Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
malutka_mycha wrote:A pediatra czy położna widza że niczym nie poisz? Pytali o to?
Więc ja nie podaję na razie i nic sie nie dzieje. On się wodą tak krztusił,że to nie ma sensu narażać go na jakieś zachłyśnięcie .
Z ciekawości zerknęłam w czeluścia internetów to wszędzie info,że kompot z jabłek najwcześniej po 5 m-cu.malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
mysla.nieskalana wrote:Pediatra mówiła ,żeby próbować dawać wode,ale ten artykuł który wrzuciłam też napisała pediatra
Więc ja nie podaję na razie i nic sie nie dzieje. On się wodą tak krztusił,że to nie ma sensu narażać go na jakieś zachłyśnięcie .
Z ciekawości zerknęłam w czeluścia internetów to wszędzie info,że kompot z jabłek najwcześniej po 5 m-cu. -
Moja pediatra twierdzi, że mm robi też za picie, więc jeśli dziecko częściej wola to dawać mm a nie trzeba wody. Kazik też się krztusi woda bardziej, ale po parę lykow wypija w ciągu dnia. Więcej nie chce a ja na siłę nie pcham. W razie, gdyby zaparcia wróciły, będziemy podawać częściej.
MamaAga ja nie plazowalabym z takim maluchem, ale ja w ogóle nie cierpię plażowa, więc myślę pod kątem siebie, że skoro mi tam za gorąco i źle, to nie będę tam pchala dziecka. Ale są mamy, które plazuja pewnie i dzieciom nic się nie dzieje.mysla.nieskalana, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
dla mnie kompot, to już coś a la rozszerzanie diety. ja jestem za rozszerzaniem jak dziecko skończy 6 miesięcy, więc 2-miesięcznemu bym na pewno nie podała...
dlatego pytałam w jakim wieku jest pediatra, bo niektóre dalej nie widzą nic złego w zapychaniu małych dzieci kaszą i podawaniem glukozy czy kompotów do picia itp...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 12:59
mysla.nieskalana, Paula 90, B_002, Misiabella, malutka_mycha lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Wiewiórka przykro mi
Kiwona mnostwo miłości
Mycha ja tez bylabym ostrożna z takim kompotem. Jednak uklad pokarmowy jest jeszcze niedojrzaly... a niestety juz sama sie przekonałam, że nie kazdy przedstawiciel sluzby zdrowia aktualizuje swoją wiedzę. Jak mam watpliwosci wolę konsultowac u dwoch niezaleznych źródełB_002, malutka_mycha, Kiwona lubią tę wiadomość
-
My podajemy wodę a karmię mm...córce też podawałam i żyje i ma się dobrze🥰 u nas woda dobrze na brak kupy działa a Natan wypija jej i tak nie wiele...
Nie odważylismy się jechać na plażę...stwierdziłam,że w tym namiocie i tak będzie ogień więc odpuściłamB_002 lubi tę wiadomość
-
MamaAga85 wrote:Chce być mamą cudna stylówka Młodego❤❤❤
Kiwona super,że wyjazd się udał i cieszcie się dzisiejszą rocznicą🥰🥰🥰
DorotaAnna udanej wyprawy🥰
wczoraj nikt nie odpisał więc ponawiam pytanie-czy ktoś już plażował z maluchem?
U nas już 35 więc ukrywamy się w domu w towarzystwie wiatraka...
My byliśmy nad jeziorem, pojechaliśmy ok 17 jak już nie było tak gorąco. Mały wysmarowany filtrem czapeczka, namiot plażowy z Decathlonu. Pomoczyłam mu nóżki tylko w wodziebył zainteresowany. Tylko my byliśmy wczoraj inprzedwczoraj a tam gdzie byliśmy było góra 25 stopni nie takie gorąco jak dzisiaj. Dzisiaj bym nawet wieczorem nie pojechała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 14:49
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Karmelka dzięki wielkie!
My byliśmy nad rzeka był nawet wiaterek młody spał w wózku cały czas a cór a szalała z kolega;) dziś ostatni dzień teściowej... właśnie pożarła większość parówek które zrobiłam dziecku.... a cały dzień w domu jedzenie leży ale sobie nic sama nie weźmie wszystko trzeba księżniczce podać...
-
Dziewczyny, zrobicie jak uwazacie, ale mnie kiedys fizjoterapeuta i lekarka przestrzegali by nie robic za czesto proby trakcji, zeby tylko pediatra to sprawdzala, bo ogolnie to sluzy by sprawdzic napiecie u dziecka, czy nie jest oslabione, ale wykonywane za czesto, tak jak cwiczenia nie wplywa pozytywnie na uklad miesniowo-kostny.
-
nick nieaktualnyDokladnie tak jak piszesz India - pracownicy służby zdrowia rzadko aktualizują swoją wiedzę. A jeśli chodzi o laktację i karmienie niemowląt to, co gorsza, jest to dosłownie kilka godzin(!) wykładów na całych długich studiach medycznych. Więc jeśli pytać o żywienie albo laktację to wykwalifikowany personel: dietetyków, doradców laktacyjnych i niestety (albo i stety) autorytety internetowe (hafija, mamalekarz itd) a nie pediatrów czy położne starej daty.
Wiadomo, że mama wujka kuzynki szwagra dawała w 4 miesiącu kapuśniak i było ok. Moja siostra też jadła bigos jak miała 4 miesiące, bo moja mama szła "starym trybem" i siostra żyje (je tylko fastfoody, pierogi (a raczej ciasto z pierogów ruskich -nadzienie wyrzuca) i słodycze).
Nawet 10 lat przy obecnym postępie badań medycznych i naukowych na temat żywienia to przepaść. Poziom wiedzy 10lat temu a teraz to ogromna różnica. A co dopiero 30 lat kiedy znakomita większość obecnych pediatrów się uczyła.
Niestety same musimy weryfikować fachowość naszych fachowców. No cóż...malutka_mycha, espoir, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość
-
MamaAga85 wrote:My podajemy wodę a karmię mm...córce też podawałam i żyje i ma się dobrze🥰 u nas woda dobrze na brak kupy działa a Natan wypija jej i tak nie wiele...
Nie odważylismy się jechać na plażę...stwierdziłam,że w tym namiocie i tak będzie ogień więc odpuściłamdyskusja się toczy o inne płyny
Nina dziś pierwszy raz siedziała w baseniku, na początku nie wiedziała co o tym sądzić i minę miała neutralna. Po czym zaczęła płakaćchyba jednak preferuje cieplejsze wode
-
nick nieaktualny
-
Misiabella wrote:Dziewczyny, zrobicie jak uwazacie, ale mnie kiedys fizjoterapeuta i lekarka przestrzegali by nie robic za czesto proby trakcji, zeby tylko pediatra to sprawdzala, bo ogolnie to sluzy by sprawdzic napiecie u dziecka, czy nie jest oslabione, ale wykonywane za czesto, tak jak cwiczenia nie wplywa pozytywnie na uklad miesniowo-kostny.
Misiabella, KarmeLoVe lubią tę wiadomość