X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • india Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy na chrzciny do prezentu dla maluszka tez sie kupuje kwiaty?

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    To co ja z moim 4,3kg Szczęścia mam powiedzieć :D
    Że jest idealne !!

Mojej przyjaciółki córeczka ma 5 miesięcy a już ma stwierdzona otyłość niemowlęca.
    Co najlepsze na piersi jest. Ale wygląda jak ludzik michelina teraz w te upały ma masakre "chodzi" nagusienka zasypana mąka ziemniaczana ma odparzenia w każdej możliwej faldce....eh

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Nieee ewentualnie możesz jakaś maskotkę kupić.

• Kasiulka90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was chodzi w muszlach laktacyjnych i ma problem oblewania mlekiem całej podłogi? 😂 Znam super rozwiązanie - przeciąć wkładkę laktacyjną na pół i włożyć do muszli 😊 Nareszcie mogę się normalnie schylać i podnosić Klemka bez oblewania go 😅

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Karollinax26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:

Ja się z czymś takim nie spotkałam.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja po pierwszym szczepieniu przeczytałam wszystkie te przypadki i miałam duszności że stresu i kołatania serca !!! A w nocy nie spałam tylko patrzyłam czy klatka się jej rusza. Więc już sobie więcej tego nie zrobię.

Ja szczepilam w poniedziałek ale nie wiem czy dzisiaj nie skoczymy wieczorem na zakupy. Chociaż dostałam już trzeci alert o gradzie burzy itd a wtedy wolę być w domu
    Masakra...ja też juz nie czytam więcej bo glowa to wczoraj mino mało nie explodowala...

A co do zakupów to ja wcz.bezpośrednio po szczepieniu byłam w aptece po czopki i w rossmanie po wode a dziś w lidlu po zapas tamponów no ale mus to mus.

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Czy któraś z Was chodzi w muszlach laktacyjnych i ma problem oblewania mlekiem całej podłogi? 😂 Znam super rozwiązanie - przeciąć wkładkę laktacyjną na pół i włożyć do muszli 😊 Nareszcie mogę się normalnie schylać i podnosić Klemka bez oblewania go 😅

Kasia, to Ty dojna jesteś, że mleko aż tak mocno kapie 😂
    Mi kapie też jak cycki nabierają.

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Malutka, mój Klemek dzisiaj 4440 g waży. A zamierzam po karmieniu jechać po poduchę do karmienia, bo mi ręce drętwieją od podtrzymywania tego "maluszka". Jestem taka słaba a co dopiero jak będzie większy 😱
    Ja mam problem w foteliku ja przenieść :) wczoraj się smialam że w sumie może już nie przybierać bo jej nie podniose :)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Że jest idealne !!

Mojej przyjaciółki córeczka ma 5 miesięcy a już ma stwierdzona otyłość niemowlęca.
    Co najlepsze na piersi jest. Ale wygląda jak ludzik michelina teraz w te upały ma masakre "chodzi" nagusienka zasypana mąka ziemniaczana ma odparzenia w każdej możliwej faldce....eh
    Oo to ciekawe, podobno na piersi nie można przekarmic i utuczyc. Geny?

f1d9680377.png

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już kiedyś pytalam: oswajalyscie jakoś z bujaczkami? Co może być powodem że Nina bujaczki się boi a w bujanym foteliku samochodowym momentalnie się uspokaja?

f1d9680377.png
  • india Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja się z czymś takim nie spotkałam.
    Karmelllka90 wrote:
    Nieee ewentualnie możesz jakaś maskotkę kupić.

Ok, dzięki :) wolałam sie upewnić ;)
    Bo nie wiem jakie trendy panują 😂😂😂

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, te małe buteleczki Hippa, to przy takich upałach w lodówce trzeba trzymać ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Kasia, te małe buteleczki Hippa, to przy takich upałach w lodówce trzeba trzymać ?
    Gdzie kupujecie buteleczki?

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Gdzie kupujecie buteleczki?

Zamówiłam internetowo, dodomku.pl
    Stacjonarnie ciężko dostać, czytałam że jest dostarczane do szpitali dla noworodków.
    Zamówiłam 6 buteleczek.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko zwariowało. Zjadł o 12, przebudził się o 15, pobawił, na podanie cyca się darł i usnął. I dalej śpi. 5 godzin już.
    Mam nadzieję że mu się dzień z nocą nie przestawił po tym nocnym wzywaniu karetki itd. Bo jak w nocy zechce jeść co 2 godziny tak jak ostatnio w dzień to ja wykituje.

Dalej mnie boli

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Oo to ciekawe, podobno na piersi nie można przekarmic i utuczyc. Geny?
    No geny to na pewno nie bo calusienka rodzina chuderlakow. Przyjaciółka oka ma 182 cm i wygląda jak z Oświęcimia w ciąży przytyła 18 kg to 6 tygodni po porodzie już była minus 4 kg dodatkowo a jej partner 2 metry i też chudy bardzo.
    Apropo przekarmiania na Instagramie obserwuje laskę taka Żaneta i jej córka Sara też tylko na piersi a taki sam ludzik Michelin jak mojej przyjaciółki. Może niektóre dzieci mają takie predyspozycje. Mojego dziecka nie orzekarmisz w żaden sposób bo albo ci buzi nie otworzy albo wypluje albo rzyganie na cały pokój 😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 16:44

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Kasia, to Ty dojna jesteś, że mleko aż tak mocno kapie 😂
    Mi kapie też jak cycki nabierają.
    A no widzisz. A cały tydzień sobie wbijałam do głowy, że nie mam pokarmu i cudowałam ze wspomagaczami i laktatorem. A okazało się, że mi dziecko przybrało 41 g na dobę przez ostatnie 8 dni.
    Praktycznie całe dnie i noce mi kapie... Muszę koniecznie kupić magiczną buteleczkę, którą Paula poleciła, bo strasznie dużo mleka mi się marnuje. Tylko zastanawiam się, czy mogę np. zamrozić 10 ml, po kilku godzinach dolać do tej samej buteleczki kolejne 10 ml świeżego itd.? 🤔

Nie wiem, po kim on to ma, ale to dziecko jest nienażarte. 40 minut żre, delikatnie wyciągam sutka na śpiochu, bo cyc sflaczały, a Klemix się natychmiastowo budzi i chce jeszcze 😒 Tak się drze, że mu czasem daję z drugiego pełnego cyca, a potem ulewa, krztusi się, dławi, wychodzi mu nosem. Muszę pilnować, żeby się nie udusił. No jak mam temu dziecku wytłumaczyć, że już ma po korek i mu starczy?!

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja mam w szufladzie w sumie nie wiem 🤪

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Zamówiłam internetowo, dodomku.pl
    Stacjonarnie ciężko dostać, czytałam że jest dostarczane do szpitali dla noworodków.
    Zamówiłam 6 buteleczek.
    Karolinka stacjonarnie są w szpitalach w Warszawie dla noworodków dostępne do kupienia są tylko i wyłącznie na dodomku.pl - już dzwoniłam do nich bo chciałam do apteki żeby mi sprowadzili nie ma takiej możliwości

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    W poniedziałek ważyła 5200g o ma 58,5 cm

Mój ma ok 60 cm i waży 4300. :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 3484 3485 3486 3487 3488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ