Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:To co ja z moim 4,3kg Szczęścia mam powiedzieć
Mojej przyjaciółki córeczka ma 5 miesięcy a już ma stwierdzona otyłość niemowlęca.
Co najlepsze na piersi jest. Ale wygląda jak ludzik michelina teraz w te upały ma masakre "chodzi" nagusienka zasypana mąka ziemniaczana ma odparzenia w każdej możliwej faldce....ehFasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czy któraś z Was chodzi w muszlach laktacyjnych i ma problem oblewania mlekiem całej podłogi? 😂 Znam super rozwiązanie - przeciąć wkładkę laktacyjną na pół i włożyć do muszli 😊 Nareszcie mogę się normalnie schylać i podnosić Klemka bez oblewania go 😅
-
Karmelllka90 wrote:Ja po pierwszym szczepieniu przeczytałam wszystkie te przypadki i miałam duszności że stresu i kołatania serca !!! A w nocy nie spałam tylko patrzyłam czy klatka się jej rusza. Więc już sobie więcej tego nie zrobię.
Ja szczepilam w poniedziałek ale nie wiem czy dzisiaj nie skoczymy wieczorem na zakupy. Chociaż dostałam już trzeci alert o gradzie burzy itd a wtedy wolę być w domu
A co do zakupów to ja wcz.bezpośrednio po szczepieniu byłam w aptece po czopki i w rossmanie po wode a dziś w lidlu po zapas tamponów no ale mus to mus. -
Kasiulka90 wrote:Czy któraś z Was chodzi w muszlach laktacyjnych i ma problem oblewania mlekiem całej podłogi? 😂 Znam super rozwiązanie - przeciąć wkładkę laktacyjną na pół i włożyć do muszli 😊 Nareszcie mogę się normalnie schylać i podnosić Klemka bez oblewania go 😅
Kasia, to Ty dojna jesteś, że mleko aż tak mocno kapie 😂
Mi kapie też jak cycki nabierają.Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Kasiulka90 wrote:Malutka, mój Klemek dzisiaj 4440 g waży. A zamierzam po karmieniu jechać po poduchę do karmienia, bo mi ręce drętwieją od podtrzymywania tego "maluszka". Jestem taka słaba a co dopiero jak będzie większy 😱
wczoraj się smialam że w sumie może już nie przybierać bo jej nie podniose
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Że jest idealne !!
Mojej przyjaciółki córeczka ma 5 miesięcy a już ma stwierdzona otyłość niemowlęca.
Co najlepsze na piersi jest. Ale wygląda jak ludzik michelina teraz w te upały ma masakre "chodzi" nagusienka zasypana mąka ziemniaczana ma odparzenia w każdej możliwej faldce....eh -
nick nieaktualnyMoje dziecko zwariowało. Zjadł o 12, przebudził się o 15, pobawił, na podanie cyca się darł i usnął. I dalej śpi. 5 godzin już.
Mam nadzieję że mu się dzień z nocą nie przestawił po tym nocnym wzywaniu karetki itd. Bo jak w nocy zechce jeść co 2 godziny tak jak ostatnio w dzień to ja wykituje.
Dalej mnie boli -
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Oo to ciekawe, podobno na piersi nie można przekarmic i utuczyc. Geny?
Apropo przekarmiania na Instagramie obserwuje laskę taka Żaneta i jej córka Sara też tylko na piersi a taki sam ludzik Michelin jak mojej przyjaciółki. Może niektóre dzieci mają takie predyspozycje. Mojego dziecka nie orzekarmisz w żaden sposób bo albo ci buzi nie otworzy albo wypluje albo rzyganie na cały pokój 😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 16:44
-
Karollinax26 wrote:Kasia, to Ty dojna jesteś, że mleko aż tak mocno kapie 😂
Mi kapie też jak cycki nabierają.
Praktycznie całe dnie i noce mi kapie... Muszę koniecznie kupić magiczną buteleczkę, którą Paula poleciła, bo strasznie dużo mleka mi się marnuje. Tylko zastanawiam się, czy mogę np. zamrozić 10 ml, po kilku godzinach dolać do tej samej buteleczki kolejne 10 ml świeżego itd.? 🤔
Nie wiem, po kim on to ma, ale to dziecko jest nienażarte. 40 minut żre, delikatnie wyciągam sutka na śpiochu, bo cyc sflaczały, a Klemix się natychmiastowo budzi i chce jeszcze 😒 Tak się drze, że mu czasem daję z drugiego pełnego cyca, a potem ulewa, krztusi się, dławi, wychodzi mu nosem. Muszę pilnować, żeby się nie udusił. No jak mam temu dziecku wytłumaczyć, że już ma po korek i mu starczy?! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Zamówiłam internetowo, dodomku.pl
Stacjonarnie ciężko dostać, czytałam że jest dostarczane do szpitali dla noworodków.
Zamówiłam 6 buteleczek.