WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Dziewczyny kp, co wy robicie na spacerach gdy dziecię zglodnieje?
    Karmicie np. W parku?
    Kupujecie gotowe mleko?

Moja je tak często, że nie ma co liczyć na dłuższe wypady. Godzinka, max 1.5.
    Mąż stwierdził, że trzeba na mm przejść.
    dlaczego przejsc na mm?
    Przeciez to nie ma nic wygodniejszego niz wystawienie piersi w kazdym miejscu gdzie dziecko potrzebuje akurat.
    Zazwyczaj probuje przeciagnac i do parku dotrzec jakiegos, wtedy pielucha sie zaslaniamy i nic nie widac.

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Dziewczyny które były już w takich dłuższych trasach z dziećmi. Ile czasu Wasze dzieci jechały w foteliku? Bez wyjmowania?

Karmelllka Wam podroz nad morze jak się udała? Ile robiliście postojów ,po jakim czasie?

Martusia czytałam, że dziecko powinno być w foteliku max 2 h ale też jak śpi to nie należy go wybudzać tylko kontynuować jazdę. Jak 2h w foteliku to 20 min przerwy, jak 3h to 30 min przerwy. My jechaliśmy w góry ok 350 km i Bunio ładnie spał ok 3h, dopiero potem się obudził i zrobiliśmy postój na przebranie, karmienie etc...ogólnie już 2x byliśmy w tej trasie i droga zajęła nam ok 30-60 min dłużej niż bez dziecka

B_002, Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego mówię dziewczyny, że to jeśli niepokoi to trzeba z lekarzem skonsultowac i nie sugerować się opisem w internecie ;-)

Ja mam dwie blizny. Jedna z okresu niemowlęcego i druga z nastoletnosci - robili nam próby tuberkulinowe w szkole i trzeba było mnie doszczepic.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Obserwuj Daffi, pewnego to nic nieprawidłowego.
    Moja od czasu do czasu sobie tak zakaszle ale nie wygląda to na przeziębienie ani nic czym trzeba się martwić.

Bunio się czasem krztusi ale to chyba wina dużej produkcji śliny i stąd ten kaszel

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez kaszel, ale przypisuje to nadprodukcji sliny.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Super że to piwo tak działa. Słyszałam że to słód jęczmienny ale nie sądziłam że aż tak może pomóc 😊 Dobrze wiedzieć.
    Mi się chyba laktacja ustabilizowała po 3 miesiącach. Od 3 nocy śpię bez stanika i nic nie cieknie, a podczas karmienia leci pięknie i dziecko się najada.
    Mam cudownie uwolnione piersi nocą 😃
    Ja też spałam już bez stanika bo miałam tylko 3 karmienia ale obecnie muszę dojść trochę jeszcze z nimi do ładu i znowu stanik i wkładki :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nad morze robiliśmy przerwy co 3 godziny na 30 minut raz się karmilysmy drugi raz leżała na brzuszku

B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Moja też nie ma ani śladu i nikt nam nigdy nie powiedział że coś trzeba w takim przypadku konsultować.
    Oo to nie wiedziałam że może się w ogóle ślad nie zrobić. Myślałam że każdy ma, jeden mniejszy, drugi wiekszy

f1d9680377.png

Wysłany: 29 czerwca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te przerwy i tak naturalnie by wyszły bo dziecko trzeba nakarmić i przebrać a zazwyczaj właśnie co 2-3 h to wychodzi. A jak nakarmilysciw to czwkalyscie jeszcze jakiś czas z jazda żeby się nie ulalo? Jak gdzieś jedziemy to staram się tuż przed jazda nie karmić ale w trasie może z tym być ciężko.

B_002 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ukonczeniu magicznych 3 miesięcy, moje dziecko robi sobie ze mnie jaja i daje wyraźny przekaz "wcale nke będzie łatwiej". Wczoraj w dzien przy każdym spaniu musiałam obok niego siedzieć bo aby odeszlam to od razu się budził i w palcz, w nocy pobudka znów co 2/2,5 godz a już tak fajnie robił przerwer nocna ponas 5godz😭😭😭 dzisiaj tez keszcze z nim w łóżku leżę bo albo cyc, albo Przytulanki.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Tak chodzi o szczepienie na gruźlicę. Ten odczyn poszczepienny jest gwarancją prawidłowego podania przez pielęgniarkę i przyjęcia przez organizm szczepionki. Brak odczynu i jego przerost trzeba skonsultować z lekarzem.
    W naszym przypadku odczyn miał centymetr a powyżej tego rozmiaru to jest już NOP i zgłasza się do sanepidu a dziecko zostaje na wszelki wypadek objęte opieka zakaźnika. Tak nam tłumaczyli i tak też wyczytałam w necie.
    Ale wiecie jak to jest, nie ma się co sugerować moimi opisami tylko spytać swojego lekarza jak macie wątpliwości.
    Nam pekla juz jakis czas temu w obecnej chwili mamy drobny strupek. Wczoraj pediatra przed szczepieniem ogladala i mowila ze jest bardzo dobrze. Nawet nie wiedziałam ze taka procedura jest zwlaszcza ze w szpitalu powtarzali ze to moze ropiec itp i to jest dobre i ze moze sie z nia nic nie dziac i tez bedzie ok.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka ja też bezposrednio przed jazdą nie karmie, zazwyczaj odczekujemy dłuższą chwilee bo boje się, że uleje jak już będzie zapiety w foteliku w aucie i się zakrztusi, a jak ja go szybko z niego wyjmę w razie czego??

• Daffi Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co.. Ja chcialam zaplanowac wyjazd nad morze krotki bo M pracę ma jaka ma i 15.08 jest swieto czwartek wiec wyjechać bysmy mogli i do niedzieli. Ale wciaz nie wiemy gdzie.. Kolobrzeg i Międzyzdroje oraz te mniejsze miejscowosci pomiedzy nimi mamy zwiedzone a na Hel mi juz daleko :p
    A ja panicznie boje sie podróży. A odkad maly Filipek jest to podwojnie sie boje jezdzic autem..

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas byle bąbelek i taka jaby skorka z niego nam zeszła a teraz się zmniejsza, ale nie zauwazylam zebue cos tam wyciekalor i zaden strulek się nie zrobił, powiem (jak nie zapomne ze stresu) we wtorek pediatrze na szczepieniu zeby to obejrzała.
    A czy waszym dzieciczkom robia się w pępku takie strupki, które odpadają???

• B_002 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Te przerwy i tak naturalnie by wyszły bo dziecko trzeba nakarmić i przebrać a zazwyczaj właśnie co 2-3 h to wychodzi. A jak nakarmilysciw to czwkalyscie jeszcze jakiś czas z jazda żeby się nie ulalo? Jak gdzieś jedziemy to staram się tuż przed jazda nie karmić ale w trasie może z tym być ciężko.
    Mojej się odbija w trakcie jedzenia albo zaraz po jak ją wezmę na pionowo. Czasem dwa razy. Zwykle czekam bo w foteliku samochodowym w tej pozycji mogłoby się jeszcze ulać jakby zjadła dużo i jej się odbiło na leżąco.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Malutka ja też bezposrednio przed jazdą nie karmie, zazwyczaj odczekujemy dłuższą chwilee bo boje się, że uleje jak już będzie zapiety w foteliku w aucie i się zakrztusi, a jak ja go szybko z niego wyjmę w razie czego??
    Lili nam się zdarzyło że się ulało w foteliku (a nawet na przewijaku jak była na plecach). Dzieci sobie z tym dobrze radzą. Trzeba tylko wytrzeć co wyleci z buzi a resztę mała połknęła. Ani raz się z tego powodu nie zakrztusiła.
    Ale oczywiście lepiej uważać i poczekać żeby się dziecku odbiło wcześniej.

Karmelllka90, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy od szczepienia dziecko jest już w miarę bezpieczne? Kiedy można się już spotykać z innymi dziećmi?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 29 czerwca 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    No właśnie, tylko jak to się ma do karmienia w trasie. W takim przypadku przerwa robi się już prawie 1,5 godzinna, zakładając że pół godz karmisz (u nas tak jest) i co najmniej pół godz oczekujesz a nawet i dłużej. To wtedy nigdy na te Mazury nie dojedziemy :/

f1d9680377.png

Wysłany: 29 czerwca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi ale za Kołobrzegiem a przed Helem jest jeszcze kawał świata. Tam też byliście? Nam się bardzo w Debkach podoba. Mała miescina (chociaż rok temu już w szoku byłam bo trochę się rozrosla), plaża super.

Daffi lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 29 czerwca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    U nas byle bąbelek i taka jaby skorka z niego nam zeszła a teraz się zmniejsza, ale nie zauwazylam zebue cos tam wyciekalor i zaden strulek się nie zrobił, powiem (jak nie zapomne ze stresu) we wtorek pediatrze na szczepieniu zeby to obejrzała.
    A czy waszym dzieciczkom robia się w pępku takie strupki, które odpadają???
    Też nam taka skórka zeszła, fajnie jakby się to już zmniejszać zaczęło bo uważać na to trzeba a mam jej barki masowac

U nas w pepku nic nie ma

f1d9680377.png
‹‹ 3603 3604 3605 3606 3607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ