X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Mozna.

Brałaś i karmiłaś ? Nie trzeba robić żadnej przerwy ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 my tez chrzcimy 7.7, ale koniec końców zdecydowaliśmy, ze nie robimy żadnego przyjęcia i nikogo nie zapraszamy. Zależy nam tylko na sakramencie w kościele i to wszystko

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z chęcią bym jej unikała wychodząc na mega długie spacery do parku, ale u nas jest tak koszmarna pogoda, ze nie da rady. Jutro ma być 14’ i cały dzień deszcz.

Jadę za to jutro do szpitala z Małym na echo serduszka. Miał jakieś 2 dziurki i szmery jak się urodził wiec jutro mamy wizytę kontrolna sprawdzić, czy dziurki się zarosły 🙏🏻

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce_byc_mama, to mnie się ciśnienie podniosło, a co dopiero Tobie. Wiem, że to mega trudne się komuś postawić (zwłaszcza tak "bliskiej" osobie), ale im wcześniej tym lepiej. Potem będzie Ci coraz trudniej, a i teściowa będzie się bardziej szarogęsiła 😕

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzcimy 12.09 i nie chciałam imprezy tylko najbliższą rodzina a kurde wyszlo, że będzie 40 osób ....
    Ale szczerze nie chce mi się już wykłócać pojedziemy do kościoła na obiad po obiedzie tort i my spadamy do Krakowa a niech sobie imprezują 😉
    Właśnie dzisiaj wybrałam zaproszenia, padło na motyw Boho. Zamówiłam już dzisiaj puzzle dla matek chrzestnych z zapytaniem od Leosi czy zostaną jej chrzestnymi. Wybrałam już opaskę na główkę sukieneczkę będzie miała szytą więc to jej zamówię dopiero przed chrzcinami, ale mam problem bo nie mogę znaleźć szatki w stylu boho.

Dziewczyny będziecie miały księgę gości? Pomyślałam że fajnie byłoby zamówić taka księgę w stylu Boho to tego aparat instax i goście mogliby coś dla małej napisać i wkleić zdjęcie. Tylko że każdy będzie chciał zdjęcie z nią.... A to ja zmęczy. Ja raczej z tych co patrzec ale nie dotykać :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia dzięki za info o tych tabletkach u mnie się coś dzieje z waga więc pierdziele tabsow nie dotykam. Wytrzymam 9 mieisacu bez seksu a potem niecj się dzieje co chce 😉😉😉😉😉😉

Tunia76 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka ja na bol zeladka bralam paracetamol ale w czoppkach zeby dodatkowo nie obciazac i tak bolacego zeladka lekami....to tego musisz caly czas cos jest.....ja bylam na biszkoptach bananie i gotowanych jablkach...ale jadlam co chwile.....dawalm do miseczki biszkopty i banana zalewalam czarna gorzka herbata i jadlam co chwile lyzeczke....zeladek jak sien ie je tez boli on musi ciagle cos miec w sobie.....

• stresant Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis znow jade na tetrach....juz rano brzuszek znow byl kropkaty.....ale zeby nie dawac tetry i na to jeszcze folii czy pampka.....to ubieram majteczki.....i tak co pol godziny pielucha i majteczki do wymiany.....naszczecie jest tak cieplo ze wszystko szybko schnie......

od razu widac poprawe a skorka czysciutka suchutka widac ze oddycha a w pampresie to taka fuj wilgotna byla.......

jutro tez jedziemy na tetrach

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tunia dzięki za info o tych tabletkach u mnie się coś dzieje z waga więc pierdziele tabsow nie dotykam. Wytrzymam 9 mieisacu bez seksu a potem niecj się dzieje co chce 😉😉😉😉😉😉
    Ja sobie właśnie uświadomiłam że skoro nie karmię to mogę normalne tabletki zażywać. Ale znowu muszę iść do lekarza po następna receptę :/

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Karolinka ja na bol zeladka bralam paracetamol ale w czoppkach zeby dodatkowo nie obciazac i tak bolacego zeladka lekami....to tego musisz caly czas cos jest.....ja bylam na biszkoptach bananie i gotowanych jablkach...ale jadlam co chwile.....dawalm do miseczki biszkopty i banana zalewalam czarna gorzka herbata i jadlam co chwile lyzeczke....zeladek jak sien ie je tez boli on musi ciagle cos miec w sobie.....

Kochana pomógł Ci ten w czopkach ? Ja mam ale ten dla dzieci, a mega dziś mnie żołądek ściska.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja ponowie pytanie o nawilżacz powietrza.. Moze jest w stanie któraś cos polecić?
    My mamy eldom nu6 i jestem zadowolona. Kupowałam w zimie.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Achh sama nie wiem czemu taka dupa wołowa ze mnie🤦‍♀️ Muszę się wziąć w garść bo ona kurwa pije teraz kawę i je ciastka i daje te ciastka z czekolada mojemu psu
    Mówię żeby nie dawała bo czekolada to dla psa trucizna i poszłam do kuchni myć laktator i słyszę zaraz jak mówi do psa „no masz to już ostatnie bo ci nie wolno” i mu znowu daje

Kurwa!!!
    o pizdziec co za baba... dobrze ze maz nie broni jej przynajmniej. Swoja droga takie wizyty trwalyby jak najkrocej jakby o mnie chodzilo.
    Pilnuj dziecka i bron jak lwica, bo patrze ze wiedzma gotowa ciastkami i malego karmic, nie tylko psa

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Dziewczyny w te upały jak kąpiecie dzieci to dajecie też taką ciepłą wodę jak dotychczas czy trochę chłodniejsza
    ja chce ze stopien mniej dac...widze ze tez cala sie poci bidula

mialam juz kapac to zasnela, dam jej z pol godzinki :P

Fasolka77 lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Tunia76 my tez chrzcimy 7.7, ale koniec końców zdecydowaliśmy, ze nie robimy żadnego przyjęcia i nikogo nie zapraszamy. Zależy nam tylko na sakramencie w kościele i to wszystko
    Też bym tak chciała. Niestety rodzina oczekuje imprezy. Restauracja już zarezerwowana.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Z chęcią bym jej unikała wychodząc na mega długie spacery do parku, ale u nas jest tak koszmarna pogoda, ze nie da rady. Jutro ma być 14’ i cały dzień deszcz.

Jadę za to jutro do szpitala z Małym na echo serduszka. Miał jakieś 2 dziurki i szmery jak się urodził wiec jutro mamy wizytę kontrolna sprawdzić, czy dziurki się zarosły 🙏🏻
    Gdyby się tak dało uśrednić temperature u was i u nas. Ja przez te upały znów uziemiona w domu.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    My chrzcimy 12.09 i nie chciałam imprezy tylko najbliższą rodzina a kurde wyszlo, że będzie 40 osób ....
    Ale szczerze nie chce mi się już wykłócać pojedziemy do kościoła na obiad po obiedzie tort i my spadamy do Krakowa a niech sobie imprezują 😉
    Właśnie dzisiaj wybrałam zaproszenia, padło na motyw Boho. Zamówiłam już dzisiaj puzzle dla matek chrzestnych z zapytaniem od Leosi czy zostaną jej chrzestnymi. Wybrałam już opaskę na główkę sukieneczkę będzie miała szytą więc to jej zamówię dopiero przed chrzcinami, ale mam problem bo nie mogę znaleźć szatki w stylu boho.

Dziewczyny będziecie miały księgę gości? Pomyślałam że fajnie byłoby zamówić taka księgę w stylu Boho to tego aparat instax i goście mogliby coś dla małej napisać i wkleić zdjęcie. Tylko że każdy będzie chciał zdjęcie z nią.... A to ja zmęczy. Ja raczej z tych co patrzec ale nie dotykać :/

Ksiąg gości raczej z weselem mi się kojarzy :) u nas nie będzie

espoir lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ksiąg gości raczej z weselem mi się kojarzy :) u nas nie będzie
    No właśnie taką jak jest na weselu tylko właśnie na allegro znalazłam na chrzest święty. Tylko wiesz na chrzcie bez "śmiesznych" dodatków tylko same zdjęcia i coś od rodziny napisane na pamiątkę dla młodej.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Fasolka a jaką kupiliście? Ja mam mieszkanie 57 metrów więc może jakoś jeden taki klimatyzator dałby radę.

Daffi ja też się zastanawiam nad nawilżaczem ale w jednym urządzeniu razem z klimatyzacją. Przyszło by się w te upały.

Basia kupiliśmy w Castoramie za 1300 zł KLIMATYZATOR PRZENOŚNY BLYSS 12 KBTU Z GRZANIEM

B_002 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wyglądają wasze ślady po szczepieniu na rączce?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Kochana pomógł Ci ten w czopkach ? Ja mam ale ten dla dzieci, a mega dziś mnie żołądek ściska.

Mialam czopki dla doroslych i pomogly ...ale jadlam potrosze... jak nie jadlam to bolalo

MamaAga85 lubi tę wiadomość

‹‹ 3466 3467 3468 3469 3470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ