Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Daffi wrote:Chyba u mama fizjoterapuetka jwst opisane to i ze to wcale nie oznacza ze dziecko chce juz usiąść.. A kazdy tak sobie ten odruch nazywa.. "o jak ladnie sie ciagnie do siadania" a to nie o to chodzi
Zwroccie uwage u pediatry przy szczepieniu ze oglada dziecko i robi ta probe.
A na patronazowej trzymajac malucha stawiaja go lekko na nogach i sprawdzaja odruch chodzenia. O ile wtedy Filip go mial.. Tak na obecnej wizycie mu sprawdzala i juz nie mial i powiedziala ze to bardzo dobrze.u nas w szpitalu po porodzie mu głowa dyndala, a teraz myślę, że gdyby go podciągnąć, trzymalby ładnie. U nas spanie na brzuchu odchodzi, bo lubi tak sam zasypiac, ale nie lubi podnosić głowy i się bawić. Umie ale mu się nie chce. Za to na rękach jak podnosze do odbicia trzyma głowę stabilnie, nie lata mu jak na sprezynce
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
U nas taki klimat, ze Mlody dopiero wczoraj mial na sobie pierwszy raz w zyciu krotkie gacie😀 dzis juz znowu zakladamy dlugie😉
Zazdroszcze Wam dziewczyny tego upalu w Polsce... my mamy problem z paszportem i jeszcze go nie dostalismy wiec obawiam sie, czy jeszcze wogole zdaze do Polski w lecie😭
Pokaze Wam tego smroda na chwile a potem skasuje. Nie cytujcie
[url=https://naforum.zapodajWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 13:21
Tunia76, Lolka30, DorotaAnna, india, malutka_mycha, mysla.nieskalana, espoir, MamaAga85, Kasiulka90, Tysia89, martusiawp lubią tę wiadomość
-
chce_byc_mama wrote:U nas taki klimat, ze Mlody dopiero wczoraj mial na sobie pierwszy raz w zyciu krotkie gacie😀 dzis juz znowu zakladamy dlugie😉
Zazdroszcze Wam dziewczyny tego upalu w Polsce... my mamy problem z paszportem i jeszcze go nie dostalismy wiec obawiam sie, czy jeszcze wogole zdaze do Polski w lecie😭
Pokaze Wam tego smroda na chwile a potem skasuje. Nie cytujcie
[url=https
Jaki raper! Myślałam, że to łańcuch a to zawieszka do smoka!chce_byc_mama lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Hello
My też już w drodze powrotnej. Super wyjazd, fajna miejscówka tylko prysznic kijowy, więc Kazik się nie kapal, tylko wacikami go mylam. Chcialam napisać, że wypoczelam, ale to niemożliwe przy 3 dzieci 😅 w każdym razie wyrwalismy się z chaty a to już dużo.
U nas marsupi na kilka minut tylko, potem marudzando. Liczę jednak, że się przekona do niego jeszcze, a jak nie to sprzedam. Kupiliśmy też kółka do fotelika, rollersy. Ciekawe, czy się sprawdza.martusiawp lubi tę wiadomość
-
chce_byc_mama wrote:U nas taki klimat, ze Mlody dopiero wczoraj mial na sobie pierwszy raz w zyciu krotkie gacie😀 dzis juz znowu zakladamy dlugie😉
Śliczny!! A jaka stylowachce_byc_mama lubi tę wiadomość
-
Nasza 1 rocznica... Kocham tego mojego męża szalenczo ♥️ mam nadzieję, że wieczorem będzie chwila, żeby mu to powiedzieć i wycalowac z tej okazji 😊
espoir, Fasolka77, malutka_mycha, DorotaAnna, mysla.nieskalana, Tysia89, india, martusiawp, B_002, estrella, Mama36, Lolka30 lubią tę wiadomość
-
Kiwona jakie kółka?
Mój tata też tak sprawdza czasami Nine, na początku też go chciałam ochrzanic. Nie wiem skąd on wie że coś takiego się robi.
U nas kompot z jabłek to strzał w dziesiątkę. Mała na jednym wydechu wypila 30ml. Więcej jej nie dałam żeby sobie brzuszka nie zapchala. Pójdziemy później na ogród to jeszcze dostanie, w ten upał na pewno będzie jej się chciało pić. 60 ml płynów na dobę to chyba ok? Ile Wasze dzieciaczki wypijaja?martusiawp lubi tę wiadomość
-
Mycha ja oczywiście ekspertem nie jestem, ale nie przesadź z tym kompotem, bo jak dziecko najpierw poznaje słodkie, to często nie chce potem jeść na przykład warzyw... dlatego najpierw mówią żeby dziecku warzywa dawać, a potem owoce...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 12:15
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Mycha mój ostatnie dwa śni tez ciagle chodzi i mi słodzi już wczoraj zaczęłam pytać co chce 😂
Kiwona lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Kiwona wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
Kiwona lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
espoir wrote:Mycha ja oczywiście ekspertem nie jestem, ale nie przesadź z tym kompotem, bo jak dziecko najpierw poznaje słodkie, to często nie chce potem jeść na przykład warzyw... dlatego najpierw mówią żeby dziecku warzywa dawać, a potem owoce...
-
Ja wrzucałam,z bloga mamyginekolog
"A co z dziećmi karmionymi mlekiem modyfikowanym? Takie maluchy można dopajać wodą, ale absolutnie nie trzeba. Na pewno NIE robimy tego rutynowo u zdrowych dzieci nie narażonych na nadmierną utratę płynów (np. w czasie upałów). Co więcej, nawet w czasie upałów uważa się, że nie jest koniecznym podawanie wody, a sposobem na dodatkowe nawodnienie może być zwiększenie podaży mleka, np. poprzez dodanie 1 miarki (i odpowiedniej ilości wody) do 2-3 porcji/dobę. Czyli inaczej mówiąc przygotowanie nieco większej porcji mleka. Mleko modyfikowane ma odpowiednią osmolarność do tego aby nawadniać organizm dziecka."espoir lubi tę wiadomość
-
Chce być mamą cudna stylówka Młodego❤❤❤
Kiwona super,że wyjazd się udał i cieszcie się dzisiejszą rocznicą🥰🥰🥰
DorotaAnna udanej wyprawy🥰
wczoraj nikt nie odpisał więc ponawiam pytanie-czy ktoś już plażował z maluchem?
U nas już 35 więc ukrywamy się w domu w towarzystwie wiatraka...Kiwona lubi tę wiadomość
-
espoir wrote:a czemu ona musi pić? ma problemy z kupą czy o co chodzi? bo podobno przy mm nie trzeba przepajać, nawet ostatnio ktoś tu wrzucał jakiś link na ten temat...
A z kupa sama nie wiem, konsystencja papki ale czasami ma problem żeby ją zrobić. Przyczyną niedojrzaly układ? Bo zatwardzen nie ma. Myślisz żeby nie poic skoro konsystencja ok? A ekspertem jesteś, pewnie większym niż te lekarki -
mysla.nieskalana wrote:Ja wrzucałam,z bloga mamyginekolog
"A co z dziećmi karmionymi mlekiem modyfikowanym? Takie maluchy można dopajać wodą, ale absolutnie nie trzeba. Na pewno NIE robimy tego rutynowo u zdrowych dzieci nie narażonych na nadmierną utratę płynów (np. w czasie upałów). Co więcej, nawet w czasie upałów uważa się, że nie jest koniecznym podawanie wody, a sposobem na dodatkowe nawodnienie może być zwiększenie podaży mleka, np. poprzez dodanie 1 miarki (i odpowiedniej ilości wody) do 2-3 porcji/dobę. Czyli inaczej mówiąc przygotowanie nieco większej porcji mleka. Mleko modyfikowane ma odpowiednią osmolarność do tego aby nawadniać organizm dziecka."może faktycznie to na razie odpuszczę, nie chce mieć później problemów przy rozszerzaniu diety. A myślicie że gdyby chwyciła ten rumianek to ona może jakoś zaszkodzić?