X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama019 wrote:
    Kiwonka a jak starszy na wakacjach ??
    Jak teraz jest maluch toasz tyle czasu dla niego co wcześniej .ja się łapie na tym że mam wyrzuty sumienia ..ale nie da razy się jednak roztroic ,wiem że chłopakom nie zaszkodzi ale musieli sobie zaczac radzić sami wiecej.
    Też mam wyrzuty sumienia. Akurat teraz jest u siostry i chce po niego pojechać w czwartek, bo w piątek ma urodziny. Miałam mu wysprzatac pokój, bo jest tam jak na składowisku odpadów mniej więcej, ale nie daje rady normalnie. Może jak wróci to razem się za to weźmiemy.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Wow, Nina tak tylko robiła jak rota miała. Aż nie pamiętam jak to jest. Dzisiaj już musiałam podać jej ten syropek bo widziałam że się męczy. Zrobiła i od razu uśmiech na twarzy :)

Kochana a co to za syropek?

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Sama bylam w szoku :D Robilismy duzo badan, tsh,ft3,ft4,crp,morfologia,rozmaz,zelazo i inne ktorych nie pamietam :D

ale mówisz o Lili? :) czy o sobie?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Też mam wyrzuty sumienia. Akurat teraz jest u siostry i chce po niego pojechać w czwartek, bo w piątek ma urodziny. Miałam mu wysprzatac pokój, bo jest tam jak na składowisku odpadów mniej więcej, ale nie daje rady normalnie. Może jak wróci to razem się za to weźmiemy.
    Mnie nie musisz mówić ja zakładam że jakbym do moich wpuściła sanepid to by mi chatę taśmami ogrodzili 😂😂😉😜

Syska2202, martusiawp lubią tę wiadomość

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama019 wrote:
    Mnie nie musisz mówić ja zakładam że jakbym do moich wpuściła sanepid to by mi chatę taśmami ogrodzili 😂😂😉😜
    Serio?! Mi jest tak wstyd, myślałam że tylko ja nie umiem dopilnować porządku... Jak ktoś przychodzi to staram się tam zamykać drzwi, żeby nikomu nie przyszło do głowy tam zajrzeć.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Serio?! Mi jest tak wstyd, myślałam że tylko ja nie umiem dopilnować porządku... Jak ktoś przychodzi to staram się tam zamykać drzwi, żeby nikomu nie przyszło do głowy tam zajrzeć.

Haha..no błagam !!!każda matka nastolatka tak ma ...a jak mówi że nie to kłamie więc się nie przejmuj 😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 20:30

martusiawp lubi tę wiadomość

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy hemoglobine 10,7 i przypisali nam zelazo. Potem pozalowalam ze podalam, bo jest w granicy normy a zaburzam tylko flore jelit.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halo Espoir! co tam u Was?

martusiawp lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    My mamy hemoglobine 10,7 i przypisali nam zelazo. Potem pozalowalam ze podalam, bo jest w granicy normy a zaburzam tylko flore jelit.

no to taki poziom jak u nas.. dobrze w sumie, że na razie nie przepisał...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, Misiabella to czy dziecko kwalifikuje się do podania żelaza przy takim granicznym wyniku zależy od wielu czynników wynikających z przebiegu ciąży i porodu oraz stanu zdrowia dziecka od czasu urodzenia, więc może być właśnie tak, że jedno maleństwo dostanie to żelazo, a inne nie. Istotna jest też dawka, która dziecko otrzymuje - czy jest profilaktyczne czy już lecznicza. W medycynie większość kwestii nie jest zero-jedynkowa i każda sytuację trzeba rozpatrywać indywidualnie. Dziękuję za uwagę ;)

Fasolka77, martusiawp, Misiabella, Daffi, B_002, Paula 90, Lolka30 lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, u nas nie tylko jest szarpanie i ciagniecie cycka, ale i spanie się pogorszylo. Do tej pory noce były piękne, jak zasnęła około 21 tak wstawało około 3, a od dwóch dni wybudza się po godzinie, dwóch i wierci się, steka, kopie. Nie wiem o co chodzi, nic nie zmienialam. A przecież zaraz kończymy 3 miesiace-czy nie miało być lepiej??

age.png
    age.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama019 wrote:
    ja mam córkę i jest to samo także 🙄🙄🙄🙄 wyobraźcie sobie,że sprzątam na raty jak Mały przyśnie i nie jestem na spacerze w jej pokoju i nadal nie skończyłam...jestem wkurzona bo jest dziewczynką...
    ale jak ma ktoś do niej przyjść to pokój błyszczy😂😂😂😂

Dzis wysłałam Jej zdjęcie z zapytaniem "co to ma być?!" a były co cukierki kinder schoko bons wymieszane z brokatem a ona mi bezczelnie odpisuje "nowy pomysł dla producenta cuksów mamo -taka speszal edyszyn dla dziewczyn"...
    złość minęła od razu bo śmiałam się na maxa 😂😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 21:44

Syska2202, Kiwona, martusiawp, Mama019 lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ale mówisz o Lili? :) czy o sobie?

O Lileczce :D chcialam aby pediatra zlecila nam jak najwiecej badan bo skoro mamy juz ja kluc to chce przebadac wszystko co sie da i w ten sposób dala nam skierowanie na prawie wszystko co bylo ma liście

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 21:55

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Kochana a co to za syropek?
    Lactulosum

valetta94 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryz jutro, dziś robiłam gładź u rodziców więc moje włosy wyglądają jakby w nie piorun strzelił :D

A co jak ktoś nie kontroluje tej hemoglobiny? Gdybyśmy nie były ostatnio w szpitalu to nie wiedziałabym jaki Nina ma poziom.

Sansi u nas Nina już 6h potrafiła przespać a teraz 3h to już dużo.

f1d9680377.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja Wiki nie chce jeść z butelki.
    Byłam dzisiaj u lekarza, odciagnelam 120ml, a Ona przez 3h zjadła tylko 50ml. A na cycu to wisi prawie co 1-1,5h.
    Co do spania, to mojej jeszcze się nie zdarzyło przespać 6h bez przerwy, a przepraszam raz się zdarzyło.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    ja mam córkę i jest to samo także 🙄🙄🙄🙄 wyobraźcie sobie,że sprzątam na raty jak Mały przyśnie i nie jestem na spacerze w jej pokoju i nadal nie skończyłam...jestem wkurzona bo jest dziewczynką...
    ale jak ma ktoś do niej przyjść to pokój błyszczy😂😂😂😂

Dzis wysłałam Jej zdjęcie z zapytaniem "co to ma być?!" a były co cukierki kinder schoko bons wymieszane z brokatem a ona mi bezczelnie odpisuje "nowy pomysł dla producenta cuksów mamo -taka speszal edyszyn dla dziewczyn"...
    złość minęła od razu bo śmiałam się na maxa 😂😂😂😂
    Ale ze schoko bons.. przecież to może wyglądać jak największy szłam a i tak to będę żarła bo takie dobre 😁

martusiawp, malutka_mycha, MamaAga85 lubią tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    O Lileczce :D chcialam aby pediatra zlecila nam jak najwiecej badan bo skoro mamy juz ja kluc to chce przebadac wszystko co sie da i w ten sposób dala nam skierowanie na prawie wszystko co bylo ma liście

Ojej...i TSH też się bada u takiego malucha? Ja chciałam dziś przy morfologii i CRP zbadać vit D3 ale okazało się, że trzebaby dodatkowo 3 fiołki krwi wycisnąć więc zrezygnowałam

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ojej...i TSH też się bada u takiego malucha? Ja chciałam dziś przy morfologii i CRP zbadać vit D3 ale okazało się, że trzebaby dodatkowo 3 fiołki krwi wycisnąć więc zrezygnowałam
    Ja muszę Brunowi oznaczyć poziom D3 i idę na pobranie z żyły, te pobrania z palca to dla mnie nieporozumienie. Dłużej to trwa, dziecko dłużej cierpi i się stresuję, a poza tym wg mnie ból związany z takim pobraniem jest wiekszy. Nie mam sumienia młodego tak dręczyc. Pomijam już fakt, że taka wyciskania z palca krew nie daje możliwości wiarygodnego ocenienia niektórych parametrów.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:

Taaa i wyszlo TSH ponad 4.. Wiec od razu biegiem do endokrynologa dzieciecego, na szczescie ten mnie uspokoil, ze u takich maluchów to normalne. Tez byl zdziwiony kto mi to zlecil :P Wystarczyla na szczescie jedna fiolka na te wszystkie badania, ale powiedziałam sobie ze najblizsze pobieranie krwi minimum za rok po tym jak widzialam jak ona cierpi.. 3 razy ja kłuli :( Aaa i my mielismy pobierane z żyły. Myslalam, ze to bedzie z paluszka... Okropny widok :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 22:56

w5wq9vvj6y6gc1um.png
‹‹ 3700 3701 3702 3703 3704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ