X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie maty piankowe? chciałam kupić ale żeby zainstalować na wykładzinie... polecicie coś?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    STRESANT dojechaliście? :)
    Fasolka ja ciagle jeszcze sie pakuje :) wyjezdzamy w piatek w nocy

wczoraj bylam u dermatologa z moimi syfami na szyji i karku i powiedziala ze moze mi to przejsc na twarz :( ale zadnego leczenia nie podejmie bo karmie ...przepisala miejscowo jakis antybiotyk

• stresant Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaki plan do dezynfekcji rak polecacie?
    jedziemy na urlop i wiadomo nie bede co 5 minut szukac mydla z woda i myc rak a chcialabym miec czyste jak dotykam malego......

• stresant Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    macie maty piankowe? chciałam kupić ale żeby zainstalować na wykładzinie... polecicie coś?
    nie ma jeszcze czegosc takiego ale chetnie sie dowiem jakie sa najlepsze

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Mam świetna z pianki eve ale Polskiej marki i tańsza o połowę niż skip hop. Świetnie się u Nas sprawuje. Kupiłam dwie paczki od razu.
    https://www.olx.pl/oferta/duze-puzzle-piankowe-mata-10szt-ksztalty-babyono-CID88-IDA0IXY.html

martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle odkryłam ten sklep z linku i jestem w szoku. Super ceny i mega wybór, tania wysyłka. Polecam!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Mamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa19!??? gdzie jesteś Mamooooooooooooo!?
    Hihi... Mało czasu ostatnio na forum. Ale postaram się być częściej ❤️

Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Ja też jeszcze nie mam okresu
    Ja też nie.. Odpukać.. Przy środkowym razem z ciaza i karmieniem nie miałam łącznie 2 lata! To był boski czas! :)

stresant, B_002 lubią tę wiadomość

• Anete Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka ja mam skip hop i jest ok

Stresant carex dostępny w rossmannie. Mam zawsze przy sobie 😊

Valetta nie wyobrażam sobie takiej rozłąki. Ja przeżywam jak mój mąż pracuje czasem od 6 do 18. A u Was to tyle miesięcy osobno... super pomysł z tymi bajkami 😊

stresant, Fasolka77 lubią tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Tylko i wyłącznie Maly Genius z Czech. Jako jedyni w Europie mają dopuszczenie swoich produktów od urodzenia (cała reszta od 3 roku życia) poniewaz są pozbawione wszelkich szkodliwych substancji na co mają międzynarodowe certyfikaty.
    Ja właśnie czekam na moje. Dziś mają być 😍

B_002 lubi tę wiadomość

• Anete Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre z Was już dostały miesiączki a ja nawet nie przestałam plamić po porodzie...

atdcj48aq9519a2w.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    JEDNA CIOTKA WYRWAŁA MI JĄ Z RĄK I POCAŁOWAŁA W USTA!!!!

!!!!!!!!!!!!
    lisc by polecial ! no masakra

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolka ja ciagle jeszcze sie pakuje :) wyjezdzamy w piatek w nocy

wczoraj bylam u dermatologa z moimi syfami na szyji i karku i powiedziala ze moze mi to przejsc na twarz :( ale zadnego leczenia nie podejmie bo karmie ...przepisala miejscowo jakis antybiotyk
    my jedziemy w sob w nocy i nie mam spakowanej ani 1 rzeczy ! :/

dzis kontrola w szpitalu - trzymajcie kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 08:14

Daffi, Fasolka77 lubią tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa i kupilam takie cos....myslicie ze zda egzamin?

https://www.amazon.de/gp/product/B0779WMYXQ/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s00?ie=UTF8&psc=1

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    Te blendy ponoć spoko są, ale nie widać dziecka w wózku, za każdym podaniem smoczka musisz klękać z boku albo ściągać blendę.

• Bubek Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak to prawda, zobaczymy jak to wyjdzie w praniu

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama - a sprawdzałaś, czy ta Eva nie ma metali ciężkich w składzie? Ja szukałam też z pianki Eva, bo jest super (miałam na aerobiku wałki i inne pierdółki z tego), ale żaden sprzedawca mi nie zagwarantował, że skład jest wolny od nich. Często nawet nie mieli żadnego certyfikatu dopuszczenia dla dzieci.

Skiphop ma te wszystkie dopuszczenia, ale życzą sobie za te maty krocie. Za mate z wysyłką chcą około 400zł a ja za ten sam rozmiar z wysyłką zapłaciłam 150zł.

Oczywiście opieram się na tym co znalazłam w internetach i wydzwoniłam po sprzedających/producentach. Nie miałam w ręku żadnej z tych mat.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Mam świetna z pianki eve ale Polskiej marki i tańsza o połowę niż skip hop. Świetnie się u Nas sprawuje. Kupiłam dwie paczki od razu.
    https://www.olx.pl/oferta/duze-puzzle-piankowe-mata-10szt-ksztalty-babyono-CID88-IDA0IXY.html

Mama jakie są wymiary tej pojedynczej kostki?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Niektóre z Was już dostały miesiączki a ja nawet nie przestałam plamić po porodzie...

Anetka, ja też brudzę nadal, to nawet nie jest okres.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙂 znów wpadam po dłuższej przerwie ale mam mało czasu na pisanie... Ostatnio często jestem sama z moimi dziewczynami więc nawet ciężko iść do toalety. A jak już mąż jest w domu to wyjeżdżamy i spacerujemy. Czwartek spędziliśmy w Agrorurystyce pod Toruniem, sobotę na wsi więc dziewczyny odpoczywają na łonie natury 🙂 starsza zachwycona bo uwielbia zwierzaki.

Olga ostatnio ma gorszy okres, ciężko zasypia i nie daje się odłożyć ale to pewnie przez skok bo w dzień ojca zaśmiała się w głos 🙂

Ja wczoraj dostałam pierwszy okres po porodzie i od nocy płyne... Mega się ze mnie leje więc chyba mam podobnie jak wy... Ciekawe jak długo potrwa. Poza tym jestem przeziębiona więc przy tym upale czuje się mega chu..wo ☹️

Valetta ja nie potrafię sobie wyobrazić takiej rozlaki z mężem. W zeszłym roku był 3 mce w delegacji i wracał na weekendy ale każdy wyjazd to był płacz i mój i naszej córki. Ona przeżyła to do tego stopnia że nabawiła się zaparć... To był trudny czas. Super pomysł z bajkami 🙂 przynajmniej w tej sposób tatuś będzie blisko małej 🙂

Stresant ja polecam żel cien z Lidla, srokao mówi że skład ok, u nas się sprawdza.

Basiu wrzucalas tu kiedyś przepis na ciasteczka francuskie z serkiem i owocami, mam screena ale tak jest żeby serek wymieszać z cukrem pudrem... A w jakiej proporcji? Wg własnego uznania? 🙂 Myślisz, że mascarpone się sprawdzi?

Zaczynamy zapraszać znajomych aby poznali Olge i szukam teraz szybkich przepisów żeby się nie napracować a coś na stół postawić 🙂 polecicie coś szybkiego i smacznego? Np coś na słodko z owocami czy coś fajnego na kolacje żeby i dzieci i dorośli zjedli?

Fasolka co do szczepień to my tydzień temu szczepilisny 5w1 i pneumokoki więc były 3 wklucia. Starsza też tak szczepilismy i na szczęście nopy nas ominely. Teraz też było ok więc ja polecam. Pneumokoki brałam płatne.

Bubek powodzenia!

Stresant nie zazdroszczę pakowania, tyle czasu poza domem z 3 dzieci to cała wyprawa 🙂 ja nie wiem jak w sierpniu spakuje się na wakacje, pol domu chyba zabiorę bo przecież wszystko może się przydać 😜

martusiawp, stresant, Bubek lubią tę wiadomość

‹‹ 3564 3565 3566 3567 3568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ