X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • espoir Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po prostu źle się mu kojarzy. on teraz w wieku takim, że niezbyt lubi w ogóle nieznajomych...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 13:13

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A myślisz że wróci do normy?
    Myślę.ze tak

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka teraz przyrosty będą już się zmniejszać

• india Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez juz po wszytskim. Mała zaplakala przy wkluciach. Widac, ze ta pneumo najbardziej ja boli. Pd razu po tym zasneła mi na rękach. Dzielne malenstwo <3
    Zapisalam nas na meningi na lipiec. Ile i was kosztuje jedna dawka?

Aga info od pediatry dziecko karmione kp spokojnie bez kupki może byc 7 dni. Jak u Polci nie ruszy to coś musze jek podac. Zapomnialam nazwe. Pozniej ci napisze bo mam zanotowane w książeczce

DorotaAnna, Aga2606 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsze pomiary 59 cm i 5735g <3

DorotaAnna, malutka_mycha, Tunia76, Paula 90, Fasolka77, MamaAga85, Misiabella, Tysia89, Kasiulka90, Sansivieria, Lolka30, B_002, Mama36 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    My tez juz po wszytskim. Mała zaplakala przy wkluciach. Widac, ze ta pneumo najbardziej ja boli. Pd razu po tym zasneła mi na rękach. Dzielne malenstwo <3
    Zapisalam nas na meningi na lipiec. Ile i was kosztuje jedna dawka?

Aga info od pediatry dziecko karmione kp spokojnie bez kupki może byc 7 dni. Jak u Polci nie ruszy to coś musze jek podac. Zapomnialam nazwe. Pozniej ci napisze bo mam zanotowane w książeczce

India ja w citomedzie robię jedna dawka to 380 zł jesli dobrze pamietam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 13:32

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do komarów to mąż zamówił na allegro jakąś lampę która wabi owady one wchodzą do środka i nie mogą wyjść. Mam nadzieje ze skutecznie będzie działać na komary :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Wizyta tesciowej dzien 2:

Kolysala Malego i wypadl jej na podloge smoczek. Pobieglam szybko na gore przyniesc drugi, schodze a Maly ma smoczek w buzi. Pytam: „To mama tego smoczka nie wyparzyla??”
    A ona:”oj ale ja go szybko podnioslam”
    🤦‍♀️
    Edit:
    Mowi wlasnie do Malego “oj nie mogli Cie rodzice inaczej nazwac? O - Arek by bylo ladnie”

Wogole to byliśmy wczoraj z Małym na echu serca - nie słychać już żadnych szmerów. została jedna dziurka, ale bardzo malutka. Kolejna wizyta dopiero za 6 miesięcy. Małemu bardzo podobało się słuchanie bicia serca, przez cale badanie usmiech od ucha i wpatrzony w lekarza jak w obrazek😉

wypierdol Ty ta babe za drzwi, bo jak nie to ja to zrobie....
    moja tesciowa dzis imie malej z bledem napisala, ale ja mam dobra, nie wtraca sie do nieczego...tez juz slyszalam dlaczego nie Zosienka ale to tak lagodnie powiedziane.

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • india Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    India ja w citomedzie robię jedna dawka to 380 zł jesli dobrze pamietam

My tez w cito

ug378ribe4qdpu6z.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Powiem Ci szczerze że ja też nie wyparzam za każdym razem jak spadnie. Nie oblizuje żeby nie było xd opłukuję przegotowaną woda. Czasem przy kolkach zanim się nauczyłam przyczepiać na tą zawieszkę a nosiliśmy go to potrafił wypluć na podłogę 50 razy w ciągu 3 minut

Ja rozumiem ale mimo wszystko mnie wkurwila. Mnie wkurwia juz sama jej obecnosc i nawet jakby siedziala zamknieta w pokoju bez slowa to i tak by mnie wkurwiala 😅

Bubek, DorotaAnna, espoir, malutka_mycha, Tysia89, Kasiulka90, Lolka30 lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    wypierdol Ty ta babe za drzwi, bo jak nie to ja to zrobie....
    moja tesciowa dzis imie malej z bledem napisala, ale ja mam dobra, nie wtraca sie do nieczego...tez juz slyszalam dlaczego nie Zosienka ale to tak lagodnie powiedziane.
    Napisala pewnie imie “Mija”?😉

Bubek lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • india Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chće być mama po raz kolejny wspolczuje... 😒

chce_byc_mama lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Napisala pewnie imie “Mija”?😉
    nie inaczej :D

Fasolka77, chce_byc_mama, Lolka30 lubią tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Ja rozumiem ale mimo wszystko mnie wkurwila. Mnie wkurwia juz sama jej obecnosc i nawet jakby siedziala zamknieta w pokoju bez slowa to i tak by mnie wkurwiala 😅

Nie no ja tylko mówię że nie wyparzam, a chociażbyś sobie wymyśliła najdurniejsze zasady to to jest Twój dom i tych zasad trzeba przestrzegać. I domyślam się że to już jest taki stan że nawet sposób w jakk oddycha Cię wkurza :D ja się tylko cieszę że ja tak nie mam z teściowa ... owszem wkurzy mnie czasem ale nie do takiego stopnia

Kasiulka90, chce_byc_mama lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie wyparzam za kazdym razem...
    ale u nas wode z kranu mozna pic wiec tez inaczej

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • stresant Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Stressant ja oglądałam pns i ten reportaż o Szymonku mnie przerazil. Z trudem powstrzymywalam łzy! I czy ja dobrze zrozumiałam że to sie stalo po szczepionce??
    no wlasnie nie chce pisac bo tu wszystkie szczepimy i zeby paniki nie siac.......babka mowila ze w 5 dobie po szczepieniu .....ale na koniec powiedziala ze mieli badania genetyczne robione i maja jakas mutacje genu....ale czy to ma cos wspolnego ze stanem Szymonka to nie bylo powiedziane.....plakalam godzine po programie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Chyba z tydzień już nie czytałam regularnie forum, odczuwam z tego powodu braki w wiedzy dotyczącej macierzyństwa ;)
    Przez te upały mam mega marudne dziecko, ciągle aby ręce, drzemki po 10 min i to też najlepiej na rękach... nie mam czasu na nic przez to :(
    Któraś z Was sorry, ale nie pamiętam dokładnie która borykała się z odparzeniami u maluszka, moższ mi dać znać czy i jak udało się to zwalczyć???? U Mikołaja w pachwinie zrobiło się takie odparzenie, że już tydzień z tym walczę i nic poprawy nie ma. Był już Linomag, Bepanthen, Sudocrem i Tormentalum, a poprawy nie ma :( Podczas wizyty na szczepieniu pediatra kazała to aby zasypywać pudrem, ale to też nic nie dało. Nie wiem czy już z tym isć do lekarza czy jeszcze coś wypróbować .

• stresant Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Dzień dobry :)
    Chyba z tydzień już nie czytałam regularnie forum, odczuwam z tego powodu braki w wiedzy dotyczącej macierzyństwa ;)
    Przez te upały mam mega marudne dziecko, ciągle aby ręce, drzemki po 10 min i to też najlepiej na rękach... nie mam czasu na nic przez to :(
    Któraś z Was sorry, ale nie pamiętam dokładnie która borykała się z odparzeniami u maluszka, moższ mi dać znać czy i jak udało się to zwalczyć???? U Mikołaja w pachwinie zrobiło się takie odparzenie, że już tydzień z tym walczę i nic poprawy nie ma. Był już Linomag, Bepanthen, Sudocrem i Tormentalum, a poprawy nie ma :( Podczas wizyty na szczepieniu pediatra kazała to aby zasypywać pudrem, ale to też nic nie dało. Nie wiem czy już z tym isć do lekarza czy jeszcze coś wypróbować .
    niech jest w te upaly bez pieluchy....ja teraz daje tetre i majteczki na gore zadnych ceratek i nic sztucznego....co chwile sprawdzam cz yma mokro...i tak jest ciagle u mnie na rekach wiec zadna praca to dla mnie....ma luzne majteczki zeby powietrze do pachwin dochodzilo i waska pieluszke tetrowa

Lili90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    no wlasnie nie chce pisac bo tu wszystkie szczepimy i zeby paniki nie siac.......babka mowila ze w 5 dobie po szczepieniu .....ale na koniec powiedziala ze mieli badania genetyczne robione i maja jakas mutacje genu....ale czy to ma cos wspolnego ze stanem Szymonka to nie bylo powiedziane.....plakalam godzine po programie :(
    To ja już o tym pisałam miesiąc temu. Niestety ale przypadków akurat po tej serii szczepionki było więcej jedna dziewczynka zmarła. Jest wszystko opisane na stop NOP. Ale podobno nie wycofali szczepionki więc to zbiegi okoliczności...

• stresant Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    To ja już o tym pisałam miesiąc temu. Niestety ale przypadków akurat po tej serii szczepionki było więcej jedna dziewczynka zmarła. Jest wszystko opisane na stop NOP. Ale podobno nie wycofali szczepionki więc to zbiegi okoliczności...

ja osiwne przy kazdym szczepieniu :(

‹‹ 3481 3482 3483 3484 3485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ