X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ⁹Straszne jest to o czym piszecie...
    ten kto to zrobił to potwór nie człowiek...a cierpinia.rodziny dziewczynki nie jestem w stanie sobie wyobrazić...😪😪😪

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od wczoraj popołudnia testujemy matę ale poki co Natanek średnio zainteresowany 😑😂

wczoraj za pierwszym razem jeszcze się przyglądał

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6257945d9c7d.jpg

dziś po 3 minutach płacz 😑

szukałam maty stacjonarne u nas z Bright Stars ale oczywiscie nie było a że jęczalam mężowi to wczoraj pojechal i kupił tą.
    Może ma za dużo kolorów?🤔

31ba25b915.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Wstal o 5:30 sam. Właśnie się karmimy.
    9 godz przerwy w karmieniu. Chwil trwaj!
    Było chłodniej jeden dzień pewnie dlatego
    Bilirubina bezposrednia jest troche przekroczona. No i to podwyzszone ggtp. Podobno musialaby byc przekroczona 20% calkowitej zeby byla to zoltaczka patologiczna, ale gdyby nie bylo tych przekroczen pewnie nie trzebaby sie martwic. Mialam cytomegalie w ciazy, ba nawet sama sobie zrobilam po wyjsciu ze szpitala jak lezalam z podejrzeniem hipotrofii i mialam tylko ze kiedys mialam przebyta, wiec ok. Wczesniej robilam na poczatku ciazy i w 2 trymestrze. Na sam koniec jednak nie sprawdzalam a mialam infekcje jakas dziwna. Wiec jest ryzyko ze moglam zalapac, maly tez mogl zalapac tuz po urodzeniu i nie miec cytomegalii wrodzonej.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero wstałyśmy obie z Zosią. Ale sobie pospałam! Ona nad ranem zjadła i poszła spać, odłożyłam ją obok mnie i też jeszcze zasnęłam. Po drodze jedno karmienie na leżąco praktycznie przez sen (mój i jej) i dopiero teraz jesteśmy obie rozbudzone. Super!
    No i na zewnątrz się temperatura obniżyła do 22 stopni. Być może chwilowo ale mam wszystkie okna otwarte bo wewnątrz nadal 26. A całą noc się wierzyło.
    Mam tyle energii że to będzie dobry dzień. A może nawet na spacer wreszcie pójdziemy!

Karmelllka90, Kasiulka90, Fasolka77, malutka_mycha lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Lekarz i Mamy Lamy o diecie matki karmiącej, alergiach, enzymach itd

https://youtu.be/0iqMkFsmJns

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    my tez dostajemy u lekarza ...nic nie kupuje i numeru serii nie znam :(

A w ksiazeczce nie wklejaja naklejek lub nie wpisuja ręcznie?
    U mnoe od samego poczatku tak robia.

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga moze na początek zostaw jedna zabawkę

Basia ja tez sie dzis nastawiam na spacer. Moze sie w koncu uda :)

U nas po szczepieniach ok. Tylko po pneumo nozka lekko opuchnięta. Robilam oklady ale widac, ze miejscę nie jest obolale.
    Kupy nadal nir ma. 10 dzien. Ide dzis do apteki

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    A w ksiazeczce nie wklejaja naklejek lub nie wpisuja ręcznie?
    U mnoe od samego poczatku tak robia.
    tak ale juz po szczepieniu a nie przed

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam cytomegalie przebyta juz przed pierwsza ciaza, najgorsza jest taka pierwotna w 1 trymestrze pewnie. Jesli zalapalam to na koncowce ciazy bo wtedy nie sprawdzalam. No nic trzeba sprawdzic malemu i tyle. Nie wiem z czym to sie wiaze jakby mial obecnie, czy tylko z przedluzajaca sie zoltaczka czy z czyms poza tym.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    MamaAga moze na początek zostaw jedna zabawkę

Basia ja tez sie dzis nastawiam na spacer. Moze sie w koncu uda :)

U nas po szczepieniach ok. Tylko po pneumo nozka lekko opuchnięta. Robilam oklady ale widac, ze miejscę nie jest obolale.
    Kupy nadal nir ma. 10 dzien. Ide dzis do apteki
    Spróbujemy❤❤❤

31ba25b915.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas maly lezeniem na macie nie interesuje sie jakos szczegolnie ale polezy chwile. Rano po nocy nie spi od karmienia do karmienia i jest bardziej zainteresowany „harcami”. Dzis lezal na poduszce klinie na kanapie przy lozeczku mial powieszonego takiego szmatke- kotka i lapka go tracal. Ale on raczej nie chwyta tylko zamknieta piastka cos probuje zdzialac, choc od czasu do czasu z otwartej reki cos probuje poczynac ale rzadko. No i tracal tak tego kotka z pol godziny. W koncu pojelam, co chcial osiagnac ;) Zrzucil sobie tego kotka na twarz i probowal go ssac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 10:42

Kasiulka90, malutka_mycha lubią tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Ja mialam cytomegalie przebyta juz przed pierwsza ciaza, najgorsza jest taka pierwotna w 1 trymestrze pewnie. Jesli zalapalam to na koncowce ciazy bo wtedy nie sprawdzalam. No nic trzeba sprawdzic malemu i tyle. Nie wiem z czym to sie wiaze jakby mial obecnie, czy tylko z przedluzajaca sie zoltaczka czy z czyms poza tym.
    no wiec ja mialam w 1 trymestrze i pierwotna :(
    ale Mijunia jest cala i zdrowa...to co przeszlam to tylko ja wiem

chce_byc_mama lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po spacerze udało się 40 minut i już się robi takie skwarek a u mnie brak cienia więc nie przesadzam soadziemy na balkonie tam mam teraz cień ... Mała zasnęła z 20 minut temu .
    Dzisiaj piątek 🥰😍 uwielbiam weekendy!

B_002 lubi tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też lubię weekendy, szczególnie te wolne :)
    Najbliższy weekend będzie ostatnim w szkole. Uff... troche odsapne i nie bede musiala już kombinować. Jeszcze tylko zostaną 2 egzaminy zawodowe i spokojna głowa

Fasolka77 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mama Lekarz i Mamy Lamy o diecie matki karmiącej, alergiach, enzymach itd

https://youtu.be/0iqMkFsmJns
    Mój Klemcio pół nocy przepłakał i nawet (o zgrozo!) cyc nie pomagał, więc musiało go tragicznie boleć. Dzisiaj rano nadal, aż mi się płakać chciało. Robi taką strasznie smutną minę i nagle ryk na całe mieszkanie, szklane oczy. Serce mi rozrywa 😭 I nagle mi się przypomniało... Przedwczoraj jedliśmy fasolkę po bretońsku i wczoraj miałam straszne gazy. Do dziecka widocznie doszło po kolejnej dobie... 😥
    Teraz biduchnek śpi na moim brzuchu. Nadal mi smutno, że tak cierpi 😞 Przez cały miesiąc jadłam bardzo uważnie i same bezpieczne rzeczy i było dużo lepiej niż wcześniej, kolki minęły. Wydawało mi się, że wyrósł i już będzie ok. Jednak się myliłam. Nigdy więcej wzdymających rzeczy przy kp 😖

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Też lubię weekendy, szczególnie te wolne :)
    Najbliższy weekend będzie ostatnim w szkole. Uff... troche odsapne i nie bede musiala już kombinować. Jeszcze tylko zostaną 2 egzaminy zawodowe i spokojna głowa
    Jaką szkołę robisz??
    Ja od wrzesnia zaczynam 🥺🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 11:05

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, szacun. Podziwiam, że przy takim maleństwie chce Ci się jeszcze studiować 😄

mhsvcbxmf17updrl.png
  • india Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Jaką szkołę robisz??
    Janod wrzesnia zaczynam 🥺🥺
    W ramach hobby poszlam sobie na technika uslug kosmetycznych ;) w zeszłym roku zrobilam kwalifikacje a.61 (twarz, dekolt, szyja) a teraz robie a.62( stopy, dlonie, ciało)

Kasiulka90, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    no wiec ja mialam w 1 trymestrze i pierwotna :(
    ale Mijunia jest cala i zdrowa...to co przeszlam to tylko ja wiem
    Wiem, Bubek pamietam. Czytam sobie teraz o tym i szczerze to na kazdym etapie cytomegalia moze wyrzadzic szkody, nawet takie z opoznieniem, wiec juz sie troche przerazilam. Maly nie ma powiekszonej ani sledziony ani watroby, co przy zoltaczce spowidowanej przez cmv wystepuje i sie modle by tak bylo ze nie ma zadnej cytomegalii. Jedynie cytomegalia po urodzeniu jest bezpieczna dla dziecka.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ja poszłam z Buniem o 21, potem pobudka ok północy, ok 2 i o 5....dostaje właśnie drugiego cyca i może zaśnie jeszcze....

Godziny identyczne kropka w kropke jak u mnie😀

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
‹‹ 3490 3491 3492 3493 3494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ