Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama019 wrote:Dokładnie mam to samo od paru dni.tez pukałam nic.kolezanka mi przypomniała że jak ząbek wychodzi to jest sine dookoła a tam nic takiego nie ma.boje się że to afta mimo że na taką nie wygląda.nie ściera się to też bo przemywalam.23go idę do lekarza to spytam .może uda mi się zrobić zdjęcie to wstawię
-
Fasolka77 wrote:A u nas mimo skończonych trzech miesięcy spanie bez zmian 😒
i nie wiem czemu się mówi, że po 3 miesiącach ma być lepiej... serio... najgorsze ząbkowanie wciąż przed nami...
no, to pocieszyłam, mogę iść dalej walczyć o przetrwanieWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 12:32
Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Tunia76 wrote:Dziewczyny tak mnie sutki bolą, że oszaleje.
W jednym mam krwawą dziurkę.
A na dodatek mała ściska mnie dziaslami, jakby gryzla.
Co robić?
Tylko nie laktator, moja nie umie jeść z butelki. -
Kasiulka90 wrote:Tunia, z całego serca polecam Ci osłonki na sutki firmy MAM. Miałam sutki w tak tragicznym stanie, że minął miesiąc, a one nadal się nie wyleczyły. Ale zupełnie nic mnie nie boli, a wcześniej aż mnie wykręcało z bólu.
Czy to takie do noszenia między karmieniami? -
Misiabella wrote:Wy czytalyscie a ja dzis bawilam sie aplikacja FaceApp. Polecam
Zobaczylam jak ja i maz bedziemy wygladac na starosc i nie jest to budujace, he he. Ta aplikacja przerabia postacie ze zdjec na staruszkow albo odmladza. Ale jak odmladza to wypieksza
-
nick nieaktualnyMama próbowałam zrobić fotkę i niestety nie dam rady. Może Tobie się uda... Chętnie zobaczę czy to coś podobnego.
Dziąsła nie są ani rozpulchnione ani sine... Nie wiem sama co to jest. Ale Ola dziś dalej marudzi, nawet więcej niż wczoraj i płacze więcej ☹️ posmarowalam jej tym dentinoxem to zaczęła się uśmiechać i nie jeczala, jakby ulgę poczuła. Z tego co pamiętam to u Kini dziąsła też wyglądały normalnie a ząbki wychodziły... Więc nie wiem, muszę obserwować. -
MamaAga85 wrote:Chodzi mi o pomoc w napisaniu protokołu reklamacyjnego na wózek...
Daj znać czy znajdziesz czas i czy podołasz.
Mi się bardzo nie spieszy bo nawet pk polsku jeszcze nie napisałam ani nie zabrałam się za szukanie karty gwarancyjnej także no😂😂😂
Sorry za opóźnienie nie miałam czady was czytać - napiszcie pl to przetłumaczę!
-
nick nieaktualnyIgnacy przekręca się wreszcie na bok sam bez zachęcania. Nagle dzisiaj ogarnął i od razu na całego. Leży tylko na boku.
U nas duchota jak w piecu z termoobiegiem. Ubrałam Młodemu piękne ogrodniczki z krótkimi nogawkami z takiego cienkiego dżinsu to jęczał aż mu sciagnelam.
Moje dziecko zaczyna stawiać na swoim. A matka ulega.
I uwaga uwaga - kładę go w dzień do łóżeczka i w nim śpi. A na noc usypia w łóżeczku jak mu czytam ksiazke i go bujam (mamy bujane to łóżeczko) ale potem go przekładam żeby spał ze mną. Jakoś się boję, że nie zareaguję w porę jak on się obudzi i coś będzie się działo.
Tunia - i smaruj sobie lanoliną sutki, wietrz jak najczęściej. -
Estrella będę polować popołudniu .
Ja po USG. Dziewczyny warsztat zamknięty
Nawet myślałam że może za 3 lata wznowimy próby i będzie 4 syn (😂) ale mam dziurę na bliźnie. Lekarka mówi że się już nie zrośnie i trzeba kontrolować czy się nie pogłębia .
No sama to ryzyko 3 cc poniosłam .i tak się cieszę że wszystko super i jest Krsyt cały i zdrowy .takze ja już będę Wam mocno kibicować tylkoKasiulka90, Fasolka77, MamaAga85, martusiawp lubią tę wiadomość
-
ktoras z was miala malenstwo z wysypka nie?
moja miala na na policzkach dwa wielkie czerwone placki, potem wyszlo na nozkach i lokciach. chyba skaza bialkowa, albo sie we Wloszech czegos nazarlam...wrocilam tu i sie dieta unormowala. No i dzis jest leciutkie, chyba schodzi.
w srode pneumokoki..... -
espoir wrote:Ty się ciesz, że bez zmian, bo pamiętaj, że zawsze może być gorzej...
i nie wiem czemu się mówi, że po 3 miesiącach ma być lepiej... serio... najgorsze ząbkowanie wciąż przed nami...
no, to pocieszyłam, mogę iść dalej walczyć o przetrwanie
Jesteś niezawodna!!! 😁Fasolka77
-
Mama019 wrote:Estrella będę polować popołudniu .
Ja po USG. Dziewczyny warsztat zamknięty
Nawet myślałam że może za 3 lata wznowimy próby i będzie 4 syn (😂) ale mam dziurę na bliźnie. Lekarka mówi że się już nie zrośnie i trzeba kontrolować czy się nie pogłębia .
No sama to ryzyko 3 cc poniosłam .i tak się cieszę że wszystko super i jest Krsyt cały i zdrowy .takze ja już będę Wam mocno kibicować tylko
Mama ja też już fabrykę zamknęłam. ... Kryst Ci wszystko wynagrodzi!!!Mama019 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Julcio po szczepieniu dzisiaj i w sumie jak na razie nie widzę żadnych zmian w zachowaniu. Troche jedynie mruczy/brzęczy. Jakoś mi źle po dzisiejszej wizycie w przychodni.
Przybrał 900 gram w ciągu 1,5 miesiąca co daje te 22 gramy dziennie, więc jest dobrze. Waży dzisiaj 6100Niestety nie przeszedł próby trakcji dla jego wieku i nie podciągał głowy:| Już jestem umówiona
do fizjoterapeuty, pediatra natomiast zaleciła wykonywanie masażu Shantala, więc wydawać by się mogło, że to jest pod kontrolą. Ale martwić się zawsze o coś musze, pomimo, że żadnej tragedii nie ma, a nawet ogarnęłam fijzo dla siebie w końcu -
szerokiej drogi kochana podziwiam za dluga jazde
Dafi zdrowiej ..a co ty lody jadalas w upalach ze angine zlapalas?
Tunia ja tez karmie przez kapturki bo inaczej mnie boli...czasami sie wkurzam bo wystarczy ze maly pusci czy odwroci glowe i musze poprawiac kapturek i maly sie denerwuje...ale w sumie dobrze ze przez nie karmie bo sie narazie nie zarazilam plesniawkami.....po piciu myje plynem i parze
mama fasolka u mnie tez niby warsztat zamkniety ale zabezpieczen zadnych
no i teraz o nas....skonczylismy w klinice urologi dzieciecej 60km od domu...akcja bylskawiczna rano po przedudzeniu siusial siusiakiem wielkosci orzecha wloskiego.....odrazu do pediatry...tam znow orzech plus ciagle kapanie kropelkami moczu.....telefon do kliniki i za godzine bylismy tam..odrazu nas przyjeli
lekarz twierdzi ze wszystko ok.ze czasami tak sie dzieje ...mam malemu sciagac skorke bo mocz tam sie gromadzi bo dziurka za mala...i dlatego siusiak sie tak pompuje bo napelnia go mocz a dzurka nie puszcza.....u tak malego dziecka nie robi sie nic...gdyby problemy byly w starszym wieku to cos zacznie dzialac...maly przy sikaniu cisnie jakby robil kupke.....dziwne to toroche ale byl to urolog dzieciecy wiec chyba sie zna........no strachu sie najadlam...bede obserwowac i sciagac nic wiecej nie moge zrobicFasolka77, Mama019 lubią tę wiadomość