamy ochraniacze i nie wyobrażam sobie nie mieć bo ciągle główką ląduje i tak na samej górze mimo tego,że kładę Go na srodku.Tak się kręci Kręciek😉

Terminy kolejnych bilansów i szczepień przesunięte więc chyba ryzykujemy i jedziemy z aktem urodzenia do PL jak się zdecydujemy.

Daffi lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po szczepieniu.
    Było do picia (rotavirus) i dwa klucia w nóżki.
    Śmiał się do lekarki a potem poczuł iglę w nóżce 😪😪😪😪 ale dal radę. Mamusia przytuliła i przeszło.Mamy recepte na czopki z paracetamolem.

My w dostawnym łóżeczku mamy ochraniacze i nie wyobrażam sobie nie mieć bo ciągle główką ląduje i tak na samej górze mimo tego,że kładę Go na srodku.Tak się kręci Kręciek😉

Terminy kolejnych bilansów i szczepień przesunięte więc chyba ryzykujemy i jedziemy z aktem urodzenia do PL jak się zdecydujemy.

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Dafi Rlrob tak żeby dla małej było dobrze. Nie patrz na nic innego!
    Otoz to. Jak wroci sobie pogadamy zeby sie nie stresowala i jesli czuje potrzebę zmiany klasy bez zbędnego gadania to uczynię. Ma czuc wsparcie i wiedziec ze zawsze jej pomozemy.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A próbowałaś przeczekać? Moja też tak robi ale nie zawsze oznacza to że bedzie wstawać. Na początku jak tylko zaczynała się wiercic to ja bralam do przebrania i nakarmie nią. I sama sobie dziecko wybudzalam bo jak raz spała w innym pokoju i usłyszałam dopiero płacz to się okazało że potrafi przeszło 3 godz przespać. Pewnie też coś wcześniej marudzil, ja tego nie usłyszałam i spała dalej.

Dziś trochę przeczekaliśmy ale też wczoraj poszedł spać o 21:30 a nie odleciał o 18_19....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu ja cienki spiworek kupowałam w kiabi ale chce dokupić drugi u mamyginekolog żeby był na zmianę chociaż przy takich temperaturach i tak śpi tylko z cienką pieluszka na nogach co najwyżej.

Ja mam problem bo oddałam przedwczoraj wypożyczony laktator na dwa cycki a potem okazało się że mój mini traktor nie działa 🙈. Wczoraj mąż próbował coś pokombinować ale bez skutku, pojechałam do smyka po ten co dużo z was ma, ale on tylko online dostępny więc czekam. Na razie przestawiam Filipa ale on już odzwyczajony od cycka do tego upały i skok rozwojowy więc nie zawsze chce współpracować, a jak już to tylko tak do uczucia ulgi ciągnie to łatwe mleko. Do tego przez to że sciagalam na dwa cycki to jak je z jednego to z drugiego się leje i muszę kupić chyba ta magiczna buteleczke co Paula 😜.

Paula 90, B_002 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignaś wczoraj skończył dwa miesiące.
    Byliśmy tylko godzinę na dworze wieczorem. MASAKRA

Ignacy jest tylko w pieluszce cały czas, nie nakrywam, bo ten Szogun wszystko z siebie zdziera. W nocy obudził się o północy bo było mu gorąco - nakryłam go jak usnął pieluszką. Włączyłam wiatrak i pospał do 3 jeszcze. Nie chciał wtedy cycka.
    My też z mężem na golasa po domu i zacieniamy mieszkanie parasolami. W mieszkaniu jest spoko :)

Zamówiliśmy wakacje nad polskim morzem, kupiłam sobie strój kąpielowy przez internet. Jutro mąż już idzie do pracy, ale tylko na dwa dni. A we wtorek szczepienie na meningokoki.

Aaa i jeśli któraś z Was chce kupić wkład do gondoli (same boczki) to polecam:
    https://allegro.pl/oferta/otulacz-wklad-do-gondoli-do-wozka-dzieciecego-mix-7748841903?snapshot=MjAxOS0wNi0xMFQxMjoyMzozMy4zMTFaO2J1eWVyOzdmZTBlNGE4ZjIwNzRlOWRmMTdlODU5MTBlNDdhMDFjMTVmNDJiOGE5YzM1NmIwYzQyMWMzZmVlYWI4YjY5N2U%3D

Właśnie przyszło. Jest rewelacja. Świetna jakość, ładnie wykonane.

• Bubek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Wiecie co... Dziwna sytuacja nastala.. Nie myslalam nigdy że nas to spotka. Do Julki klasy przyszla 2 lata temu dziewczynka z problemami. Dzieci ciagle sie skarżyly na nia ze przeklina, bije ze uciekla z lekcji zamknela sie w lazience stanela w oknie i grozila ze wyskoczy..
    Dzis sie miarka przebrala.. Przypadkiem kolezanka mi posze co u nas i jak Julka sie czuje.. Ja bez namysłu mowie ze ok a Jula u babci dom jak hotel traktuje tylko wpada po nowe ciuchy i ksiazki do szkoly.. A ona mi pyta jak glowa czy ja boli po pobiciu.. I ja wielkie galy! Jakie pobicie.. Opowiedziala mi to co jej corka zrelacjonowala i czekalam na moja az sie pojawi. Suma sumarum dziewczyny.. To jest kpina.. 10 letnia kolezanka obraziła sie na Julke bo ta za swoje 50gr poszla kupic zelka do sklepiku i zjadla go a tamta go chciała. W akcie zlosci uciekla a potem nak Jula wrocila na w pietro to sie rzucila na nia.. Chwycila jule za wlosy pociagnela po czym uderzyla z glowki w głowę i szarpala.. Julka podobno bardzo plakala i wolala na pomoc kolezanke ktora byla niedaleko.. Koleżanka przyszla z pomocą.. Dziewczynki zglosily wychowawcy ten fakt.. Wychowawczyni rozmawiala z ta Amelka ale ta sklamala Pania ze juz sie z Julka pogodziły i nawet tego nie zweryfikowala.. Brak mi slow.. Julka nie pisnela slowem ze strachu bo sie bala Ameli bo ona bije nawet chlopcow.
    Ide jutro do szkoly bo jestem wstrzasnieta.. Zrobie tam afere a Julks chce sie przenieść do innej klasy i musze stanac nawet na rzeszach ale musi od nowego roku isc do innej klasy.

az mi ciary przeszly....u nas by nie przeszlo. Ktos zle spojrzy na drugiego to do dyrektora leci - ordnung taki :D
    wspolczuje CI ogromnie - dziewuche sama bym rozszarpala, najgorsze ze to nie dzieci wina...ona musi w domu tego doswiadczac chyba co? :/

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A próbowałaś przeczekać? Moja też tak robi ale nie zawsze oznacza to że bedzie wstawać. Na początku jak tylko zaczynała się wiercic to ja bralam do przebrania i nakarmie nią. I sama sobie dziecko wybudzalam bo jak raz spała w innym pokoju i usłyszałam dopiero płacz to się okazało że potrafi przeszło 3 godz przespać. Pewnie też coś wcześniej marudzil, ja tego nie usłyszałam i spała dalej.
    Ja też już tak nie skacze jak na początku, że mały jek a ja już przy łóżeczku gotowa pocieszać. Moja Córka śpi bardzo dynamicznie, tzn ciągle się kręci, kopie i wydaje mnóstwo odgłosów. Dopóki ma zamknięte oczy i nie płacze to ja nie reaguje. Przynajmniej te 3 godziny w nocy wytrzyma, a zdarzały się już 4 i 5 godzin.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się pakujemy od 8 i końca nie widać...mam już tego wyjazdu po dziurki w nosie a tu jeszcze kilka h jazdy i skręcanie łóżeczka na miejscu, rozpakowywanie....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - kalkulator potencjalnej wartości wzrostu dzieci na podstawie płci dziecka, wzrostu mamy i taty. Teoretycznie to najbardziej precyzyjna metoda obliczeń dostępna teraz. Ale oczywiście jest margines błędu :)

https://ebmcalc.com/HeightPotential.htm

Jest jeszcze metoda mnożenia wzrostu dwulatka razy dwa - podobno to się bardzo dobrze sprawdza. Ale do dwóch lat mamy jeszcze czas :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 12:25

• stresant Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a gdzie ty fasolka jedziesz bo cos przeoczylam?

• stresant Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj klusek ma 5700 i 57cm jest co nosic a jak nie spi to na rekach...
    szczepienie przelozone za miesiac bo za cieplo teraz

B_002, Misiabella lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    a gdzie ty fasolka jedziesz bo cos przeoczylam?

K. Odstawią mnie do rodziców bo jedzie na rajd... 20.06 mamy wesele i wtedy dojedzie... Spakowałam wózek, wanienkę, bujak, karuzele,....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Dziewczyny - kalkulator potencjalnej wartości wzrostu dzieci na podstawie płci dziecka, wzrostu mamy i taty. Teoretycznie to najbardziej precyzyjna metoda obliczeń dostępna teraz. Ale oczywiście jest margines błędu :)

https://ebmcalc.com/HeightPotential.htm

Jest jeszcze metoda mnożenia wzrostu dwulatka razy dwa - podobno to się bardzo dobrze sprawdza. Ale do dwóch lat mamy jeszcze czas :D
    U mamyginekolog też jest taki kalkulator wzrostu, wynik nam wyszedł taki sam 😉. Odkryłam to jak korzystałam z kalkulatora dawki leku przeciwgoraczkowego polecam korzystać w razie potrzeby.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

za cieplo?
    u nas caly tydzien po 30-35 stopni to tez przeloza?
    szczeoienie w nast tygodniu, moze bedzie ochlodzenie...

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie wkurzył wczoraj kurier DHL.
    Przyszedł mi SMS że paczka do odbioru w punkcie na stacji Shell. Sprawdziłam drogę przesyłki i było że kurier nie zastał nikogo w domu, w przecież siedzę na dupie i czekam na zamówione przesyłki bo z małym dzieckiem w taki upał nie wychodzę.
    Zrobiłabym aferę ale mój mąż powiedział że pójdzie mi to odebrać bo nie aż tak daleko. No ale co oni sobie myślą.
    Dodatkowo zamówiłam z H&M sukienkę do karmienia i przysłali mi zły rozmiar, nie ten co zamawiałam...
    Muszę odesłać bo za duża jest.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • india Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi dorosłym w głowie soe nie mieści takie zachowanie. Ale najlepiej pogadaj z Julką jak już emocje opadną. Czasem szkolne relacje sa dość specyficzne - jednego dnia wojna kolejnego zgoda. Przynajmniej za moich czasow tak było, w tym wszystkim pamietam mnostwo agresji. Człowiek jak młody to jednak taki głupi. Wole sobie nawet nie przypiminac moich występków ;)
    Najwazniejsze by Julka szkole czuła sie dobrze i bezpiecznie. Macie fajne relacje woec na pewno znajdziecie rozwiazanie.

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

Kurcze u nas szczepienie jutro, nikt nie dzwonił z info o zmianie terminu.

Dziewczyny, ktorych maluchy byly szczepione w te upały? Jak ich samopoczucie?

ug378ribe4qdpu6z.png
‹‹ 3470 3471 3472 3473 3474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ