Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Misiabella wrote:Dziewczyny czy Wasze dzieci juz zmienily kolor oczu. Dzieci rodza sie z ciemnogranatowymi oczami. Nie wiem doslownie od kiedy to sie stalo, ale maly ma juz blekitne.
Misiabella lubi tę wiadomość
-
Misiabella wrote:Dziewczyny czy Wasze dzieci juz zmienily kolor oczu. Dzieci rodza sie z ciemnogranatowymi oczami. Nie wiem doslownie od kiedy to sie stalo, ale maly ma juz blekitne.
Misiabella lubi tę wiadomość
-
stresant wrote:pytanie do mam chlopcow w sprawie siusiaka
maly jak zaczyna sikac to sie mu siusiak napompuje jak balon taka duza kulka sie zrobi, jak sikac to balon sie zmniejszy do normalnego rozmiaru
ma ktos tak? bo starszak nie mial i boje sie ze cos nie tak -
Kiwona wrote:U nas nic się nie pompuje, po prostu sika.
albo sika kropelkami albo pompuje mu sie siusiakzauwazylam to od tygodnia....jak byl mniejszy to mial bardzo silny prad wszystko dookola bylo obsikane, najczesciej trafial sobie do buzi albo oka
i byl bardzo zdziwiony.....
-
stresant wrote:Juz doczytalam na internetach, to moze byc problem ze stulejka
albo sika kropelkami albo pompuje mu sie siusiakzauwazylam to od tygodnia....jak byl mniejszy to mial bardzo silny prad wszystko dookola bylo obsikane, najczesciej trafial sobie do buzi albo oka
i byl bardzo zdziwiony.....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 20:52
-
Kiwona wrote:A może mu się tam ta biała maź zebrała i zakorkowala? U nas jest czasem przy ujściu trochę białej mazi i ja to ściągam. Od czasu do czasu delikatnie naciągam skórkę, ale tylko tak dosłownie troszkę, byle zobaczyć, że jest dziurka mała.
Kiwona narazie nic z siusiakeim nie robilam, mylam tylko ta czesc, ktora jest przy ciele, przy jajakach bo pod siusiakiem czesto jest biale ..ale w dziurce nigdy nie zauwazylam......
to ze mu leca kropelki jakos mnie nie zaniepokoilo...a to tez nie jest ok powinieni sie wysikac i koniec a nie tak kropelkami...(pisza internety)
taki balonik zauwazylam raz na urlopie i dzis drugi raz...(zaraz do lekarza objaw sstulejki - tez internety pisza)
jutro sprobuje zobaczyc mala dziurke tak jak ty
-
Stresant ja przy Hubercie nie mam tego problemu bo on ma roztrzep stulejki i taki śmieszny ten siusiak
ale z starszym synem miałam problem z dnia na dzień zaczął płakać przy oddawaniu moczu wylądowaliśmy w Prokocimiu miał sklejoną stulejke tam mu odkleili nożyczkami. Ale do dziś jak sika robi mu się balonik i muszę z nim isc do lekarza bo tak raczej nie powinno być.
Wydaje mi się ze powinnaś pokazać to lekarzowi, jak będzie coś nie tak to wysle was dalej ze skierowaniem -
U Kasi tęczówki na brzegach są jeszcze takie granatowe jak po porodzie ale przy źrenicy już się rozjaśniają i są takie krystalicznie niebieskie-jak u Taty!!! Oby takie zostały, bo moje są piwno-zielone i wolę te niebieskie.
martusiawp, Misiabella lubią tę wiadomość
-
maly jak zaczyna sikac to sie mu siusiak napompuje jak balon taka duza kulka sie zrobi, jak sikac to balon sie zmniejszy do normalnego rozmiaru
ma ktos tak? bo starszak nie mial i boje sie ze cos nie takWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 21:50
-
MamaAga85 wrote:Chce być mamą super ,że tak dluga podróż póki co jest bezproblemowa i oby tak zostało☺️ a gdzie w Niemczech się zatrzymujecie na chwilę?
Byliśmy u jednej siostry w Karlsruhe, a teraz śpimy u drugiej w Stollhofen. Jechało się nam dobrze, ale pod wieczor nadmiar wrazen przerosl Malego. Nie moglismy go nawet dobrze wykapac bo darl sie jak opetany... biedsctwo byl tak zmeczony, ze nie mogl usnac...nie dziwie sie mu. I tak dzielnie znosi podroz😉
-
To teraz ja wam opowiem 😁
W listopadzie 2017 zaczęliśmy starania i pyk od razu zaszłam w ciążę termin 21 sierpień ☺️ moja radość nie trwała długo bo poroniłam dzień przed sylwestrem. Nie wiedziałam o tym bo plamilam i lekarz kazał leżeć. 2 stycznia wizyta i okazało się że poroniłam. Starania miałam zaczac za ok pół roku. A ja czułam że jest ok już od kwietnia. I zaczęliśmy się starać i nic i nic ... Tak przeszedł maj i w czerwcu się wkurzyłam i poszłam do lekarza a tu się okazało się brak owulacji od poronienia .. problemy z prolaktyna. Dostałam leki i od początku Lipca je brałam. Początkiem sierpnia urlop 2 tygodnie wakacje nad polskim morzem. Było cudnie. 😊 14 sierpnia byliśmy na Jasnej Górze przywitać pielgrzymów z warszawskiej . I rano zanim wyjechaliśmy pojawiła się na wkładce mała różowa plamka. ( Okazało się że to była implantacja. Na Jasnej modliłam się ile wlezie żeby to było to o czym myślałam ) i 21 sierpnia jeszcze przed okresem uznałam że zjebie se ten dzień bardziej bo to był dzień wyznaczonego porodu ciąży co poroniłam .. zrobiłam tak od niechcenia test ... I co 2 kreski ♥️ płakałam jak głupia ale też bardzo się bałam . Od razu beta itd. A mąż kilka dni później w urodziny się dowiedział że będzie tata 😊 o ciąży dopiero powoedzieliamg w październiku po badaniach prenatalnych 😊Fasolka77, Lolka30, Mama019, Kiwona, MamaAga85, B_002, Kasiulka90, martusiawp, Daffi, Tunia76 lubią tę wiadomość
-
ma ktos tak? bo starszak nie mial i boje sie ze cos nie takFasolka77 lubi tę wiadomość
-
Mama019 wrote:Ja bym chciała żeby miał brązowe postacie ale już ma prawie tak jasne jak ja
A już się robią brązowe Kiwonka u Was ?? -
Stresant
U nas też nic się nie pompuje podczas sikania ale w sumie mało okazji miałam do podglądania bo najczęściej w pampa robi a na podkladzie przed myciem nic takiego nie zauważyłam
Chce byc mamą
No tak długa podróż wycieńczyła przede wszystkim dziecko...oby dobrze w nocy spał🥰🥰🥰
Syska
Kolejna piękna opowieść❤❤❤❤❤ -
Kiwona wrote:Stresant, plesniawki bolą bardzo
mi się do tej pory zdarzają czasami...
Wiecie co? Dzień idealny! Nie dość, że przespal noc, po porannym śniadanku pospal, po 2 śniadanku pospal, potem pozwolił mi umyć głowę, wysuszyć i w miarę ułożyć włosy, zrobić lekki mejkap, no miodzio! Przeprosił się z huśtawka bright stars, więc go wstawiam do łazienkiw tym czasie zrobił labdie kupę bez placzu, no cud! Polezal na macie, pogadal ze sobą w lusterku, pogapil się na autko, jestem w szoku! I nawet wyszliśmy na spacer godzinny i był spokój! Wróciliśmy, ja zjadłam zupę i zaraz będzie mleczko. Chwale się, bo to się nie zdarza