X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma gorączki, nic. Ten katar tylko, ale ten katar to jest na 2 odciagania - rano j wieczorem, tyle.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie wczoraj zauważyłam u Oli mała biała kropeczke na dziąsle, niby pukalam łyżeczka ale ona tak językiem mieli ze ciężko coś stwierdzić... Zastanawiam się czy to możliwe że już ząbek się przebija?! Kinia miala wcześnie bo chwilę przed ukończeniem 5 mca ale Ola nawet 3 nie ma! Poza tym jest od wczoraj mega maruda, znów się na butli rzuca, robi więcej kup niż zwykle, jeczy, slini się na maksa i ma problemy z zasypianiem... Wiem objawy jak przy skoku ale widzę, że od wczoraj językiem jeździ dokładnie tam gdzie ta biała plamka... Poza tym wczoraj jak ją nosiłam to się rzucała momentami jakby coś ją bolało... Mam w domu dentinox ale on niby od 3 mca... My 3 mce kończymy za tydzień więc nie wiem... Myślicie że mogę maleńka ilość posmarować i zobaczyć czy jej to ulgę przyniesie?

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Dziewczyny, ale to dluga podroz... ja gdybym nie musiala to nie jechalabym autem no ale my musielismy zabrac psa no i bede potrzebowac auta w Polsce bo jade na dlugo i nie chce ciagle pozyczac. Poza tym bilety lotnicze byly tak drogie, ze gdybym sie z mezem rozdzielila i poleciala samolotem to suma sumarum za podroz placilibysmy 2 razy (paliwo I bilet).

Wyspalismy sie i ruszamy dalej😉 upal nie ulatwia jazdy, musimy wlaczac troche klime. Robimy przerwy i wyciagamy Mlodego z fotelika, ale i tak ma wtedy spocone plecki.. mam tylko nadzieje, ze mi sie nie pochoruje.

Pozdrawiam Was wszystkie cieplo❤️ Jeszcze dzis Mlody pierwszy raz zawita do swojej ojczyzny i pozna reszte swojej rodziny😉

Fasolka77, Kasiulka90, Bubek, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce_byc_mama ja bym pomyślała o zakupie maty do fotelika na drogę powrotną.
    Estrella, nie wiem. A rozpulchnia się to dziaselko?

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak mnie sutki bolą, że oszaleje.
    W jednym mam krwawą dziurkę.
    A na dodatek mała ściska mnie dziaslami, jakby gryzla.

Co robić?
    Tylko nie laktator, moja nie umie jeść z butelki.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Dziewczyny czy Wasze dzieci juz zmienily kolor oczu. Dzieci rodza sie z ciemnogranatowymi oczami. Nie wiem doslownie od kiedy to sie stalo, ale maly ma juz blekitne.
    Ninie też już zmieniły, ma niebieskie po tatusiu :)

Misiabella lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Oj Dziewczyny, ale to dluga podroz... ja gdybym nie musiala to nie jechalabym autem no ale my musielismy zabrac psa no i bede potrzebowac auta w Polsce bo jade na dlugo i nie chce ciagle pozyczac. Poza tym bilety lotnicze byly tak drogie, ze gdybym sie z mezem rozdzielila i poleciala samolotem to suma sumarum za podroz placilibysmy 2 razy (paliwo I bilet).

Wyspalismy sie i ruszamy dalej😉 upal nie ulatwia jazdy, musimy wlaczac troche klime. Robimy przerwy i wyciagamy Mlodego z fotelika, ale i tak ma wtedy spocone plecki.. mam tylko nadzieje, ze mi sie nie pochoruje.

Pozdrawiam Was wszystkie cieplo❤️ Jeszcze dzis Mlody pierwszy raz zawita do swojej ojczyzny i pozna reszte swojej rodziny😉

Witamy rodaka na polskiej ziemi chlebem i solą 😁

martusiawp lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona super,że Kazik tak śpi❤u nas takie spanko BYŁO a wraz z 15.07.(3m-ce)się skończyło i je np 22-2-6 także ZAZDRO😉

Estrella może być,że troszkę wcześniej u Olgi będą ząbki niż były u Kini. Obserwuj...A co do Dentnoxu nie poradzę ale chyba ten tydzień ogromnej różnicy nie robi🤔🤔🤔🤔

Chce być mamą powodzenia w dalszej podróży.faktycznie-poszukaj może wkładki antypotowej do fotelika-ja lata temu miałam jakąś zwykłą a się sprawdzała super.

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam angine ropna. Skończyłam na antybiotyku :(

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi czy jak dziecko tak się przekręca na bok i wygina to jest jakaś próba obrotu na brzuch czy coś nie tak???.sprobuje zrobić fotkę żeby to pokazać...nie pamiętam z córką żeby coś takiego robiła a Mały jak szalony od kilkudni to robi.

Ja oszaleje z tą zmiana mleka...
    Zmieniliśmy na odpowiednik polskiego Bebilonu i tak mi ulewa,że szok...Na dodatek mąż sugeruje ,że te plamy, które ma na ciele są chyba od momentu jak podaliśmy nowe mleko...

31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Daffi ja w zeszłym tygodniu skończyłam brać antybiotyk na angine ropna...Współczuję i tule❤
    ale ulgę jaką odczulam i moment,w którym przestało mnie bolec gardło-bezcenny😉
    ☆Zdrówka Kochana!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 11:32

31ba25b915.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Kobieto, Ty to masz przygody.
    Niestety przy anginie ropnej antybiotyk musi być. Kiedyś miałam ropna czesto. Teraz od 10lat spokój.
    Przytulam i życzę zdrówka. ❤

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi dużo zdrówka 😙😙😙.

Chce być mamą ja wrzucalam na fb w wątku rzeczy polecanych wkładkę antypotowa do fotelika zerknij sobie.

Daffi, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Chce_byc_mama ja bym pomyślała o zakupie maty do fotelika na drogę powrotną.
    Estrella, nie wiem. A rozpulchnia się to dziaselko?
    Jakiej maty...?

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Witamy rodaka na polskiej ziemi chlebem i solą 😁

A dajcie mnie tego chleba, matka wtrabi taki prawdziwy, polski...a nie te angielskie tosty waciane🙈

Lolka30, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa to chodzi o antypotowa! Dzieki napewno sprawdze. Nie wiedzialam, ze takie cos jest 😉

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Kiwona super,że Kazik tak śpi❤u nas takie spanko BYŁO a wraz z 15.07.(3m-ce)się skończyło i je np 22-2-6 także ZAZDRO😉

Estrella może być,że troszkę wcześniej u Olgi będą ząbki niż były u Kini. Obserwuj...A co do Dentnoxu nie poradzę ale chyba ten tydzień ogromnej różnicy nie robi🤔🤔🤔🤔

Chce być mamą powodzenia w dalszej podróży.faktycznie-poszukaj może wkładki antypotowej do fotelika-ja lata temu miałam jakąś zwykłą a się sprawdzała super.

A u nas mimo skończonych trzech miesięcy spanie bez zmian 😒

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Daffi ja w zeszłym tygodniu skończyłam brać antybiotyk na angine ropna...Współczuję i tule❤
    ale ulgę jaką odczulam i moment,w którym przestało mnie bolec gardło-bezcenny😉
    ☆Zdrówka Kochana!
    Dziekuje. Ja juz te gardlo bym przezyla najgorsza goraczka i bardzo sie boje o dzieciaki żeby ode mnie nie zlapaly.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Kobieto, Ty to masz przygody.
    Niestety przy anginie ropnej antybiotyk musi być. Kiedyś miałam ropna czesto. Teraz od 10lat spokój.
    Przytulam i życzę zdrówka. ❤
    Mysle czy nie usunac migdalow. Chociaz anginy bym sie pozbyla ale nie wiadomo czy na inne choroby nie bede chorować bo migdaly mnie juz nie ochronia. Ale po przewlekłych anginach wyglądają strasznie..

b2ujp2.png

• Mama019 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Słuchajcie wczoraj zauważyłam u Oli mała biała kropeczke na dziąsle, niby pukalam łyżeczka ale ona tak językiem mieli ze ciężko coś stwierdzić... Zastanawiam się czy to możliwe że już ząbek się przebija?! Kinia miala wcześnie bo chwilę przed ukończeniem 5 mca ale Ola nawet 3 nie ma! Poza tym jest od wczoraj mega maruda, znów się na butli rzuca, robi więcej kup niż zwykle, jeczy, slini się na maksa i ma problemy z zasypianiem... Wiem objawy jak przy skoku ale widzę, że od wczoraj językiem jeździ dokładnie tam gdzie ta biała plamka... Poza tym wczoraj jak ją nosiłam to się rzucała momentami jakby coś ją bolało... Mam w domu dentinox ale on niby od 3 mca... My 3 mce kończymy za tydzień więc nie wiem... Myślicie że mogę maleńka ilość posmarować i zobaczyć czy jej to ulgę przyniesie?
    Dokładnie mam to samo od paru dni.tez pukałam nic.kolezanka mi przypomniała że jak ząbek wychodzi to jest sine dookoła a tam nic takiego nie ma.boje się że to afta mimo że na taką nie wygląda.nie ściera się to też bo przemywalam.23go idę do lekarza to spytam .może uda mi się zrobić zdjęcie to wstawię

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
‹‹ 3738 3739 3740 3741 3742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ