WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha,ja sie na tym zupełnie nie znam,ale ja nie podaję na razie nic oprócz mleka modyfikowanego.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Mycha,ja sie na tym zupełnie nie znam,ale ja nie podaję na razie nic oprócz mleka modyfikowanego.
    A pediatra czy położna widza że niczym nie poisz? Pytali o to?

f1d9680377.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A pediatra czy położna widza że niczym nie poisz? Pytali o to?
    Pediatra mówiła ,żeby próbować dawać wode,ale ten artykuł który wrzuciłam też napisała pediatra :) Więc ja nie podaję na razie i nic sie nie dzieje. On się wodą tak krztusił,że to nie ma sensu narażać go na jakieś zachłyśnięcie .
    Z ciekawości zerknęłam w czeluścia internetów to wszędzie info,że kompot z jabłek najwcześniej po 5 m-cu.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 30 czerwca 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Pediatra mówiła ,żeby próbować dawać wode,ale ten artykuł który wrzuciłam też napisała pediatra :) Więc ja nie podaję na razie i nic sie nie dzieje. On się wodą tak krztusił,że to nie ma sensu narażać go na jakieś zachłyśnięcie .
    Z ciekawości zerknęłam w czeluścia internetów to wszędzie info,że kompot z jabłek najwcześniej po 5 m-cu.
    I jak tu komukolwiek wierzyć :)

f1d9680377.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pediatra twierdzi, że mm robi też za picie, więc jeśli dziecko częściej wola to dawać mm a nie trzeba wody. Kazik też się krztusi woda bardziej, ale po parę lykow wypija w ciągu dnia. Więcej nie chce a ja na siłę nie pcham. W razie, gdyby zaparcia wróciły, będziemy podawać częściej.

MamaAga ja nie plazowalabym z takim maluchem, ale ja w ogóle nie cierpię plażowa, więc myślę pod kątem siebie, że skoro mi tam za gorąco i źle, to nie będę tam pchala dziecka. Ale są mamy, które plazuja pewnie i dzieciom nic się nie dzieje.

mysla.nieskalana, malutka_mycha lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie kompot, to już coś a la rozszerzanie diety. ja jestem za rozszerzaniem jak dziecko skończy 6 miesięcy, więc 2-miesięcznemu bym na pewno nie podała...
    dlatego pytałam w jakim wieku jest pediatra, bo niektóre dalej nie widzą nic złego w zapychaniu małych dzieci kaszą i podawaniem glukozy czy kompotów do picia itp...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 12:59

mysla.nieskalana, Paula 90, B_002, Misiabella, malutka_mycha lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • india Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała spi w cieniu a ja smaże sie na tarasie 😁

Fasolka77, martusiawp, Kiwona lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka przykro mi :(

Kiwona mnostwo miłości <3 <3 <3

Mycha ja tez bylabym ostrożna z takim kompotem. Jednak uklad pokarmowy jest jeszcze niedojrzaly... a niestety juz sama sie przekonałam, że nie kazdy przedstawiciel sluzby zdrowia aktualizuje swoją wiedzę. Jak mam watpliwosci wolę konsultowac u dwoch niezaleznych źródeł

B_002, malutka_mycha, Kiwona lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole to u nas juz 20 tyg i waga 5990 😁

Kasiulka90, MamaAga85, DorotaAnna, martusiawp, Fasolka77, B_002, malutka_mycha, Paula 90, Daffi, Mama36, Kiwona, espoir lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Basia!! Boski obrazek!! ❤️😂😂
    Idealnie przedstawia Twoją sytuację jaką opisałaś 😂
    To z profilu na fb szczesliva.pl
    Taki humorystyczny profil o rodzicielstwie.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Mała spi w cieniu a ja smaże sie na tarasie 😁

My tniemy nad zalew 😆😆😆

india, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My podajemy wodę a karmię mm...córce też podawałam i żyje i ma się dobrze🥰 u nas woda dobrze na brak kupy działa a Natan wypija jej i tak nie wiele...

Nie odważylismy się jechać na plażę...stwierdziłam,że w tym namiocie i tak będzie ogień więc odpuściłam

B_002 lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Chce być mamą cudna stylówka Młodego❤❤❤

Kiwona super,że wyjazd się udał i cieszcie się dzisiejszą rocznicą🥰🥰🥰

DorotaAnna udanej wyprawy🥰

wczoraj nikt nie odpisał więc ponawiam pytanie-czy ktoś już plażował z maluchem?

U nas już 35 więc ukrywamy się w domu w towarzystwie wiatraka...

My byliśmy nad jeziorem, pojechaliśmy ok 17 jak już nie było tak gorąco. Mały wysmarowany filtrem czapeczka, namiot plażowy z Decathlonu. Pomoczyłam mu nóżki tylko w wodzie :) był zainteresowany. Tylko my byliśmy wczoraj inprzedwczoraj a tam gdzie byliśmy było góra 25 stopni nie takie gorąco jak dzisiaj. Dzisiaj bym nawet wieczorem nie pojechała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 14:49

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka dzięki wielkie!

My byliśmy nad rzeka był nawet wiaterek młody spał w wózku cały czas a cór a szalała z kolega;) dziś ostatni dzień teściowej... właśnie pożarła większość parówek które zrobiłam dziecku.... a cały dzień w domu jedzenie leży ale sobie nic sama nie weźmie wszystko trzeba księżniczce podać...

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zrobicie jak uwazacie, ale mnie kiedys fizjoterapeuta i lekarka przestrzegali by nie robic za czesto proby trakcji, zeby tylko pediatra to sprawdzala, bo ogolnie to sluzy by sprawdzic napiecie u dziecka, czy nie jest oslabione, ale wykonywane za czesto, tak jak cwiczenia nie wplywa pozytywnie na uklad miesniowo-kostny.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie tak jak piszesz India - pracownicy służby zdrowia rzadko aktualizują swoją wiedzę. A jeśli chodzi o laktację i karmienie niemowląt to, co gorsza, jest to dosłownie kilka godzin(!) wykładów na całych długich studiach medycznych. Więc jeśli pytać o żywienie albo laktację to wykwalifikowany personel: dietetyków, doradców laktacyjnych i niestety (albo i stety) autorytety internetowe (hafija, mamalekarz itd) a nie pediatrów czy położne starej daty.

Wiadomo, że mama wujka kuzynki szwagra dawała w 4 miesiącu kapuśniak i było ok. Moja siostra też jadła bigos jak miała 4 miesiące, bo moja mama szła "starym trybem" i siostra żyje (je tylko fastfoody, pierogi (a raczej ciasto z pierogów ruskich -nadzienie wyrzuca) i słodycze).
    Nawet 10 lat przy obecnym postępie badań medycznych i naukowych na temat żywienia to przepaść. Poziom wiedzy 10lat temu a teraz to ogromna różnica. A co dopiero 30 lat kiedy znakomita większość obecnych pediatrów się uczyła.

Niestety same musimy weryfikować fachowość naszych fachowców. No cóż...

malutka_mycha, espoir, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

Wysłany: 30 czerwca 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    A tak w ogole to u nas juz 20 tyg i waga 5990 😁
    Ale duża pannica!! ❤️

f1d9680377.png

Wysłany: 30 czerwca 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    My podajemy wodę a karmię mm...córce też podawałam i żyje i ma się dobrze🥰 u nas woda dobrze na brak kupy działa a Natan wypija jej i tak nie wiele...

Nie odważylismy się jechać na plażę...stwierdziłam,że w tym namiocie i tak będzie ogień więc odpuściłam
    MamaAga ale woda jak najbardziej :) dyskusja się toczy o inne płyny :)
    Nina dziś pierwszy raz siedziała w baseniku, na początku nie wiedziała co o tym sądzić i minę miała neutralna. Po czym zaczęła płakać :) chyba jednak preferuje cieplejsze wode

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja psina ma 3 lipca 3 urodziny :)
    Kupiłam jej nowe legowisko. WŚCIEKLE RÓŻOWE <3

Ignacy znowu śpi jakby Mu ktoś za to płacił. Zjadł o 13:30 i daje matce odpocząć :)

martusiawp lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Dziewczyny, zrobicie jak uwazacie, ale mnie kiedys fizjoterapeuta i lekarka przestrzegali by nie robic za czesto proby trakcji, zeby tylko pediatra to sprawdzala, bo ogolnie to sluzy by sprawdzic napiecie u dziecka, czy nie jest oslabione, ale wykonywane za czesto, tak jak cwiczenia nie wplywa pozytywnie na uklad miesniowo-kostny.
    Ale tu nikt nie pisal o robieniu proby trakcji przez nas matki. Sama w zyciu sie nie odwaze. Nam robila fizjoterapeutka i pediatra.. A nasze ćwiczenia polegają na czyms innym.

Misiabella, KarmeLoVe lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
‹‹ 3610 3611 3612 3613 3614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ