Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyW sobotę ta zajebista pediatra a propo mojej obawy o rzadsze kupy i odwodnienie powiedziała że jeśli dziecko je czy to pierś czy modyfika tyle ile powinna nie trzeba niczym przepajać dziecko jedząc odpowiednią dla siebie ilość mleka się nie odwodni. Więc jeśli dzieci wasze nie mają zmniejszonego wyraźnie apetytu nie odwodnia się na pewno. Więc spokojnie nie musicie nic dodatkowo podawać. Ale jak lubi pić wodę to na pewno nie zaszkodzi.
Dziewczyny a czy jak mam małą teraz tylko na piersi a chce jej rozszerzyć dietę wcześniej niż po 6 msc bo chciałabym jeszcze żeby zasmakowała naszych bio produktów to chyba nic się nie stanie? Pediatra powiedziała że mogę ale ciekawa jestem jak wy wprowadzałyscie swoim maluszkom?malutka_mycha, mysla.nieskalana, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiewiórka przykro mi z powodu twojej koleżanki, mój kolega wyskoczył z okna parę lat temu i też kompletnie nie mogłam tego zrozumieć. A dwa dni wcześniej rozmawialiśmy i nic nie wskazywało na to, żeby coś złego się działo.
A co do osteopaty to on mnie nie masował " macał" w sensie właśnie ze dotykał też mówił o tym połączeniu i co gorsza wymacałam że boli mnie ten sam mięsień który ściąga Leosiepowiedział że naprawimy to maxymalnie do 3 wizyt. Sama rehabilitacja super dała radę ale jednak wierzę w holistyczne podejście.
-
nick nieaktualnyWrzuciłam dziewczyny na grupę zalecenia WHO na temat dopajania dzieci kp i karmionych mm.
Wg tych informacji dopajamy tylko w uzasadnionych przypadkach i niewiele.
Woda może u niemowląt spowodować w skrajnych przypadkach nawet txw. "zatrucie wodą" - o tym w ogóle bym nie pomyślała.malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Daffi wrote:Ale tu nikt nie pisal o robieniu proby trakcji przez nas matki. Sama w zyciu sie nie odwaze. Nam robila fizjoterapeutka i pediatra.. A nasze ćwiczenia polegają na czyms innym.
-
Mama36 wrote:U Nas plus 100 st
Prysznic co chwila.. Nie ruszamy się z domu.
Ale ciasto zrobiłam z rabarbarem.
Dobrze ze w tyg temp normalna. 🙏🙏🙏
Kiwonka!!!! Najlepszego Kochana z okazji rocznicy!!! ❤️❤️❤️❤️😘
Też zrobiłam ciasto z rabarbarem
Fasolka77
-
ja jestem za rozszerzaniem po 6 miesiącu. no chyba, że dziecko wcześniej SAMO siada, to tam może po tym 5 miesiącu... można niby odpowiednio trzymać samemu, ale jakoś mnie to nie przekonuje...
ale rozumiem też jak ktoś się nie może doczekać rozszerzania, bo sama z Bartusiem tak miałam. teraz im dalej w las (w sensie im więcej dzieci) tym mniej mi się śpieszy...india, Misiabella, B_002, Karmelllka90 lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nick nieaktualny
-
india wrote:Dziewczyny a macie na oku jakies krzesełka do karmienia? Na co przy zakupie bedziecie zwracaly uwage?
india lubi tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
india wrote:Dziewczyny a macie na oku jakies krzesełka do karmienia? Na co przy zakupie bedziecie zwracaly uwage?
india, DorotaAnna lubią tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:Karmelka, Marcelina też liże rączki i wkłada do buźki przy kąpieli 😁
Aktualnie z Mała znowu walka z zasypianiem.
O 20 kapiel, po jedzenie i odlot. Spala niecala godzinę, przytulilam ja znowu zasnela na 10 min i obudzila sie z wrzaskiem. Musialam ja utulic na sobie i oczywoscie na mnie odlot od razu. Jak ja tylko odloze bedzoe2znowi cyrk.
I tak nasze wieczory wugladaja od ok. 2 tygodni. Jak zasnie na dobre to juz jest spokoj na szczescie. Ale troche trzeba sie nameczyc -
Fasolka77 wrote:ikea teraz na cenzurowanym w PL
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
Zobaczcie jak ten czas szybko leci że niedawno poszłyśmy tu wszystkie po kolei o problemach z kp, a teraz zaczynają się tematy o poszerzaniu diety! Coraz częściej mam takie rozdwojenie pragnień: z jednej strony bym chciała żeby Kasia już samodzielnie siedziała, jadła, zaraz potem raczkowala itd, a z drugiej szkoda mi każdego dnia gdy jest teraz taka nieporadna, ufna i zdana tylko na mnie..
mysla.nieskalana, Daffi, martusiawp, Kasiulka90, Paula 90 lubią tę wiadomość
-
Kasiulka90 wrote:Mam na oku krzesełko Nomi. Jest lekkie, ergonomiczne, dostosowuje się do wieku dziecka i nawet leżaczek można dokupić. Mega mi się podoba idea i wygląd.
O Boże obczaiłam sobie i się zakochałam po prostu! Czy ja dobrze rozumiem że kupuje ten „pion” z oparciem i podnóżkiem i do tego muszę dokupić pałąk a jakąś tackę też można dokupić do tego?Kasiulka90 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️