Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Daffi wrote:To samo moj mowil.. Tez mam jednego na ok 11mm i reszta to mała drobnica ale sa bardzo liczne w obrazie usg. I te są cholery niebezpieczne dla mnie
Mi dziś powiedział, że jak jest takie gruzowisko małych to od razu lepiej się pozbyć.
Kiedy się decydujesz ? -
Karollinax26 wrote:Mi dziś powiedział, że jak jest takie gruzowisko małych to od razu lepiej się pozbyć.
Kiedy się decydujesz ? -
Daffi wrote:Tak lepiej ale karmie piersia a taki pobyt to utrudnienie niestety w laktacji.. Czekamy az skończę karmic i wtedy zabieg planowy zrobimy.. No chyba ze cos szybciej sie zacznie to wtedy na cito ale oby nie.
Dokładnie tak. Też mu dziś powiedziałam, że na razie nic z tym robić nie będę, bo mam małe dziecko. -
Karollinax26 wrote:Dokładnie tak. Też mu dziś powiedziałam, że na razie nic z tym robić nie będę, bo mam małe dziecko.
wszystko dla tych naszych malych cudow. A potem 1 doba rachu ciachu i znow będziemy szczęśliwe.. Bo to ze woreczki dadza nan kiedys znac to nieuniknione.
Ja bylam pewna ze ataki sa z woreczka a w zyciu nie pomyslalam ze to dwunastnica.jestem wdzieczna rodzinnemu ze zlecil gastroskopie i mimo wyniku usg nadal nalegal byk zrobila badanie bo woreczek moze byc dodatkiem do tego bolu. I dobrze ze nie zwatpilam.. I teraz bez strachu zdecyduje sie powtorzyc gastroskopie.
Zrobilam tez ten test na helicobacter pylori z krwi co jest w aptece i wyszedl mi negatywny. Ale niech mi jeszcze podczas gastro zrobia test ureazowy to będzie pewnosc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 21:44
-
Te upały nas wykończą. Siedzimy cały dzień w domu uciekając od okien. Kasia śpi w dzien dobrze ale tylko na mnie i tak jesteśmy obydwie mokre i przyklejone do siebie. Wieczorem już więcej marudzi i chce częściej pić. Dopiero kąpiel działa kojąco, później jedzonko i spanie. Może tym trybem jakoś dotrzemy do poniedziałku kiedy ma być poniżej tych 30 stopni, to i może na spacer wyjdziemy...Ja upałów nienawidzę!!! Brrr!!
-
Daffi wrote:Musimy to Karolka przetrwać
wszystko dla tych naszych malych cudow. A potem 1 doba rachu ciachu i znow będziemy szczęśliwe.. Bo to ze woreczki dadza nan kiedys znac to nieuniknione.
Ja bylam pewna ze ataki sa z woreczka a w zyciu nie pomyslalam ze to dwunastnica.jestem wdzieczna rodzinnemu ze zlecil gastroskopie i mimo wyniku usg nadal nalegal byk zrobila badanie bo woreczek moze byc dodatkiem do tego bolu. I dobrze ze nie zwatpilam.. I teraz bez strachu zdecyduje sie powtorzyc gastroskopie.
Zrobilam tez ten test na helicobacter pylori z krwi co jest w aptece i wyszedl mi negatywny. Ale niech mi jeszcze podczas gastro zrobia test ureazowy to będzie pewnosc.
Ja się zapisałam do gastrologa, więc pewnie też zleci gastroskopię ale mega się boję.
Daffi, jaki jest koszt takiego testu ? -
Karollinax26 wrote:Ja się zapisałam do gastrologa, więc pewnie też zleci gastroskopię ale mega się boję.
Daffi, jaki jest koszt takiego testu ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 22:45
-
A moj maly wazyl dzis 5200, czyli podgonil rowiesnikow. Bylam dzis u pediatry gadtroenterologa i hematologa zarazem, kazala sprawdzic malemu cytomegalie. Na zoltaczke przypisala lek o nazwie urso cos tam. Ponoc ladnie bilirubina schodzi po nim. Ale powiedziala, ze ona poczekalaby z nim do badan krwi i jesli pospada to co jest za wysoko, nie brac go. Pytalam czy daje skutki uboczne to twierdzila ze nie, ale chyba az taki bezpieczny to nie jest.
B_002 lubi tę wiadomość
-
Misiabella wrote:A moj maly wazyl dzis 5200, czyli podgonil rowiesnikow. Bylam dzis u pediatry gadtroenterologa i hematologa zarazem, kazala sprawdzic malemu cytomegalie. Na zoltaczke przypisala lek o nazwie urso cos tam. Ponoc ladnie bilirubina schodzi po nim. Ale powiedziala, ze ona poczekalaby z nim do badan krwi i jesli pospada to co jest za wysoko, nie brac go. Pytalam czy daje skutki uboczne to twierdzila ze nie, ale chyba az taki bezpieczny to nie jest.
Czemu macie sprawdzać cytomegalie?Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:Czemu macie sprawdzać cytomegalie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 02:36
-
Karollinax26 wrote:Daffi a jak z jedzeniem ? Nie masz problemów ? Pewnie musisz uważać na to, co jesz.
-
nick nieaktualnyJa te małe buteleczki szpitalne kupiłam w Rossmanie ale ja tam dokarmialam 2 razy nań pro i te na wszelki wypadek leżą u mnie w domu. Wczoraj było blisko żeby mama podała ale zdążyłam wrócić z paznokci.
Mój jadł o 20:30 jest 5 i dalej śpi a ja durna zamiast spać to czekam aż się obudzi. Organizm nie jest przyzwyczajony do takie dawki snu Jeszcze 😁🙈
I jeszcze trochę i mi cycki wybucha,wiec chyba jeszcze trochę i wezmę małego Bohatera na karmienie.
malutka_mycha, Fasolka77, DorotaAnna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU Nas wczoraj była burza i nawet zmoklismy mega.. Ale szczerze nie płakałam wcale.. Od dziś znów upały 😑
Jutro to wesele... Wypożyczamy te słuchawki dla niemowląt zobaczymy co to. A jak mały w nich będzie tak spał jak dziś to i pół nocy przebaluje. 😉
Rozjezdzilam się już autem więc strach był niepotrzebny i bezsensowny. Małego muszę mieć jednak z tyłu bo żeby w Mercedesie wyłączyć poduszkę z przodu trzrba by do komp podłączyć albo mieć specjalny fotelik Mercedesa który wyłącza sam poduszkę,, ale to już może kupimy ten dla starszych. Teraz po ptakach.
Mam mega duże lusterko więc widzę go całego. Zresztą mój jak tylko usłyszy silnik auta to zasypia. Ma to po mnie ale śmieje się że pewnie boi się z matką jeździć i od razu idzie w kime.
malutka_mycha, Fasolka77, DorotaAnna lubią tę wiadomość