Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Misiabella wrote:Dlatego ze taka przedluzona zoltaczka moze nie byc do konca fizjologiczna i dobrze to sprswdzic, zwlaszcza ze on mial ggtp, podwyzszone, taki wskaznik watrobowy. Niby przy zoltaczce miesci sie w normie, ale zawsze moze tez cos oznaczac.
A oznaczalas bilirubine bezpośrednia? Ona też wskazuje czy żółtaczka jest fizjologiczna czy nie... I skąd u was cytomegalia? Badalas w ciąży?Fasolka77
-
Mama zazdraszczam
Jakie lusterko kupiłaś? Mi się z Mała 3 razy zdazylo jechać bez, ale ona też momentalnie zasypia w aucie więc się nie stresowałam.
Ja właśnie testuje nowa nianie. Nina leży w łóżeczku a ja w innym pokoju patrzę się czy sama zaśnie. Na razie się na to nie zanosi -
nick nieaktualnyMycha ja mam to, ale przyznam że kupiłam za połowę na Olx
Ale może Dorcia się wypowie bo Ona ma ze Smyka i też pisała że duże i chwali.
Ja w moim widzę całego zboja. Naprawdę mnie to uspokaja
https://osiemgwiazdek.pl/axkid-lusterko-do-obserwacji-dzecka,3,735,616 -
Mama36 wrote:Ja te małe buteleczki szpitalne kupiłam w Rossmanie ale ja tam dokarmialam 2 razy nań pro i te na wszelki wypadek leżą u mnie w domu. Wczoraj było blisko żeby mama podała ale zdążyłam wrócić z paznokci.
Mój jadł o 20:30 jest 5 i dalej śpi a ja durna zamiast spać to czekam aż się obudzi. Organizm nie jest przyzwyczajony do takie dawki snu Jeszcze 😁🙈
I jeszcze trochę i mi cycki wybucha,wiec chyba jeszcze trochę i wezmę małego Bohatera na karmienie.
Paznokcie.... zazdroszczę...Fasolka77
-
Mama36 wrote:Wstal o 5:30 sam. Właśnie się karmimy.
9 godz przerwy w karmieniu. Chwil trwaj!
Było chłodniej jeden dzień pewnie dlatego
U mnie dziś najpierw 5h a potem 4h przerwy. A że ja karmię na przemian z jednej piersi to też było 9h na jednej.
Sama się obudziłam o 5:00 bo już mnie aż cycek bolał, a dziecko spało.
Wycisnęłam trochę żeby wsiąkało we wkładkę i postanowiłam dziecka nie budzić. O 5:40 sama wstała na jedzonko
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyBoże... W pobliskiej wiosce wczoraj zaginęła 11-latka. A w nocy znaleźli jej zgwałcone zwłoki w lesie. Ostatnio ja widziano 200m od domu jak wracała ze szkoły.
Serce mi stanęło. Teraz z perspektywy matki nie umiem sobie z tym poradzić. Mimo że to nie moje dziecko. Ale wyobrażam sobie co czują rodzice.
Wiem że takie tragedie dzieją się na każdym kroku. Ale tak blisko zawsze dotyka jakoś bardziej.
Jakim trzeba być zwyrodnialcem żeby skrzywdzić dziecko? 😖 -
Paula 90 wrote:Boże... W pobliskiej wiosce wczoraj zaginęła 11-latka. A w nocy znaleźli jej zgwałcone zwłoki w lesie. Ostatnio ja widziano 200m od domu jak wracała ze szkoły.
Serce mi stanęło. Teraz z perspektywy matki nie umiem sobie z tym poradzić. Mimo że to nie moje dziecko. Ale wyobrażam sobie co czują rodzice.
Wiem że takie tragedie dzieją się na każdym kroku. Ale tak blisko zawsze dotyka jakoś bardziej.
Jakim trzeba być zwyrodnialcem żeby skrzywdzić dziecko? 😖
Jezu...Fasolka77
-
Paula 90 wrote:Boże... W pobliskiej wiosce wczoraj zaginęła 11-latka. A w nocy znaleźli jej zgwałcone zwłoki w lesie. Ostatnio ja widziano 200m od domu jak wracała ze szkoły.
Masakra co za zwyrole chodzą potnym świecie...
Mój coś się dzisiaj popsuł xd zasnął już po 17 i tak czułam ze będzie problem xd potem jadł o 22 potem o 2 o 5... to jednak już niech śpi te 8 godzin już nie będę się martwić xdMama36 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyB_002 wrote:A cycki Ci nie chciały pęknąć?
U mnie dziś najpierw 5h a potem 4h przerwy. A że ja karmię na przemian z jednej piersi to też było 9h na jednej.
Sama się obudziłam o 5:00 bo już mnie aż cycek bolał, a dziecko spało.
Wycisnęłam trochę żeby wsiąkało we wkładkę i postanowiłam dziecka nie budzić. O 5:40 sama wstała na jedzonko
Oczywiście że chciały peknac hihi.. A jak się położyłam na lewy bok i polezalam to miałam taką kwadratowa później 🙈
Ale przy karmieniu nie miałam nawet tych igiełek i nie tryskał pokarm więc może powoli się normuje coś tam.B_002 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Boże... W pobliskiej wiosce wczoraj zaginęła 11-latka. A w nocy znaleźli jej zgwałcone zwłoki w lesie. Ostatnio ja widziano 200m od domu jak wracała ze szkoły.
nick nieaktualnyMoj zjadł na śpiocha i dalej śpi. Ale on tak śpi do 9 sobie zawsze. Mam nadzieję że mu tak zostanie jak będzie starszym.. A nie jak mój środkowy o godz 5 "mamo słoneczko już wstał my też wstajemy" 😐😐😐
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 07:31
DorotaAnna, Paula 90, malutka_mycha, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTunia76 wrote:Czy dicoflor może dziecku zaszkodzić?
U nas biogaia (inny szczep bakterii niż dicoflor) zrobił zielone kupy i mały był ciągle rozdrażniony.
Przestałam mu podawać i sama chciałam to wypić (żeby się nie "zmarnowało") i dostałam po tym zgagi której nigdy w życiu nie miałam. I poszło w śmietnik.
Nie podaje już żadnych probiotyków. Tylko Espumisan i syrop na refluks. -
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:Paznokcie.... zazdroszczę...
Może będę robić jak się da znowu 🤩Fasolka77 lubi tę wiadomość