WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 02:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak kp i zjem np orzechy, alergen to ile mam czekać aż to będzie w mleku i pojawi się ew reafcja alergiczne

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 03:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Aktualnie Pola piastki wpycha chyba do samego gardła 😂 zreszta ona też juz wszystko pcha do buzki. A jak maltretuje swoja przytulanke... wszystko cale od śliny.
    A no właśnie dzis, dzis tesc się na mnoe obraził bo po raz kolejny dotykał mała po buzi, łapał jej przytulanke i oczywiście całował stopki 😤 a ja tylko zapytałam "a dziadek rece mył?" A ten sie oburzył twierdząc, ze dzis sie kąpał 😂
    Mówię mu, ze przecież nie o to mi chodzi i zsprosilam go do łazienki, ale noe skorzystal i się obraził 🙃

Ach te dziadki :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 03:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Jak kp i zjem np orzechy, alergen to ile mam czekać aż to będzie w mleku i pojawi się ew reafcja alergiczne

Wydaje mi się że ok 8-16 h

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunio spał 4 h .... Hmmmmm ...obudziła go kupa i baczki a nie glod...

B_002 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 04:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia jadła o 20 i o 21 poszła spać.
    Jak szłam spać o 23 to stwierdziłam że nakarmię ją przez sen, bo zaczęła się delikatnie wiercić czyli była w lekkiej fazie snu. Przystawiłam powoli do piersi i zassała, zjadła i spała dalej. Nawet jej się odbiło na koniec.
    Następne karmienie dopiero teraz. Obudziłam się sama i dziecko też tylko lekko się wierciło. Minęło 5h więc postanowiłam nie czekać aż się rozbudzi i będzie wołać. Przystawiłam śpiącą i zaczęła jeść. Śpi dalej. Ciekawe jak długo tym razem pośpi 😊 Taki eksperyment mamy bo zwykle w nocy karmimy się po obudzeniu a nie przez sen. Wszystko trwa wtedy dłużej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 04:13

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunio poprawił kupę...wyszła plecami...dziecko wyspane... Umyty, przebrany, znowu cyc...mam nadzieję że da jeszcze pospać

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Zosia jadła o 20 i o 21 poszła spać.
    Jak szłam spać o 23 to twierdziłam że nakarmię ją przez sen, bo zaczęła się delikatnie wiercić czyli była w lekkiej fazie snu. Przestawiłam powoli do piersi i zassała, zjadła i spała dalej. Nawet jej się odbiło na koniec.
    Następne karmienie dopiero teraz. Obudziłam się sama i dziecko też tylko lekko się wierciło. Minęło 5h więc postanowiłam nie czekać aż się rozbudzi i będzie wołać. Przystawiłam śpiącą i zaczęła jeść. Śpi dalej. Ciekawe jak długo tym razem pośpi 😊 Taki eksperyment bo zwykle w nocy karmimy się po obudzeniu a nie przez sen. Wszystko trwa wtedy dłużej.

Basia a nie przebierasz pieluszki w nocy?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    To chyba takie myślenie starszego pokolenia... Jak można gdzieś jechać z dzieckiem, takim malutkim...
    Jakos nie wzięłam tego do siebie. Byłam ciekawa czy u Was w rodzinie też były reakcje na wakacje z maluszkami. 😁
    NIE u mnie mama wręcz się dziwi że nie jedziemy np do Chorwacji tylko nad Polskie morze jak nie wiadomo co z pogodą... Ale moja mama jest bardziej luzara niż ja 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 04:53

Fasolka77, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ja nie przebieram już od jakiegoś czasu. Nie ma potrzeby a dwa nawet gdzieś czytałam żeby jak można to uczuc dziecko W jest noc. Mój budzi się tylko raz i tylko siusia.

B_002, espoir, estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle Nasze dziecko spiąć z Nami (nie wygram z tatą trudno), śpi między Nami, wiadomo, obudzil się teraz w poprzek. Jak to zrobił nie mam Pojęcia.. Grunt że głowe miał przy mnie i nogami kopal tatę po głowie 😜😁😂

Wczoraj już były pierwsze próby przewrotu z boku na brzuch ale jeszcze nie wie co z rękami zrobić i nie wychodzi. Ale siluje się skubany!
    No i całe pięści do buzi.. Aż ma odruch wymiotny.

Fasolka77, B_002, estrella, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, mój osteo mnie nie masował, on odblokowywał spięte miejsca poprzez przyłożenie dłoni do ciała (w ubraniach, nie trzeba się rozbierać). Nic nie czułam, żadnych prądów itp. Raczej chciało mi się śmiać na tej wizycie, bo to wszystko takie dziwne. Mówił, że z dzieckiem łączy nas niewidzialna pępowina przez rok.
    A w tym tygodniu byłam na masażu ciała u fizjoterapeutki z elementami osteopatii, ti mówiła to samo, ale że przez dwa lata.

Uff, ciężkie kilka dni miałam. Powiesiła się moja koleżanka - piękna, młoda, bogata, super mąż, dobra praca, budowa domu...żyć nie umierać...nie mogę tego pojąć :(

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko 😳 Wiewióreczka, bardzo mi przykro 😢 Wiem, jak wygląda życie bez bliskiej osoby, która odeszła z własnej woli tak nagle bez zapowiedzi. Zostawia za sobą pustkę i milion pytań bez odpowiedzi...

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - ja już nie plamie ale mam dużo wydzieliny białej cały czas.

Właśnie spacerujemy w Marsupi z psem. Ignas przysypia. Dzisiaj bunkrujemy się w domu. Ma być 37 stopni

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Karmelka, mój osteo mnie nie masował, on odblokowywał spięte miejsca poprzez przyłożenie dłoni do ciała (w ubraniach, nie trzeba się rozbierać). Nic nie czułam, żadnych prądów itp. Raczej chciało mi się śmiać na tej wizycie, bo to wszystko takie dziwne. Mówił, że z dzieckiem łączy nas niewidzialna pępowina przez rok.
    A w tym tygodniu byłam na masażu ciała u fizjoterapeutki z elementami osteopatii, ti mówiła to samo, ale że przez dwa lata.

Uff, ciężkie kilka dni miałam. Powiesiła się moja koleżanka - piękna, młoda, bogata, super mąż, dobra praca, budowa domu...żyć nie umierać...nie mogę tego pojąć :(

Jezu...co za wiadomość.... Przykro mi :(
    Niestety czasem tak się dzieje... ludzie ukrywają problemy pod płaszczykiem uśmiechu... Mój kolega podciął sobie żyły... dawno temu to było ale do dziś wszyscy są w szoku jak to się stało...zawsze uśmiechnięty....zero oznak, że coś go gnębi

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunio spał do 7!!!! ;)

B_002, Daffi, Mama36, estrella, Kasiulka90, espoir, MamaAga85, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Właśnie zwykle brałam ją na przewijak ale ostatnio nie robi w nocy kupy wcale, a sika też sporadycznie i ją ten przewijał tylko rozbudzał.
    Zaglądnęłam delikatnie czy kupy nie ma i jak tylko lekko zasilane to nie zmieniałam.
    O 7 się Zosia obudziła i się uśmiecha cały czas. Jadła o 23 i 4 przez sen, nie obudziła się w nocy wcale 😊 Takie karmienie trwa 15 min i śpimy dalej. Za drugim razem o 4 jej się nie odbiło, ale spała i nie ulało się.

estrella lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja nie przebieram już od jakiegoś czasu. Nie ma potrzeby a dwa nawet gdzieś czytałam żeby jak można to uczuc dziecko W jest noc. Mój budzi się tylko raz i tylko siusia.
    Może te dzieci z wiekiem tak zaczynają mieć. Moja też już od jakiegoś czasu tylko nasika czasem w nocy, ale zdarza się że do rana sucha pieluszka i nie zmieniam wcale.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przebieram zwykle koło 3 ciej dopiero... u nas dziś mnóstwo pobudek:/

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja swoje Marsupi sprzedam, u nas się nie sprawdza niestety.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelka

Umknęło ci może moje pytanie. Znasz w krk fizjoterapeutę który da ćwiczenia dla mnie i obejrzy moje totalnie rozlazle mięśnie brzucha?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 07:52

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
‹‹ 3607 3608 3609 3610 3611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ