Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Tunia76 wrote:Dziewczyny kp, co wy robicie na spacerach gdy dziecię zglodnieje?
Karmicie np. W parku?
Kupujecie gotowe mleko?
Moja je tak często, że nie ma co liczyć na dłuższe wypady. Godzinka, max 1.5.
Mąż stwierdził, że trzeba na mm przejść.
Przeciez to nie ma nic wygodniejszego niz wystawienie piersi w kazdym miejscu gdzie dziecko potrzebuje akurat.
Zazwyczaj probuje przeciagnac i do parku dotrzec jakiegos, wtedy pielucha sie zaslaniamy i nic nie widac. -
martusiawp wrote:Dziewczyny które były już w takich dłuższych trasach z dziećmi. Ile czasu Wasze dzieci jechały w foteliku? Bez wyjmowania?
Karmelllka Wam podroz nad morze jak się udała? Ile robiliście postojów ,po jakim czasie?
Martusia czytałam, że dziecko powinno być w foteliku max 2 h ale też jak śpi to nie należy go wybudzać tylko kontynuować jazdę. Jak 2h w foteliku to 20 min przerwy, jak 3h to 30 min przerwy. My jechaliśmy w góry ok 350 km i Bunio ładnie spał ok 3h, dopiero potem się obudził i zrobiliśmy postój na przebranie, karmienie etc...ogólnie już 2x byliśmy w tej trasie i droga zajęła nam ok 30-60 min dłużej niż bez dzieckaB_002, Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyDlatego mówię dziewczyny, że to jeśli niepokoi to trzeba z lekarzem skonsultowac i nie sugerować się opisem w internecie
Ja mam dwie blizny. Jedna z okresu niemowlęcego i druga z nastoletnosci - robili nam próby tuberkulinowe w szkole i trzeba było mnie doszczepic. -
B_002 wrote:Obserwuj Daffi, pewnego to nic nieprawidłowego.
Moja od czasu do czasu sobie tak zakaszle ale nie wygląda to na przeziębienie ani nic czym trzeba się martwić.
Bunio się czasem krztusi ale to chyba wina dużej produkcji śliny i stąd ten kaszelFasolka77
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:Super że to piwo tak działa. Słyszałam że to słód jęczmienny ale nie sądziłam że aż tak może pomóc 😊 Dobrze wiedzieć.
Mi się chyba laktacja ustabilizowała po 3 miesiącach. Od 3 nocy śpię bez stanika i nic nie cieknie, a podczas karmienia leci pięknie i dziecko się najada.
Mam cudownie uwolnione piersi nocą 😃 -
nick nieaktualny
-
Te przerwy i tak naturalnie by wyszły bo dziecko trzeba nakarmić i przebrać a zazwyczaj właśnie co 2-3 h to wychodzi. A jak nakarmilysciw to czwkalyscie jeszcze jakiś czas z jazda żeby się nie ulalo? Jak gdzieś jedziemy to staram się tuż przed jazda nie karmić ale w trasie może z tym być ciężko.
B_002 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPo ukonczeniu magicznych 3 miesięcy, moje dziecko robi sobie ze mnie jaja i daje wyraźny przekaz "wcale nke będzie łatwiej". Wczoraj w dzien przy każdym spaniu musiałam obok niego siedzieć bo aby odeszlam to od razu się budził i w palcz, w nocy pobudka znów co 2/2,5 godz a już tak fajnie robił przerwer nocna ponas 5godz😭😭😭 dzisiaj tez keszcze z nim w łóżku leżę bo albo cyc, albo Przytulanki.
-
Paula 90 wrote:Tak chodzi o szczepienie na gruźlicę. Ten odczyn poszczepienny jest gwarancją prawidłowego podania przez pielęgniarkę i przyjęcia przez organizm szczepionki. Brak odczynu i jego przerost trzeba skonsultować z lekarzem.
W naszym przypadku odczyn miał centymetr a powyżej tego rozmiaru to jest już NOP i zgłasza się do sanepidu a dziecko zostaje na wszelki wypadek objęte opieka zakaźnika. Tak nam tłumaczyli i tak też wyczytałam w necie.
Ale wiecie jak to jest, nie ma się co sugerować moimi opisami tylko spytać swojego lekarza jak macie wątpliwości. -
nick nieaktualny
-
Wiecie co.. Ja chcialam zaplanowac wyjazd nad morze krotki bo M pracę ma jaka ma i 15.08 jest swieto czwartek wiec wyjechać bysmy mogli i do niedzieli. Ale wciaz nie wiemy gdzie.. Kolobrzeg i Międzyzdroje oraz te mniejsze miejscowosci pomiedzy nimi mamy zwiedzone a na Hel mi juz daleko :p
A ja panicznie boje sie podróży. A odkad maly Filipek jest to podwojnie sie boje jezdzic autem.. -
nick nieaktualnyU nas byle bąbelek i taka jaby skorka z niego nam zeszła a teraz się zmniejsza, ale nie zauwazylam zebue cos tam wyciekalor i zaden strulek się nie zrobił, powiem (jak nie zapomne ze stresu) we wtorek pediatrze na szczepieniu zeby to obejrzała.
A czy waszym dzieciczkom robia się w pępku takie strupki, które odpadają??? -
malutka_mycha wrote:Te przerwy i tak naturalnie by wyszły bo dziecko trzeba nakarmić i przebrać a zazwyczaj właśnie co 2-3 h to wychodzi. A jak nakarmilysciw to czwkalyscie jeszcze jakiś czas z jazda żeby się nie ulalo? Jak gdzieś jedziemy to staram się tuż przed jazda nie karmić ale w trasie może z tym być ciężko.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Lili90 wrote:Malutka ja też bezposrednio przed jazdą nie karmie, zazwyczaj odczekujemy dłuższą chwilee bo boje się, że uleje jak już będzie zapiety w foteliku w aucie i się zakrztusi, a jak ja go szybko z niego wyjmę w razie czego??
Ale oczywiście lepiej uważać i poczekać żeby się dziecku odbiło wcześniej.Karmelllka90, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Lili90 wrote:Malutka ja też bezposrednio przed jazdą nie karmie, zazwyczaj odczekujemy dłuższą chwilee bo boje się, że uleje jak już będzie zapiety w foteliku w aucie i się zakrztusi, a jak ja go szybko z niego wyjmę w razie czego??
-
Lili90 wrote:U nas byle bąbelek i taka jaby skorka z niego nam zeszła a teraz się zmniejsza, ale nie zauwazylam zebue cos tam wyciekalor i zaden strulek się nie zrobił, powiem (jak nie zapomne ze stresu) we wtorek pediatrze na szczepieniu zeby to obejrzała.
A czy waszym dzieciczkom robia się w pępku takie strupki, które odpadają???
U nas w pepku nic nie ma