X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi współczuję
    Chce być mamą miłej podróży dalej życzę
    Kiwonka ty się ciesz i nie zapeszaj!!😄

Daffi, Kiwona, chce_byc_mama lubią tę wiadomość

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama019 wrote:
    Dokładnie mam to samo od paru dni.tez pukałam nic.kolezanka mi przypomniała że jak ząbek wychodzi to jest sine dookoła a tam nic takiego nie ma.boje się że to afta mimo że na taką nie wygląda.nie ściera się to też bo przemywalam.23go idę do lekarza to spytam .może uda mi się zrobić zdjęcie to wstawię
    Oo Julka jak mi zabkowala nigdy nie miala sinych dziąseł. Zawsze mocno jej puchly i bylo widac wlasnie takie biale ze cos pod spodem wzbiera az zaczely sie igielki przekluwac.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogą się torbielki pojawiać na dziąsła h, nie pamiętam fachowej nazwy.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moi mieli fioletowe dziąsła przy ząbkach tylko.

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • espoir Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    A dajcie mnie tego chleba, matka wtrabi taki prawdziwy, polski...a nie te angielskie tosty waciane🙈
    nie macie polskiej piekarni? :D

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • espoir Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    A u nas mimo skończonych trzech miesięcy spanie bez zmian 😒
    Ty się ciesz, że bez zmian, bo pamiętaj, że zawsze może być gorzej...

i nie wiem czemu się mówi, że po 3 miesiącach ma być lepiej... serio... najgorsze ząbkowanie wciąż przed nami...

no, to pocieszyłam, mogę iść dalej walczyć o przetrwanie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 12:32

Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Dziewczyny tak mnie sutki bolą, że oszaleje.
    W jednym mam krwawą dziurkę.
    A na dodatek mała ściska mnie dziaslami, jakby gryzla.

Co robić?
    Tylko nie laktator, moja nie umie jeść z butelki.
    Tunia, z całego serca polecam Ci osłonki na sutki firmy MAM. Miałam sutki w tak tragicznym stanie, że minął miesiąc, a one nadal się nie wyleczyły. Ale zupełnie nic mnie nie boli, a wcześniej aż mnie wykręcało z bólu.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Tunia, z całego serca polecam Ci osłonki na sutki firmy MAM. Miałam sutki w tak tragicznym stanie, że minął miesiąc, a one nadal się nie wyleczyły. Ale zupełnie nic mnie nie boli, a wcześniej aż mnie wykręcało z bólu.
    Przez te osłonki się karmi?
    Czy to takie do noszenia między karmieniami?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Wy czytalyscie a ja dzis bawilam sie aplikacja FaceApp. Polecam ;) Zobaczylam jak ja i maz bedziemy wygladac na starosc i nie jest to budujace, he he. Ta aplikacja przerabia postacie ze zdjec na staruszkow albo odmladza. Ale jak odmladza to wypieksza :)
    tylko nie udstepniajcie aplikacji dostepu do galerii zdjec. Appka jest podejrzana a wszytkie wasze dane pojda do ruskich :)

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama próbowałam zrobić fotkę i niestety nie dam rady. Może Tobie się uda... Chętnie zobaczę czy to coś podobnego.

Dziąsła nie są ani rozpulchnione ani sine... Nie wiem sama co to jest. Ale Ola dziś dalej marudzi, nawet więcej niż wczoraj i płacze więcej ☹️ posmarowalam jej tym dentinoxem to zaczęła się uśmiechać i nie jeczala, jakby ulgę poczuła. Z tego co pamiętam to u Kini dziąsła też wyglądały normalnie a ząbki wychodziły... Więc nie wiem, muszę obserwować.

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Chodzi mi o pomoc w napisaniu protokołu reklamacyjnego na wózek...
    Daj znać czy znajdziesz czas i czy podołasz.
    Mi się bardzo nie spieszy bo nawet pk polsku jeszcze nie napisałam ani nie zabrałam się za szukanie karty gwarancyjnej także no😂😂😂

Sorry za opóźnienie nie miałam czady was czytać - napiszcie pl to przetłumaczę!

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignacy przekręca się wreszcie na bok sam bez zachęcania. Nagle dzisiaj ogarnął i od razu na całego. Leży tylko na boku.

U nas duchota jak w piecu z termoobiegiem. Ubrałam Młodemu piękne ogrodniczki z krótkimi nogawkami z takiego cienkiego dżinsu to jęczał aż mu sciagnelam.
    Moje dziecko zaczyna stawiać na swoim. A matka ulega.

I uwaga uwaga - kładę go w dzień do łóżeczka i w nim śpi. A na noc usypia w łóżeczku jak mu czytam ksiazke i go bujam (mamy bujane to łóżeczko) ale potem go przekładam żeby spał ze mną. Jakoś się boję, że nie zareaguję w porę jak on się obudzi i coś będzie się działo.

Tunia - i smaruj sobie lanoliną sutki, wietrz jak najczęściej.

• Mama019 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella będę polować popołudniu .

Ja po USG. Dziewczyny warsztat zamknięty :)
    Nawet myślałam że może za 3 lata wznowimy próby i będzie 4 syn (😂) ale mam dziurę na bliźnie. Lekarka mówi że się już nie zrośnie i trzeba kontrolować czy się nie pogłębia .
    No sama to ryzyko 3 cc poniosłam .i tak się cieszę że wszystko super i jest Krsyt cały i zdrowy .takze ja już będę Wam mocno kibicować tylko :)

Kasiulka90, Fasolka77, MamaAga85, martusiawp lubią tę wiadomość

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Przez te osłonki się karmi?
    Czy to takie do noszenia między karmieniami?
    W nich się karmi. Miałam obawy, czy moje dziecię załapie, bo jest totalnie antysmoczkowe, ale zajarzył od razu 👍 Od miesiąca karmię tylko przez te kapturki.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktoras z was miala malenstwo z wysypka nie?

moja miala na na policzkach dwa wielkie czerwone placki, potem wyszlo na nozkach i lokciach. chyba skaza bialkowa, albo sie we Wloszech czegos nazarlam...wrocilam tu i sie dieta unormowala. No i dzis jest leciutkie, chyba schodzi.

w srode pneumokoki.....

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Mam angine ropna. Skończyłam na antybiotyku :(

Daffi ech.. nawet teraz Cię fatum nie oszczędza... Zdrowiej nam!!!

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Ty się ciesz, że bez zmian, bo pamiętaj, że zawsze może być gorzej...

i nie wiem czemu się mówi, że po 3 miesiącach ma być lepiej... serio... najgorsze ząbkowanie wciąż przed nami...

no, to pocieszyłam, mogę iść dalej walczyć o przetrwanie :D

Jesteś niezawodna!!! 😁

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama019 wrote:
    Estrella będę polować popołudniu .

Ja po USG. Dziewczyny warsztat zamknięty :)
    Nawet myślałam że może za 3 lata wznowimy próby i będzie 4 syn (😂) ale mam dziurę na bliźnie. Lekarka mówi że się już nie zrośnie i trzeba kontrolować czy się nie pogłębia .
    No sama to ryzyko 3 cc poniosłam .i tak się cieszę że wszystko super i jest Krsyt cały i zdrowy .takze ja już będę Wam mocno kibicować tylko :)

Mama ja też już fabrykę zamknęłam. ... Kryst Ci wszystko wynagrodzi!!!

Mama019 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julcio po szczepieniu dzisiaj i w sumie jak na razie nie widzę żadnych zmian w zachowaniu. Troche jedynie mruczy/brzęczy. Jakoś mi źle po dzisiejszej wizycie w przychodni.
    Przybrał 900 gram w ciągu 1,5 miesiąca co daje te 22 gramy dziennie, więc jest dobrze. Waży dzisiaj 6100 ;) Niestety nie przeszedł próby trakcji dla jego wieku i nie podciągał głowy:| Już jestem umówiona
    do fizjoterapeuty, pediatra natomiast zaleciła wykonywanie masażu Shantala, więc wydawać by się mogło, że to jest pod kontrolą. Ale martwić się zawsze o coś musze, pomimo, że żadnej tragedii nie ma, a nawet ogarnęłam fijzo dla siebie w końcu :D

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szerokiej drogi kochana podziwiam za dluga jazde

Dafi zdrowiej ..a co ty lody jadalas w upalach ze angine zlapalas?

Tunia ja tez karmie przez kapturki bo inaczej mnie boli...czasami sie wkurzam bo wystarczy ze maly pusci czy odwroci glowe i musze poprawiac kapturek i maly sie denerwuje...ale w sumie dobrze ze przez nie karmie bo sie narazie nie zarazilam plesniawkami.....po piciu myje plynem i parze

mama fasolka u mnie tez niby warsztat zamkniety ale zabezpieczen zadnych :)

no i teraz o nas....skonczylismy w klinice urologi dzieciecej 60km od domu...akcja bylskawiczna rano po przedudzeniu siusial siusiakiem wielkosci orzecha wloskiego.....odrazu do pediatry...tam znow orzech plus ciagle kapanie kropelkami moczu.....telefon do kliniki i za godzine bylismy tam..odrazu nas przyjeli

lekarz twierdzi ze wszystko ok.ze czasami tak sie dzieje ...mam malemu sciagac skorke bo mocz tam sie gromadzi bo dziurka za mala...i dlatego siusiak sie tak pompuje bo napelnia go mocz a dzurka nie puszcza.....u tak malego dziecka nie robi sie nic...gdyby problemy byly w starszym wieku to cos zacznie dzialac...maly przy sikaniu cisnie jakby robil kupke.....dziwne to toroche ale byl to urolog dzieciecy wiec chyba sie zna........no strachu sie najadlam...bede obserwowac i sciagac nic wiecej nie moge zrobic

Fasolka77, Mama019 lubią tę wiadomość

‹‹ 3739 3740 3741 3742 3743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ