X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta aż się łezka zakręciła w oku....bo męska rzecz być daleko a kobieca wiernie czekać....teraz dwa serduszka będą czekać na tatulka ;)

Kasiulka90, valetta94 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Dzisiaj Dzień Przytulania i moje dziecko chętnie korzysta. Ewidentnie ma dzień cyca. Ciągle chce cyckać, pół dnia przespał przy cycu, a teraz wydziwia - czyt. puszcza, szuka, kręci głową, wymachuje rączkami, je na raty 😑

Jak ja tego nie lubię ;) ciągnie suta na kilometr :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, a jak w końcu z chrzcinami Marcepanka? Będzie M. i jego rodzina czy olewasz system sikiem prostym i organizujesz po swojemu, czyli z Twoją rodziną?

martusiawp, espoir, valetta94 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Odkąd mam kapturki wyrywanie suta odeszło w niepamięć 😍 jest cudownie, odkąd karmienie mnie nie boli 😍😍😍

martusiawp, Fasolka77, Wiewióreczka, stresant lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Valetta, czy Ty karmisz piersią? Nie pamiętam, gdzie, ale w jakimś mądrym miejscu niedawno wyczytałam, że owszem, osoby postronne nie powinny całować niemowlęcia w dłonie i usta. W te dwa miejsca mogą całować wyłącznie rodzice. I ciekawostka: mama całując swoje dziecko w rączki i usteczka zbiera informację, jakie przeciwciała wytworzyć i one się tworzą w pokarmie, więc są dziecku z piersią przekazywane. Od kiedy to przeczytałam, to wręcz często Klemka całuję 😅 Ale po spacerze i każdym wyjściu z domu myję nie tylko ręce, ale też twarz.

Ojej na prawdę? Jutro wygoogluje sobie i jeżeli jest tak faktycznie to zaczniemy się cmokac. Super informacja. Dzięki Kasiulko Kochana :*Zapominamy o tym nieszczęsny pocałunku przez tą durna babe..

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    A za kilka miesięcy będziesz śpiewała "Bo męska rzecz być daleko, a kobieca wiernie czekać. Aż zrodzi się pod powieką inna łza - radości łza" ❤❤❤
    Dokładnie tak!! Już sobie wyobrażam jak czekamy w hali przylotow na naszego tatusia. Lileczka będzie już taaaka duża a radość przeogromna!! :*

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Valetta, uwielbiam tę piosenkę ❤ Miłością do niej zaraziła mnie moja mama, która zawsze płacze, gdy ją słyszy 🙂 Nie mam taty marynarza, po prostu ją wzrusza ta melodia 😄

Ja też zawsze płaczę jak to słyszę. Albo Rod Stewart - I'm sailing

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Wzruszyłam się. Valetta podziwiam, ja bym nie dała rady z tęsknoty ale to jest właśnie miłość! ♥️♥️ Korzystajcie z tych chwil! ♥️

Dziękuję Karolinka! Ucałuj od nas Marcepanka na dobranoc:*

Karollinax26 lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Valetta aż się łezka zakręciła w oku....bo męska rzecz być daleko a kobieca wiernie czekać....teraz dwa serduszka będą czekać na tatulka ;)
    Dokładnie!! Dziękuję za wsparcie kochane! Jesteście najlepsze :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:

Ja też nie!!! 😬

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Karolcia, a jak w końcu z chrzcinami Marcepanka? Będzie M. i jego rodzina czy olewasz system sikiem prostym i organizujesz po swojemu, czyli z Twoją rodziną?

Kasieńka kochana, chrzciny Marcepana planuje na sierpień. Będzie M i jego rodzina(rodzice i siostry), chrzestną będzie moja najbliższa mi koleżanka a chrzestnym jego szwagier.
    Nie olewam tego wszystkiego, chociaż powinnam. Między nami nic już nie będzie, tak jak Fasolka mówiła, żadnych sentymentów. Po prostu chce zachować się jak człowiek, to będzie dzień Marceliny 😊

B_002, Fasolka77, Misiabella, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    szukam dla Bunia poduszeczki do wózka.. żeby miał ciut wyżej - co polecacie? te motylki sa ok?
    Jak byłam na warsztatach z Zawitkowskim to powiedział żeby nie podkładać dziecku pod głowę żadnych poduszek bo to nie jest zdrowie dla takich maluszków. A jeśli już motylki do wózka to tylko takie które w środkowej części są płaskie, nie mają wypełnienia. One tylko podpierają głowę po bokach żeby nie latała na wybojach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 23:56

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Odkąd mam kapturki wyrywanie suta odeszło w niepamięć 😍 jest cudownie, odkąd karmienie mnie nie boli 😍😍😍
    Mnie nie bolało już jakiś dłuższy czas i nagle dziś od rana znowu. Już nie pamiętam kiedy laktatora używałam, a tu jutro chyba będzie trzeba ściągać mleko bo sutki mnie bolą jakby były poparzone. W nocy jakoś wytrzymam, karmię wtedy rzadziej niż w dzień.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Valetta, czy Ty karmisz piersią? Nie pamiętam, gdzie, ale w jakimś mądrym miejscu niedawno wyczytałam, że owszem, osoby postronne nie powinny całować niemowlęcia w dłonie i usta. W te dwa miejsca mogą całować wyłącznie rodzice. I ciekawostka: mama całując swoje dziecko w rączki i usteczka zbiera informację, jakie przeciwciała wytworzyć i one się tworzą w pokarmie, więc są dziecku z piersią przekazywane. Od kiedy to przeczytałam, to wręcz często Klemka całuję 😅 Ale po spacerze i każdym wyjściu z domu myję nie tylko ręce, ale też twarz.
    O tym nie słyszałam. Ja całuję Zosię po rączkach i policzkach, ale w usta jeszcze nie całowałam. Muszę poczytać o tym co piszesz.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta wspulczuje, przezylam kiedys cos podobnego i nawet sie ciesze ze chrzciny najprawdopodobniej zrobie za rok, bo dziadkowie szwankują i czekaja na zabiegi operacyjne. Mi kiedys na chrzcinach zaczeli sobie podawac Michalka z rak do rak i zrobili taka jakby ciuciubabke dla mnie, zebym nie mogla go przechwycic, bo sie smieli ze jestem przewrazliwiona. To byla rodzina mojego meza. Nieprawidlowo go trzymali, kiedy jeszcze nie siedzial. Potem nie moglam sobie wybaczyc ze nie przerwalam tego zdecydowanie, tylko cos probowalam tlumaczyc, a nikt nie sluchal. Jezu jaka to byla trauma. Niestety najgorzej jak czlowiek trafi na stado tłumokow, ktorzy nie maja wyobrazni. To pchanie paluchoww raczki tez mnie doprowadza do szalu. Ale teraz wiem ze na to nie pozwole, tylko dla najblizszej rodziny i po umyciu rąk. Ja mam takie doswiadczenia ze mi obcy ludzie najczesciej babki stare tez pchaly lapska do wozka i byly zdziwione ze zabraniam im dotknac dziecka. Ciekawe skad mam wiedziec czy taka w kiblu nie byla i wlasnie tylka nie podcierala i nie umyla rak dokladnie. Dla nich wszystkich mam obecnie tylko jedno slowo: wypierdalac. Zabierajcie swoje brudne lapska i koniec!

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z calowaniem w usta nawet przez rodzica mimo wszystko bym sie wstrzymala, bo watpie by kp chronilo przed tak silnym wirusem, nawet jak ktos ma to dziecko prochnica mozna zarazic, dlatego dorosly nie powinien oblizywac smoczkow czy lyzeczek dla dziecka. Informacje o tym co potrzebuje dziecko, organizm matki czerpie przede wszystkim z jego kontaktem z sutkiem. Mozna tez calowac w rozne miejsca na skorze. W usta nie zamierzam calowac synka bo mi co jakis czas opryszczka wyskakuje i nie zaryzykowalabym. A jak zrobilaby to jakas ciotka to nie ma dla mnie na takie cos uzasadnienia.

espoir, KarmeLoVe lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2019, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o tym całowaniu macie na moim FB. Wrzucam też na grupę właśnie teraz ;-)

Ja w usta nie całuje ale w czółko i szyjkę jak najbardziej. Ignas się chichra jak go po szyi albo stopach całuje 😍

martusiawp, B_002, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja oszaleje z tymi komarami tak gryzą w nocy:(

U nas chrzciny będą jakoś w grudniu bo wcześniej chrzestni ciagle w rozjazdach. Nie wiem czy to dobrze bo nie będzie tyle spał ...espoir u nas tez wszystkie dziecięce imprezy bez alkoholu (moja teściowa tego nie może pojąć i chciała szampana ba chrzciny zamawiać...)

Ja nie całuje dzieci w usta w ogóle -tylko w policzek i tez zabiłabym ciotkę valetta!

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmellka jak nad morzem?? Wróciliście już?

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STRESANT dojechaliście? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 3563 3564 3565 3566 3567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ