Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasolka77 wrote:w ogóle mam znowu rozkminy, że moje dziecko mnie nie lubi... martwi mnie, że czasem własnie patrzy się taki wystraszony... że płacze.... i te sny... jeszcze mnie K. straszy bo jak się Bunio patrzy gdzieś w sufit albo ścianę to ostatnio mi K. powiedział, że Bunio "widzi babcię"....w sensie ducha.. ja pierdole.. może stąd te sny... tak się dziś zamartwiałam tym wszystkim, że nie jestem może dobrą matką i Bunio to wyczuwa.... tak się dołowałam, że jak sie do mnie uśmiechnął to się zwyłam jak głupia i zalałam łzami ze szczęscia...
Fasolka77, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
Jedziemy na wakacje do polski, mamy chrzesniaka dwuletniego. Nasz Olek będzie już zaszczepiony, ale... Tak piszecie np ty fasola że nie pozwalałas pokazać? Kurcze, tak aż trzeba unikać dzieci? Wiem że do 7rz zagrażają swinstwami ale.. Toż to rodzina, ale taka której bakterii mały nie zna niby bo my w be. Jak to rozegrać? Jak babcia była nie całowała niunia nigdzie i nikt nie może. Każdy musi umyć ręce, ale.. Te dzieci mnie martwią??
Urodzony 3.05.2019 ❤️
-
B_002 wrote:Zosia właśnie zasnęła pierwszy raz sama na łóżku a nie na rękach! Myślałam że to nigdy nie nastąpi. Aż mam ochotę krzyczeć z radości, ale ciiiii... byle nie obudzić teraz dziecka
W dzień najlepiej samemu zasypia mu się na brzuchu.
Gratki dla Zosi! ❤️Fasolka77, malutka_mycha, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
-
Moj mały ma dwa węzły chłonne na szyi z tyłu. Widziało to dwóch lekarzy i mówią, że normalne i dzieci w takim wieku często tak mają i giną do roku. Jeżeli nie są bolesne i się przesuwają, nie powiększają to nie trzeba nic na alarm. Ale czy wasze dzieci też tak mają? Ja się martwię.
2 lipca mamy 6w1 i pneumokoki i coś jeszcze. 1liocs mogę mu zrobić krew na crp i czy nie ma infekcji... Szkoda mi go ze tyle będzie kluty ale tak się boję
Urodzony 3.05.2019 ❤️
-
Nie wiem jak to jutro zrobimy ale na 13 jest pediatra, na 16:45 gastrolog, na 17:30 genetyk a na 19:30 laryngolog😳. Jak nie damy rady to genetyka przekładamy. Ciekawe jak Nina to zniesie
ale terminy do laryngologa i gastrologa są kosmiczne jak na to że chce iść prywatnie więc musimy iść jutro.
Karollinax26, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Karmelove - jeśli dziecko zaszczepione na meningokoki, pneumokoki, rotawirusy i resztę z kalendarza szczepień to ok.
Jeśli nie to nasz lekarz kazał unikać jak ognia jakichkolwiek dzieci, które nie mieszkają z nami w jednym mieszkaniu
Jak to argumentuje?
Niektóre dzieci wogole nie są szczepione, co wtedy z nimi? Zamknąć na 4 spusty w domu?
Urodzony 3.05.2019 ❤️
-
nick nieaktualnyJa trochę nie rozumiem tych zaleceń żeby izolować dzieci. Nigdy nie słyszałam takich od żadnego lekarza. Kiedy Kinia była mała to przychodzili do nas znajomi z małymi zlobkowymi dziećmi, przyjeżdżała rodzina z przedszkolakami i do głowy mi nie przyszło żeby zapraszać samych dorosłych... A Kinia nie była szczepiona ani na rota ani na meningokoki więc ja to chyba jestem wyrodna matka i narazalam dziecko...
espoir, DorotaAnna, Mama36, martusiawp, Kasiulka90, Lili90 lubią tę wiadomość
-
KarmeLoVe wrote:Jedziemy na wakacje do polski, mamy chrzesniaka dwuletniego. Nasz Olek będzie już zaszczepiony, ale... Tak piszecie np ty fasola że nie pozwalałas pokazać? Kurcze, tak aż trzeba unikać dzieci? Wiem że do 7rz zagrażają swinstwami ale.. Toż to rodzina, ale taka której bakterii mały nie zna niby bo my w be. Jak to rozegrać? Jak babcia była nie całowała niunia nigdzie i nikt nie może. Każdy musi umyć ręce, ale.. Te dzieci mnie martwią??
Oczywiście kazdy zrobi jak uważa i ma prawo wywchowywac dziecko wg swoich przekonan.espoir, estrella lubią tę wiadomość
-
KarmeLoVe wrote:Pamiętasz jak kiedyś pisałam że strzela nam szafa? Jak przebieram małego w nocy to się uśmiecha. Do szafy. Patrzy na górę szafy i tam się cieszy. Ujebalam sobie w głowie że dzieci widzą więcej więc przebieram go w trymiga 😂 Bunio Cię kocha ❤️
Fasolka77
-
estrella wrote:Ja trochę nie rozumiem tych zaleceń żeby izolować dzieci. Nigdy nie słyszałam takich od żadnego lekarza. Kiedy Kinia była mała to przychodzili do nas znajomi z małymi zlobkowymi dziećmi, przyjeżdżała rodzina z przedszkolakami i do głowy mi nie przyszło żeby zapraszać samych dorosłych... A Kinia nie była szczepiona ani na rota ani na meningokoki więc ja to chyba jestem wyrodna matka i narazalam dziecko...
Nigdy zaden lekarz nie powiedział mi mamo unikaj dzieci innych jak ognia. Owszem nie dotykac nie całować ale nic ponadto.
Nie unikalam i nie zamierzam a nie mielismy zadnych szczepien. Dzieci brata sa tez zagrożeniem czyli na chrzest powinnan zaprosic brata ale bez dzieci czyli albo przyszedłby sam albo znalezli by opieke do dalej trójcy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 16:30
espoir, estrella, B_002 lubią tę wiadomość
-
KarmeLoVe wrote:Jedziemy na wakacje do polski, mamy chrzesniaka dwuletniego. Nasz Olek będzie już zaszczepiony, ale... Tak piszecie np ty fasola że nie pozwalałas pokazać? Kurcze, tak aż trzeba unikać dzieci? Wiem że do 7rz zagrażają swinstwami ale.. Toż to rodzina, ale taka której bakterii mały nie zna niby bo my w be. Jak to rozegrać? Jak babcia była nie całowała niunia nigdzie i nikt nie może. Każdy musi umyć ręce, ale.. Te dzieci mnie martwią??
Aż nie zaszczepie to nie dam dzieciom dotykac...taką mam schize... zastanawiam się w jakim czasie po szczepieniu organizm jest już zabezpieczony?Fasolka77
-
KarmeLoVe wrote:Moj mały ma dwa węzły chłonne na szyi z tyłu. Widziało to dwóch lekarzy i mówią, że normalne i dzieci w takim wieku często tak mają i giną do roku. Jeżeli nie są bolesne i się przesuwają, nie powiększają to nie trzeba nic na alarm. Ale czy wasze dzieci też tak mają? Ja się martwię.
2 lipca mamy 6w1 i pneumokoki i coś jeszcze. 1liocs mogę mu zrobić krew na crp i czy nie ma infekcji... Szkoda mi go ze tyle będzie kluty ale tak się boję
Też się boję ale musimy to jakoś przejść ... Trzeba zacisnąć poślady i będzie dobrzeFasolka77
-
KarmeLoVe wrote:U nas na meningokoki typ c się szczepu dopiero jak dziecko zacznie chodzić, pomiędzy 13 a 15 miesiącem życia. Mamy 6w1, rota i pneumokoki.
Jak to argumentuje?
Niektóre dzieci wogole nie są szczepione, co wtedy z nimi? Zamknąć na 4 spusty w domu?
Jeśli Twoje dziecko jest szczepione a inne dziecko nie to większe zagrożenie stanowi Twoje dziecko dla nieszczepione niż odwrotnie.
Ja bym zrobiła tak. Wiadomo że jak jedziecie do Polski raz na tzw ruski rok to wszyscy będą chcieli Was zobaczyć, czy mają dzieci w wieku szkolnym czy nie. Te dzieci też będą chciały zobaczyć. Więc ja bym się upewniała dzień przed spotkaniem czy te dzieci są zdrowe nie mają kaszlu, kataru po prostu zadzwoń zapytaj (ja tak robię jak jedziemy gdzieś z małym nawet jak nie ma dzieci nikt się jeszcze nie zdziwił że o to pytam). Takie dzieci pewnie będą chciały dotknąć małego chociażby palcem z ciekawości. Ja bym powiedziała coś w stylu „chodź pokaże Ci dzidziusia, ale żeby dotykać dzidziusia musisz najpierw dokładnie umyć rączki” pewnie pare minut i takie dziecko straci zainteresowanie dzidziusiemKarmeLoVe, Daffi, martusiawp, Kasiulka90, estrella lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Fasolka77 wrote:Ja mam sunbrella dermedic i ten z Momme. Jeszcze Momme nie używałam..
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Po prostu też nie rozumiem tej izolacji, oczywiście każdy robi jak uważa. Mam brata który ma 14 lat i nie mieszka ze mną- nie należy do domowników. Chodzi do szkoły może coś przytargał. Ale nie przyszło mi do głowy żeby w jakikolwiek sposób ograniczać kontakt
KarmeLoVe, Daffi, Mama36, espoir, martusiawp, Kasiulka90, estrella, B_002 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyestrella wrote:Ja trochę nie rozumiem tych zaleceń żeby izolować dzieci. Nigdy nie słyszałam takich od żadnego lekarza. Kiedy Kinia była mała to przychodzili do nas znajomi z małymi zlobkowymi dziećmi, przyjeżdżała rodzina z przedszkolakami i do głowy mi nie przyszło żeby zapraszać samych dorosłych... A Kinia nie była szczepiona ani na rota ani na meningokoki więc ja to chyba jestem wyrodna matka i narazalam dziecko...
I na szczęście mam pediatre ktora nie zaleca mi.. Żeby nie napisać... Takich bzdur.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 16:49
Daffi, espoir, DorotaAnna, Kasiulka90, estrella lubią tę wiadomość
-
A mi pediatra kiedys zalecala by unikac malych dzieci do 7 r, przy Michalku. Teraz nie zaleca, bo wie ze mam dziecko w przedszkolu, moze je odbieram z tego przedszkola, nie odbieram, ale ona tego nie wie no i nie chce mnie straszyc. Tu chodzi o minimalizowanie ryzyka, a nie o to ze dziecko od razu cos zalapie.