X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    My chrzcimy 12.09 i nie chciałam imprezy tylko najbliższą rodzina a kurde wyszlo, że będzie 40 osób ....
    Ale szczerze nie chce mi się już wykłócać pojedziemy do kościoła na obiad po obiedzie tort i my spadamy do Krakowa a niech sobie imprezują 😉
    Właśnie dzisiaj wybrałam zaproszenia, padło na motyw Boho. Zamówiłam już dzisiaj puzzle dla matek chrzestnych z zapytaniem od Leosi czy zostaną jej chrzestnymi. Wybrałam już opaskę na główkę sukieneczkę będzie miała szytą więc to jej zamówię dopiero przed chrzcinami, ale mam problem bo nie mogę znaleźć szatki w stylu boho.

Dziewczyny będziecie miały księgę gości? Pomyślałam że fajnie byłoby zamówić taka księgę w stylu Boho to tego aparat instax i goście mogliby coś dla małej napisać i wkleić zdjęcie. Tylko że każdy będzie chciał zdjęcie z nią.... A to ja zmęczy. Ja raczej z tych co patrzec ale nie dotykać :/

U nas też kameralnie :) :) 40!

Karmelllka90, Misiabella, B_002 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    ja chce ze stopien mniej dac...widze ze tez cala sie poci bidula

mialam juz kapac to zasnela, dam jej z pol godzinki :P

U nas Bunio już po kąpieli :) złapaliśmy go przed snem, teraz mleczko i lulu

DorotaAnna lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Brałaś i karmiłaś ? Nie trzeba robić żadnej przerwy ?
    Nie trzeba. Mowili mi to lekarze i polozna.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy chrzest za tydzien! O matko.. Mamy obiad i deser z tortem w knajpie. Ja sobie powiedzialam ze w domu takich imprez nie robie mam dosc po komunii Julii ktora robiliśmy na sali dzialkowca i mimo cateringu roznosilismy sami, mylismy sami bylo tyle latania w upale ze nawet obiadu bie bylo kiedy zjesc.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi my też restauracja. Będzie obiad tort i przystawki wiadomo jeśli alkohol to we własnym zakresie i ja uważam że chrzest święty to alkohol mi jakoś nie pasuje do tej uroczystości ale rodzinie nie przegadasz :/

• Daffi Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Daffi my też restauracja. Będzie obiad tort i przystawki wiadomo jeśli alkohol to we własnym zakresie i ja uważam że chrzest święty to alkohol mi jakoś nie pasuje do tej uroczystości ale rodzinie nie przegadasz :/
    Znam to choć u nas nie bedzie alkoholu. Zrobimy after party juz po chrzcie. Ale samo przyjęcie bedzie bez %%%.
    M sie dzis wysypal przed ksiedzem ze chrzestna slub bierze niedlugo w parafii to jej dokumenty tu sa i oczywiscie ksiadz wyłapal i mowi ze jak bez slubu a zyja razem to nie moze byc chrzestna.. Ale ksiadz z Niemiec gdzie mieszkają dal jej zgode i rozgrzeszenie biorac to na swoje sumienie. Nasz ksiadz poszedl nam na reke z naukami i powiedzial żebyśmy do konca roku je zrobili. Wyjasnil ze te nauki funkcjonuja od 3 lat. On osoboscir nie wie po co ale to odgórnie przykazane jest.

b2ujp2.png

• Bubek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    U nas Bunio już po kąpieli :) złapaliśmy go przed snem, teraz mleczko i lulu
    no i nasza juz umyta przysypia, ale chyba jeszcze ja podkarmie
    Daffi wrote:
    My mamy chrzest za tydzien! O matko.. Mamy obiad i deser z tortem w knajpie. Ja sobie powiedzialam ze w domu takich imprez nie robie mam dosc po komunii Julii ktora robiliśmy na sali dzialkowca i mimo cateringu roznosilismy sami, mylismy sami bylo tyle latania w upale ze nawet obiadu bie bylo kiedy zjesc.

u nas byl kameralny baaardzo, my ze starsza corka i rodzice chrzestni. Bez Mszy, ksiadz nam ochrzcil, potem poszlismy do restauracji na jedzonko i tyle.

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Basiu daj znać co było na tym spotkaniu.
    My chrzcimy 7.07.
    Ze spotkania mnie ksiądz zwolnił, bo 19.00 to mi nijak nie pasuje.
    Nic czego byś nie wiedziała.
    Omówił jak wygląda cały obrządek chrztu i po co jest ten sakrament. Chwilkę pogadał, 25 minut trwało spotkanie. Szybko i na temat :)
    My planujemy początkiem sierpnia ale już poszliśmy na spotkanie żeby mieć z głowy.

Tunia76 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Nic czego byś nie wiedziała.
    Omówił jak wygląda cały obrządek chrztu i po co jest ten sakrament. Chwilkę pogadał, 25 minut trwało spotkanie. Szybko i na temat :)
    My planujemy początkiem sierpnia ale już poszliśmy na spotkanie żeby mieć z głowy.
    Dzięki Basiu.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mamy pierwsze szczepienie.U nas to rotawirus.
    Czy Wasze dzieci też już są po tym?
    Jakieś pomocne rady po ???
    Byłam dziś we wszystkich aptekach i tu nie ma nic dla tak małego dziecka przeciw gorączce poza jakimis czopkami co w składzie mają rumianek więc odpadają u nas...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • india Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauwazylam dzis u Malej na gornych dziąsełkach w miejscu jedynek białe kropeczki 😮 ćzy to moga byc ząbki czy raczej cos innego np. plesniawki?

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Jutro mamy pierwsze szczepienie.U nas to rotawirus.
    Czy Wasze dzieci też już są po tym?
    Jakieś pomocne rady po ???
    Byłam dziś we wszystkich aptekach i tu nie ma nic dla tak małego dziecka przeciw gorączce poza jakimis czopkami co w składzie mają rumianek więc odpadają u nas...

Przy Rota uważajcie tylko na higienę, mycie rąk po zmienianiu pieluszki, ja pakuje jeszcze pieluszki w woreczki ale cały czas tak robię, nie tylko po szczepieniu 😊

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, padam na ryjek. Zaraz sie klade bo o 11 karmienie. Bylismy dzis na usg bioderek i uff uff z bioderkami jest bardzo dobrze. Od miesiaca nie spal na boku, moze to wplynelo bo Michalek mial niedojrzalosc fizjologiczna, ale najpierw mu jeden lekarz stwierdzil jakas klase dalej. Maly nie ma kreczu szyi tez i reszta tez w porzadku. Bylismy u najlepszego moim zdaniem ortopedy dzieciecego w Warszawie- Sionka. Ladnie tez u niego kosztuje, bo 270 zl. Choc kiedys placilam 220 z Michalkiem u pierwszego lepszego ortopedy w Boramedzie, choc u nich wszystko jest drogie. Maly wazy 5100 :) Startowal z 2715. Cdl mialaby zastrzezenia ;)

india, Kasiulka90, Mama36, Bubek lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Zauwazylam dzis u Malej na gornych dziąsełkach w miejscu jedynek białe kropeczki 😮 ćzy to moga byc ząbki czy raczej cos innego np. plesniawki?
    Weź mała łyżeczkę i postukaj w te kropeczki

• india Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Weź mała łyżeczkę i postukaj w te kropeczki
    Jutro planuje to zrobic.
    Kropki zauwazylam przy kąpieli, ale mala spi od 20 woec.juz dzis nie chce jej męczyć

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ksiąg gości raczej z weselem mi się kojarzy :) u nas nie będzie
    Ja już na chrzcinach widziałam. Nie wiem czy nazywali ta księga gości ale byłbtaki pamiątkowy album w którym goście życzenia wpisywali.

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co... Dziwna sytuacja nastala.. Nie myslalam nigdy że nas to spotka. Do Julki klasy przyszla 2 lata temu dziewczynka z problemami. Dzieci ciagle sie skarżyly na nia ze przeklina, bije ze uciekla z lekcji zamknela sie w lazience stanela w oknie i grozila ze wyskoczy..
    Dzis sie miarka przebrala.. Przypadkiem kolezanka mi posze co u nas i jak Julka sie czuje.. Ja bez namysłu mowie ze ok a Jula u babci dom jak hotel traktuje tylko wpada po nowe ciuchy i ksiazki do szkoly.. A ona mi pyta jak glowa czy ja boli po pobiciu.. I ja wielkie galy! Jakie pobicie.. Opowiedziala mi to co jej corka zrelacjonowala i czekalam na moja az sie pojawi. Suma sumarum dziewczyny.. To jest kpina.. 10 letnia kolezanka obraziła sie na Julke bo ta za swoje 50gr poszla kupic zelka do sklepiku i zjadla go a tamta go chciała. W akcie zlosci uciekla a potem nak Jula wrocila na w pietro to sie rzucila na nia.. Chwycila jule za wlosy pociagnela po czym uderzyla z glowki w głowę i szarpala.. Julka podobno bardzo plakala i wolala na pomoc kolezanke ktora byla niedaleko.. Koleżanka przyszla z pomocą.. Dziewczynki zglosily wychowawcy ten fakt.. Wychowawczyni rozmawiala z ta Amelka ale ta sklamala Pania ze juz sie z Julka pogodziły i nawet tego nie zweryfikowala.. Brak mi slow.. Julka nie pisnela slowem ze strachu bo sie bala Ameli bo ona bije nawet chlopcow.
    Ide jutro do szkoly bo jestem wstrzasnieta.. Zrobie tam afere a Julks chce sie przenieść do innej klasy i musze stanac nawet na rzeszach ale musi od nowego roku isc do innej klasy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 22:19

b2ujp2.png

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia a co Spanie na boku ma do bioderek?

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Daffi, co się z tymi dziećmi dzieje ? Gdzie są rodzice ?!

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Wiecie co... Dziwna sytuacja nastala.. Nie myslalam nigdy że nas to spotka. Do Julki klasy przyszla 2 lata temu dziewczynka z problemami. Dzieci ciagle sie skarżyly na nia ze przeklina, bije ze uciekla z lekcji zamknela sie w lazience stanela w oknie i grozila ze wyskoczy..
    Dzis sie miarka przebrala.. Przypadkiem kolezanka mi posze co u nas i jak Julka sie czuje.. Ja bez namysłu mowie ze ok a Jula u babci dom jak hotel traktuje tylko wpada po nowe ciuchy i ksiazki do szkoly.. A ona mi pyta jak glowa czy ja boli po pobiciu.. I ja wielkie galy! Jakie pobicie.. Opowiedziala mi to co jej corka zrelacjonowala i czekalam na moja az sie pojawi. Suma sumarum dziewczyny.. To jest kpina.. 10 letnia kolezanka obraziła sie na Julke bo ta za swoje 50gr poszla kupic zelka do sklepiku i zjadla go a tamta go chciała. W akcie zlosci uciekla a potem nak Jula wrocila na w pietro to sie rzucila na nia.. Chwycila jule za wlosy pociagnela po czym uderzyla z glowki w głowę i szarpala.. Julka podobno bardzo plakala i wolala na pomoc kolezanke ktora byla niedaleko.. Koleżanka przyszla z pomocą.. Dziewczynki zglosily wychowawcy ten fakt.. Wychowawczyni rozmawiala z ta Amelka ale ta sklamala Pania ze juz sie z Julka pogodziły i nawet tego nie zweryfikowala.. Brak mi slow.. Julka nie pisnela slowem ze strachu bo sie bala Ameli bo ona bije nawet chlopcow.
    Ide jutro do szkoly bo jestem wstrzasnieta.. Zrobie tam afere a Julks chce sie przenieść do innej klasy i musze stanac nawet na rzeszach ale musi od nowego roku isc do innej klasy.
    Boże! to co teraz dzieje się w szkołach przechodzi ludzkie pojęcie...i to przeciez są dzieci po 10 (dobrze pamiętam?)lat...
    Walcz o swoje dziecko jak lwica!Nikt nie może Jej krzywdzić w żaden sposób...

Jednak poza rotawirusem mamy jesscze inne szczepienie w dwie nóżki ukłucia...czyli nie robię make up do pediatry jutro...😪😪😪😪

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
‹‹ 3467 3468 3469 3470 3471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ