X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    To samo moj mowil.. Tez mam jednego na ok 11mm i reszta to mała drobnica ale sa bardzo liczne w obrazie usg. I te są cholery niebezpieczne dla mnie :(

Mi dziś powiedział, że jak jest takie gruzowisko małych to od razu lepiej się pozbyć.
    Kiedy się decydujesz ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    chce_byc_mama a ile dzieci chcecie? :D
    Tyle ile bozia da :D

espoir lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Mi dziś powiedział, że jak jest takie gruzowisko małych to od razu lepiej się pozbyć.
    Kiedy się decydujesz ?
    Tak lepiej ale karmie piersia a taki pobyt to utrudnienie niestety w laktacji.. Czekamy az skończę karmic i wtedy zabieg planowy zrobimy.. No chyba ze cos szybciej sie zacznie to wtedy na cito ale oby nie.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Tak lepiej ale karmie piersia a taki pobyt to utrudnienie niestety w laktacji.. Czekamy az skończę karmic i wtedy zabieg planowy zrobimy.. No chyba ze cos szybciej sie zacznie to wtedy na cito ale oby nie.

Dokładnie tak. Też mu dziś powiedziałam, że na razie nic z tym robić nie będę, bo mam małe dziecko.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dokładnie tak. Też mu dziś powiedziałam, że na razie nic z tym robić nie będę, bo mam małe dziecko.
    Musimy to Karolka przetrwać :) wszystko dla tych naszych malych cudow. A potem 1 doba rachu ciachu i znow będziemy szczęśliwe.. Bo to ze woreczki dadza nan kiedys znac to nieuniknione.

Ja bylam pewna ze ataki sa z woreczka a w zyciu nie pomyslalam ze to dwunastnica.jestem wdzieczna rodzinnemu ze zlecil gastroskopie i mimo wyniku usg nadal nalegal byk zrobila badanie bo woreczek moze byc dodatkiem do tego bolu. I dobrze ze nie zwatpilam.. I teraz bez strachu zdecyduje sie powtorzyc gastroskopie.

Zrobilam tez ten test na helicobacter pylori z krwi co jest w aptece i wyszedl mi negatywny. Ale niech mi jeszcze podczas gastro zrobia test ureazowy to będzie pewnosc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 21:44

b2ujp2.png

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mini burza była. Akurat na ogrodzie byłyśmy więc Nina sobie z bliska poogladala.

Fasolka współczuję, trzymaj się kochana. Może faktycznie to reakcja na zmianę miejsca, jutro będzie lepiej.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te upały nas wykończą. Siedzimy cały dzień w domu uciekając od okien. Kasia śpi w dzien dobrze ale tylko na mnie i tak jesteśmy obydwie mokre i przyklejone do siebie. Wieczorem już więcej marudzi i chce częściej pić. Dopiero kąpiel działa kojąco, później jedzonko i spanie. Może tym trybem jakoś dotrzemy do poniedziałku kiedy ma być poniżej tych 30 stopni, to i może na spacer wyjdziemy...Ja upałów nienawidzę!!! Brrr!!

age.png
    age.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Musimy to Karolka przetrwać :) wszystko dla tych naszych malych cudow. A potem 1 doba rachu ciachu i znow będziemy szczęśliwe.. Bo to ze woreczki dadza nan kiedys znac to nieuniknione.

Ja bylam pewna ze ataki sa z woreczka a w zyciu nie pomyslalam ze to dwunastnica.jestem wdzieczna rodzinnemu ze zlecil gastroskopie i mimo wyniku usg nadal nalegal byk zrobila badanie bo woreczek moze byc dodatkiem do tego bolu. I dobrze ze nie zwatpilam.. I teraz bez strachu zdecyduje sie powtorzyc gastroskopie.

Zrobilam tez ten test na helicobacter pylori z krwi co jest w aptece i wyszedl mi negatywny. Ale niech mi jeszcze podczas gastro zrobia test ureazowy to będzie pewnosc.

Ja się zapisałam do gastrologa, więc pewnie też zleci gastroskopię ale mega się boję.
    Daffi, jaki jest koszt takiego testu ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja się zapisałam do gastrologa, więc pewnie też zleci gastroskopię ale mega się boję.
    Daffi, jaki jest koszt takiego testu ?
    W aptece doz placilam 22 lub 23zl a gastroskopii sie nie boj. Tego nie czuć. Przelyk i gardlo jest znieczulone potem czujesz jak sline przelykasz ze cos masz ale zero bolu czy odruchu wymiotnego. Grunt to zachowac spokoj, nie panikowac i oddychac sobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 22:45

b2ujp2.png

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi a jak z jedzeniem ? Nie masz problemów ? Pewnie musisz uważać na to, co jesz.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj maly wazyl dzis 5200, czyli podgonil rowiesnikow. Bylam dzis u pediatry gadtroenterologa i hematologa zarazem, kazala sprawdzic malemu cytomegalie. Na zoltaczke przypisala lek o nazwie urso cos tam. Ponoc ladnie bilirubina schodzi po nim. Ale powiedziala, ze ona poczekalaby z nim do badan krwi i jesli pospada to co jest za wysoko, nie brac go. Pytalam czy daje skutki uboczne to twierdzila ze nie, ale chyba az taki bezpieczny to nie jest.

B_002 lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    A moj maly wazyl dzis 5200, czyli podgonil rowiesnikow. Bylam dzis u pediatry gadtroenterologa i hematologa zarazem, kazala sprawdzic malemu cytomegalie. Na zoltaczke przypisala lek o nazwie urso cos tam. Ponoc ladnie bilirubina schodzi po nim. Ale powiedziala, ze ona poczekalaby z nim do badan krwi i jesli pospada to co jest za wysoko, nie brac go. Pytalam czy daje skutki uboczne to twierdzila ze nie, ale chyba az taki bezpieczny to nie jest.

Czemu macie sprawdzać cytomegalie?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie śpią???

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie!

Fasolka77 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Czemu macie sprawdzać cytomegalie?
    Dlatego ze taka przedluzona zoltaczka moze nie byc do konca fizjologiczna i dobrze to sprswdzic, zwlaszcza ze on mial ggtp, podwyzszone, taki wskaznik watrobowy. Niby przy zoltaczce miesci sie w normie, ale zawsze moze tez cos oznaczac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 02:36

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 03:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide spac :) Do 4:30 ;)

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Daffi a jak z jedzeniem ? Nie masz problemów ? Pewnie musisz uważać na to, co jesz.
    Tak bardzo. Nie wolno mi mleka tylko produkty przetworzone. Zero pikantnego i smazonego tez lepiej unikac.. Żadnych slodyczy i owocow. Czasem lamie te zakazy bo truskawkom nie moge sie oprzec no i lody w te upaly to jak zbawienie.

b2ujp2.png

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie skończyliśmy karmienie🥰 a ostatnie było ok.21.45 😁😁😁
    teraz trzeba przebrać Bąbla po 2,którą machnął i czekać czy zaśnie jesscze😂😂😂😂

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te małe buteleczki szpitalne kupiłam w Rossmanie ale ja tam dokarmialam 2 razy nań pro i te na wszelki wypadek leżą u mnie w domu. Wczoraj było blisko żeby mama podała ale zdążyłam wrócić z paznokci.

Mój jadł o 20:30 jest 5 i dalej śpi a ja durna zamiast spać to czekam aż się obudzi. Organizm nie jest przyzwyczajony do takie dawki snu Jeszcze 😁🙈
    I jeszcze trochę i mi cycki wybucha,wiec chyba jeszcze trochę i wezmę małego Bohatera na karmienie.

malutka_mycha, Fasolka77, DorotaAnna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas wczoraj była burza i nawet zmoklismy mega.. Ale szczerze nie płakałam wcale.. Od dziś znów upały 😑
    Jutro to wesele... Wypożyczamy te słuchawki dla niemowląt zobaczymy co to. A jak mały w nich będzie tak spał jak dziś to i pół nocy przebaluje. 😉

Rozjezdzilam się już autem więc strach był niepotrzebny i bezsensowny. Małego muszę mieć jednak z tyłu bo żeby w Mercedesie wyłączyć poduszkę z przodu trzrba by do komp podłączyć albo mieć specjalny fotelik Mercedesa który wyłącza sam poduszkę,, ale to już może kupimy ten dla starszych. Teraz po ptakach.
    Mam mega duże lusterko więc widzę go całego. Zresztą mój jak tylko usłyszy silnik auta to zasypia. Ma to po mnie ale śmieje się że pewnie boi się z matką jeździć i od razu idzie w kime.

malutka_mycha, Fasolka77, DorotaAnna lubią tę wiadomość

‹‹ 3487 3488 3489 3490 3491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ