X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ponowie pytanie o nawilżacz powietrza.. Moze jest w stanie któraś cos polecić?

india lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    chce byc mama - ale dlaczego w ogole sie zgadzasz na to wszystko ????? Zabieraj jej dziecko z rak i po temacie, pojebalo stara zeby sie tak rzadzic?

sorry ale az mnie zatelepalo

Achh sama nie wiem czemu taka dupa wołowa ze mnie🤦‍♀️ Muszę się wziąć w garść bo ona kurwa pije teraz kawę i je ciastka i daje te ciastka z czekolada mojemu psu
    Mówię żeby nie dawała bo czekolada to dla psa trucizna i poszłam do kuchni myć laktator i słyszę zaraz jak mówi do psa „no masz to już ostatnie bo ci nie wolno” i mu znowu daje

Kurwa!!!

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Cześć dziewczyny, ja jestem 10 stron do tyłu, ostatnio nie mam czasu zaglądać na forum bo każdą wolną chwilę wykorzystuję na swoje sprawy, których się nazbierało.
    A tego czasu w ciągu dnia mam mało bo Zosia śpi bardzo krótko w dzień i jest dość zajmująca w pozostały czas.
    Dodatkowo jeszcze do jutra mam mamę do pomocy od czasu do czasu bo przyjechała na kilka dni do mojego brata więc i nas odwiedza.

Strasznie mamy gorąco w mieszkaniu, 28 stopni. W nocy otwieramy okna. Wczoraj spędziliśmy kilka godzin na montowaniu moskitier w oknach bo komary wylatują.
    Nie mam pojęcia jak rozwiązać problem braku klimatyzacji. Poczytałam trochę i dowiedziałam się że jeśli klimatyzacja ma rzeczywiście działać to powinna mieć wyprowadzenie rury na zewnątrz, bo taka 100% wewnętrzna nie jest efektywna i obniży temperaturę o jakieś 2 stopnie i to w zamkniętym pomieszczeniu, a my tymczasowo nie mamy jeszcze drzwi wewnętrznych oprócz jednych do łazienki.
    Ma któraś z was taką klimę niewymagającą montażu?

Idziemy dzisiaj dowiedzieć się czegoś w sprawie chrztu. Wieczorem jest spotkanie w kościele. Mam nadzieję że nie potrwa długo bo Zosia zostanie z moją mamą, ale wieczorem to już ona potrzebuje się do nas przytulić i iść spać.

Basia my kupiliśmy taką klimatyzacji ale mam odprowadzenie na zewnątrz tylko że ona jest do 50 chyba metrów czy nawet do 40 i też nie mamy drzwi powiem ci że schładza ale szału nie ma chociaż może dlatego że nie ustawiłamyją na 20 stopni tylko tak na 25 no bo w końcu dziecko i muszę spróbować faktycznie na przykład jak wychodzę na spacer ustawić niżej żeby schodziło sporo mieszkanie jak no jak nas nie ma w środku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 17:14

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Achh sama nie wiem czemu taka dupa wołowa ze mnie🤦‍♀️ Muszę się wziąć w garść bo ona kurwa pije teraz kawę i je ciastka i daje te ciastka z czekolada mojemu psu
    Mówię żeby nie dawała bo czekolada to dla psa trucizna i poszłam do kuchni myć laktator i słyszę zaraz jak mówi do psa „no masz to już ostatnie bo ci nie wolno” i mu znowu daje

Kurwa!!!

Ja pierdolę współczuję proponuję kupić dla dziecka to body z napisem moja mama nie potrzebuję twoich rad i takie samo dla psa

chce_byc_mama, B_002 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi my mamy osuszacz więc nie pomogę

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Dziewczyny ponawiam pytanie

Mała nie robi kupki od tygodnia. Interweniować?
    India przepraszam, miałam odpisać. U nas Nina też raz nie robiła przez 6 dni, wystraszylam się i dałam czopek, kupa wyszła, całkiem normalna a nie twarda więc wydaje mi się że moja interwencja była zbędna. Jak ostatnio pediatra pytałam kiedy trzeba działać to powiedziała że jak widać że dziecko się męczy, przy i próbuje ale nie potrafi

india lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w te upały jak kąpiecie dzieci to dajecie też taką ciepłą wodę jak dotychczas czy trochę chłodniejsza

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam nawilżacza.

Chce_byc_mama układy układami ale jak masz nie dostać do głowy to musisz noga tupnac. Twój mąż jest bardzo za mama czy wesprze Cie?

f1d9680377.png

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Dziewczyny w te upały jak kąpiecie dzieci to dajecie też taką ciepłą wodę jak dotychczas czy trochę chłodniejsza
    Ja daję ciepła, bo wiem że lubi. A w sumie nie wiem jak by zareagowała na chłodniejsze. Tylko my w przeciwieństwie do większości z forum mamy chłodno w mieszkaniu

f1d9680377.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Basia my kupiliśmy taką klimatyzacji ale mam odprowadzenie na zewnątrz tylko że ona jest do 50 chyba metrów czy nawet do 40 i też nie mamy drzwi powiem ci że schładza ale szału nie ma chociaż może dlatego że nie ustawiłamyją na 20 stopni tylko tak na 25 no bo w końcu dziecko i muszę spróbować faktycznie na przykład jak wychodzę na spacer ustawić niżej żeby schodziło sporo mieszkanie jak no jak nas nie ma w środku
    Fasolka a jaką kupiliście? Ja mam mieszkanie 57 metrów więc może jakoś jeden taki klimatyzator dałby radę.

Daffi ja też się zastanawiam nad nawilżaczem ale w jednym urządzeniu razem z klimatyzacją. Przyszło by się w te upały.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ja daję 36-37 stopni. W chłodniejsze dni Zosia wolała 38 stopni. Teraz taka chłodniejsza jej nie przeszkadza.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja nie mam nawilżacza.

Chce_byc_mama układy układami ale jak masz nie dostać do głowy to musisz noga tupnac. Twój mąż jest bardzo za mama czy wesprze Cie?

Na szczęście mój mąż zawsze w 100% za mną! Przywiozła tez z Polski jakieś ruskie kremy dla Małego do pielęgnacji itd to mój mąż od razu spytał, czy ma paragon żeby oddać bo my napewno tego nie będziemy używać i żeby zabrała spowrotem

Na bank będą się działy tu cyrki podczas jej pobytu bo już widzę, ze jej podejście a moje to dwa zupełnie inne światy

malutka_mycha lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orientujecie się czy przy KP można brać no spę ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • india Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja ponowie pytanie o nawilżacz powietrza.. Moze jest w stanie któraś cos polecić?

Juz kiedys kochana pisalam, ze kupilismy Philipsa https://www.mediaexpert.pl/nawilzacze-powietrza/nawilzacz-philips-hu4813-10,id-1056051?gclid=Cj0KCQjwov3nBRDFARIsANgsdoGFeE-dergivqOLTeau9ZFHHk0gCh5umJlBIiBfKEKrKygQW9S4E1oaAvmnEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

Tylko ja sie nie znam i nie mam porownania z innymi. Ale my jestesmy zadowoleni nawilza i schladza powietrze, pracuje dosc cicho
    Uzywamy pd marca codziennie przez cala noc zawsze jest włączony. Rachunki zostaly raczej na podobnym poziomie ;)

Daffi lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odp dot kupki.
    Mamy pierwszy raz taka sytyacje. Wczesniej co pampers to byla ;) czasem jakas przerwa ale nie az tak dluga. widac ukł. trawienny dojrzewa. Brzuszek miekki wiec nie bede na razie nic stosowac

malutka_mycha lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu daj znać co było na tym spotkaniu.
    My chrzcimy 7.07.
    Ze spotkania mnie ksiądz zwolnił, bo 19.00 to mi nijak nie pasuje.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Dzieki za odp dot kupki.
    Mamy pierwszy raz taka sytyacje. Wczesniej co pampers to byla ;) czasem jakas przerwa ale nie az tak dluga. widac ukł. trawienny dojrzewa. Brzuszek miekki wiec nie bede na razie nic stosowac
    No wlasnie u nas co pampers to kupka.
    Też karmie tylko piersia

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Orientujecie się czy przy KP można brać no spę ?
    Mozna.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • india Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce byc mama współczuję bardzo. Ake jak nue zaznaczysz granic to bedzie tylko gorzej

ug378ribe4qdpu6z.png

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I super że mąż stoi za Tobą murem! To już połowa sukcesu :) nakop jej do dupy

f1d9680377.png
‹‹ 3465 3466 3467 3468 3469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ