Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelllka90 wrote:To ja już o tym pisałam miesiąc temu. Niestety ale przypadków akurat po tej serii szczepionki było więcej jedna dziewczynka zmarła. Jest wszystko opisane na stop NOP. Ale podobno nie wycofali szczepionki więc to zbiegi okoliczności...
A co to za szczepionka ? 😕 -
Lili u nas byly tragiczne bo kazdym szczeoieniu az z ranami (mam.nadzieje, ze po dzisiejszym szczepieniu nie bedsie powtorki). Tez się tego nie moglam pozbyc. Probowalam chyba wszystkiego i juz sama nie wiem co zadziałało. Leczenie zakonczylam uzywaniem clotrimazol na noc a w dzień glownie linomag, linoeparol intensiv i alantan. Po kazdym przemyciu pupy osuszalam suszarka i psikalam octaniseptem jak były rany. Pozniej wode zastapilam kosmetykami musteli - woda oczyszczająca i balsam. Po przemyciu zostawiasz na skorze. Moim zdaniem sa rewelacyjne. Stosowalam przy kazdej zmianie pieluszki.
https://www.aptekagemini.pl/mustela-bebe-enfant-woda-oczyszcz-500ml.html
https://www.aptekagemini.pl/mustela-liniment-emulsja-400ml.html
Do tego codziennie kapiel.w krochamlu.
Ale wlasnie.z.dnia na dzien zaczelo znikać jak właczyłam kosmetyki musteli. Teraz pupcia idealnaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 14:15
Lili90 lubi tę wiadomość
-
Karmelka znasz może nazwę tej szczepionki???
a ja się dziwię,że coraz więcej siwych włosów mam...
mam 33 lata i osiwiałam najbardziej po cesarce...każdy mi to mówi...
a teraz szczepienia i inne stresy to niedługo będę jak moja 70letnia mama... -
Lili90 wrote:Dzień dobry
Chyba z tydzień już nie czytałam regularnie forum, odczuwam z tego powodu braki w wiedzy dotyczącej macierzyństwa
Przez te upały mam mega marudne dziecko, ciągle aby ręce, drzemki po 10 min i to też najlepiej na rękach... nie mam czasu na nic przez to
Któraś z Was sorry, ale nie pamiętam dokładnie która borykała się z odparzeniami u maluszka, moższ mi dać znać czy i jak udało się to zwalczyć???? U Mikołaja w pachwinie zrobiło się takie odparzenie, że już tydzień z tym walczę i nic poprawy nie ma. Był już Linomag, Bepanthen, Sudocrem i Tormentalum, a poprawy nie maPodczas wizyty na szczepieniu pediatra kazała to aby zasypywać pudrem, ale to też nic nie dało. Nie wiem czy już z tym isć do lekarza czy jeszcze coś wypróbować .
Lilli może mąka ziemniaczana?espoir, Lili90 lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnystresant wrote:ja osiwne przy kazdym szczepieniu
A się naczytałam tego akurat po szczepieniu pierwszym to prawie na zawał w domu schodziłam
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej, ja mam kryzys egzystencjalny, nie będę się udzielala bardzo, muszę sobie sama ze sobą poradzić.
U nas kupa 1 na dobę ale nadal cuchnaca, zielona i wodnista. Dzisiaj mieliśmy szczepić, ale najwcześniej 24.06.zaszczepimy po tym wirusie. Kazik waży 5840 i ma 59 cm. Wykanczaja nas upały. W skrócie to tyle.
Ściskamy z Kazikiem ♥️Tysia89, Kasiulka90, Lolka30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolinka na meningokoki szczepisz? My mamy za 1,5 tygodnia meningokoki typu B.
Właśnie rozmawiałam z pediatra i Meningokoki typu B występuje najczesciej w Europie i to jest ta droższa szczepionka a ta tańsza co ma kilka typów to najczęściej występują np w Turcji, moja pediatra pytała gdzie spędzamy wakacje bo jak poza Europą to by się przydały obie na raz. Ale że my Europa to myślę że po 1 roku życia będzie szczepić na te pozostałe meningokoki bo któraś z was pisala chyba espoir że jak zacznie dobrze chodzic -
Karmelllka90 wrote:Karolinka na meningokoki szczepisz? My mamy za 1,5 tygodnia meningokoki typu B.
Właśnie rozmawiałam z pediatra i Meningokoki typu B występuje najczesciej w Europie i to jest ta droższa szczepionka a ta tańsza co ma kilka typów to najczęściej występują np w Turcji, moja pediatra pytała gdzie spędzamy wakacje bo jak poza Europą to by się przydały obie na raz. Ale że my Europa to myślę że po 1 roku życia będzie szczepić na te pozostałe meningokoki bo któraś z was pisala chyba espoir że jak zacznie dobrze chodzic
Szczepię, tylko jeszcze nie wiem kiedy. Na początku lipca się dowiem, bo w lipcu mamy drugą dawkę Rotarixa.
Szczepię na wszystko co możliwe, jeśli tak mogę ją chronić chociaż w jakimś stopniu, to jak najbardziej. Pewnie też zaszczepię na te typu B, trochę mnie uświadomiłaś, bo nie wiedziałam jak to z nią jest. Chociaż na ostatniej wizycie pediatra wspominała, że warto na meningokoki szczepić, w związku z tym, że teraz do Polski chociażby przyjeżdża tyle obcokrajowców.