Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
stresant wrote:szerokiej drogi kochana podziwiam za dluga jazde
Dafi zdrowiej ..a co ty lody jadalas w upalach ze angine zlapalas?
Tunia ja tez karmie przez kapturki bo inaczej mnie boli...czasami sie wkurzam bo wystarczy ze maly pusci czy odwroci glowe i musze poprawiac kapturek i maly sie denerwuje...ale w sumie dobrze ze przez nie karmie bo sie narazie nie zarazilam plesniawkami.....po piciu myje plynem i parze
mama fasolka u mnie tez niby warsztat zamkniety ale zabezpieczen zadnych
no i teraz o nas....skonczylismy w klinice urologi dzieciecej 60km od domu...akcja bylskawiczna rano po przedudzeniu siusial siusiakiem wielkosci orzecha wloskiego.....odrazu do pediatry...tam znow orzech plus ciagle kapanie kropelkami moczu.....telefon do kliniki i za godzine bylismy tam..odrazu nas przyjeli
lekarz twierdzi ze wszystko ok.ze czasami tak sie dzieje ...mam malemu sciagac skorke bo mocz tam sie gromadzi bo dziurka za mala...i dlatego siusiak sie tak pompuje bo napelnia go mocz a dzurka nie puszcza.....u tak malego dziecka nie robi sie nic...gdyby problemy byly w starszym wieku to cos zacznie dzialac...maly przy sikaniu cisnie jakby robil kupke.....dziwne to toroche ale byl to urolog dzieciecy wiec chyba sie zna........no strachu sie najadlam...bede obserwowac i sciagac nic wiecej nie moge zrobic -
Tunia ja tez karmie przez kapturki bo inaczej mnie boli...czasami sie wkurzam bo wystarczy ze maly pusci czy odwroci glowe i musze poprawiac kapturek i maly sie denerwuje...ale w sumie dobrze ze przez nie karmie bo sie narazie nie zarazilam plesniawkami.....po piciu myje plynem i parze
no i teraz o nas....skonczylismy w klinice urologi dzieciecej 60km od domu...akcja bylskawiczna rano po przedudzeniu siusial siusiakiem wielkosci orzecha wloskiego.....odrazu do pediatry...tam znow orzech plus ciagle kapanie kropelkami moczu.....telefon do kliniki i za godzine bylismy tam..odrazu nas przyjeli
lekarz twierdzi ze wszystko ok.ze czasami tak sie dzieje ...mam malemu sciagac skorke bo mocz tam sie gromadzi bo dziurka za mala...i dlatego siusiak sie tak pompuje bo napelnia go mocz a dzurka nie puszcza.....u tak malego dziecka nie robi sie nic...gdyby problemy byly w starszym wieku to cos zacznie dzialac...maly przy sikaniu cisnie jakby robil kupke.....dziwne to toroche ale byl to urolog dzieciecy wiec chyba sie zna........no strachu sie najadlam...bede obserwowac i sciagac nic wiecej nie moge zrobic
STRESANT a Ty sie nie chcesz wybrać do Wrocka w sobotę?Fasolka77
-
Tysia89 wrote:Julcio po szczepieniu dzisiaj i w sumie jak na razie nie widzę żadnych zmian w zachowaniu. Troche jedynie mruczy/brzęczy. Jakoś mi źle po dzisiejszej wizycie w przychodni.
Przybrał 900 gram w ciągu 1,5 miesiąca co daje te 22 gramy dziennie, więc jest dobrze. Waży dzisiaj 6100Niestety nie przeszedł próby trakcji dla jego wieku i nie podciągał głowy:| Już jestem umówiona
do fizjoterapeuty, pediatra natomiast zaleciła wykonywanie masażu Shantala, więc wydawać by się mogło, że to jest pod kontrolą. Ale martwić się zawsze o coś musze, pomimo, że żadnej tragedii nie ma, a nawet ogarnęłam fijzo dla siebie w końcu
Tysia na czym polega dokladnie ten test? czy dziecko musi podciągnąć całkiem głowę tj oderwać ją od podłoża chociaż na chwilę?Fasolka77
-
lekarz twierdzi ze wszystko ok.ze czasami tak sie dzieje ...mam malemu sciagac skorke bo mocz tam sie gromadzi bo dziurka za mala...i dlatego siusiak sie tak pompuje bo napelnia go mocz a dzurka nie puszcza.....u tak malego dziecka nie robi sie nic...gdyby problemy byly w starszym wieku to cos zacznie dzialac...maly przy sikaniu cisnie jakby robil kupke.....dziwne to toroche ale byl to urolog dzieciecy wiec chyba sie zna........no strachu sie najadlam...bede obserwowac i sciagac nic wiecej nie moge zrobic
ojej... ale miałaś stresy!!! współczuję Kochana! dobrze,że pojechałaś do kliniki.. ale jak to tak? to przechodzi samo? dziurka się powiększa? na co lekarz kazał zwracać uwagę?Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:Tysia na czym polega dokladnie ten test? czy dziecko musi podciągnąć całkiem głowę tj oderwać ją od podłoża chociaż na chwilę?
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Kasiulka90 wrote:W nich się karmi. Miałam obawy, czy moje dziecię załapie, bo jest totalnie antysmoczkowe, ale zajarzył od razu 👍 Od miesiąca karmię tylko przez te kapturki.
Po każdym karmieniu trzeba je wygotowac?
Dzięki za podpowiedź. Zupełnie zapomniałam o tych oslonkach, a ulga niesamowita.Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Tysia89 wrote:W wieku 3 miesięcy jak lekarz podciąga za rączki to głowa powinna być w linii tułowia, a u Julcia sobie wisiała wesoło z tyłu jakby był noworodkiem kilkudniowym - pomimo, że w ocenie pediatry na brzuchu sobie ładnie radzi z głową, a myślałam, że to jest jakoś powiązane. Nic to do czasu wizyty u fizjo wgłębiam się w temat tego masażu na YT.
-
Tysia89 wrote:W wieku 3 miesięcy jak lekarz podciąga za rączki to głowa powinna być w linii tułowia, a u Julcia sobie wisiała wesoło z tyłu jakby był noworodkiem kilkudniowym - pomimo, że w ocenie pediatry na brzuchu sobie ładnie radzi z głową, a myślałam, że to jest jakoś powiązane. Nic to do czasu wizyty u fizjo wgłębiam się w temat tego masażu na YT.
czy my możemy na siłę ciągnąć dziecko wtedy za rączki do góry???Fasolka77
-
nick nieaktualny
-
Fasolka77 wrote:Jesteś niezawodna!!! 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 19:24
Mama019 lubi tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Tunia76 wrote:O dzięki. Okazało się, że mam takie z canpolu. Pewnie gorsze, ale Wiki zjadła przez nie bez problemu. Teraz się tylko martwię, czy np. po miesiacu da się wrócić do karmiwnia bez oslonek.
Po każdym karmieniu trzeba je wygotowac?
Dzięki za podpowiedź. Zupełnie zapomniałam o tych oslonkach, a ulga niesamowita.
Ja do niedawna wygotowywałam, ale teraz tylko dokładnie myję i wycieram do sucha i jest wszystko ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 19:40
Tunia76, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Fasola i Dziewczyny - nie powinno się robić próby trakcji samemu. Od tego jest lekarz
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
https://mamafizjoterapeuta.pl/2017/12/21/proba-trakcyjna/ tutaj artykuł nt temat. Oceni to nam jeszcze neurolog pod koniec miesiąca do którego czekamy od wyjścia z porodówki. Zdążyliśmy pójść prywatnie niestety, a może stety bo przynajmniej trochę się uspokoiłam
wiecie co, wyrzucam to sobie, że za mało mu uwagi poświęcam/y, że to moja wina, że taki leniuch z niego. Ale on taki niemrawy od urodzenia jest, pozatym teoretycznie może być 3 tygodnie do tyłu z rozwojem, a u takich maluchów to wydaje mi się jest widoczne.
-
espoir wrote:tak czy siak jeśli Ci źle to pomyśl, że gdzieś tam daleko jest mała, grubiutka Espoir, która ma 3 razy bardziej przesrane
Taaaa grubiutka.... akurat....
Nijak mnie czyjes "nieszczęście" nie pociesza 😁espoir lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Stresant Ty moeszkasz w Czechach, czy cos mi sie pojebalo?
Bo my spimy dzisiaj w Czechach😃 ja pierdole jaka dluga podroz... korki nas dobily wiec znowu pauza na nocleg i znow trzeba sie nosic z torbami z auta do hotelu. Mlody juz wykapany i odswiezony a mamuska sobie teraz walnie jakies bezalkoholowe czeskie piwerko👍🏼
Maly naprawde daje rade w podrozy! myslalam, ze bedzie gorzejTysia89, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość