X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, moje dziecko wczoraj też calutki dzień spało, aż się martwiłam, bo to totalnie nie w jego stylu. Potem wieczorem faktycznie trudno go było uśpić. Dzisiaj z kolei do 13:00 w ogóle nie mógł usnąć, a teraz śpi dalej. To na pewno przez duchotę, zbyt ciepło jest. A jak masz Ignasia ubranego? Ja się zastanawiam, jak go schłodzić. Może wacikiem z wodą go ponacieram delikatnie. 27 stopni w mieszkaniu.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Po wczorajszej wizycie w szpitalu, w ktorym rodzilam doszlam do wniosku, ze moglabym znowu rodzic.
    Poki co to jednak zadnych seksow bo az mnie strach paralizuje na mysl, ze cos mi sie tam zle zroslo i mogloby peknac albo nie wiem co...

Plan jest taki, ze za miesiac wizyta u lekarza i jak wszystko bedzie ok to odstawiam Malego od piersi i probujemy robic nastepne.
    Porodze je wszystkie i wtedy pojde na plastyke cipki 😅

Szacun!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmierzyłam jej temperaturę tym termometrem do czoła i ma 37,9. Nie wiem czy już coś podać ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Zmierzyłam jej temperaturę tym termometrem do czoła i ma 37,9. Nie wiem czy już coś podać ?
    Karolinka ja bym sprawdziła w pupie bo przy tych upałach na czole może być większa temperatura

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leosia dzisiaj stwierdziła że sen jest dla słabych miala tylko dwie drzemki po 30-40 min i cały dzień gada .... Jadaczka jej się nie zamyka ma to na 100% po mnie!!

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaa złapała obiema rączkami moją rękę ❤️❤️❤️❤️❤️❤️ już wyje - mięczak że mnie

malutka_mycha, mysla.nieskalana, Daffi lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Fasolka jak tam u rodziców...? Odpoczywasz???

Staram się ;) mam pietra bo nigdy tu sama nie byłam wieczorem... W sobotę rodzice idą na wesele, K. Dziś pojechał na rajd i wraca w środę... Śpię z Buniem na górze...tej nocy śnił mi się sen z szatanem....masakra....bałam się....tu jest melodia do spania....ciemno w nocy jak..nie powiem gdzie...mama ma małego kotka , cały czarny..i spytałam wczoraj skąd ma takiego czarnego szatana...może ten sen dlatego mi się śnił... Rodzice mi za wiele nie pomogą ale przynjmniej o żarcie nie muszę się martwić :)

Bunio miał sześć podejść do spania i dupa.... Cyc na tapecie a ja wyczailam w spiżarce Rafaello....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka - u nas chłodno dziś. Deszcz całe rano padał i jest czym oddychać. Ubrany tylko w body na ramiączkach. Jak są upały to tylko w pampersie

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello 😍😍😍

Fasolka77 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, ja też bym go trzymała w samym pampersie, ale wtedy mu się zsuwa i obawiałabym się o wyciek kupy 😜 Musi być podtrzymujące body.
    Karmię teraz na śpiocha. Nie wybudził się, na chwilę tylko oczy otworzył i jakieś takie szkliste. Nie lubię tego elektronicznego termometra 😣 Na skroni pokazuje 38 stopni, a na środku czoła 37,4. Ale od kilku dni ma 37,7, więc pewnie przez upał.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunio mi wypił 40 ml wody pod rząd ....to dobrze czy źle ???nie za dużo?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    No geny to na pewno nie bo calusienka rodzina chuderlakow. Przyjaciółka oka ma 182 cm i wygląda jak z Oświęcimia w ciąży przytyła 18 kg to 6 tygodni po porodzie już była minus 4 kg dodatkowo a jej partner 2 metry i też chudy bardzo.
    Apropo przekarmiania na Instagramie obserwuje laskę taka Żaneta i jej córka Sara też tylko na piersi a taki sam ludzik Michelin jak mojej przyjaciółki. Może niektóre dzieci mają takie predyspozycje. Mojego dziecka nie orzekarmisz w żaden sposób bo albo ci buzi nie otworzy albo wypluje albo rzyganie na cały pokój 😂😂😂
    Nina też wypluwa smoka jak ma dość :)

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Moje dziecko zwariowało. Zjadł o 12, przebudził się o 15, pobawił, na podanie cyca się darł i usnął. I dalej śpi. 5 godzin już.
    Mam nadzieję że mu się dzień z nocą nie przestawił po tym nocnym wzywaniu karetki itd. Bo jak w nocy zechce jeść co 2 godziny tak jak ostatnio w dzień to ja wykituje.

Dalej mnie boli

U nas już 6 prób podejścia do snu niestety każda spalona

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 13 czerwca 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina też dużo dzisiaj śpi. Chwilę poogladala obrazki, kilka minut się ponosilysmy i znowu w kime. Ważne że mi się na karmienia budzi :)

f1d9680377.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja biorę te moja teściowa głodem. Mąż wychodził do pracy o 8:30 to zrobił jej śniadanie a ja cały dzień coś sobie sprzatam na gorze, byłam na spacerze z Małym, ale deszcz leje to schowałam się w kawiarni i przesiedziałam tam 2h, zaraz będę sprzątać łazienkę i pierdole nie będę przeciez dla niej gotować. Gotuje zawsze mój mąż jak wróci z pracy. Ja sobie cos zjadlam w kawiarni, a ona moze z glodu nie umrze do 19

Pomyślicie, ze jestem wredna, ale ja kiedys bylam dla niej mila i sie staralam, ale po tylu szpilach, ktore mi wbila i tych wszystkich docinkach to olalam sprawe. Jak Kuba Bogu, tak Bog Kubie 😉

malutka_mycha, Fasolka77, Daffi, Paula 90, Misiabella, stresant lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png

Wysłany: 13 czerwca 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Karmelka pisała chyba że Leosia tyle wypija. Widocznie takie miał zapotrzebowanie :)

f1d9680377.png

Wysłany: 13 czerwca 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce_byc_mama i dobrze, niech ruszy dupe i Wam pomoże, od tego są matki.

chce_byc_mama lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Rafaello 😍😍😍

I nieosiągalne obecnie...ósma próba do spania...może zaskoczy w końcu

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jest rafaello malinowe 😍

malutka_mycha, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Niby dziecko powinno wypijac na fobe tyle wody ile wynosi jego porcja mleka mm. Nawet jesli kp to od 40ml wody nic mu nie będzie.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
‹‹ 3485 3486 3487 3488 3489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ