X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    To ja już o tym pisałam miesiąc temu. Niestety ale przypadków akurat po tej serii szczepionki było więcej jedna dziewczynka zmarła. Jest wszystko opisane na stop NOP. Ale podobno nie wycofali szczepionki więc to zbiegi okoliczności...

A co to za szczepionka ? 😕

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A co to za szczepionka ? 😕
    w TV mowili ze to bylo szczepienie na pneumokoki

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    w TV mowili ze to bylo szczepienie na pneumokoki

Nie straszcie mnie ... ☹️

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka a pamiętasz jaka to była seria tej szczepionki?

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • india Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili u nas byly tragiczne bo kazdym szczeoieniu az z ranami (mam.nadzieje, ze po dzisiejszym szczepieniu nie bedsie powtorki). Tez się tego nie moglam pozbyc. Probowalam chyba wszystkiego i juz sama nie wiem co zadziałało. Leczenie zakonczylam uzywaniem clotrimazol na noc a w dzień glownie linomag, linoeparol intensiv i alantan. Po kazdym przemyciu pupy osuszalam suszarka i psikalam octaniseptem jak były rany. Pozniej wode zastapilam kosmetykami musteli - woda oczyszczająca i balsam. Po przemyciu zostawiasz na skorze. Moim zdaniem sa rewelacyjne. Stosowalam przy kazdej zmianie pieluszki.
    https://www.aptekagemini.pl/mustela-bebe-enfant-woda-oczyszcz-500ml.html

https://www.aptekagemini.pl/mustela-liniment-emulsja-400ml.html
    Do tego codziennie kapiel.w krochamlu.

Ale wlasnie.z.dnia na dzien zaczelo znikać jak właczyłam kosmetyki musteli. Teraz pupcia idealna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 14:15

Lili90 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka znasz może nazwę tej szczepionki???
    a ja się dziwię,że coraz więcej siwych włosów mam...
    mam 33 lata i osiwiałam najbardziej po cesarce...każdy mi to mówi...
    a teraz szczepienia i inne stresy to niedługo będę jak moja 70letnia mama...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doczytałam na szybko ze chodzi o SYNFLORIX...

31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musze spr.w domu jaką my mamy

31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Dzień dobry :)
    Chyba z tydzień już nie czytałam regularnie forum, odczuwam z tego powodu braki w wiedzy dotyczącej macierzyństwa ;)
    Przez te upały mam mega marudne dziecko, ciągle aby ręce, drzemki po 10 min i to też najlepiej na rękach... nie mam czasu na nic przez to :(
    Któraś z Was sorry, ale nie pamiętam dokładnie która borykała się z odparzeniami u maluszka, moższ mi dać znać czy i jak udało się to zwalczyć???? U Mikołaja w pachwinie zrobiło się takie odparzenie, że już tydzień z tym walczę i nic poprawy nie ma. Był już Linomag, Bepanthen, Sudocrem i Tormentalum, a poprawy nie ma :( Podczas wizyty na szczepieniu pediatra kazała to aby zasypywać pudrem, ale to też nic nie dało. Nie wiem czy już z tym isć do lekarza czy jeszcze coś wypróbować .

Lilli może mąka ziemniaczana?

espoir, Lili90 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    ja osiwne przy kazdym szczepieniu :(
    Ja też się tak stresowalam. Dlatego ostatecznie mimo zechwalania szczepionki na NFZ na pneumokoki wzięłam kupna. Mimo że już są inne serie ale bałam się czy np nie zmienili numerów serii.
    A się naczytałam tego akurat po szczepieniu pierwszym to prawie na zawał w domu schodziłam

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Karmelka a pamiętasz jaka to była seria tej szczepionki?
    Synflorix seria ASPNB005AE

DorotaAnna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Nie straszcie mnie ... ☹️
    Spokojnie, ty kupowalas szczepionkę więc to są inne szczepionki

Karollinax26 lubi tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja mam kryzys egzystencjalny, nie będę się udzielala bardzo, muszę sobie sama ze sobą poradzić.
    U nas kupa 1 na dobę ale nadal cuchnaca, zielona i wodnista. Dzisiaj mieliśmy szczepić, ale najwcześniej 24.06.zaszczepimy po tym wirusie. Kazik waży 5840 i ma 59 cm. Wykanczaja nas upały. W skrócie to tyle.
    Ściskamy z Kazikiem ♥️

Tysia89, Kasiulka90, Lolka30 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pediatra dziś nasz Prevenar13 skomentowała tak „słusznie, bardzo dobra inwestycja w zdrowie dziecka”.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka na meningokoki szczepisz? My mamy za 1,5 tygodnia meningokoki typu B.

Właśnie rozmawiałam z pediatra i Meningokoki typu B występuje najczesciej w Europie i to jest ta droższa szczepionka a ta tańsza co ma kilka typów to najczęściej występują np w Turcji, moja pediatra pytała gdzie spędzamy wakacje bo jak poza Europą to by się przydały obie na raz. Ale że my Europa to myślę że po 1 roku życia będzie szczepić na te pozostałe meningokoki bo któraś z was pisala chyba espoir że jak zacznie dobrze chodzic

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona Dzięki, że się odezwałaś.
    Przytulam mocno.❤

Kiwona lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karolinka na meningokoki szczepisz? My mamy za 1,5 tygodnia meningokoki typu B.

Właśnie rozmawiałam z pediatra i Meningokoki typu B występuje najczesciej w Europie i to jest ta droższa szczepionka a ta tańsza co ma kilka typów to najczęściej występują np w Turcji, moja pediatra pytała gdzie spędzamy wakacje bo jak poza Europą to by się przydały obie na raz. Ale że my Europa to myślę że po 1 roku życia będzie szczepić na te pozostałe meningokoki bo któraś z was pisala chyba espoir że jak zacznie dobrze chodzic

Szczepię, tylko jeszcze nie wiem kiedy. Na początku lipca się dowiem, bo w lipcu mamy drugą dawkę Rotarixa.
    Szczepię na wszystko co możliwe, jeśli tak mogę ją chronić chociaż w jakimś stopniu, to jak najbardziej. Pewnie też zaszczepię na te typu B, trochę mnie uświadomiłaś, bo nie wiedziałam jak to z nią jest. Chociaż na ostatniej wizycie pediatra wspominała, że warto na meningokoki szczepić, w związku z tym, że teraz do Polski chociażby przyjeżdża tyle obcokrajowców.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, a Ty pisałaś ostatnio chyba ale wypadło mi z głowy, ile Leonka waży teraz ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • india Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ile u was meningi B kosztuja? My szczepimy początkiem lipca.

Karola jak Marcepanek sie czuje? Polenka detka, spi na mnie. Nawet na spiocha jadla

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z innej beczki .. czy też macie jeden cycek mniejszy od drugiego ? 😁

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 3482 3483 3484 3485 3486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ