X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja ponowie pytanie o nawilżacz powietrza.. Moze jest w stanie któraś cos polecić?
    https://www.google.com/search?q=bo+jungle+nawilżacz+oczyszczacz+powietrza+cyfrowy&client=ms-unknown&prmd=isvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwih6rWhseLiAhUQy6QKHbuyAw8Q_AUoAXoECAwQAQ&biw=412&bih=652&dpr=2.63#imgrc=VygJdufn24JjOM

My mamy v taki, swoją funkcję spełnia

Daffi lubi tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Na szczęście mój mąż zawsze w 100% za mną! Przywiozła tez z Polski jakieś ruskie kremy dla Małego do pielęgnacji itd to mój mąż od razu spytał, czy ma paragon żeby oddać bo my napewno tego nie będziemy używać i żeby zabrała spowrotem

Na bank będą się działy tu cyrki podczas jej pobytu bo już widzę, ze jej podejście a moje to dwa zupełnie inne światy
    Kochana, nie nadrobię wszystkiego, ale wiem, że tule Cię mocno! Jutro zacznę przeżywać to samo. Moja teściowa przyjeżdża. Łączę się w bólu.

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Misia a co Spanie na boku ma do bioderek?
    Slyszalam poprzednio od ortopedy ze spanie na boku nie sprzyja „bioderkom” i dziewczyny tez o tym pisaly chyba, bodajze Wiewioreczka, ze jak spanie na boku to miedzy nogamizwiniety rulon z koca trzeba wlozyc by ta nozka tak nie lezala plasko a byla troche uniesiona.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, wspulczuję, jakis wydaje mi sie ze teraz dzieci bywaja perfidniejsze i okrutniejsze niz kiedys. A najgorsza jest tego typu bezradnosc ze taka powiedzmy Amelka moze stosowac przemoc i nikt jej nic nie moze zrobic. U mojej kolezanki jest jeszcze gorsza sytuacja bo 6 ciu chlopakow uwzielo sie na jej syna, dobrze ze szkola wezwala policje i gowniarze z rodzicami beda musieli sie stawic na komisariacie. Tylko problem polega ze sa to synowie: sedziny, nauczycielki i starosty i jeszcze tam kogos i te gnojki konczace podstawowke czuja sie bezkarne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 00:39

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Boże Daffi, co się z tymi dziećmi dzieje ? Gdzie są rodzice ?!
    Problem w tym ze u tej dziewczynki niby sa ale jakby nie było. Mama mila kobieta ale pochlonieta praca a pozniej bieganiem z małoletnimi chlopaczkami. Ta dziewczynka ciagle jezdzi rowerem po calym mieście a same mieszkają poza miastem.. Moja Jula pieszo nie jest w tych miejscach w ktorych ta mloda rowerem bywa. Jest mega lobuziara.. Ale rodzice nie widza w tym problemu. Teraz ja im ten problem dostarcze na tacy moze sie ockna.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 02:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Daffi, wspulczuję, jakis wydaje mi sie ze teraz dzieci bywaja perfidniejsze i okrutniejsze niz kiedys. A najgorsza jest tego typu bezradnosc ze taka powiedzmy Amelka moze stosowac przemoc i nikt jej nic nie moze zrobic. U mojej kolezanki jest jeszcze gorsza sytuacja bo 6 ciu chlopakow uwzielo sie na jej syna, dobrze ze szkola wezwala policje i gowniarze z rodzicami beda musieli sie stawic na komisariacie. Tylko problem polega ze sa to synowie: sedziny, nauczycielki i starosty i jeszcze tam kogos i te gnojki konczace podstawowke czuja sie bezkarne.
    Porażka uczy die takich bandziorow potem ze jak maja starych ustawionych to im wszystko wolno.
    Tutaj u nas mamusia pracuje u notariusza. Ale ja dzis w szkole zazadam od dyrektorkii wezwania policji, dobrze ze Jula byla po zdarzeniu u pielegniarki i sa swiadkowie. Chce zgłosić oficjalnie sprawe pobicia przez ta gowniare i niech to trafia na wokande sądu rodzinnego. Moze w ten sposob sie uda dzieciaka naprawic jak kurator wkroczy bo rodzice ewidentnie problemu nie widzą najmniejszego.

Nie mohe uwierzyć ze takie dzieci i takie akty przemocy.. Polecieć pociagnac za wlosy i walnąć z glowki a potem szarpac. Niestety moja Jula nauczona jest ze sie nie bije nikogo i nie obraża ogolnie ma wbita zasade ze ma sie zastanowic zawsze czy to co zrobi chcialaby aby jej zrobiono i tego się trzyma.. Ale juz jej powiedzialam ze ma natluc w miejscu w którym nikt nie zobaczy to ona tego nie zrobii. Moje dziecko jest cywilizowane i ponosi kare za to.

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 02:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Slyszalam poprzednio od ortopedy ze spanie na boku nie sprzyja „bioderkom” i dziewczyny tez o tym pisaly chyba, bodajze Wiewioreczka, ze jak spanie na boku to miedzy nogamizwiniety rulon z koca trzeba wlozyc by ta nozka tak nie lezala plasko a byla troche uniesiona.

Mój śpi na boku w nocy, pytałam fizjo i powiedział, że można tak układać dziecko bez żadnych kocyków no chyba, że są ku temu wskazania. Należy pamiętać aby zmieniać co noc boki

Misiabella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mój Boże, Daffi, co to za straszna dziewucha 😵 Skoro taka pierdoła ją wytrąciła z równowagi (żelek), to co ona ma w głowie i do czego jest zdolna? Masz rację, wnieś oskarżenie, bo później mogłoby być gorzej 😣
    Moim zdaniem kiedyś też były takie problemy, tylko nie mówiło się o tym, rodzice nie byli tak waleczni jak my teraz. Ja sama byłam chwilę gnębiona w klasie i do tej pory nie mogę patrzeć na ludzi, którzy mi to wyrządzili. Całe szczęście mieszkam daleko i widuję ich rzadko.
    Daffi, całe szczęście, że masz dobre relacje z córką i mówi Ci o takich rzeczach. Trzeba dzieci uczyć rozmawiać. Ja jeszcze do niedawna byłam osobą tak zamkniętą w sobie, że przeżywałam wszystko w środku i moja psychika cierpiała na tym bardzo.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 03:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka ja mysle ze to ukladanie na boku szkodzi tylko dzieciom ktore maja juz cos z bioderkami lub predyspozycje, jak moj Michalek i dlatego zwrocili mi na to uwage.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po koszmarnej nocy... od 1 ci chwile cyc a teraz jyz widać ze nie głodny wiec go wożę w koszu i przysypia..

A moja 3 latka o 4.45 stwierdziła se jest rano.... moje dzieci nie lubią spac🤦‍♀️

Daffi straszna historia!

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Filip kombinuje.. Oproznil cyce i widze ze glodny nadal ale butle bierze ciumka i pluje sie wscieka, krztusi.. Dalam smoka i do lozeczka to teraz rozpacza chyba znów wola mleko.. Ten moj Gałgan niezdecydowany.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2019, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przestawienie się udało mogę powiedzieć.
    Karmienie 20-23 i 6:30!!
    Dopiero teraz zaczął delikatnie marudzić to go wzięłam wlasnie.
    Ciesze się że od początku karmilam go jak chłopcow. Ja nie mówię że książki są złe ale jednak instynkt matki to instynkt matki. Scenariusz widze mi się powiela.

Dziś spał z nami w łóżku na kołdrze. Tak mamy wentylator ustawiony że na nas wiejw na łóżko.. Na łóżeczko nie i o 23 jak go wzięłam na karmienie to biedny cpocone plecki miał. Także Dziecko szczęśliwe pospal a matka to już obledne szczęśliwa!!!
    Zaraz Was nadrobię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 06:40

Fasolka77, india lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2019, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Jutro mamy pierwsze szczepienie.U nas to rotawirus.
    Czy Wasze dzieci też już są po tym?
    Jakieś pomocne rady po ???
    Byłam dziś we wszystkich aptekach i tu nie ma nic dla tak małego dziecka przeciw gorączce poza jakimis czopkami co w składzie mają rumianek więc odpadają u nas...
    Ja kupilam paracetamol dla niemowląt w kropelkach chyba... Chyba bo go ani razu nie zuzylam.. Leży i czeka. A my już po 3 szczepieniach

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2019, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Zauwazylam dzis u Malej na gornych dziąsełkach w miejscu jedynek białe kropeczki 😮 ćzy to moga byc ząbki czy raczej cos innego np. plesniawki?
    Po prostu sprawdź palcem :)
    Jak to ząbki i już widzisz kropki to powinno być ostrzejsze
    Jak plesniawka nie.
    Ja miałam zęby jak miałam 4vmsc więc wszystko jest możliwe.
    Na Krysta już czeka pierwsza szczoteczka do zębów bo kupiłam :)

india lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Wiecie co... Dziwna sytuacja nastala.. Nie myslalam nigdy że nas to spotka. Do Julki klasy przyszla 2 lata temu dziewczynka z problemami. Dzieci ciagle sie skarżyly na nia ze przeklina, bije ze uciekla z lekcji zamknela sie w lazience stanela w oknie i grozila ze wyskoczy..
    Dzis sie miarka przebrala.. Przypadkiem kolezanka mi posze co u nas i jak Julka sie czuje.. Ja bez namysłu mowie ze ok a Jula u babci dom jak hotel traktuje tylko wpada po nowe ciuchy i ksiazki do szkoly.. A ona mi pyta jak glowa czy ja boli po pobiciu.. I ja wielkie galy! Jakie pobicie.. Opowiedziala mi to co jej corka zrelacjonowala i czekalam na moja az sie pojawi. Suma sumarum dziewczyny.. To jest kpina.. 10 letnia kolezanka obraziła sie na Julke bo ta za swoje 50gr poszla kupic zelka do sklepiku i zjadla go a tamta go chciała. W akcie zlosci uciekla a potem nak Jula wrocila na w pietro to sie rzucila na nia.. Chwycila jule za wlosy pociagnela po czym uderzyla z glowki w głowę i szarpala.. Julka podobno bardzo plakala i wolala na pomoc kolezanke ktora byla niedaleko.. Koleżanka przyszla z pomocą.. Dziewczynki zglosily wychowawcy ten fakt.. Wychowawczyni rozmawiala z ta Amelka ale ta sklamala Pania ze juz sie z Julka pogodziły i nawet tego nie zweryfikowala.. Brak mi slow.. Julka nie pisnela slowem ze strachu bo sie bala Ameli bo ona bije nawet chlopcow.
    Ide jutro do szkoly bo jestem wstrzasnieta.. Zrobie tam afere a Julks chce sie przenieść do innej klasy i musze stanac nawet na rzeszach ale musi od nowego roku isc do innej klasy.
    U mnie była by prosta piłka... Wparowalambym do dyrektorki od razu. Zrobiłam to przez 9 lat szkoły 2 razy ale to tak że raz od razu dyrektorka do prawnika dzwoniła przy mnie dowiedzieć się co może. To chodziło o nauczyciela.
    Jeżeli byłoby takie pobicie mojego dziecka (nie było nigdy) to od razu pewnie bym przy dyrektorce nad policja się zastanawiała.
    Najgorsze ze takie dzieci są przepuszczane z klasy do klasy byleby szybko wypchnac je ze szkoły. Bo szkoła tak naprawdę nic nie może zrobić w tych czasach a wyrzucić nie mogą jak np na orzeczenie o czymś.
    Ehhh, współczuję.. Mnie by roznioslo. Ja jestem mega wyluzowana i matma kumpela ale jak się dzieje coś moim dzieciom to bym zabiła.. Zmieniam się w nieobliczalna matkę furiake ✌️😜

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Fasolka ja mysle ze to ukladanie na boku szkodzi tylko dzieciom ktore maja juz cos z bioderkami lub predyspozycje, jak moj Michalek i dlatego zwrocili mi na to uwage.

Dokładnie tak

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    U mnie przestawienie się udało mogę powiedzieć.
    Karmienie 20-23 i 6:30!!
    Dopiero teraz zaczął delikatnie marudzić to go wzięłam wlasnie.
    Ciesze się że od początku karmilam go jak chłopcow. Ja nie mówię że książki są złe ale jednak instynkt matki to instynkt matki. Scenariusz widze mi się powiela.

Dziś spał z nami w łóżku na kołdrze. Tak mamy wentylator ustawiony że na nas wiejw na łóżko.. Na łóżeczko nie i o 23 jak go wzięłam na karmienie to biedny cpocone plecki miał. Także Dziecko szczęśliwe pospal a matka to już obledne szczęśliwa!!!
    Zaraz Was nadrobię.

A on Ci się sam budzi o 23? Kurde bo mój znowu śpi od 19 o 2 go budziłam bo sie martwiłam i potem o 6 sie obudził. Nie jest zle ale zastanawiałam się czy właśnie jakbym go wybudziła do jedzenia o tej 22 to by spał do 6? 😊

Mama36 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • stresant Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franus pobil rekord zyciowy od 21:30 do 3:00 spal a potem do 5:30.....biedne moje cycki mam nadzieje ze nie przestana produkowac mleko przy tak dlugich przerwach

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi matko święta i to dZiewczynka!

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi brak słów.... dobrze robisz! Też bym interweniowała na policji

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 3468 3469 3470 3471 3472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ