Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
No ja mam teraz wlasnie problem z tym poniekad zwiazany. Dowiedzialam sie ze w przedszkolu jest przypadek bostonki, to bardzo zarazliwa choroba, a mielismy w czwartek sie szczepic. Bostonka rozwija sie 7 dni. Chyba odrocze szczepienie. W lipcu michalek nie chodzi do przedszkola bo zamkniete. Ja dzis sobie myslalam ze jak miec dzieci to jedno za drugim, zeby to pierwse szybko nie poszlo do przedszkola...Albo juz 7 letnie, nie lapiace tych najgorszych przedszkolnych chorob. Nie zwlekajcie wiec dziewczyny z kolejnymi, bo miec w przedszkolu dziecko i w domu niemowlaka jest przesrane
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Dzis tez pobieralismy krew, znow bilirubina crp, morfologia i jeszcze cytomegalia. Pochwalilam ze maly ladnie z piersi je i dobrze przybiera, to od wczoraj do dzisiejszego popoludnia nie chcial tknac cycka. No w nocy na troche do memlania sie przemogl. Tak, ze ostroznie z chwaleniem, przekonalam sie juz nie raz
-
Kurde mam 2 paczki pampersow premium care i nie dam rady ich zużyć. One sa juz na sttku.. Nie lubie bawic sie w sprzedaż.. Po cholere gromadzilam nie wiedzac ile faktycznie mlody wazy. Niby tylko 3 duze paki mialam i 2 male.. Plus 2 zwyklych active baby dostalismy ale nie jestem w stanie go wciskac w nie dluzej
-
malutka_mycha wrote:U nas w rodzinie małych dzieci nie ma więc nie mam dylematu. Najmłodsze 6 lat, ale nie ograniczałam kontaktu.
A ja już sram że strachu przed jutrzejszym wazeniem. Już widzę ta przespala noc
Pomodle sie wieczorem zeby waga dala wam spokoj i nadzieje ze przybieranie juz bedzie ok.malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Daffi wrote:Kochana ile wyszlo wam ostatnio??
Pomodle sie wieczorem zeby waga dala wam spokoj i nadzieje ze przybieranie juz bedzie ok.wielki kamień by mi spadł z serca gdyby w końcu coś ruszyło.
Daffi, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Daffi wrote:Kurde mam 2 paczki pampersow premium care i nie dam rady ich zużyć. One sa juz na sttku.. Nie lubie bawic sie w sprzedaż.. Po cholere gromadzilam nie wiedzac ile faktycznie mlody wazy. Niby tylko 3 duze paki mialam i 2 male.. Plus 2 zwyklych active baby dostalismy ale nie jestem w stanie go wciskac w nie dluzej
Kasiulka90, espoir, martusiawp, estrella, B_002 lubią tę wiadomość
-
KarmeLoVe wrote:Pamiętasz jak kiedyś pisałam że strzela nam szafa? Jak przebieram małego w nocy to się uśmiecha. Do szafy. Patrzy na górę szafy i tam się cieszy. Ujebalam sobie w głowie że dzieci widzą więcej więc przebieram go w trymiga 😂 Bunio Cię kocha ❤️
ja już różne historie słyszałam... kuzynka K. mówiła, że jakieś dziecko szło tak jakby z kimś za rączkę.. mama pyta "gdzie idziesz" a dziecko mówi,że z dziadkiem do pokoju....(nieżyjącym dziadkiem)....Fasolka77
-
KarmeLoVe wrote:Moj mały ma dwa węzły chłonne na szyi z tyłu. Widziało to dwóch lekarzy i mówią, że normalne i dzieci w takim wieku często tak mają i giną do roku. Jeżeli nie są bolesne i się przesuwają, nie powiększają to nie trzeba nic na alarm. Ale czy wasze dzieci też tak mają? Ja się martwię.
2 lipca mamy 6w1 i pneumokoki i coś jeszcze. 1liocs mogę mu zrobić krew na crp i czy nie ma infekcji... Szkoda mi go ze tyle będzie kluty ale tak się boję
ja nie widzę nic niepokojącego KarmeloveFasolka77
-
Kasiulka90 wrote:Ten z Momme jest beznadziejny 😔 Gęsty, trudno się rozsmarowuje i zostawia białe naloty, nawet zmyć się nie da. Kupiłam inny, ale jeszcze nie użyłam - mleczko... Hahaha widzę, że sunbrella dermedic 😂😂😂 Fasolka, jesteśmy udane 😅 Mamy to samo i użyłyśmy odwrotnie 😅
hahahaja liczyłam, że ten Momme będzie fajniejszy w aplikacji.. ale jednak mówisz,że nie? lipa...
Fasolka77
-
malutka_mycha wrote:Nie wiem jak to jutro zrobimy ale na 13 jest pediatra, na 16:45 gastrolog, na 17:30 genetyk a na 19:30 laryngolog😳. Jak nie damy rady to genetyka przekładamy. Ciekawe jak Nina to zniesie
ale terminy do laryngologa i gastrologa są kosmiczne jak na to że chce iść prywatnie więc musimy iść jutro.
Mycha! kto jak nie Wy!!!! dacie radę! Ninka dzielna dziewczynka! czekamy na wieści!malutka_mycha lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyU nas parę lat temu zmarło dziecko na sepsę pomeningokokowa w szpitalu. Nasi lekarze są bardzo wyczuleni. Dziewczynka miała 17 miesięcy. Już od dwóch osób ze służby zdrowia słyszałam że na 99% zaraziła się od innego dziecka, które tylko przeniosło meningokoki.
Przedszkolaki mogą być nosicielami a nie zachorować. Starsze dzieci podobno nie są zagrożeniem. 4 latka przeszła zapalenie opon mózgowych i wyszła do domu.
O tutaj macie nawet artykuł o tym:
https://swidnica24.pl/2014/01/17-miesiecznego-dziecka-nie-udalo-sie-uratowac/ -
Daffi wrote:Kurde mam 2 paczki pampersow premium care i nie dam rady ich zużyć. One sa juz na sttku.. Nie lubie bawic sie w sprzedaż.. Po cholere gromadzilam nie wiedzac ile faktycznie mlody wazy. Niby tylko 3 duze paki mialam i 2 male.. Plus 2 zwyklych active baby dostalismy ale nie jestem w stanie go wciskac w nie dluzej
jakie masz te pampki? 2? możemy się dogadać jak chce Ci się je wysłaćto odkupię
ja dziś założyłam ostatnią "1"Fasolka77
-
nick nieaktualnyMalutka Mycha powodzenia jutro! Trzymam kciuki 🙂
Matko co za dzień... Coraz bardziej mnie rozkłada, krew się leje a Olga co chwile się drze... Wszędzie źle nawet na rękach a po odlozeniu to już wogole czarna rozpacz. Niech ten dzień już się skończy!malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas tylko jedna dziewczynka przedszkolna w rodzinie nie była zaszczepiona na cały pakiet i ma zakaz przyjeżdżania póki Ignas nie skończy szczepień na te wszystkie -koki. Jej mama rozumie na szczęście
Nie wybaczyłabym sobie gdybym "nie chcąc robić afery" sprowadziła do domu chorobę, która może zabić mi dziecko. Ja wiem że to schiza i absolutnie nie oceniam tych, którzy nie szczepią. Moja siostra też nie była szczepiona na to wszystko i miała kontakt z innymi dziećmi. Ale to tak jak z wypadkami samochodowymi. Tysiąc razy jedziesz ta samą drogą a za tysiąc pierwszym jakiś pijak w Ciebie wjedzie a Ty akurat wtedy nie zapniesz pasów. Bo przecież taka bezpieczna trasa.
A że moje szczęście jest raczej zezowate to się obwarowuje czym się daMisiabella lubi tę wiadomość
-
Mama36 wrote:Mam świetna z pianki eve ale Polskiej marki i tańsza o połowę niż skip hop. Świetnie się u Nas sprawuje. Kupiłam dwie paczki od razu.
https://www.olx.pl/oferta/duze-puzzle-piankowe-mata-10szt-ksztalty-babyono-CID88-IDA0IXY.html
Mama jak się ta firma nazywa? daj linka do sklepu plsFasolka77
-
nick nieaktualnyestrella wrote:Malutka Mycha powodzenia jutro! Trzymam kciuki 🙂
Matko co za dzień... Coraz bardziej mnie rozkłada, krew się leje a Olga co chwile się drze... Wszędzie źle nawet na rękach a po odlozeniu to już wogole czarna rozpacz. Niech ten dzień już się skończy!
My mamy wózek w domu i Ignas minimum raz dziennie w nim śpi. Teraz śpi na mnie... Ululany na piłce gimnastycznej.
Ten gorąc jest straszny. W mieszkaniu chłodno, byliśmy na dworze to pół godziny wytrzymaliśmy.